Jump to content

PC για gaming και απαιτητικές εφαρμογές

Ascaron

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μετά απο πολύ ψάξιμο για τις δυνατότες του hardware που θα επέλεγα κατέληξα στην τελική ευθεία

desktop.jpg

Screen: Eizo TFT 24'' S2401W BK (700e) http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1027042

GFX Card: 3870X2 (400e)

Water cooling hardware:

Αντλία: Eheim Αντλία 1046-790 230V Full Ceramic (40e)

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977775&product=929360

Reservoir: EK Waterblocks Reservoir Multioption 150 (40e)

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977775&product=932159

Ψυγείο: Black Ice GT Stealth II (45e)

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977775&product=927147

CPU Waterblock: D-Tek Waterblock Fuzion for CPU (55e)

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977775&product=933937

Total price: 2930 euro

Αν και θα είταν καλό να έπεφτε κάπως η τιμή στα ~2500, παρόλα αυτά θέλω την γνώμη σας στο αν αξίζει για overclocking σε επίπεδο "ξεζουμίσματος" με ολη την σημασία της λέξης

To PC θα είναι για το απόλυτο gaming θέλω να να έχω το από τα μεγαλύτερα fps που μπορεί κάποιο home PC να πετύχει αλλά να τρέχω και βαρίες εφαρμογές όπως video converting, media editing.

Και θα ήθελα να ξέρω αν θα μπορούσα να OC DDR2 1066mhz με Stricker 2 mobo ώστε να έχω παρόμιες επιδόσεις με μερικά λιγότερα χρήματα.

Αξίζει το 24" monitor? Ή να πάω σε 22" λόγο της ανάλυσης και των καλύτερων FPS? Για αυτό τον καιρό θέλω να παίζω σε full το Crysis

Περιμένω απόξεις/προτάσεις και τι εταιρίες να προτιμήσω για full O/C αλλά και τι να προσέξω.

Σας έπρειξα? :p

Thanks in advance :D

Μια παρένθεση απο μένα: για απαιτητικές εφαρμογές αλλά και για gaming, τα 4GB Ram θα ήταν πολύ καλύτερα ;)

Surely, αλλά απόσο ξέρω τα 32-bit systems αναγνωρίζουν μέχρι 3GB ram και σε τέτοια περίπτωση θα είχα τα dual channel benefits?

Surely, αλλά απόσο ξέρω τα 32-bit systems αναγνωρίζουν μέχρι 3GB ram και σε τέτοια περίπτωση θα είχα τα dual channel benefits?

Αν βάλεις 32bit OS θα έχεις 3250Mb μνήμη κανονικά σε Dual Channel. Θα χάσεις 750Mb.

Και γιατί να μην βάλεις 64bit? :D

Γιατί απόσο βλέπω λίγα applets υποστιρίζουν 64-bit OS, κάνω λάθος?

Δεν κανεις λαθος , αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν τρεχουν. Τρεχουν κανονικα και χωρις να αλλαζει κατι στις επιδοσεις τους. Καλως ή κακως τα 4gb στα vista ( που ουσιαστικα ειναι και το μελλον) δεινουν αλλα αισθηση.

Οσο αναφορά το αρχικό post, κάποιος σχολιασμός? Να ξέρω που βρίσκομε δηλαδή =)

Αναθεωρώντας κάποια πράγματα κατέληξα σε αυτήν την σύνθεση, νομίζω πως καλύπτει παραπάνο απο αρκετά το παρόν και μάλλον και τα επόμενα 3 χρόνια? Τι λέτε για αυτήν την σύνθεση?

Case: Coolermaster Stacker (199,00)

Power: Silverstone Strider 850 (189,00)

CPU: Intel Core 2 Quad (234,00)

Motherboard: Asus Maximus Formula (S775, DDR2, IX38) (250,00)

Graphics: HD3870X2 1GB (399,00)

RAM: Transcend Ram 2GB Kit DDR2 1200MHz AxeRAM * x2 * (250,00)

Hard Disk: Western Digital 150 GB Raptor-X (10000rpm, 16MB, SATA) (205,00)

DVD Writer: Samsung DVDRW + / - Ls SH-S203P R B+W (Sata) (39,00)

Eizo TFT 24'' S2401W BK (698,99)

Αντλία: Eheim Αντλία 1046-790 230V Full Ceramic (36,99)

Reservoir: EK Waterblocks Reservoir Multioption 150 (39,00)

Ψυγείο: Black Ice GT Stealth II (45,00)

CPU Waterblock: D-Tek Waterblock Fuzion for CPU (55,00)

Price: 2639,98

το pc καλο....

το νερακι θελει ακομα κουβεντα....

το block αυτο με την αντλια που εβαλες.....δεν κολλανε !

δωσε λινκ για την υδροψυξη !

Λοίπον Φίλτατε Ascaron

Η συνθεσούλα σου μου φαίνεται αρκετά καλή μόνο 2 ενστάσεις μέχρι στιγμής.

Στήν αρχή καλά το πήγαινες αλλά νομίζω θα ταν καλύτερο 1 κιτακι DDR3 της Geil μαζί με 1 maximus extreme ή την ανερχόμενη μητρική της asus Rampage extreme αν και ακριβή πιστεύω εξ όσων είδα οτι αξίζει τα φράγκα της

2ο Δεν νομίζεις οτι μονο 150 γιγα είναι λίγα για όποιο δήποτε pc???

Έχω ήδη 2 500-ριδες HD :) Απλά τον RaptorX τον πρωορίζω για το λειτουργικό και τα προγράμματα.

