nikgr Δημοσιεύτηκε Μάϊος 7, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 7, 2013 Εχω εδώ και αρκετά χρόνια μια 19αρα Eizo L767. ( 4:3 , 1280Χ1024)Πανάκριβη τον καιρό εκείνο (κάπου 850euro) όπου τα συνήθη monitor ήταν της τάξης των 15''.To panel της ειναι PVA και προσωπικά ό,τι καλύτερο έχω δει σε γωνίες και μαύρο, τουλάχιστον σε σχέση με κάποιες νέες 24αρες TNpanel που έχουμε στη δουλειά.Υπάρχει κάτι καλό σε περισσότερες ίντσες πλέον που να μην με κάνει να μετανιώσω τα λεφτά?Οπωσδήποτε ματ οθόνη με όσο το δυνατόν καλύτερο ΜΑΥΡΟ χρώμα και κατα προτίμηση 16:10 και δυνατότητα περιστροφής.Χρηση κατα βάση δουλειές γραφείου, browsing. Για ταινίες χρησιμοποιώ 1080p προτζέκτορα οπότε όσων διαστάσεων και να είναι το νέο monitor δεν προκειται να με κάνει να αντικαταστήσω τις τρομερές 160 ίντσες (4μέτρα διαγώνιος) του κάδρου προβολής του προτζέκτορα. Οπότε πιστεύω γύρω στις 24''-27'' θα ήταν καλά για το γραφείο.Διαβάζω συχνά να προτείνονται IPS monitors και δεν ξέρω αν είναι όντως καλύτερα σε χρωματική απόδοση απ' το δικό μου.Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Μάϊος 7, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2013 Κατά τη γνώμη μου το IPS θα σου φανεί πισωγύρισμα μετά από τόσα χρόνια με VA panel. Εφόσον δεν το θες για gaming, εγώ θα πρότεινα πάλι VA panel. Δεν έχω ψαχτεί με τα συγκεκριμένα panels για να σου προτείνω κάτι, αλλά κάτι μου λέει ότι πάλι σε EIZO θα καταλήξεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Μάϊος 7, 2013 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2013 Εχω εδώ και αρκετά χρόνια μια 19αρα Eizo L767. ( 4:3 , 1280Χ1024)Πανάκριβη τον καιρό εκείνο (κάπου 850euro) όπου τα συνήθη monitor ήταν της τάξης των 15''.To panel της ειναι PVA και προσωπικά ό,τι καλύτερο έχω δει σε γωνίες και μαύρο, τουλάχιστον σε σχέση με κάποιες νέες 24αρες TNpanel που έχουμε στη δουλειά.Υπάρχει κάτι καλό σε περισσότερες ίντσες πλέον που να μην με κάνει να μετανιώσω τα λεφτά?Οπωσδήποτε ματ οθόνη με όσο το δυνατόν καλύτερο ΜΑΥΡΟ χρώμα και κατα προτίμηση 16:10 και δυνατότητα περιστροφής.Χρηση κατα βάση δουλειές γραφείου, browsing. Για ταινίες χρησιμοποιώ 1080p προτζέκτορα οπότε όσων διαστάσεων και να είναι το νέο monitor δεν προκειται να με κάνει να αντικαταστήσω τις τρομερές 160 ίντσες (4μέτρα διαγώνιος) του κάδρου προβολής του προτζέκτορα. Οπότε πιστεύω γύρω στις 24''-27'' θα ήταν καλά για το γραφείο.Διαβάζω συχνά να προτείνονται IPS monitors και δεν ξέρω αν είναι όντως καλύτερα σε χρωματική απόδοση απ' το δικό μου.Ευχαριστώ.Δε ξέρω ακριβώς τις ανάγκες σου, αλλά τι να το κάνεις ακριβώς το va/ips monitor σε δουλειές γραφείου; Που το χρειάζεσαι το μαύρο; Γιατί για browsing/productivity οποιοδήποτε 24ρι+ monitor με σοβαρή ανάλυση θα είναι έτη φωτός καλύτερο από οποιοδήποτε 19ρι 1280χ1024, δε πα να είναι το τελευταίο και oled.