Jump to content

Σκέψεις για αλλαγή Eizo L767.

nikgr

Recommended Posts

Παιδιά ευχαριστώ αλλα δε θέλω να δώσω πλέον τόσα λεφτά για οθόνη. Πάνε οι εποχές που δίναμε τέτοια λεφτά. Ακόμα και 400euro μου φαίνονται πολλά πλέον.

Είπα μήπως με κανα 250αρι κάνω τη δουλειά μου καλύτερα απ' την κορυφαια αλλα γριούλα πλέον οθόνη. Αν όχι και είναι να σπάζω τα νεύρα μου με καμμένα pixels, color bleeding, ψεύτικα χρώματα κλπ μένω με την παλιά.

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Πράγματι ειναι πολλα τα λεφτά..

Εάν έχεις βάλει όριο τα 250 κοίταξε σε dell να είσαι σίγουρος ότι θα ειναι πολυ καλή αναβάθμιση απο την 19" που έχεις και ότι πρόβλημα προκύψει έχεις on site RMA , ένα τηλ περνεις στη dell και σου φέρνουν καινουρια.

Δεν ξερω αλλα κι αυτο το 6bit χρώμα της Dell με προβληματίζει...

Αυτή η LG αξιζει? IPS και με τα μισά σχεδόν χρήματα της Dell

[ame]http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00BSOT2LA[/ame]

Σκέφτομαι να "τη χτυπήσω" και ό,τι βγει.

edit:

Την παρήγγειλα τελικά. 150euro μου κόστισε απο Αγγλία ενώ απο Ελλάδα θα ήθελα τουλάχιστον κανα 200αρι με τα ταχυδρομικά.

Και τοσο καλή να μην είναι δε με νοιάζει. Τζάμπα μου βγήκε

Φιλε εχω 3xdell u2412 εδω και 1,5 χρονο περιπου τα οποια αντικατεστησαν καποια προηγουμενα ΤΝ που ειχα.

Ενταξει μην περιμενεις οτι θα δεις κατι το τρελο απλα ενα καλο all-around μονιτορ που προσφερει ips panel, 16:10

Το 'χεις ξαναπεί ότι η διαφορά με τα παλιότερα tn που είχες δεν είναι τεράστια. Δηλαδή δεν βλέπεις π.χ. πολύ πιο ζωηρά χρώματα; Στο λέω γιατί πρόσφατα αγόρασα ένα τυπικό mva πάνελ(τηλεόραση) με 1200:1 κοντράστ και δεν υπάρχει καμία σύγκριση με tn στο βάθος της εικόνας, στα χρώματα και στις αποχρώσεις γκρίζου(το δοκίμασα σαν οθόνη). Παρόλο που έχει light bleeding και περιορισμένες γωνίες θέασης.

Είδα βέβαια στο Πλαίσιο κάτι καινούργια monitor-tv ips της lg και δεν με ενθουσίασαν ιδιαίτερα αν και ήταν κάπως καλύτερα από tn. Σε σχέση με αυτά πού την τοποθετείς την dell 2412m;

Το 'χεις ξαναπεί ότι η διαφορά με τα παλιότερα tn που είχες δεν είναι τεράστια. Δηλαδή δεν βλέπεις π.χ. πολύ πιο ζωηρά χρώματα; Στο λέω γιατί πρόσφατα αγόρασα ένα τυπικό mva πάνελ(τηλεόραση) με 1200:1 κοντράστ και δεν υπάρχει καμία σύγκριση με tn στο βάθος της εικόνας, στα χρώματα και στις αποχρώσεις γκρίζου(το δοκίμασα σαν οθόνη). Παρόλο που έχει light bleeding και περιορισμένες γωνίες θέασης.

Είδα βέβαια στο Πλαίσιο κάτι καινούργια monitor-tv ips της lg και δεν με ενθουσίασαν ιδιαίτερα αν και ήταν κάπως καλύτερα από tn. Σε σχέση με αυτά πού την τοποθετείς την dell 2412m;

Γενικα το τελειο πανελ δεν νομιζω οτι υπαρχει... παντα αναφερομαι σε μονιτορ, οχι τηλεορασεις και σε λογικα πλαισια κοστους.

Θεωρω πως με 240 ευρω ειναι μια καλη αγορα. Εχει λιγο καλυτερα χρωματα απο ΤΝ και το πιο σημαντικο γωνιες θεασης (απαραιτητο οταν παιζεις σε 3 μονιτορ).

