screwvy Δημοσιεύτηκε Μάϊος 10, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 10, 2013 Χαιρετώ! Ρε παιδιά, έχω απηυδήσει με τη θερμοκρασία στον επεξεργαστή μου και θα ήθελα λίγο τις γνώμες σας.Το κουτί: CM HAF XCPU: Phenom 2 955Ψύκτρα: Xigmatek HDT-S1283 (πριν κανα μήνα ανανέωσα τη πάστα)Θερμοκρασία δωματίου, προς το παρών: 25 με 28 βαθμούς (έχω ψηφιακό θερμόμετρο χώρου στο δωμάτιο)Έχω κάνει ένα ελαφρύ o/c, τον έχω στα 3,5 (άσχετο, το βλέπω να το κατεβάζω πάλι στα 3,4 γιατί σαν να έχω διάφορα θεματάκια με αυτό..), χωρίς παραπάνω ρεύμα.Ο μέσος όρος θερμοκρασίας είναι 47 βαθμοί Κελσίου! Για μέσο όρο χρήσης δυστυχώς δεν μπορώ να πώ, ανεβοκατεβαίνει συνέχεια (αν και πάνω από 50% δεν το έχω δει να πηγαίνει).Με αναζήτηση που έχω κάνει, βλέπω ότι πολλοί μπορούν να έχουν θερμοκρασίες έως και κάτω από 30?! Εγώ ποτέ ουτε για αστείο δεν είχα τέτοια θερμοκρασία, ακόμα και χωρίς o/c! Και με αυτό το κουτί που έχω, και με αυτή τη ψύκτρα, θα περίμενα δλδ να μη περάσω τους 45 βαθμούς ακόμα και αν δούλευε δλδ στο 100%!help plz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lotos Μάϊος 10, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2013 εγω γιατι δεν βλεπω πουθενα το παραλογο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
screwvy Μάϊος 10, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2013 serioysly? Ναι, θα ήταν ok να με καθησυχάζατε ότι είναι ok οι θερμοκρασίες.. Απλά έχω δει σε πολλά posts στο internet για αυτόν τον επεξεργαστή ότι τις δικιές μου θερμοκρασίες, άλλοι τις έχουν όταν τον δουλεύουν full, και μάλιστα εγώ τον έχω σε πολύ καλύτερο "περιβάλλον".. (λόγω tower και ψύκτρας).Και έτσι νομίζω ότι κάτι κάνω λάθος, κάτι είναι λάθος, δεν ξέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Μάϊος 10, 2013 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2013 Πάστα άλλαξες "ξεσκόνισες" και την ψύχτρα ανάμεσα στα fins που έχει?H ψύχτρα σίγουρα έχει μπει σωστά?Επίσης αναφέρεις μέσο όρο θερμοκρασίας πόσο έχεις ακριβώς σε idle και πόσο σε full load (μετά από κάποιο παιχνίδι ή κάποιο stress test)?Τέλος με ποιο πρόγραμμα μέτρησες την θερμοκρασία?Δοκίμασε με κάποιο άλλο σου εμφανίζει παρόμοιες θερμοκρασίες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
screwvy Μάϊος 10, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2013 Ναί, τη ξεσκόνησα τη ψύχτρα.. αλλά πώς θα μπορούσα να τη βάλω λάθος? Αν την είχα βάλει λάθος νομίζω θα είχα πολύ χειρότερα προβλήματα τώρα..Οι θερμοκρασίες/ποσοστά χρήσης που αναφέρω είναι από... αδιάφορη χρήση (εννοώ καμιά ταινία, μουσική που παίζει απο wmp, σερφάρισμα, skype, τέτοια πράγματα..).Full load πάει το cpu μόνο όταν τρέχω prime95, έχω καιρό να το κάνω, θυμάμαι ότι πήγαινει μέχρι 65 βαθμούς. Να το ξανακάνω λές, να δούμε ακριβώς?Βλέπω ποσοστά χρήσης και θερμοκρασίες απο gadgets που έχω (all Cpu Meter με εγκατεστημένο το core temp, το οποίο coretemp έχει αρκετά καλή φήμη σε αυτά που δείχνει) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Μάϊος 10, 2013 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2013 Τρέξε μια το prime95 πάλι.Αν ξαναδείξει πάλι γύρω στο 65 μήπως ανησυχείς άδικα?Δεν ξεσκονίζεις μια και τα φίλτρα από τους ανεμιστήρες εισόδου που ίσως έχεις στο κουτί σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
