Jump to content

ποιοτικό laptop στα 600€

kkaliopaki

Recommended Posts

το παλιο 5520

http://www.itchasers.com/store/product_images/x/dell_inspiron_5520_audi_a5_kb_view__92950.jpg

6 στοιχείων, 48 WHr

το νεο 5521

http://i.dell.com/sites/imagecontent/products/PublishingImages/inspiron-15r-5521/laptop-inspiron-15r-5521-love-pdp-2.jpg

6 στοιχείων / 3,0 Ah (65 WHr) - που σε συνδιασμο με τον U θα κραταει πολυ περισσοτερη ωρα, και θα ειναι πιο κρυο και περισσοτερο αθορυβο,

το 2ο ειναι και αρκετα πιο λεπτο και λιγοτερο βαρυ, αλλα το οτι δεν αλλαζει το cpu ειναι -

είναι λογικό να υπάρχουν αυτές οι διαφορές και αυτό οφείλεται στον διαφορετικό τρόπο λειτουργίας των cpu

U : πιο ελαφριά και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας

Μ : μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας μικρότερη διάρκεια μπαταρίας αλλά καλύτερες επιδόσεις

το lenovo συγκριτικά με ποιο dell λες ότι είναι ποιοτικότερο έχουν αναφερθεί πολλά μοντέλα και έχω μπερδευτεί

Το Lenovo που σου είπα εμένα μου φαίνεται πιο ποιοτικό από τη σειρά Inspiron της Dell... Είναι μια κατηγορία πάνω... Τώρα δεν ξέρω καλά όλη τη σειρά Inspiron, αλλά νομίζω πως είναι πλαστικά. Και ένα 15R που έχει φίλος (το οποίο προφανώς είναι πολύ καλό), σε ποιότητα χάνει πολύ από το Lenovo.

Ίσως είναι σύγκριση παρόμοια με την κλασσική HTC Οne vs Galaxy S4... Το ένα αλουμίνιο, το άλλο "καλό" πλαστικό... Μόνο που το λάπτοπ δε θα σου πέσει κάτω για να πεις πως το πλαστικό έχει και τα θετικά του...

edit: Για να μη σε πάρω και στο λαιμό μου. θα ήταν καλή ιδέα ό,τι λάπτοπ και να πάρεις να το έβλεπες από κοντά. Να κοιτάξεις πόσο ανθεκτικό φαίνεται (ειδικά στους μεντεσέδες της οθόνης), να δεις τί επιπλέον κουμπάκια έχει, αν η επιφάνεια γεμίζει δαχτυλιές, αν η συναρμολόγηση είναι καλή. Όλα αυτά αν σε ενδιαφέρει και η ποιότητα.

Κατά τα άλλα, τα Dell είναι όντως εξαιρετική επιλογή. Και θα επέλεγα τη U σειρά γιατί την έχω πατήσει με λάπτοπ με σχετικά φθηνό σασί το οποίο δεν είχε αρκετά καλό εξαερισμό και μας άφησε χρόνους. Οπότε είναι καλή ιδέα να πάρεις έναν επεξεργαστή χαμηλής κατανάλωσης που δεν ανεβάζει πολύ θερμοκρασία και δεν έχει υψηλές απαιτήσεις σε απαγωγή θερμότητας...

O 3317u που εχουν τα Dell 5521 σας πειθει?

ενας Ε6600@3,5 100 χρονων τον εχει...

performance/watt ειναι πολυ καλος αλλα....νομιζα οτι ηταν καλυτερος.

post-4508-1416077352,6676_thumb.jpg

Δε σε πιάνω ακριβώς... Ο τίτλος λέει ποιοτικό λάπτοπ, όχι το λαπτοπ με τις καλύτερες επιδόσεις. Το λαπτοπ που πρότεινα είναι (πολύ) πιο ποιοτικό από τα αντίστοιχα dell. Κάνει 540 ευρώ και με τι διαφορά από τα 600 (νομίζω με 80 ευρώ) παίρνεις 3 χρόνια εγγύηση... Δεν έχω δει πιο ποιοτικό λάπτοπ σε αυτά τα χρήματα. Το σασί του είναι κυρίως από αλουμίνιο. Αν έχεις δει εσύ κάτι καλύτερο, μπορείς να μου το πεις για να ξέρω να προτείνω και σε άλλους.

Όσον αφορά στην κάρτα γραφικών, όντως τα dell έχουν καλύτερη σε αυτή την κατηγορία τιμής...