Εγω τα επελεξα επειδη κανουν portrait, εχουν DP και ειναι 16:10. Γενικα κανει τα παντα και ειναι σε καλη τιμη.

Το μονο αρνητικο που εχει ειναι το μαυρο του το οποιο ειναι της πλακας!

Τρομερα χρωματα και μαυρα εχουν τα VA αλλα ειναι δυσευρετα. Βεβαια παιρνεις και input lag & ghosting μαζι αλλα δυσκολα το καταλαβαινεις.

Αnyway το ΤΝ πλεον εχει νοημα αν εισαι hardcore gamer και θες τα 120hz..

Τελικά η Amazon μου το στέλνει με UPS παρ' ολο που δεν πλήρωσα δεκάρα για μεταφορικα. Σύμφωνα με το tracking τη Δευτέρα πρέπει να την έχω, οπότε θα γράψω εντυπώσεις σε σχέση και με την τωρινή μου ακριβή Eizo /MVA panel.

Aπο ένα review πάντως που έγραψε ένας χρήστης που την αγόρασε αναφέρει πολλα θετικά και μόνο αρνητικό την βάση της η οποία κάνει μόνο tilt.

Υπάρχει αλήθεια δυνατότητα να αγοράσει κανείς καλύτερη/σταθερότερη βάση aftermarket που να κάνει και pivot?

σου προτεινα την Dell U2413 επειδη εχει μεγαλυτερο color space απο ολα τα προηγουμενα.

αν διαβάσεις τα άρθρα του TFT central, νομίζω αναφέρει πως ο μεγαλύτερος χρωματικός χώρος δεν ωφελεί αν και οι εφαρμογές δεν τον υποστηρίζουν. Έχει "χειρότερα" χρώματα υποτίθεται π.χ. σε ιστοσελίδες που είναι φτιαγμένες για απλό RGB κλπ. Μερικά monitors της κατηγορίας επιτρέπουν νομίζω να "ρίξεις" το mode ακριβώς για αυτό το λόγο.

Φίλε [MENTION=1348]nikgr[/MENTION] καλοδούλευτη η νέα οθόνη. Αν μου επιτρέπεις ένα σχόλιο -και δεν είναι δουλειά μου- έκανες λάθος που δεν πήγες σε περισσότερα χρήματα για κάποιο EIZO ή NEC. Οθόνη, ποντίκι και πληκτρολόγιο δε σηκώνουν πολλές εκπτώσεις, εύχομαι ειλικρινά να μην το μετανιώσεις και σου βγει στο τέλος ακριβότερο το μαλλί.

Όταν έψαχνες δεν έχει τίποτα η SAMSUNG σε παραλλαγές (φτηνότερες/χειρότερες) VA; Έχω το F2380 που έβγαζε πριν κάποια χρόνια, λογικά θα πρέπει να έχουν κάποιο αντίστοιχο.

Το μονο αρνητικο που εχει ειναι το μαυρο του το οποιο ειναι της πλακας!

Μια ερωτηση, επειδη εχεις εμπειρια σε αυτο το monitor, το οποιο και εγω μολις αγορασα: τις εχεις καλιμπραρει ή τις εχεις μηπως δει καλιμπραρισμενες σε αλλον ?

αν διαβάσεις τα άρθρα του TFT central, νομίζω αναφέρει πως ο μεγαλύτερος χρωματικός χώρος δεν ωφελεί αν και οι εφαρμογές δεν τον υποστηρίζουν. Έχει "χειρότερα" χρώματα υποτίθεται π.χ. σε ιστοσελίδες που είναι φτιαγμένες για απλό RGB κλπ. Μερικά monitors της κατηγορίας επιτρέπουν νομίζω να "ρίξεις" το mode ακριβώς για αυτό το λόγο.

Το web content δημιουργειται σε sRGB, αν θυμαμαι καλα. Επισης, ολες οι οθονες που μπορουν να απεικονισουν "σχεδον" το Adobe RGB, πχ. κατα 99%, μπορουν και δειχνουν αψογα και ολο το web content διοτι το sRGB color space περιλαμβανεται μεσα στο Adobe RGB. Αυτο νομιζω εγω, μπορει και να κανω λαθος...