screwvy Μάϊος 10, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2013 Τρέξε μια το prime95 πάλι.Αν ξαναδείξει πάλι γύρω στο 65 μήπως ανησυχείς άδικα?ok, το έχω καμιά ώρα που τρέχει το prime95, η θερμοκρασία ήταν στους 60 βαθμούς κυρίως.. (πήγαινε και 59 και 61 βαθμούς). Οπότε λες ότι είναι ok και να μην ανησυχώ? Δεν είναι ότι ανησυχώ ότι αυτές οι θερμοκρασίες θα μου κάνουν κάποιο damage, απλά με το κουτί και τη ψύχτρα που έχω θα περίμενα να έχω πολύ καλύτερες θερμοκρασίες. Θα περίμενα δηλαδή να είμαι τουλάχιστον 5 βαθμούς πιο κάτω. Έτσι δεν είναι?To κουτί είναι αυτό, είναι ακριβό, θεωρείται από τα καλύτερα στη ψύξη.Όσο για τα φίλτρα, καθαρίζονται σχετικά συχνά :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Μάϊος 10, 2013 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2013 Ποσο ειναι το ρευμα που δινεις στο auto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
screwvy Μάϊος 10, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2013 χμμ.. δεν έχει τόσο ρύθμιση στο bios "Auto", όσο έχει "Normal" (λογικά αν το δείς θα πρέπει αυτά τα δύο να έχουν διαφορά), και πριν κάνω και το τεστ του prime95 έδωσα λίιιγο ρευματάκι.. Οπότε τώρα σύμφωνα με το cpuz, δίνει 1,408V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkiller Μάϊος 12, 2013 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2013 φυσιολογικεσ τισ βλεπω τισ θερμοκρασιεσ φιλε.. εχω την ιδια ψυκτρα φιλε , και επεξεργαστη τον AMD 965 στα 3,837mhz με ταση ρευματοσ 1,45 volt.. ξεκινανω με 35 βαθμουσ που θα ανοιξω το p.c και σε παιχνιδια ξεπερναω τουσ 50 βαθμουσ κελσιου, με cpu used πανω απο το 50%.. το κουτι μου ειναι πολυ χειροτερο απο το δικο σου, με 2 80mm ανεμιστηρεσ μπροσ πισω.. αν βγαλω το πλαινο καπακι φευγω κατω σχεδον 5 βαθμουσ κελσιου μετα απο δοκιμη με το prime 95 :hehe: Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkiller Μάϊος 12, 2013 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2013 ετρεξα ενα prime 95 για 15 λεπτα.. Screenshot by Lightshot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Μάϊος 12, 2013 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2013 ok, το έχω καμιά ώρα που τρέχει το prime95, η θερμοκρασία ήταν στους 60 βαθμούς κυρίως.. (πήγαινε και 59 και 61 βαθμούς). Οπότε λες ότι είναι ok και να μην ανησυχώ? Δεν είναι ότι ανησυχώ ότι αυτές οι θερμοκρασίες θα μου κάνουν κάποιο damage, απλά με το κουτί και τη ψύχτρα που έχω θα περίμενα να έχω πολύ καλύτερες θερμοκρασίες. Θα περίμενα δηλαδή να είμαι τουλάχιστον 5 βαθμούς πιο κάτω. Έτσι δεν είναι?To κουτί είναι αυτό, είναι ακριβό, θεωρείται από τα καλύτερα στη ψύξη.Όσο για τα φίλτρα, καθαρίζονται σχετικά συχνά :-)Άμα σε load είσαι 60 βαθμούς είσαι μια χαρά. Νταξ idle 47 (άμα είναι idle) είναι λίγο ψηλά, αλλά δεν είναι πρόβλημα. Το θέμα πάντα είναι το load, που στη περίπτωση σου είναι καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