Πρόταση μου: Πάρε το πιο φτηνό WQXGA 27ρι με εργονομικό stand που θα βρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikgr Μάϊος 7, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2013 Volrath δε μπορώ φίλε να βλέπω τα χρώματα αλλοιωμένα στις φωτογραφίες γυρνώντας λίγο το κεφάλι μου. Αυτο συμβαίνει με τα σύγχρονα ΤΝ panels που βλέπω στη δουλειά.Ασχολούμαι και με το photoshop και θέλω σωστά χρώματα και καλές γωνίες. Αυτα, τουλάχιστον στα ΤΝ panels που έχω δει εγώ, ειναι σε ανεπίτρεπτα χάλια επίπεδα για σύγχρονες οθόνες που κυκλοφορούν στην αγορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ioanna Μάϊος 7, 2013 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2013 Dell U2413 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikgr Μάϊος 7, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2013 Απ' ότι βλέπω πάντως η U2412 έχει καλύτερη ποιότητα μαύρου απ' τη νέα U2413 και είναι σημαντικά φθηνότερη. Την έχει κανείς να μου πει εντυπώσεις?Το κακό είναι ότι δε νομίζω να υπάρχει κάπου διαθέσιμη να τη δω...Αν την παραγγείλω απ' το αγγλικό Amazon καλύπτομαι απ' την ελληνική αντιπροσωπεία ή θα πρέπει να τη στείλω Αγγλία?Αυτη η LG που έχει και TV tuner λεει τίποτα?http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/periferiaka/monitor-othones/LG-DM2752D-PZ-LED-TV-Monitor-3D-27-DM2352D-PZ.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Μάϊος 7, 2013 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2013 Την έχει κανείς να μου πει εντυπώσεις?Την έχω εγώ και τη θεωρώ οθονάρα. Το μέτρο σύγκρισής μου όμως είναι το παλιό μου ΤΝ. Σε σχέση με VA δεν ξέρω πώς θα σου φανεί. Πάντως και μόνο το γεγονός ότι θα πας σε 24" @ 1920x1200 θα είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το 19άρι σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikgr Μάϊος 7, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2013 Για το amazon.uk ξέρει κανείς να μου πει?Τη U2413 την έχουν σε καλύτερη τιμή απο Ελλάδα, ειδικά αν δεν έχει και μεταφορικά.Εδώ θες ένα 500αρι euro ενώ εκεί 386 λίρες...[ame]http://www.amazon.co.uk/Dell-UltraSharp-U2413-PremierColor-Monitor/dp/B00B0VQYBM/ref=lh_di_t_dup?ie=UTF8&psc=1&smid=A3P5ROKL5A1OLE[/ame]Πάντως η U2412 έχει φοβερή τιμή, δεν το συζητάω. Σε τέτοια τιμή δεν μπορεί να είμαι υπερβολικά απαιτητικός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ioanna Μάϊος 7, 2013 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2013 Εχω δυο monitor. Το ενα ειναι Dell U2311H, με συντροφευει απο το 2010. ΑΨΟΓΟ monitor!! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Μαυρο!! Τις προαλλες αγορασα και ενα Dell U2412M, 237 ευρω. Μου εβγαλε ενα κοκκινο pixel, μονιμα αναμμενο, και περιμενω τωρα αντικατασταση απο Ιρλανδια. Αυτο που εχω να πω για το νεο μου Dell U2412M, ειναι οτι διπλα στο U2311H εχει ολοζωντανα χρωματα! ΠΟΛΥ δυνατα!! Calibration δεν εχω τη δυνατοτητα να του κανω αλλα χρησιμοποιω icc profile απο το tft central. Βασικα, περιμενω τον αντικαταστατη για να το τεσταρω / ρυθμισω. ΠΟΛΥ δυνατα χρωματα παντως, ασχετα απο το αν το U2311H αποδιδει καλυτερα το sRGB... Τελος, σου προτεινα την Dell U2413 επειδη εχει μεγαλυτερο color space απο ολα τα προηγουμενα. Χτυπα την απο Αγγλια ή...