Jump to content

Καρτα ηχου με X-530 για ταινιες.

chriss1

Recommended Posts

Δε ξερω τα γούστα του κάθε ενα αλλά τα ηχεία για 60€ ειναι θεϊκά.

Τα έχω εδω και 6 χρόνια αν θυμάμαι καλά, και παίζαν μέχρι πρόσφατα σε onboard κάρτες.

Πολύ γλυκό μπάσο, ισορροπημένα mid και καλούτσικα πρίμα.

Δεν έχουν ένταση, αλλά μιλάμε για 5.1 με 60€ ξαναλέω.

Πάνω απο τα 3/4 παραμορφώνουν πολύ και γενικά έχουν υπερβολικό woofer οπότε θέλουν λίγο χαμήλωμα απο τα ΕQ για να παίξουν καλά.

Πριν λίγες βδομάδες μπήκαν πάνω σε Creative ZXR , ταινίες δε βλέπω πλέον απο το PC αυτό αλλά σε μουσική άκουσα αισθητή διαφορά.

Και φυσικά δεν πήρα τόσο ακριβή κάρτα για να μείνω με τα φτωχά πλήν τίμια 530 αλλά για να έχω σωστό ήχο απο τα ακουστικά μου (Superlux 668B) και να πάρω μόνιτορ ηχεία στο άμεσο μέλλον.

Στην θέση σου θα έπαιρνα μην μεταχειρισμένη καρτούλα με ~30-40€, για παραπάνω πας για αλλαγή ηχείων.

ρε φιλε nikchris εσυ γιατι τα πηρες??

απο φτηνια οπως και γω??

Nαι. Τα ειχα παρει πολυ φτηνα (~45€), για τα λεφτα τους ειναι ok, αλλα επ ουδενι δεν τα χαρακτηριζω καλά, στεκονται στο οριο της αξιοπρεπειας.

Πολυ δυνατο μπασο ακομα και σε χαμηλα volumes. Tσιριχτες μικρες συχνοτητες. Αφαντες μεσαιες.

Ρε συς... ΔΕΝ ειναι ηχεία για μουσική.

Για ταινίες και gaming τα σπάν(ποιο πολύ τα γουστάρω απο τα Ζ5500 του HTPC, απλα δεν έχουν ένταση), και μουσική ακούς μια χαρά αν δεν έχεις main sound system των 3000+€.

Είναι μέσα στο μπάσο σε σημείο που πνίγουν ότι άλλο υπάρχει σε μεσαίες και υψηλές συχνότητες. Επίσης έχουν ανύπαρκτη μαγνητική θωράκιση. Τώρα αν σου αρέσει το μπάσο σε ένα ηχείο τότε πάσο αλλιώς είναι άθλια.

Για μουσική έχουν ποστάρει κατά καιρούς EQ που κάνουν cutoff τις συχνότητες μεταξύ 80-200 Hz ώστε να βελτιωθεί κάπως το θέμα.

Nαι. Τα ειχα παρει πολυ φτηνα (~45€), για τα λεφτα τους ειναι ok, αλλα επ ουδενι δεν τα χαρακτηριζω καλά, στεκονται στο οριο της αξιοπρεπειας.

Πολυ δυνατο μπασο ακομα και σε χαμηλα volumes. Tσιριχτες μικρες συχνοτητες. Αφαντες μεσαιες.

μα αυτο λεω και γω οτι για τα λεφτα τους αξιζουν.

οσο για το μπασο εγω το εχω χαμηλωσει εντελως πισω απο το sub και δεν εχω παραμορφωση.οι μεσαιες ειναι ικανοποιητικες και οι ψηλες ισα ισα που ακουγονται.

αλλα τι γινεται με το μπασο μιας και το αναφεραμε!

οπως σε καθε συστημα 5.1 παιζει βασικο ρολο η διαταξη και θεση των ηχειων ετσι και στο sub.