screwvy Μάϊος 16, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2013 sorry για τη καθυστέρηση και ευχαριστώ για τις γνώμες σας.Ναι, αντικειμενικά για Load είναι καλά, δεν λέω. Ξαναλέω όμως, ότι αναφέρομαι στις θερμοκρασίες αυτές σε συνάρτηση με το κουτί που έχω και τη ψύκτρα. Για αυτό έκανα αυτό το thread. Γιατί νομίζω ότι για idle είναι πολύ υψηλές οι θερμοκρασίες και για load είναι, ντάξει, μέτριες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μοκου Μάϊος 17, 2013 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2013 Τι ψυκτρα φορας??? Αν φορα μαμα ψυκτρα εισαι οκ.....σχετικα! Στο Load ειναι μια χαρα, στο idle εισαι λιγο ζεστος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μοκου Μάϊος 17, 2013 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2013 Χαιρετώ! Ρε παιδιά, έχω απηυδήσει με τη θερμοκρασία στον επεξεργαστή μου και θα ήθελα λίγο τις γνώμες σας.Το κουτί: CM HAF XCPU: Phenom 2 955Ψύκτρα: Xigmatek HDT-S1283 (πριν κανα μήνα ανανέωσα τη πάστα)Θερμοκρασία δωματίου, προς το παρών: 25 με 28 βαθμούς (έχω ψηφιακό θερμόμετρο χώρου στο δωμάτιο)Με αναζήτηση που έχω κάνει, βλέπω ότι πολλοί μπορούν να έχουν θερμοκρασίες έως και κάτω από 30?! Εγώ ποτέ ουτε για αστείο δεν είχα τέτοια θερμοκρασία, ακόμα και χωρίς o/c! Και με αυτό το κουτί που έχω, και με αυτή τη ψύκτρα, θα περίμενα δλδ να μη περάσω τους 45 βαθμούς ακόμα και αν δούλευε δλδ στο 100%!help plz?Τα 30 που διαβαζεις ειναι στα 800 χερτζ το cpu! Εμενα παιζει στα 26-28! Οταν ειναι στα 3.4 σε Idle βλεπω απο 38-41 και σε load ειναι 54-55,5! Link to comment Share on other sites More sharing options...
screwvy Μάϊος 17, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2013 Τα 30 που διαβαζεις ειναι στα 800 χερτζ το cpu! Εμενα παιζει στα 26-28! Οταν ειναι στα 3.4 σε Idle βλεπω απο 38-41 και σε load ειναι 54-55,5!Οπότε, όντως, έχω περίπου 5 βαθμούς παραπάνω από ότι πρέπει! Ρε συ τι να κάνω όμως, δεν ξέρω. Αυτό που σκέφτομαι τώρα βασικά είναι η πάστα αλλά έχω δοκιμάσει κάθε φορά με διαφορετικούς τρόπους και μάρκες και απλά δεν λέει να πέσει αυτή η θερμοκρασία! (όταν λέω διαφορετικούς τρόπους εννοώ αν θα την απλώσω πάνω στον επεξεργαστή ή απλά θα βάλω μια "κουτσουλιά" και να γίνουν τα υπόλοιπα από μόνα τους) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μοκου Μάϊος 17, 2013 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2013 Εγω βαζω ενα κυκλο και μια τελεια στην μεση ή ενα Χ!!!! Ισος εβαλες πολυ ή πολυ λιγο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Μάϊος 18, 2013 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2013 Λαθος ο απο πανω τροπος γιατι ετσι με την πιεση που δημιουργει η ψυχτρα δημιουργεις κενα με αερα μεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μοκου Μάϊος 18, 2013 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2013 Εαν εχεις κενα...αερα....αρα 8α εχω και θερμοκρασια!!!1Βαση λογικης, αλλα ελα τοσα χρονια δεν εχω δει ποτε 8ερμοκρασιες σε οτι συστημα και εαν εχω φτιαξει! :upside: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Μάϊος 18, 2013 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2013 Τι να σου πω,ισως κανω εγω λαθος.αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι και ο σωστοτερος τροπος αυτος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.