Thanos1972 Μάϊος 14, 2013 Author #21 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2013 Τζαμπα η χαρα.μου εμεινε η μια βιδα στο χερι και οι υπολοιπες στραβωσαν.μα καλα,απο καλαι τις φτιαχνουν τις βιδες πλεον.....εστειλα μηνημα στην Prolimatech μπας και αλλιως την εχω βαψει.με το χερι τις βιδωνα ουτε κατσαβιδι δεν ηθελαν αυτες.την ψιλοστερεωσα με καποιο τροπο μεχρι να δω τι θα κανω.αν και απο temps ειμαι χαλια.στον πυρηνα ειμαι μια χαρα αλλα απο gpuz βλεπω 2 ενδειξεις που βαρανε κατοσταρες σε load....ψυχτρα στα vrm εβαλα,στις μνημες εβαλα,τι σκατα μπορει να ειναι αυτες....κολλαει και το συστημα πλεον με τεστ οταν φτανους 120 και κανει reset ο driver.Οποτε μονο λαθος ενδειξεις δεν ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Μάϊος 14, 2013 #22 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2013 Τhanos, βρες μια φωτό της κάρτας σου χωρίς την ψύκτρα και κύκλωσε όλα τα σημεία που έβαλες ψύκτρες....μετά τράβα κι ένα screenshot του GPU-z με τους sensors, για να δούμε και οι υπόλοιποι να σε βοηθήσουμε, αλλιώς δεν γίνεται.Πώς κατάφερες κι έσπασες thumbscrews με το χέρι σου, δεν χωράει στο μυαλό μου...ίσως αν δείξεις το χέρι σου και είναι πράσινου χρώματος εξηγείται...SOS : το VRM κοντά στο Crossfire Link το κάλυψες με ψύκτρα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Μάϊος 14, 2013 Author #23 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2013 Τhanos, βρες μια φωτό της κάρτας σου χωρίς την ψύκτρα και κύκλωσε όλα τα σημεία που έβαλες ψύκτρες....μετά τράβα κι ένα screenshot του GPU-z με τους sensors, για να δούμε και οι υπόλοιποι να σε βοηθήσουμε, αλλιώς δεν γίνεται. Πώς κατάφερες κι έσπασες thumbscrews με το χέρι σου, δεν χωράει στο μυαλό μου...ίσως αν δείξεις το χέρι σου και είναι πράσινου χρώματος εξηγείται... SOS : το VRM κοντά στο Crossfire Link το κάλυψες με ψύκτρα ? Τα σημεια που εβαλα τις ψυχτρες ηταν τα vrms (ενα ψυχτρακι μεγαλο απο τα 2 που δινει,εμενα εχει 1 σειρα απο vrms), και τα τσιπακια απο τις μνημες.8 στο συνολο. Το vrm κοντα στο crossfire slot οχι δεν το καλυψα γιατι πολυ απλα δεν ειχε κατι για να το καλυψω.και στο email που εστειλα στην Prolimatech,τους ρωταω κιολας,τι γινετε με αυτο,εχουν καμια λυση?γιατι το θυμαμαι οτι αυτο επρεπε να ψυχεται. Εσπασε...ευκολα θα ελεγα.μπορει να ηταν κατασκευαστικο λαθος,δεν εξηγητε διαφορετικα.ενταξει,βιδα ειναι,συμβαινει αυτο.το θεμα μου ειναι τωρα φυσικα να βρω ανταλλακτικο.... Στην φωτογραφια ειναι το hwinfo οπου βλεπω οτι μου δειχνει ποιες θερμοκρασιες ειναι σε συγκριση με το gpuz.οι max temps ειναι οσο επιασε σε 20 δευτερολεπτα gpu stress test απο το occt.... Η αλλη φωτογραφια ειναι η καρτα οπου με κιτρινο ειναι τα σημεια που εχω βαλει και με κοκκινο το σημειο που λεμε οπου δεν εχω βαλει αλλα δεν εδινε και κατι η Prolimatech για να βαλω εκει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Μάϊος 15, 2013 #24 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2013 Aν αναφέρεσαι στις θερμοκρασίες TS0-2 είμαι σχεδόν σίγουρος οτι αυτοί οι σένσορες είναι στην περιοχή του πυρήνα και όχι κάπου έξω (vrm κτλπ). Το πρόβλημα σου είναι λογικά εκεί. Αυτοί οι 3 είναι διαφορετικοί απο τον βασικό σένσορα του πυρήνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Μάϊος 15, 2013 #25 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2013 Μήπως δεν έχει καλή επαφή η ψύχτρα με το