Μου φένεται ότι ανεβαίνει τρέλα η τιμή μετά, εκτός αν έριχνα το monitor σε samsung 22" ώστε να έχω πολύ καλύτερα fps και ναι σε τέτοια περίπτωση να έβαζα 2 GB 1800mhz DDR3 και στον χρόνο άλλα 2 GB. Διότι πιστεύω ότι DDR2 μέχρι και το 2008, μετά πάπαλα άσχετο αν οι περισσότεροι δεν θέλουν να το πιστέψουν λόγο του κόστους, αλλά απο την άλλη πλευρά απο πολλά benches/tests/reviews βλέπω διαφορά ανάμεσα σε 1200mhz DDR2 και 1800mhz DDR3 μόνο 5-12%. Αξίζει άραγε 3-πλα λεφτά για ~9% better επιδόσεις?

Γιατί ακόμα και καλύτερες να βγουν, θα χρειαστώ new mobo αν ανεβεί η συχνότητα και new rams αν πέσουν τα timmings, άρα μάλον τσάμπα λεφτά? Αν βέβαια ισχύει το +~9% perfomance..

Ακούω προτάσεις :D

ddr2 based συστημα για μενα με 4γιγα μνημης σιγουρα,ειτε 4*1γιγα ειτε 2*2γιγα,με προτιμηση στο δευτερο

Οι ddr3 ειναι πολυ ακριβες για αυτο που προσφερουν.Αν ηταν να ψαχνεις τα ρεκορ στα benches οκ.

Απλα για οθονη θα επερνα καποια αλλη 10000%

Καλες χρυσες οι ΕΙΖΟ αλλα το ΤΝ πανελ παραμενει ΤΝ οσο καλη και να ειναι η υλοποιηση του απο την κατασκευαστρια εταιρια μαζι με τα μειονεκτηματα του.

Η LG που σου προταθηκε καπου αλλου (αν δεν κανω λαθος) φοραει mva ή pva (δεν θυμαμαι σιγουρα) που ειναι κλασης ανωτερης ποιοτητας και κοστιζει και φθηνοτερα

Σε καμια περιπτωση δεν θα εδεινα ~700 ευρω για ΤΝ...στην τελικη με λιγα παραπανω παιρνεις και Dell 24 ;)

Οσο για την 22αρα,με το budget σου δεν θα το σκεφτομουν καν λογο ποιοτητας πανελ,μιας και ΟΛΕΣ οι 22αρες φορανε ΤΝ (το φθινοτερο και κατωτερης ποιοτητας πανελ δλδ)

Εγώ την 22 θα έπερνα παντως γιατί η διαφορά τησ τιμής είναι νομιζω τεράστια.

Όσο για τις μνήμες πιστέυω περίμενε το X48 και πάρε τότε μια μητρικη γιατί να πάς να δώσεις ενα σκασμό λεφτά για μητρίκη που θα αλλάξεις εντος 3μηνίας δεν λεέι

το ΤΝ ειναι το φθινωτερο και το κατωτερης ποιοτητας πανελ που κυκλοφορει στην αγορα

Επαναλαμβανω λοιπον,πως κατα τη γνωμη μου,με τοσα λεφτα για το συστημα την οθονη δεν πρεπει να τσιγκουνευτεις...

Για τα ματια μας μιλαμε στην τελικη και φυσικα η ποιοτητα στα χρωματα και στην απεικονηση ειναι μερα με τη νυχτα.

Οσοι εχουν οθονη με p[va/mva απο δω μεσα μπορουν να το πιστοποιησουν κιολας ;)

το ΤΝ ειναι το φθινωτερο και το κατωτερης ποιοτητας πανελ που κυκλοφορει στην αγορα

Επαναλαμβανω λοιπον,πως κατα τη γνωμη μου,με τοσα λεφτα για το συστημα την οθονη δεν πρεπει να τσιγκουνευτεις...

Για τα ματια μας μιλαμε στην τελικη και φυσικα η ποιοτητα στα χρωματα και στην απεικονηση ειναι μερα με τη νυχτα.

Οσοι εχουν οθονη με p[va/mva απο δω μεσα μπορουν να το πιστοποιησουν κιολας ;)

Φθηνότερο ναι. Κατώτερης ποιότητας όχι. Αναλόγως για τι δουλειά θέλεις την οθόνη.

Ρίξτε ένα διάβασμα εδώ: http://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=31&threadid=2049206

κι εδω:

http://www.lumenlab.com/forums/index.php?showtopic=16183

Πραφανώς το IPS απευθήνεται στους απαιτιτικούς, υπάρχει κάποια οθόνη 22" με IPS/PVA/MVA?

Ακόμη, εάν πάω στις 24" θα έχω high fps σε hardcore games? (Βλέπε Crysis etc)?

ολες οι 22αρες (οπως ειπα) φορανε ΤΝ.ΟΛΕΣ

@Ομηρος

θεωριτικα παντα,η ποιοτητα του πανελ καθοριζεται απο την ποιοτητα των χρωματων και την ποιοτητα απεικονησης και φυσικα απο τον χρονο απολρησης

Το ΤΝ στο μονο σημειο που υπερτερει εναντι των αλλων απο οσο ξερω ειναι ο χρονος αποκρησης,το οποιο "χρειαζεται" στα παιχνιδια περισσοτερο,αν και ολα τα πανελ πλεον εχουν ικανοποιητικους χρονους αποκρισης που δεν σε περιοριζουν στο gaming.

Η αληθεια ειναι ομως πως δεν εχω και πολλες γνωσεις οσων αφορα τις TFT :p

Έχουμε μονο TN 22" τέλια, τι κάνουμε?

Λιγότερο απο 20 θα πάει στράφι το σύστημα, 24" θα πάνε σε βάθος μετροπόντικα τα fps...

Any suggestions/thoughts?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.