πηγαινε σε EIZO των περιπου 800 ευρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikgr Μάϊος 7, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2013 απλά διαβάζω για προβλήματα color bleeding σε άλλο μοντέλο τη Dell και το φοβάμαι λίγο να πω την αλήθεια... Δεν την πολυεμπιστεύομαι τη Dell στις οθόνες... Σιγουρα δε μπορεί να συγκριθεί με Eizo αλλα απ' την άλλη ειναι πολύ φθηνότερη. Το μοντέλο αναφοράς στις 24'' απ' την Eizo κοστίζει 1900euro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ioanna Μάϊος 8, 2013 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2013 ... Δεν την πολυεμπιστεύομαι τη Dell στις οθόνες... Τεραστιο λαθος... Παρα πολλοι, και στην Ελλαδα, διαθετουν Dell monitors και ειναι super pleased για all around χρηση!! Ειδα τι ζητας, δεν δηλωνεις και φανατικος gamer. Νομιζω κανουμε πανω κατω την ιδια χρηση στα monitor μας. Θεωρω οτι μια αξιοπρεπης Dell οθονη θα ειναι ιδανικη για σενα, αν το δεις σφαιρικα : τιμη προς αποδοση. Καλες αγορες Υσ: τελος, μια Dell θα ειναι εξαιρετικη για σενα ΑΝ καπως, με καποιο τροπο, καταφερεις να την καλιμπραρεις!!! Εγω προσωπικα περισσοτερη σημασια θα εδινα στο να βρω ενα φιλο/γνωστο, απο καπου, καπως, να μου καλιμπραρει την οθονη που θα αγορασω, απο την ιδια την οθονη! Υπερβαλλω επιτηδες για να δειξω την ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασια του calibration στο χωρο μας και στο συγκεριμενο monitor που αγοραζουμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikgr Μάϊος 8, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2013 Ioanna απο πού την αγόρασες 237euro της 2412 αν επιτρέπεται? Εγώ τη βρίσκω 247 στο eshop ενώ στο skroutz οι τιμές που μου βγάζει είναι απο 260 και πάνω.Τελικά μάλλον αυτή θα πάρω.Στο Πλαίσιο είδα πριν λίγο μια LG με MVA panel και TV tunner.LG M2452D-PZ LED-TV-Monitor 24'' - Οθόνες - plaisio.grTo θέμα είναι ότι έπαιζε το ίδιο βίντεο με splitter οπότε δε μπόρεσα να βγάλω άκρη. Ήθελα να τη δω σε κείμενο πώς φαίνεται.Πιστεύω πάντως ότι είναι πολύ μακρόστενη στο 16:9 και πιστεύω το 16:10 να ειναι πολύ πιο βολικό με τα 1200pixels στον καθετο άξονα.Η δυνατότητα περιστροφής βολεύει? Θα ήθελα να μπορώ να βλέπω μια ολόκληρη κόλλα Α4 χωρίς σκρολάρισμα.Μια άλλη επίσης που ήταν και 3D δεν μου άρεσε καθολου γιατί ήταν σαν καθρέπτης (δε θέλω αντανακλάσεις καθόλου)http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/periferiaka/monitor-othones/LG-DM2752D-PZ-LED-TV-Monitor-3D-27-DM2352D-PZ.htmΧάλια μαύρα πραγματικά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 8, 2013 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2013 Τεραστιο λαθος... Παρα πολλοι, και στην Ελλαδα, διαθετουν Dell monitors και ειναι super pleased για all around χρηση!!Duhh.... http://www.thelab.gr/othones-kai-panels/prosoxi-min-tin-patisete-me-tin-dell-122109.