chipset; Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Μάϊος 15, 2013 #26 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2013 Shaders & Memory>GPU Internal>Bad Contact Κανα ψυκτράκι παλιό δεν έχεις να βάλεις στο VRM? Νομίζω όλοι οι κατασκευαστές δίνουν λύση για εκεί και η EK τόνιζε ιδιάιτερα την τοποθέτηση thermal pad σε εκείνο το σημείο γιατί αρκετοί το ξεχνούσαν... ΕDIT : Τα περιεχόμενα στο επίσημο site δείχνουν παραπάνω από 8 ψυκτράκια μικρά, εσένα έχει μόνο τα 2 μεγάλα για τη σειρά των VRM και 8 μικρά για τις μνήμες ? Δεν είχε τίποτε άλλο μέσα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Μάϊος 15, 2013 Author #27 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2013 Μαλιστα.τι να πω,δεν ξερω.την εχω βαλει ηδη 3 φορες την ψυχτρα επανω χωρις καποια αλλαγη.μαλλον πρεπει να βαλω και το αλλο copper plate αν και εχω την εντυπωση οτι ειναι για την 7970 αυτο...και στο site τους δεν λεει κατι για σωστο Installation.παντως η ελαχιστη παστα που βαζω στον πυρηνα,πατιεται μια χαρα και απλωνεται....τωρα επαφη με το chipset ναι ειναι απο την στιγμη που ολα δειχνουν οτι παταει καλα??????οσον αφορα το vrm κοντα στο crossfire bridge,περισσεψαν ψυχτρακια απο την συσκευασια αλλα ειναι τεραστια σε συγκριση με το μεγεθος του vrm οποτε δεν νομιζω να καταφερει να κολλησει λογω βαρους vs επιφανειας κολλησης.παιδια σας ευχαριστω που ασχοληστε.αλλα μου εχει σπασει τα νευρα.καλυτερα να την πουλουσα να επερνα μια 7950..Θα την βγαλω και θα την ξαναβαλω ακομη μια φορα.....με ελλατωματικες βιδες ειμαι αλλα βρηκα μια προσωρινη αντικαταστατρια της κομμενης...μεχρι να εχω απαντηση απο την prolimatech.Απο installation guide παντως ειναι απαραδεκτοι.ουτε τα σφουγγαρακια για πισω απο τον πυρηνα που παταει το X plate ταιριαζουν με την καρτα ουτε τιποτα.ειναι και 2.εδωσαν μαλλον πολυ βαση στην 7950-7970 και επικεντρωθηκαν εκει.Edit:η απο πανω φωτογραφια πρεπει να ειναι απο την εκδοση pro γιατι εχει και της black nickel plated βιδες εαν προσεξες.αυτες ειναι για ολες τις καρτες οπως λεει στο site τους,περα απο την 7970.εμενα δεν τις ειχε αυτες,ειχε μονο τις κανονικες.δηλαδη οι μαυρες που ειναι για ολες τις υπολοιπες περα της 7970 καρτες,δεν τις εχω...ωραια πραγματα.και τα ψυχτρακια ηταν 10 και οχι 11.παρολλα αυτα υποστηριζει λεει 7970 αλλα εγω θελω να την βαλω σε 6970....πολυ μπερδεμα ρε παιδι μου χωρις λογο.μια να σπανε οι βιδες,μια να μην φροντιζουν για την καλη ψυξη του vrm,μια να μην εχει σωστες οδηγιες ουτε καν στο site τους...τι να πω.η βλακας ειμαι και δεν ξερω απο Hardware η καπου υπαρχει λαθος......Edit Νο2.οκ οκ στις φωτογραφιες του site του που λεει για την 7970 εχει λεει και κατι heat dissipation plates.εμενα ουτε καν εχει κατι τετοια μεσα.αυτα μπαινουν επανω στα vrms..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Μάϊος 15, 2013 Author #28 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2013 Ανακεφαλαιωση....Κομμενο κεφαλι βιδας,δεν ειχε τις σωστες βιδες που επρεπε να χρησιμοποιησω,επρεπε βαση του Site τους να εχει και της μαυρες νικελ βιδες.εμενα δεν τις ειχε....3 υπολοιπες στραβωμενες βιδες.Δεν ειχε μεσα τα heat dissipation plates τα μικρα για τα vrms.βαση του site τους επρεπε να τα ειχε.10 heatsinks και ενα μικροτερο αντι για 11 και ενα μικροτερο.οποτε εαν παρω καμια αλλη καρτα,θα μου λειπει και ενα τετοιο....Ωραια πραγματα ετσι.πρωτη φορα αγορασα κατι απο Prolimatech....