Jump to content

3G + Skype/Viber

Tomahawk

Recommended Posts

Φεύγω για Κύπρο (ελδυκ) μεθαύριο και θα βάλω data plan με κάποια απο τις εταιρίες κινητής για να

μπαίνω internet και για να μιλώ με τους δικούς μου με skype/viber.

Εκεί τα data plans βαράνε άσχημα αλλα τι να κάνουμε...

To ερώτημα είναι το εξής, 1gb θα φτάνει για κλήσεις/video κλήσεις ή πάω κατευθείαν για 2/2.5;

Η συχνότητα των κλήσεων δε θα είναι μεγάλη, για λίγα λεπτά ανά 3-4 μέρες περίπου υπολογίζω.

Παίρνοντας απλά ενα τηλέφωνο δεν είναι το ίδιο;

Για τέτοια δουλειά λογικά θα πρέπει να έχεις smartphone και νομίζω οτι έχουν απαγορευτεί στον στρατό τέτοια τηλέφωνα.Βασικά όσα έχουν κάμερα αλλα υπάρχει smartphone χωρίς κάμερα.

Είναι χαλαρά τα πράγματα στο στρατό, ότι ακούγεται για απαγόρευση κλπ είναι κυρίως για να ψαρώνουν

οι καινούργιοι και να μην είναι "προκλητικοί" οι παλιοί.

Δε θα σου πει κανείς τίποτα για το κινητό στο στρατό απλά κι εσύ δε θα πρέπει να κάθεσαι να βγάζεις φωτογραφίες

και videos πέρα-δώθε ούτε να το χρησιμοποιήσεις συνέχεια μπροστά σε στελέχη.

Στο κέντρο είναι λιγάκι πιο σφιχτά τα πράγματα απ'ότι στη μονάδα αλλά γενικά και iphone/note/s3 βλέπεις

και δε λέει κανείς τίποτα.

Έχω ένα Nokia 109 και ένα Neo V.

Το να πάρεις απλά ένα τηλέφωνο δεν είναι το ίδιο γιατί οι χρεώσεις είναι εξωτερικού.

1gb σου φτάνει και με το παραπάνω πιστεύω.Εγώ με τα 600mb που δίνει η cosmote στους φοιτητες είμαι και δεν τελιώνουν με τίποτα χρησιμοποιώντας skype/viber/facebook και προγράμματα ειδήσεων.

Και εγώ ελδύκ είμουνα και πρόλαβα για λίγο την εποχη της απαγόρευσης των κινητών.Λίγο πρίν φύγω απο εκεί ξεκίνησε το πράγμα.Το πόσο χαλαρα θα είστε είναι θέμα διοικητή.Σχετικά με τις χρεώσεις τότε (2007) είχα πάρει καρτοτηλέφωνο cyta και μιλούσα αρκετά με ελλάδα.Αυτό που θυμάμαι είναι οι χαμηλές χρεώσεις που είχανε οι κλήσεις.Τώρα δεν ξέρω πως θα είναι.Κάνε ένα ψάξιμο πάντως αφού θα μπλέξεις με κυπριακό κινητό

Εγώ θα επικοινωνώ με καρτοτηλέφωνα και skype/viber είτε απο pc είτε κινητό.

Για τους δικούς μου υπάρχουν πακέτα απο Q και Vodafone CU που με 7ε μιλάς 240 ή 200 λεπτά αντίστοιχα με Κύπρο και μπορείς να το ενεργοποιήσεις αρκετές φορές μέσα στο μήνα.

Δε ξέρω ποια εταιρεία/πάροχο χρησιμοποιείς, αλλά σε συμβόλαιο cosmote/wind δίνουν με χρέωση 5€ το μήνα στο πάγιο παραπάνω τη δυνατότητα χρήσης των mb του πακέτου σου σε όλη την Ευρώπη (εκτός Ελβετίας και κάποιων άλλων χωρών που δε θυμάμαι).

Μίλα με την εξυπηρέτηση του παρόχου σου να μάθεις λεπτομέρειες.

Δε ξέρω ποια εταιρεία/πάροχο χρησιμοποιείς, αλλά σε συμβόλαιο cosmote/wind δίνουν με χρέωση 5€ το μήνα στο πάγιο παραπάνω τη δυνατότητα χρήσης των mb του πακέτου σου σε όλη την Ευρώπη (εκτός Ελβετίας και κάποιων άλλων χωρών που δε θυμάμαι).

Μίλα με την εξυπηρέτηση του παρόχου σου να μάθεις λεπτομέρειες.

Έχω καρτοκινητή οπότε δεν!

Ευχαριστώ για τη πληροφορία πάντως!

Με τη συχνότητα των κλήσεων που αναφέρεις λογικά σε βγάζει άνετα το 1GB. Εννοείται ότι η βίντεο-κλήση έχει αρκετή διαφορά από την απλή αλλά αν μιλάς όπως λες λίγα λεπτά κάθε 3-4 μέρες,και με βίντεο δεν το φτάνεις το 1GB. Απλά επειδή λογικά θα κάνεις και άλλη χρήση στα δεδομένα που θα έχεις ίσως πρέπει να το υπολογίσεις και αυτό στις ανάγκες σου.

Οπως και να έχει αν αποφασίσεις να κάνεις οικονομία το ένα GB μπορεί να σε βγάλει.Αν θες να είσαι άνετος με τα 2-2.5 θα είσαι τελείως άνετος.

Περαστικά από όσα σου λένε παραπάνω να ξέρεις ότι τουλάχιστον η Vodafone στα φτηνά data plans μπλοκάρει τα προγράμματα voip και το Viber πχ δεν συνδέεται καν.

Επομένως αν δεν έχεις δυνατότητα να συνδεθείς σε vpn καλό θα ήταν να κοιτάξεις τι γίνεται με τους άλλους παροχους

Sent from my Galaxy Note using Tapatalk

Περυσι τον Αυγουστο μιλουσα κατα μεσο ορο 2 ωρες την ημερα μεσω gmail. Οχι μονο κληση αλλα πολλες φορες με βιντεο μαζι.

Κοσμοτε/whats up εχω.

Ανετα μου εφτασε το 1gb.

To viber σου τρώει περι τα 14mb την ωρα. Κάνεις τους υπολογισμούς σου και βλέπεις.

Απλά, έχει ενα θεματάκι με την ποιότητα και σπάει νεύρα. Ελπίζω να το φτιάξουν σύντομα.

ΥΓ. το viber μου έχει σωσει, τολμώ να πώ, χιλίαδες (μια δύο :p ) euro.

οχι οχι , η ποιοτητα του ειναι αρκετα καλη μπορω να πω.

αρκει να εισαι σε δικτυο 3G

ουτε καθυστερηση ουτε μειωμενη ποιοτητα.

μη σου πω οτι ακουγεσαι καθαροτερα απο το να χρησιμοποιεις το δικτυο της κινητης τηλεφωνιας.

οχι οχι , η ποιοτητα του ειναι αρκετα καλη μπορω να πω.

αρκει να εισαι σε δικτυο 3G

ουτε καθυστερηση ουτε μειωμενη ποιοτητα.

μη σου πω οτι ακουγεσαι καθαροτερα απο το να χρησιμοποιεις το δικτυο της κινητης τηλεφωνιας.

Συμφωνώ απόλυτα με αυτό.

Ειδικά στις διακοπές του Πάσχα που το χρησιμοποιούσα αποκλειστικά μεσω 3G η ποιότητα της κλήσης πολλές φορές ήταν καλύτερη ακομη και από το WiFi

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.