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Μάϊος 8, 2013 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2013 Φιλε εχω 3xdell u2412 εδω και 1,5 χρονο περιπου τα οποια αντικατεστησαν καποια προηγουμενα ΤΝ που ειχα.Ενταξει μην περιμενεις οτι θα δεις κατι το τρελο απλα ενα καλο all-around μονιτορ που προσφερει ips panel, 16:10, DP, portrait, 3 χρονια εγγυηση και ειναι σε καλη τιμη. Βεβαια εχει και καποια αρνητικα οπως το κλασσικο ips glow στο μαυρο, και bleeding.Σιγουρα σε σχεση με το VA που ειχες θα ειναι υποβαθμιση αλλα στην τιμη του ειναι μια καλη αγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ioanna Μάϊος 8, 2013 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2013 Ioanna απο πού την αγόρασες 237euro της 2412 αν επιτρέπεται? Εγώ τη βρίσκω 247 στο eshop ενώ στο skroutz οι τιμές που μου βγάζει είναι απο 260 και πάνω. Τελικά μάλλον αυτή θα πάρω. Στο Πλαίσιο είδα πριν λίγο μια LG με MVA panel και TV tunner. LG M2452D-PZ LED-TV-Monitor 24'' - Οθόνες - plaisio.gr To θέμα είναι ότι έπαιζε το ίδιο βίντεο με splitter οπότε δε μπόρεσα να βγάλω άκρη. Ήθελα να τη δω σε κείμενο πώς φαίνεται. Πιστεύω πάντως ότι είναι πολύ μακρόστενη στο 16:9 και πιστεύω το 16:10 να ειναι πολύ πιο βολικό με τα 1200pixels στον καθετο άξονα. Η δυνατότητα περιστροφής βολεύει? Θα ήθελα να μπορώ να βλέπω μια ολόκληρη κόλλα Α4 χωρίς σκρολάρισμα. Μια άλλη επίσης που ήταν και 3D δεν μου άρεσε καθολου γιατί ήταν σαν καθρέπτης (δε θέλω αντανακλάσεις καθόλου) LG DM2352D-PZ LED TV - Monitor 3D 23'' - Οθόνες - plaisio.gr Χάλια μαύρα πραγματικά... Δεν θελω να πω δημοσια απο που την πηρα 237 ευρω, επειδη αμεσως μετα η τιμη ανεβηκε στα 260 ευρω, αν δεν απατωμαι, στο ιδιο καταστημα. Δεν εχει νοημα λοιπον μιας και αυτη την περιοδο πωλειται στην Ελλαδα απο 260 και πανω. ΑΝ σε τρωει η περιεργεια παντως μπορω να σου πω σε pm. Γενικα, οτι σου ειπαμε ο csaris και εγω ισχυει. Εκτος και αν θες να δωσεις αρκετα παραπανω χρηματα. Καλη αγορα σου ευχομαι ps: αυτη τη στιγμη εχω αυτο ανοιχτο στο Dell U2311H το οποιο το εχω τωρα πια σε portrait και δεν χρειαζεται κανενα scrolling. Το αλλο το εχω landscape. Τελος, θα σου ξαναπω μια προσωπικη μου αποψη: ΑΝ μπορεις, με καποιο τροπο, να την καλιμπραρεις θα τριβεις τα ματια σου φιλε μου!!! Ξερω οτι ειναι δυσκολο αν δεν εχεις γνωστους φωτογραφους, γραφιστες κλπ, αλλα προσπαθησε το διοτι αξιζει πραγματικα τον κοπο! Την οθονη μας την κοιταμε ολη μερα! Duhh.... http://www.thelab.gr/othones-kai-panels/prosoxi-min-tin-patisete-me-tin-dell-122109.html Ναι... (LoL....) Εμενα ΚΑΙ το πρωτο μου Dell monitor αλλα ΚΑΙ το τωρινο μου, αλλαχθηκαν διοτι το πρωτο τεμαχιο απο το καθενα που παρελαβα ειχε dead ή bright pixel. Παλια, το 2010, το πρωτο μου Dell αντικατασταθηκε αμεσως με καινουργιο, αν θυμαμαι καλα. Αυτη τη φορα θα περιμενω κανενα 15μερο για να