περιμενω mail τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Μάϊος 15, 2013 #29 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2013 Πάντως το πρόβλημα που έχεις με τις θερμοκρασίες πιθανότατα οφείλεται στην έλλειψη πίεσης μεταξύ πυρήνα-ψύχτρας. Λογικό, εαν αναλαγοστείς οτι είσαι με κουτσουρεμένο mounting mechanism. Tο οτι απλώνει η πάστα δεν λέει και τα πάντα.Πάντως τόσα προβλήματα μαζί μου προκαλούν εντύπωση. Ήσουν άτυχος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Μάϊος 15, 2013 Author #30 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2013 Με καλεσαν απο το eworld γιατι ειδαν το προβλημα που αντιμετωπιζω και μου ειπαν οτι εαν δεν βγαλω ακρη με την prolimatech,να τους στειλω την ψυχτρα πισω και επειδη δεν υπαρχει διαθεσιμη αλλη τετοια ψυχτρα,να μου στειλουν μια arctic cooling xtreme III....εαν δεν ειναι αυτοι επαγγελματιες τοτε ποιοι ειναι?και απορω υστερα ακομη που υπαρχει κοσμος που ασχολειται με αλλα μεγαλα (σε μεγεθος) μαγαζια που σου βγαζουν την πιστη.ενα μεγαλο μπραβο εχω να πω μονο. φυσικα θα επιδιωξω να μου στειλουν τα Parts απο την Prolimatech γιατι ειναι καθαρα δικο τους θεμα και δεν θελω να ζημιωσω και το eworld στελνωντας πισω μια ψυχτρα οπου ετσι οπως ειναι δεν μπορει να χρησιμοποιηθει πουθενα. Θα σας κραταω ενημερους το πως θα εξελιχθει η διαδικασια. Ενδεικτικα ποσταρω ακομη μια φωτογραφια απο το user manual της ψυχτρας οπου αναφερει τι πρεπει να εχει μεσα και υστερα μια φωτογραφια απο το site τους οπου λεει τι πρεπει να εχει μεσα. Εδω το τι πρεπει να εχει μεσα απο το site τους. Edit:βεβαια η xtreme III δεν χωραει στο case μου γιατι ειναι το hdd cage εκει με τον hdd και τον ssd και δεν βολευει να μπουνε διαφορετικα πλεον γιατι εχω προβλημα με το μηκος των sata καλωδιων μετα.ηδη το εβγαλα μια φορα απο το μπροστινο μερος (γιατι οσοι εχουν αυτο το κουτι ξερουν οτι για να βγει απο πισω,πρεπει να βγει η μητρικη) και χαλασα τον μισο fancontroller του κουτιου..χαλασα,τελος παντων,ενα βαλε βγαλε εκανα και μου εμεινε στα χερια.τεσπα,αναμενω απαντηση απο αυτους.στο sales@prolimatech.com το εστειλα,δεν ειδα να εχουν κανενα mail για support... Edit No 2 .απο οτι καταλαβαινω δεν ειναι βλακεια δικη μου το οτι εσπασε η βιδα.πολυ απλα η prolimatech στην πρωτη παρτιδα αυτων των coolers κατα πασα πιθανοτητα τα θαλασσωσε.γιατι βαση του User manual του δικου μου,εχει οτι λεει μεσα αλλα πολυ απλα με αυτα που εχει μεσα,δεν γινετε να γινει εγκατασταση σε 6950-6970.γιαυτο και στο site τους λενε αλλα....και ερωτω εγω τωρα,αυτοι δεν απαντανε απο χθες που τους εστειλα mail ουτε στο σημερινο ουτε στο facebook.δεν εχω αλλη vga για να βαλω προσωρινα επανω.το stock cooler της,εχουν χαλασει τα thermal pads των μνημων απο το βγαλσιμο και εχω μεινει με ενα κουτσουρεμενο cooler οπως να'ναι επανω στην καρτα γραφικων με οτι να'ναι θερμοκρασιες.να μεινω χωρις pc,δεν παιζει,δουλευω σαν τον βλακα 22 μερες χωρις ρεπο και τωρα μου εκατσαν 2 ρεπο μαζεμενα χθες και σημερα.ηθελα απλα να κατσω στον υπολογιστη να αραξω τωρα που ειχα χρονο.αυτο δεν εγινε,απεναντιας εφαγα ολη την χθεσινη μερα μου για να το βαλω το cooler και δεν μπηκε σωστα κιολας.η καρτα λειτουργει με ανεβασμενες θερμοκρασιες και παρολλο που εχει εγγυηση ακομη καποιους μηνες,δεν πιανετε κατα πασα πιθανοτητα σε περιπτωση που συμβει κατι στραβο ετσι οπως δουλευει η καρτα τωρα.