εδώ το είχα διαβάσει Ioanna:

Monitor Buyers FAQ

While a larger colour space might sound like a good idea, it's not always for everyone. You need to keep in mind what content you will be viewing on the screen, and what colour space that content is based on. Since sRGB is very common and the standard for many things like Windows and the internet, viewing sRGB content on an extended gamut screen can cause oversaturation of colours and an unrealistic 'stretching' of the colours. Reds and greens in particular can appear quite 'neon' and some users do not like this. The smaller colour space of the content is, as a very crude description, 'stretched' over the larger colour space of the monitor. On the other hand, some applications are colour space aware (e.g. Adobe Photoshop) and so if you are working with extended gamut content, you will prefer an extended gamut screen. I'd certainly recommend reading more into this as it is only a brief summary here. Where a screen has an extended gamut, they sometimes provide an sRGB emulation mode which work to varying degrees. Handy if you might need to use it, but make sure the screen offers a decent performance when in this mode and that it works. At the end of the day, the choice of monitor might very well depend on the colour space you want to work with. For most average users a standard CCFL or W-LED backlit display with a standard sRGB gamut would probably be preferred.

Αν κατάλαβα καλά τον nikgr τον ενοχλεί το «ψεύτικο» χρώμα, πάντως και αυτοί γράφουν πως θέλει περισσότερο διάβασμα αυτό το θέμα.

Μια ερωτηση, επειδη εχεις εμπειρια σε αυτο το monitor, το οποιο και εγω μολις αγορασα: τις εχεις καλιμπραρει ή τις εχεις μηπως δει καλιμπραρισμενες σε αλλον ?

Ιωαννα, οχι δεν εχω καμια απο τις τρεις καλιμπραρισμενες. Το μονο που εχω βαλει ειναι το preset στο games...

Το παρακατω εννοω με το μαυρο. Δεν νομιζω να φτιαχνει με καλιμπραρισμα.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=SohjyKjV6zc]Dell U2412M (e-IPS) vs CRT: Black from different angles (IPS glow) and backlight bleeding - YouTube[/ame]

ips glowing ειναι αυτο που δειχνει ο csaris..(Δεν το ειδα το thread απο την αρχη να δω ποιος ρωταει τι)..

Στην αρχη εχει(δειχνει) και ολιγο light bleeding

Παλιοτερα υπηρχε ενα φιλτρο(δε το αγοραζες..το ειχε η οθονη-οι ακριβες) Α-tw τηε nec το οποιο μειωνε αρκετα το φαινομενο glowing οταν εβγαινες εκτος "κεντρου" (off axis viewing)

(περιπου στο 1.30 φαινεται καλυτερα)

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=PM4H6xZeq9w]NEC 2490WUXi after 6000 hours - YouTube[/ame]

Τωρα δε πολυδιαφημιζεται σαν φιλτρο...δε ξερω αν "κρυβεται" πισω απο ακριβες οθονες..

πχ (προς τα κατω εκει που λεει "Excellent Dark Tone Display in the Dark")

ColorEdge CG246 | EIZO

Yποθετω θα υπαρχει και σε αλλες οθονες του 1000αρικου+..(hp ,lacie )

Δηλαδη με λιγα λογια για να παρεις καλο ips panel πρεπει να δωσεις 1000+ ευρω σε nec,eizo ή lacie...

Πραγματικα τα va panel εχουν κανει μεγαλη προοδο και εχουν βελτιωθει στους τομεις που πασχανε ενω τα ips ακομα ταλαιπωρουνται απο τις παιδικες ασθενειες που ειχαν απο την αρχη.

'Ηρε η νέα μου οθόνη! :big_boss:

H βάση κλασική φθηναδούρα, average θα έλεγα γιατί και αλλες που έχω δει στη δουλειά παρόμοιες "κουνιστές" βάσεις έχουν. Ακόμα και τα πλήκτρα του μενού να πατήσεις κουνιέται. Καμία σχέση με τη μεταλλική βάση της παλιας και πανάκριβης Eizo.

Ήρθε επίσης με το αγγλικό socket, οπότε είναι κι αυτο ένα πρόβλημα για όποιον δεν έχει κάποιο ανταπτοράκι. Ευτυχώς εγώ είχα οπότε no problem.