παραλαβω. (Εμενα) Δεν (με) πειραζει. Η ουσια, κατα την προσωπικη μου γνωμη, ΔΕΝ εγκειται στο οτι καποια κομματια μπορει να βγαινουν προβληματικα. Αλλαζουν αμεσως. Η ουσια ειναι αν τα συγκεκριμενα μοντελα αξιζουν τα χρηματα τους. Για μενα προσωπικα, και στις τιμες που τα αγορασα, αξιζουν τα χρηματα τους και με το παραπανω, για την χρηση που τους κανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikgr Μάϊος 8, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2013 Βεβαια εχει και καποια αρνητικα οπως το κλασσικο ips glow στο μαυρο, και bleeding.Σιγουρα σε σχεση με το VA που ειχες θα ειναι υποβαθμιση αλλα στην τιμη του ειναι μια καλη αγορα.Ετσι που μου τα λες μάλλον θα μείνω τελικά σ' αυτό που εχω γιατί το δικό μου ούτε bleeding έχει (που με εκνευρίζει απίστευτα) ούτε glow στο μαύρο.Ηλπιζα ότι το Dell θα ήταν εξαιρετικό.Ευχαριστώ όλους πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 8, 2013 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2013 Ετσι που μου τα λες μάλλον θα μείνω τελικά σ' αυτό που εχω γιατί το δικό μου ούτε bleeding έχει (που με εκνευρίζει απίστευτα) ούτε glow στο μαύρο.Eizo-Class δεν πρόκειται να βρεις με αυτά τα λεφτά. Εγώ τα λέω και με λένε υπερβολικό που είχα δώσει 1200€ και δεν την αλλάζω με τίποτα. Κοίτα μήπως βρεις κάποια μεταχειρισμένη ή από μη επίσημη εισαγωγή. Στη δεύτερη περίπτωση φυσικά, δεν έχεις εγγύηση για καμμένα/κολλημένα pixels. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikgr Μάϊος 8, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2013 Δεν έχεις άδικο wizard!.Εβλεπα σήμερα τις οθόνες στο Πλαίσιο και η απεικόνιση μου φαίνονταν "πλαστική".Δεν έχω επίσης καμιά όρεξη να στέλνω τη νέα οθόνη στην αντιπροσωπεία για κολλημένα pixels (και αν δε έστω και ένα θα πέφτει το μάτι μου εκεί... Ειμαι αρκετά λεπτολόγος) Η δική μου δεν είχε κανένα κι ας μην είχε 0 dead pixel εγγύηση (άλλη απάτη κι αυτό με τα 0dead...)Το μόνο που με κάνει να το σκέφτομαι είναι το pivot γιατί θέλω να διαβάζω μια Α4 χωρίς να σκρολάρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Μάϊος 8, 2013 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2013 Εαν θες να αντικαταστησεις την EIZO με μια εξίσου καλη ποιοτική οθονη κοίταξε σε NECΕιχα μια EIZO 2411 και πήγα σε NEC 3090Wqxi , το IPS της NEC ειναι ανώτερο σε γωνίες θέασης, color shifting , MS , gamut , χρώματα, ευκρινεια, το μονο αρνητικό ειναι το μαυρο που ειναι γκρι... στα καινούρια μοντελα το βελτίωσαν βέβαια.Κοίταξε απο Αγγλια 24" NEC πχ Brand New NEC MultiSync PA241W 24" P-IPS Monitor Black, 3 Year Warranty 0805736034837 | eBay Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 9, 2013 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2013 Εαν θες να αντικαταστησεις την EIZO με μια εξίσου καλη ποιοτική οθονη κοίταξε σε NECΣε αυτά τα χρήματα όμως, παίρνει κι από εδώ Eizo και χωρίς το ρίσκο του εξωτερικού... :...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.