Jump to content

Προταση για αγορα gaming pc + περιφερειακα ( οθονη,πληκτρολογιο,ποντικι )

lazostat

Recommended Posts

Πρωτη φορα βλεπω αυτο το φορουμ και πραγματικα πιστευω οτι θα μου λυσει τα χερια! Με μια γρηγορη ματια που εριξα τα παιδια εδω μεσα εχουν αριστες γνωσεις και η εξυπηρετηση ειναι αμεση! :yu:

Εχω φαει το google αυτες τις ημερες, και ακομα βασανιζομαι για το τι συστημα να επιλεξω, απο που, και εαν θα μπορεσω να το συναρμολογησω μονος μου ή να το παρω ετοιμο απο καποιο καταστημα ( visionstudio,msystems κτλ )

Εχω καταληξει σε ορισμενα πραγματα, αλλα δε ξερω ποια μητρικη να αγορασω. Επισης η καρτα γραφικων που θελω ειναι η 7970, αλλα δε ξερω ποια εκδοση.. Gigabyte,asus,sapphire,gfx,χαμος! :-O

Το budget ειναι μεχρι 1500-1600 ευρω. Κυριως για παιχνιδια και ταινιες, πιο πολυ θα τεινω προς το 2ο.. Αλλα καλο ειναι να εχω ενα μηχανημα που να κρατησει αρκετα χρονακια πριν το αναβαθμισω..

CASE : CoolerMaster Storm Scout II ( Δεν ασχοληθηκα και πολυ, απλα μου αρεσε εμφανισιακα. Αν και προτιμω καποιο τελειως αθορυβο, οπως τα silencio, αλλα ειναι πιο ακριβα.. )

Motherboard : Gigabyte Z77M-D3H ( Μου ειπα να προτιμησω καποια αλλη, γιατι αυτη δεν εχει καλυ ψυξη; Και δεν εχει και DP θυρα; Βεβαια στο Msystems δεν εχει μεγαλη ποικιλια απο μητρικες.. )

Επεξεργαστης : Intel Core i5 3570k ( Εδω μαλλον ειναι τελικη η αποφαση. Παιρνω τον k για μελλοντικο ενδεχομενο clockαρισμα αν και δεν εχω ασχοληθει ποτε μου, ουτε νομιζω οτι θα κανω.. Ισως, καποτε.. :p )

Μια ερωτηση για τους επεξεργαστες. Γιατι οι tray που εχουν λιγοτερη εγγυηση και δεν περιλαμβανουν on board ψυκτρα, ειναι πιο ακριβοι; :hmm:

Καρτα γραφικων : 7970, αλλα δε ξερω ποια εκδοση.. Απο τα λιγα που διαβασα οι δυο καλυτερες ειναι οι gigabyte και sapphire. Η μια λενε εχει χαμηλοτερες θερμοκρασιες και η αλλη πιο αθορυβη.. Υπαρχει και η iced2 βεβαια, αλλα δε τη βρισκω Ελλαδα και δεν εχω διαβαζει πολλα για αυτη, αν και εχει καλα reviews. Εδω θελω μεγαλη βοηθεια.. Εδω δινουμε εμφαση, οποτε τα λεφτα μη τα υπολογιζετε.

Μνημη RAM : Corsair 4GB Vengeance 1600MHz CL9 x2

Τροφοδοτικο : Ελεγα για το coolamster silent pro 620w, βεβαια δε ξερω εαν θα χρειαστω την εκδοση με τα 720w. Επισης θελω να ειναι τελειως αθορυβο, οπως και ολο το συστημα γενικα.. Σε αυτο βεβαια παιζουν ρολο και τα : κουτι, ανεμιστηρακια, καρτα γραφικων..

SSD : Samsung 840 pro series 128mb

2ος σκληρος δισκος : Seagate 1TB Barracuda

Οθονη : Dell UltraSharp 24"

Optical Drive : Lite On iHAS124

Και μενουν πληκτρολογιο,ποντικι. Δε θελω ασυρματα. Και ενα καλο mouse pad. Εχω το razer sphex το οποιο στην κυριολεξια κολλησε στο γραφειο του υπολογιστη.. Ειναι καλο, αλλα με τα χρονια, θελει αντικατασταση. Βεβαια το προβλημα ειναι οτι δε μπορω να το ξεκολλησω, καθως θα φυγει μαζι του και το ξυλο+χρωμα απο το γραφειο. Οποτε η μονη λυση να γυρισω το γραφει 180 μοιρες και να κολλησω ενα καινουριο στην καινουρια μερια πλεον. Ποιο μου προτεινετε;

Ηχεια εχω τα logitech z3, δε νομιζω να φτανει το budget για καινουρια, και αυτα κανουν τη δουλεια τους.. Αλλα επειδη βλεπω full ταινιες, πιστευω οτι ενα σετακι καλα ακουστικα θα ειναι ο,τι πρεπει. Ακομα και για τα παιχνιδια.

Συγνωμη εαν σε κουρασα με το μεγαλο ποστ, αλλα θελω να ειμαι οσο το δυνατο πιο λεπτομερης γινεται.

Ευχαριστω εκ'των προτερων! :thank_you2:

Αν θέλεις κάποιο σύστημα με χαμηλά επίπεδα θορύβου θα πρέπει να ρίξεις λίγο παραπάνω ψάξιμο, προσοχή και χρήματα στα κομμάτια που συνήθως παράγουν θόρυβο. Τα βασικά είναι οι ανεμιστήρες της θήκης, ο ανεμιστήρας της cpu και της gpu. Αν αυτά είναι αρκετά χαμηλά ενδέχεται να ακούς και τον baracuda, οπότε μπορείς να διαλέξεις κάτι πιο ήσυχο, αργό και ψυχρό για σκληρό.