αυτη τη στιγμη το εχω απεναντι μου μου και βλεπω την εξοδο αερα μαζι με το λογοτυπο.ειναι στο πατωμα.αν του κανω μια απλη περιστροφη 45 μοιρων θα εχω κατα 50% διαφορετικο μπασο,ειτε πιο δυνατο και βαθυ ειτε πιο χαμηλο και ξερο.η αποδοση του ειναι καλη μεχρι τα 3\4 συμφωνω αλλα για το sub το 50% της αποδοσης ειναι η θεση του.

Δε ξερω τα γούστα του κάθε ενα αλλά τα ηχεία για 60€ ειναι θεϊκά.

Τα έχω εδω και 6 χρόνια αν θυμάμαι καλά, και παίζαν μέχρι πρόσφατα σε onboard κάρτες.

Πολύ γλυκό μπάσο, ισορροπημένα mid και καλούτσικα πρίμα.

Δεν έχουν ένταση, αλλά μιλάμε για 5.1 με 60€ ξαναλέω.

Πάνω απο τα 3/4 παραμορφώνουν πολύ και γενικά έχουν υπερβολικό woofer οπότε θέλουν λίγο χαμήλωμα απο τα ΕQ για να παίξουν καλά.

Πριν λίγες βδομάδες μπήκαν πάνω σε Creative ZXR , ταινίες δε βλέπω πλέον απο το PC αυτό αλλά σε μουσική άκουσα αισθητή διαφορά.

Και φυσικά δεν πήρα τόσο ακριβή κάρτα για να μείνω με τα φτωχά πλήν τίμια 530 αλλά για να έχω σωστό ήχο απο τα ακουστικά μου (Superlux 668B) και να πάρω μόνιτορ ηχεία στο άμεσο μέλλον.

Στην θέση σου θα έπαιρνα μην μεταχειρισμένη καρτούλα με ~30-40€, για παραπάνω πας για αλλαγή ηχείων.

αστο ειναι μια χαρα για τα λεφτα τους.

εγω τα εχω στο σαλονι και με την onboard καρτα(realtek)εχω ρυθμισει τις αποστασεις και την ενταση στην καρτελα ''διορθωση δωματιου''και οταν βλεπω ταινια ειμαι οκ.

αυτο που θελω να βελτιωσω ειναι την κατανομη των ηχων και να ανεβασω λιγο τις ψηλες.

πιστευω οτι μια μεσαια καρτα μπορεινα το κανει με αυτα τα ηχεια.

θα δω!!

Το πρόβλημα δεν είναι το sub μόνο. Και οι δορυφόροι βγάζουν αρκετά μπάσα. Αλλαγή σε κάρτα ήχου συνήθως βοηθάει αλλά για τα συγκεκριμένα ηχεία μάλλον πεταμένα λεφτά είναι. Πιο καλά να αγοράσεις ένα πιο δυνατό σετ 5.1 ηχείων από π.χ. edifier παρά να μείνεις με αυτή την βλακεία της Logitech. Φθηνά υλικά, ανύπαρκτη μαγνητική θωράκιση με κάποιες φορές στιγμιαίο θόρυβο όταν ανοίγουν-σβήνουν ενεργοβόρες συσκευές - γενικά ένα μαύρο χάλι είναι τα ηχεία αυτά. Επίσης κάθε δορυφόρος φοράει 2x το ίδιο μικρό ηχείο. Κανονικά σε τίμιο σύστημα ηχείων θα είχες 2 διαφορετικά ηχεία που θα ανταποκρίνονται σε διαφορετικές συχνότητες (π.χ. ένα για μεσαίες και ένα για υψηλές).

Το δικό μου σύστημα δοκιμάστηκε περίπου 10 ώρες και άμα και ξαναμπήκε στο κουτί του με τις ζελατίνες. Δεν έχω νοιώσει μεγαλύτερη απογοήτευση από ηχεία όσο με τα συγκεκριμένα και έχω δοκιμάσει αρκετά 5.1

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.