Επειδη τον μαρτιο ημουν κ εγω σε φαση να παρω λαπτοπ κ το εψαξα αρκετα..και ειδα αρκετα λαπτοπ απο κοντα..κατεληξα εδω.

Dell Inspiron 15R W8 silber (B-Ware, Art.-Nr. 90498540) - Notebooks / Laptops - computeruniverse

(39.6 cm (15.6"), 1920 x 1080 matt

Core i5-3337U 2x 1.80 GHz (2.70 GHz Turbo), 8 GB RAM, 1.0 TB HDD

AMD Radeon HD7670M 1.0 GB, DVD-Brenner )

Tον μαρτιο μου βγήκε 545 χωρίς VAT+167 o 840 Pro+ 40 μεταφορικα. (με εταιρικό αφμ).τςρα εχει παραπανω.Μειονέκτημα το γερμανικο πληκτρολογιο (κλαιν μαιν ον the line.btw 91 ευρα εχει το γνησιο ελληνικο απο Dell.)

το παλιο 5520

http://www.itchasers.com/store/product_images/x/dell_inspiron_5520_audi_a5_kb_view__92950.jpg

6 στοιχείων, 48 WHr

το νεο 5521

http://i.dell.com/sites/imagecontent/products/PublishingImages/inspiron-15r-5521/laptop-inspiron-15r-5521-love-pdp-2.jpg

6 στοιχείων / 3,0 Ah (65 WHr) - που σε συνδιασμο με τον U θα κραταει πολυ περισσοτερη ωρα, και θα ειναι πιο κρυο και περισσοτερο αθορυβο,

το 2ο ειναι και αρκετα πιο λεπτο και λιγοτερο βαρυ, αλλα το οτι δεν αλλαζει το cpu ειναι -

O 3317u που εχουν τα Dell 5521 σας πειθει?

ενας Ε6600@3,5 100 χρονων τον εχει...

performance/watt ειναι πολυ καλος αλλα....νομιζα οτι ηταν καλυτερος.

Indeed. 3,5 χιλιαρικα στο winrar o 3337U.Απο αυτονομια μπορει και ~5 ωρες στο Power Save.

Το Lenovo που σου είπα εμένα μου φαίνεται πιο ποιοτικό από τη σειρά Inspiron της Dell... Είναι μια κατηγορία πάνω... Τώρα δεν ξέρω καλά όλη τη σειρά Inspiron, αλλά νομίζω πως είναι πλαστικά. Και ένα 15R που έχει φίλος (το οποίο προφανώς είναι πολύ καλό), σε ποιότητα χάνει πολύ από το Lenovo.

Ίσως είναι σύγκριση παρόμοια με την κλασσική HTC Οne vs Galaxy S4... Το ένα αλουμίνιο, το άλλο "καλό" πλαστικό... Μόνο που το λάπτοπ δε θα σου πέσει κάτω για να πεις πως το πλαστικό έχει και τα θετικά του...

edit: Για να μη σε πάρω και στο λαιμό μου. θα ήταν καλή ιδέα ό,τι λάπτοπ και να πάρεις να το έβλεπες από κοντά. Να κοιτάξεις πόσο ανθεκτικό φαίνεται (ειδικά στους μεντεσέδες της οθόνης), να δεις τί επιπλέον κουμπάκια έχει, αν η επιφάνεια γεμίζει δαχτυλιές, αν η συναρμολόγηση είναι καλή. Όλα αυτά αν σε ενδιαφέρει και η ποιότητα.

Κατά τα άλλα, τα Dell είναι όντως εξαιρετική επιλογή. Και θα επέλεγα τη U σειρά γιατί την έχω πατήσει με λάπτοπ με σχετικά φθηνό σασί το οποίο δεν είχε αρκετά καλό εξαερισμό και μας άφησε χρόνους. Οπότε είναι καλή ιδέα να πάρεις έναν επεξεργαστή χαμηλής κατανάλωσης που δεν ανεβάζει πολύ θερμοκρασία και δεν έχει υψηλές απαιτήσεις σε απαγωγή θερμότητας...

To Lenovo απο προσωπική εμπειρια ειναι μια γκομουτσα και μιση. το σηκωνεις και τριζουν τα πλαστικα. Το καινούργιο dell είναι πιο λεπτό και δεν τρίζει.γενικά για λίγα ευρώ παραπάνω παίρνεις κατι πιο φινετσάτο.

Εγώ δεν επέλεξα Ultrabook ή το 5520 με τον M γιατί μου χρειαζόταν αριθμητήριο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.