δεν παιζω τιποτα γιατι εχω θεμα με τις θερμοκρασιες και εχω ριξει τα ρολογια τερμα χαμηλα για να μην ζοριζεται η καρτα τωρα που ειμαι στο ιντερνετ......σε περιπτωση ομως στραβης,ρωταω εγω τωρα,τι γινετε?ειναι καθαρα μ@λ@κια της Prolimatech αυτο και δεν απαντανε κιολας.θα μου πεις,περιμενε.οκ θα περιμενω...οπως περιμενα να εχω 2 ρεπο μαζεμενα γιατι τωρα σε κανενα 6μηνο με βλεπω παλι να μου καθεται κατι τετοιο...... Το μονο παρηγορο ειναι οτι εχω να κανω με αξιοπιστο μαγαζι και ηδη μου εχει προτεινει λυση.δεν φταιει σε καμια περιπτωση το μαγαζι για εμενα.απενταντιας...αλλα δεν ειναι λυση για εμενα γιατι πολυ απλα δεν μου χωραει η ψυχτρα.... Τι κανω ρε μαγκες?τι απαιτω απο prolimatech πλεον?εαν απαντησουν ποτε φυσικα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Μάϊος 15, 2013 #31 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2013 Αν δυσκολεύεσαι να κολλήσεις τα heatsink σε μνήμες/VRM τότε ίσως είναι βολικό να κοιτάξεις για thermal adhesive tape. Έχω από την akasa μια και είναι αρκετά καλή. Δεν ξέρω τον τελευταίο καιρό τι συνηθίζουν οι κατασκευαστές αλλά σε μια παλιά GF που ήταν καμμένη και κανιβάλισα την ψύχτρα για μνήμες/πυρήνα στις μνήμες είχε παρόμοια themral adhesive tape και μου έσπασε τα νεύρα μέχρι να ξεκολλήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Μάϊος 15, 2013 #32 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2013 Οτι και να σου πω, η σ@ατιά έχει γίνει και οτι και να πεί ή κάνει κάποιος αυτό δεν αλλάζει. Τρελό σπάσιμο, το καταλαβαίνω. Τι θα έκανα εγώ στην θέση σου? Θα έπαιρνα καινούρια thermal pads αφού έβρισκα τι πάχη χρειάζομαι (νομίζω το e-world έχει) και θα έβαζα την κανονική ψύχτρα επάνω να έχω ήσυχο το κεφάλι μου. Θα έβαζα την promilatech στην άκρη και θα προσπαθούσα να λύσω το πρόβλημα με την εταιρία.Τώρα αν αυτό σε βοηθάει δεν ξέρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Μάϊος 15, 2013 Author #33 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2013 Θα δω γιατι βαριεμαι τωρα να βγαλω τα ψυχτρακια που εχω κολλησει στις μνημες.πρεπει να εχω καπου μια ψυχτρα ολο χαλκο απο 4850 και θα την δοκιμασω να δω εαν κανει εστω και προσωρινα να αντεξει....καλυτερα απο οτι ειναι τωρα θα ειναι.θα περιμενω αυριο βασικα απαντηση απο την Prolimatech γιατι 2 μερες περιθωριο που ειχαν για να απαντησουν σε Mail πιστευω οτι ειναι αρκετος καιρος για εταιρεια με το ονομα και την αξιοπιστια της prolimatech.εαν δεν απαντησουν,θα φανε ενα κραξιμο σε κανενα forum που διαβαζουν του εξωτερικου,θα λυσω εγω το προβλημα μου με την λυση που μου προτεινε το eworld και απο εκει και περα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Μάϊος 16, 2013 Author #34 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2013 Τελικα αλλαξα καρτα και εβαλα μια 7950gt παλια προσωρινα.δεν γινετε αυτο το πραγμα.ακομη καμια επικοινωνια.....ωραια πραγματα.Δωστε μου λιγο κουραγιο μωρε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilahed Μάϊος 16, 2013 #35 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2013 Εγω θα ελεγα να παρεις την arctic cooling τα ιδια ειχα και εγω με την proβλιματεκ ειχαν σπασει η βιδες στο backplate αισχος.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Μάϊος 16, 2013 Author #36 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2013 Δεν χωραει ρε γαμωτο η arctic cooling στο μηκος.εχω το hdd cage εκει και μεσα του ειναι ο hdd και ο ssd και δεν μου φτανει το μηκος των καλωδιων sata για να κανω μια οποιαδηποτε αλλη αλλαγη....