Jump to content

Ερώτηση για θερμοκρασία σε GPU

Mikeasdf

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα, έχω την Nvidia GeForce 9400 GT 512mb και πριν απο 3 μέρες άλλαξα την πάστα της.

Το θέμα είναι οτι κάνει idle στους 55-58 βαθμούς κελσιου σε αδράνεια (άντε να είναι κανα videaki ανοιχτό στο youtube) και χτυπάει 65+ όταν παίζω βαριά games σε low graphs.

Κοίταξα google αλλά λένε μόνο για τρελές θερμοκρασίες και έτσι είπα να ρωτήσω εδώ για να σιγουρευτώ :)

Μήπως πρέπει να της ξαναβάλω πάστα? Είναι μεγάλη η θερμοκρασία που πιάνει σε idle?

Note: Όταν άλλαξα πάστα σε GPU άλλαξα και σε CPU απλώνοντάς την με τον ίδιο τρόπο και στα 2.

Το θέμα είναι οτι ο CPU έφτανε 82 βαθμούς idle και έτσι την άλλαξα, αλλά ΜΟΝΟ στον επεξεργαστή (ο οποίος τώρα είναι μια χαρά στους 45 βαθμούς) και στην κάρτα την άφησα όπως την είχα απλώσει.Στον CPU btw τη δεύτερη φορά δεν την άπλωσα, έκανα εναν κύκλο στο κέντρο και έβαλα την ψύκτρα για να σχηματίσει την "πατούρα" μόνο του!

Ξέρω οτι σας κούρασα με το μακρύ μου post αλλά ήθελα να είμαι κατατοπιστικός και να σας δώσω μια πλήρης ενημέρωση πάνω στο θέμα.:o

Αρα δε χρειάζεται να αλλάξω πάστα..Επίσης, να υποθέσω πως οι πιο καινούριες GPU έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες? Το λεω γιατί κάνα 2-3 φίλοι μου με πιο καλές κάρτες έχουν γύρω στους 48 idle.

Αρα δε χρειάζεται να αλλάξω πάστα..Επίσης, να υποθέσω πως οι πιο καινούριες GPU έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες? Το λεω γιατί κάνα 2-3 φίλοι μου με πιο καλές κάρτες έχουν γύρω στους 48 idle.

Εξαρτάται ποια κάρτα έχουν.Μπορεί να έχουν κάρτες με πολύ καλή ψύξη και γι' αυτό να έχουν τέτοιες θερμοκρασίες.

Νεώτερη κάρτα δεν σημαίνει απαραίτητα χαμηλότερες θερμοκρασίες

Εξαρτάται ποια κάρτα έχουν.Μπορεί να έχουν κάρτες με πολύ καλή ψύξη και γι' αυτό να έχουν τέτοιες θερμοκρασίες.

Νεώτερη κάρτα δεν σημαίνει απαραίτητα χαμηλότερες θερμοκρασίες

Gtx 460 / gtx 680 :hehe:

Whatever, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! :)

Αν θες να ψυχράνει περαιτέρω η gpu, ανέβασε το fan speed ή φτιάξε κανένα prοfile στο afterburner.

Μια χαρά είναι ρε παιδιά οι θερμοκρασίες,τι ανεμηστήρες και πάστες? :p Πάνω από τους 85 να ανησυχείς.

Αν θες να ψυχράνει περαιτέρω η gpu, ανέβασε το fan speed ή φτιάξε κανένα prοfile στο afterburner.

Δεν είχε fan η κάρτα, μόνο ενα μεταλλικό κομμάτι (δε θυμάμαι πως λέγεται).

EDIT: images?q=tbn:ANd9GcQOdqoiJ_UO8wS_-eIJPn5b41dPrKoKyQnH_u-kxQD5i4FadZmi περίπου σαν αυτό αλλά σε κόκκινο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.