neuromancer Δημοσιεύτηκε Μάϊος 10, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 10, 2013 Έστησα ένα win7 pc με IIS/PHP. Δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο - όπως το έχω κάνει πολλές φορές ως τώρα και πάντα δουλεύει με τη μία. Αυτή τη φορά δεν θέλει να δουλέψει. Το υποτειθέμενο site (μια σελίδα είναι - index.htm στο wwwroot - δεν πείραξα κάτι άλλο) φαίνεται μόνο από το ίδιο PC όταν το καλείς με localhost ή με την ip του υπολογιστή. Μέσω internet (από το σπίτι π.χ.) δεν απαντάει καθόλου. Από laptop που είναι στο ασύρματο του ίδιου lan πάλι τίποτα). Ο admin του δικτύου προφανώς δεν με βλέπει με browser.Το port 80 είναι ανοιχτό στο κεντρικό firewall - ζήτησα και το άνοιξαν. Επίσης στο pc αυτό συνδέομαι από το σπίτι με remote desktop - χρειάστηκε πάλι επέμβαση στο κεντρικό firewall για την ip μου γιατί δεν επιτρέπεται γενικά.Πέρα από την νέα εγκατάσταση win, αυτό που άλλαξε είναι ότι πήγα σε άλλο κτίριο. Επειδή το router του κτιρίου έδινε δυναμικά IPs, κάποιος ρύθμισε κάτι για να έχω στατική ip ώστε να φαίνομαι απέξω.Γιατί όμως δεν φαίνομαι? Μήπως ξέχασαν κάτι? ping δεν επιτρέπεται από έξω και δεν μπορώ να δω τι γίνεται αλλά το γεγονός ότι το remote desktop προς αυτό το pc λειτουργεί λέει ότι είναι θέμα ρυθμίσεων, ΑΛΛΑ ΠΟΥ; Στον IIS (έτσι μου είπαν κατ'αρχήν)? Τόσα χρόνια πώς δούλευε με την πρώτη; Σε firewall? Υποτείθεται ρυθμίστηκαν? Μήπως στο router του κτιρίου πρέπει να γίνει τίποτα εξτρα για να προωθεί κλήσεις http προς την ip μου και το ξέχασαν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Μάϊος 10, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2013 Η εντολή tracert [ip] παίζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Μάϊος 10, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2013 Η εντολή tracert [ip] παίζει?παίζει (με 1 hop) αλλά μπορώ να δοκιμάσωαπό το ίδιο pc (που δεν έχει νόημα) ή από το laptopπου συνδέεται ασύρματα στο lan και το ασύρματο είναι στο ίδιο κτίριο, άρα και στο ίδιο router φαντάζομαι(οπότε πάλι δεν έχει νόημα, έχει?)πάντως χτες που έκανα από το σπίτι traceroute, δεν έβλεπε Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Μάϊος 10, 2013 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2013 Απο το σπίτι έκανε σωστά το name resolution?Αν ναι πόσα hops έκανε και που αντιστοιχεί η τελευταία IP που σου έβγαζε μετά τα Request time outs? Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Μάϊος 10, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2013 νομίζω δεν προχώρησε καθόλου αλλά μπορεί και να κάνω λάθος - έχω την εντύπωση είναι κι αυτά κομένα από το κεντρικό firewallμε το router παίζει να είναι κάτι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Μάϊος 10, 2013 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2013 Ίσως να θέλει αντιστοιχιση των requests στο port 80 του router με την δικιά σου ΙP στο port 80 aka port forwarding.To setup είναι κάπως έτσι?Hairpin NAT - MikroTik WikiΣου δώσανε static ip αλλά μέσα στο 192.168.1 range που διαχειρίζεται το router? Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Μάϊος 10, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2013 Ίσως να θέλει αντιστοιχιση των requests στο port 80 του router με την δικιά σου ΙP στο port 80 aka port forwarding.To setup είναι κάπως έτσι? Hairpin NAT - MikroTik Wiki Σου δώσανε static ip αλλά μέσα στο 192.168.1 range που διαχειρίζεται το router? Δεν έχω ιδέα! Τους ζήτησα να το ξανασκεφτούν ως προς το router, μήπως και ξέχασαν κάτι. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, στην εγκατάσταση δεν έβαλα κάτι σχετικά με IIS 6 compatibility (που παλιά έβαζα). Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό? Αλλά πάλι τοπικά γιατί παίζει...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 10, 2013 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2013 ενδω-δικτυακά λογικό να παίζει, δεν θες NAT.Από έξω δεν έχεις επικοινωνία αν δεν έχουνε κάνει NAT ώστε να στέλνει τα HTTP Requests στο δικό σου Local ( LAN ) IP Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Μάϊος 10, 2013 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2013 Το localhost παίζει πάντα όποιον web server και να έχεις βάλει.το IIS 6 compatibility είναι κυρίως για developers και απλώς προσφέρει προς τα πίσω συμβατότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Μάϊος 10, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2013 Κάτι παίζει με τα router τους... το έχω κάνει 15 φορές - ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.