Πάμε στην ποιότητα εικονας. Ευτυχώς κανένα dead ή κολλημένο εγχρωμο pixel πράγμα που το περίμενα απ' την LG γιατί και στη δουλειά όσες LG είχα παραγγείλει καμια δεν είχε πρόβλημα με pixels. Ειμαι σίγουρος ότι αν διαλεγα DELL θα γινόμουν φίλος με τον courrier! :hehe::jester:

Ευκρίνεια, φωτεινότητα, ομοιογένεια χρώματος εκπληκτικά! Ποιότητα άσπρου εκπληκτική, πολύ ανώτερο απ' αυτο της πανάκριβης Eizo που όσο κι αν έπαιζε με gamma και ρυθμίσεις τέτοιο λευκό δεν έπιανα με τίποτα.

Μαυρο δεν είναι τόσο τέλειο όσο της Eizo με VA panel αλλα αυτό μπορείς να το διακρίνεις μόνο head to head δίπλα δίπλα και σε test patterns. Σε normal χρήση θα έλεγα ότι και το μαύρο είναι ικανοποιητικότατο!

Εχει επίσης λίγο bleeding στις κάτω γωνίες αλλα κι αυτό μόνο σε test patterns το βλέπεις.

Μου έκανε επίσης εντύπωση που έχει ρύθμιση response time (low medium, high). Δεν ξέρω τί χάνω και κερδίζω, μιας και δεν το δοκίμασα σε games. Πάντως το έβαλα στο Low. Η παλιά μου είχε lag ακόμα και στο σκρολάρισμα στο κείμενο, ενώ η καινούρια καθόλου!

Μπορείς επίσης να ρυθμίσεις το black level απ' τα μενού και το color temp για κάθε χρώμα ξεχωριστά.

Γενικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για τα 150 που μου κοστισε η LG 24EA53VQ 24 inch και τη συστήνω ανεπιφύλακτα! :snap:

angel_f με UPS την έστειλαν και στην Ελλάδα μου την παρέδωσε η Γενική ταχυδρομική.

Αποδεικνύεται πάντως για μια ακόμη φορά πόσο λάθος είναι να αγοράζεις κάτι πανάκριβο με σκοπό να το κρατήσεις χρόνια. Η τεχνολογία προοδεύει τόσο γρήγορα που δεν αξίζει να ξοδεύεις μια περιουσία.

angel_f με UPS την έστειλαν και στην Ελλάδα μου την παρέδωσε η Γενική ταχυδρομική.

Αποδεικνύεται πάντως για μια ακόμη φορά πόσο λάθος είναι να αγοράζεις κάτι πανάκριβο με σκοπό να το κρατήσεις χρόνια. Η τεχνολογία προοδεύει τόσο γρήγορα που δεν αξίζει να ξοδεύεις μια περιουσία.

Τάδε έφη αυτός που κράτησε την EIZO 10 χρόνια; :p :P :p

Υπάρχουν περιπτώσεις που αξίζει. Κάρτες γραφικών / επεξεργαστες κτλ όχι. Αλλά περιφερειακά, άμα δε μιλάμε για εξωφρενικές τιμές, αξίζει. Άμα είχες πάρει κάμια π@π@ριά 19ρα οθόνη, να δεις για πότε θα την είχες αλλάξει. Στη 3-4η θα ήσουν τώρα.

Οθόνη / πληκτρολόγιο-ποντίκι / τροφοδοτικό / κουτί / ηχεία / γυναίκα αξίζει να επενδύσεις με το σκεπτικό ότι θα σου κρατήσουν χρόνια.

την κράτησα 10χρονια γιατί κόστισε μια περιουσία. Αν είχα δώσει 150euro όπως στην τωρινή δε θα είχα πρόβλημα να την αλλάξω πολύ νωρίτερα με κάποια πιο σύγχρονη.

Κι εγώ αυτό πίστευα παλιά Volrath αλλα δεν πιστεύω πλέον ότι αξίζει να επενδύσεις σε οτιδήποτε αφορά την τεχνολογία. Είχα δώσει πριν 5-6 χρόνια 120euro για ένα Seasonic 550αρι τροφοδοτικό που ήταν κορυφαίο τότε και αν πάω να κάνω αναβάθμιση σήμερα μπορεί να μου λένε ότι δεν επαρκεί... :whip:

Οσον αφορά την επένδυση σε ... γυναίκα που είπες, κι εκεί δυστυχώς πολλές φορές επενδύεις πολλά αλλα συνειδητοποιείς μια μέρα ότι ήταν άδικος κόπος.(Αχ Κούλα!...)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.