και δεν ειμαι διατηθημενος να αλλαξω κουτι η τροφοδοτικο για να χωρεσει μια ψυχτρα.Το ξυνουν κανονικα εκει στην Prolimatech....δεν ειναι το θεμα οτι εσπασαν οι βιδες.το θεμα ειναι οτι δεν ειχε τις σωστες βιδες μεσα.επρεπε να εχει 4 μαυρες για ολες τις vga και 4 ασημενιες για τις 7950-7970 μονο.εμενα ειχε μονο τις 4 ασημενιες και στο user manual οπως θα δεις που εχω ανεβασει,δεν λεει οτι πρεπει να περιλαμβανει μαυρες βιδες.εαν υπηρχαν οι σωστες βιδες,δεν θα εσπαγαν.και μην μου πει κανεις,γιατι δεν κοιταξα το Installation στο ιντερνετ....οταν βγαζεις την vga απο το pc,προφανως και δεν εχεις ιντερνετ εκεινη την ωρα εαν δεν εχεις αλλη καρτα επανω.Αυτοι πουλουσαν ετσι,λειψη και ελλατωμματικη την ψυχτρα απο την αρχη.λογικα μετα την διορθωσαν.γιαυτο και στο site λεει οτι λεει.Και φυσικα γιαυτο και δεν ριχνω καμια ευθυνη στο μαγαζι γιατι κατευθειαν προσφερθηκε να διευθετησει το θεμα και θα το τονιζω.Δεν ειναι να πεις πηρα μια ψυχτρα που κανει μονο για 7950-7970 και για τις αλλες καρτες,υπαρχει αλλη εκδοση ψυχτρας.οχι,πηρα μια ψυχτρα που υποτιθεται κανει για τις vga που αναφερει.σορρυ για το υφος μου παιδια αλλα ειμαι αγανακτισμενος μαζι τους.για το γαμωτο και μονο,θα τους ενοχλω μεχρι να μου απαντησουν και θελω να δω τι θα μου πουνε κιολας....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Μάϊος 17, 2013 Author #37 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2013 Μιλαω και σε forum του εξωτερικου,φανταζομαι ξερετε ποιο.Ποστερε καποιος ενα κανονικο user manual της ψυχτρας.εχει αρκετες διαφορες τελικα.λοιπουν αρκετα πραγματακια.....Ακομη καμια απαντηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Μάϊος 17, 2013 Author #38 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2013 Επικοινωνησε το μαγαζι μαζι μου (απο την πρωτη στιγμη ενδιαφερθηκε να λυθει το θεμα κατευθειαν με τον καλυτερο δυνατο τροπο) και ειμαι σε αναμονη μιας Mk 26 black edition.Να τους ευχαριστησω και απο εδω δημοσια.(email απο την prolimatech ακομη δεν εχει ερθει). Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Μάϊος 17, 2013 #39 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2013 Με τον καλύτερο τρόπο τακτοποιήθηκε θα έλεγα...+bonus για το μαγαζί και το supportΈχω μία ερώτηση να σου κάνω όμως...Η συσκευασία της MK-26 που παρέλαβες σε τί κατάσταση ήταν ? Είχε κάποια ταινία/περιτύλιγμα/σφράγισμα ? Εσωτερικά ήταν τακτοποιημένα όλα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Μάϊος 17, 2013 Author #40 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2013 Η συσκευασια ηταν σε κατασταση καινουργιου.δεν θυμαμαι τωρα εαν ηταν ανοιγμενο η οχι το κουτι,δεν νομιζω να ηταν αλλιως θα το προσεχα.αυτο που θυμαμαι ηταν οτι τα παντα μεσα ηταν σφραγισμενα στα σακουλακια τους με τις ταινιες τους.και καποια σακουλακια ηταν απο αυτα που πρεπει να τα σκισεις για να βγαλεις τα Parts,οχι με ταινιες και τετοια. Η εντυπωση που μου αφησε το μαγαζι ηταν αριστη.η εντυπωση που μου αφησε η ψυχτρα ηταν οτι ηταν κατασταση καινουργιας. Για να καταλαβετε,στο νετ κυκλοφορουν 2 ειδων φωτογραφιες με τι περιεχει η ψυχτρα. εμενα ειναι αυτη με τα λιγα πραγματα οπου μπαινει σε 7950-7970 και η αλλη ειναι αυτη που μπαινει σε ολες τις καρτες που λεει για compatibility.τωρα για ποιον λογο γινετε αυτο δεν ξερω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.