Γενικά δεν θα γλυτώσεις κάποια καλή aftermarket ψύχτρα για τον επεξεργαστή σου και προσπάθησε να βρείς κάποια κάρτα γραφικών που να μπορεί να κρατήσει τον θόρυβο χαμηλά ειδικά σε idle. Αυτά θα σου βγούν λίγο ακριβότερα αλλά αν σε ενδιαφέρει κόψε απο αλλού.

Αν θέλεις κάποιο σύστημα με χαμηλά επίπεδα θορύβου θα πρέπει να ρίξεις λίγο παραπάνω ψάξιμο, προσοχή και χρήματα στα κομμάτια που συνήθως παράγουν θόρυβο. Τα βασικά είναι οι ανεμιστήρες της θήκης, ο ανεμιστήρας της cpu και της gpu. Αν αυτά είναι αρκετά χαμηλά ενδέχεται να ακούς και τον baracuda, οπότε μπορείς να διαλέξεις κάτι πιο ήσυχο, αργό και ψυχρό για σκληρό.

Γενικά δεν θα γλυτώσεις κάποια καλή aftermarket ψύχτρα για τον επεξεργαστή σου και προσπάθησε να βρείς κάποια κάρτα γραφικών που να μπορεί να κρατήσει τον θόρυβο χαμηλά ειδικά σε idle. Αυτά θα σου βγούν λίγο ακριβότερα αλλά αν σε ενδιαφέρει κόψε απο αλλού.

Κοιτα οταν λεω να μη κανει θορυβο, εννοω να μη με ξυπναε το βραδυ που θα τον εχω ανοικτο να κατεβαζει. Στο σαλονι θα ειναι το μηχανημα. Δε το θελω και τελειως αθορυβο, αφου παιχνιδια και ταινιες θα εχω μεγαλη ενταση. Απλα στο browsing μη με κουφαινει, αν και δε το νομιζω..

Βασικα ξεχασα να αναφερω και την aftermarket ψυκτρα. Σκεφτομαι την evo 212.

Επισης μαλλον θα το συναρμολογησω μονος μου. Θα γλυτωσω τουλαχιστον 50-100 ευρω, και εξαλλου με τοσα δεκαδες βιντεο που υπαρχουν στο youtube και ορισμενες συμβουλες απο εσας, πσιτευω σε λιγες ωρες θα ειμαι ετοιμος..

Επισης θελω να μου πειτε και τι καλωδια θα χρειαστω. Μου ειπαν καλυτερα να αγορασω DP καλωδιο για την οθονη; Οχι πως θα δω τεραστια διαφορα σε σχεση με το DVI, απλα να εχω ο,τι καλυτερο υπαρχει. Και εαν χρειαστω καποια παστα για τον επεξεργαστη; Εχει δικη του;

Οχι δεν εχει δικη του παστα εαν ψαχνεις δες αυτην:

ZALMAN THERMAL PASTE

Για ποντικια θα σου προτεινα αυτα:

Logitech Optical Gaming Mouse G400 | Skroutz.gr

Sharkoon Drakonia | Skroutz.gr

Για πληκτρολογιο δες εδω:

Θες μηχανικο? -> Ozone Strike | Skroutz.gr

Θες Απλο gaming ? -> Microsoft SideWinder X4 | Skroutz.gr

Edit:Για μητρικη δες κατι σε asrock extreme 4 http://www.skroutz.gr/s/1647421/Asrock-Z77-Extreme4.html

VGA:http://www.skroutz.gr/s/438827/Asus-Radeon-HD7970-3GB-DirectCU-II.html

Εαν ομως δεν σκευτεσε το OC Δεν χρειαζεσε 3570Κ ουτε extreme 4.

Eαν λοιπον δεν θες OCπηγαινε σε http://www.skroutz.gr/s/2073145/Intel-Core-i5-3570-Box.html + http://www.skroutz.gr/s/1700190/Asrock-H77-Pro4-MVP.html

Με εφτιαξες με το ποντικι. Εχω το προηγουμενο μοντελο το mx518 εδω και 3 χρονια και ειναι αρκετα καλο. Εχει φαει απειρες μπουνιες ( αχαχαχ ) και ακομα αντεχει!

Το μηχανικο τι ακριβως ειναι; Δεν ειναι λιγακι ακριβο; Αυτο της microsoft ειχα βαλει στο ματι. Απλα θελω οταν πληκτρολογω να ειναι οσο το δυνατον πιο αθορυβο.

Εχω ξανακουσει για αυτη τη παστα, οποτε θα την αγορασω. Ευχαριστω για τις προτασεις.

Τωρα για τον επεξεργαστη. Πιστευετε οτι ο i7 3770k αξιζει; Μικρες οι διαφορες απ'οτι ειδα στα παιχνιδια σε σχεση με τον i5 3570k.

Αθορυβο ειναι και αυτο της microsoft : Microsoft Keyboard 600 και κατα πολυ φθηνοτερο. Τι λετε;

Γενικα φιλε μου ειμαι με λαπτοπ εδω και 7 χρονια. Οποτε καταλαβαινεις οτι οι απαιτησεις μου δεν ηταν μεγαλες.. Εχω να παιξω καποιο καλο παιχνιδι χρονια.. Ειδικα σε ultra γραφικα.. Δε ξερω εαν χρειαστω το o/c...

Για να πω τη μαυρη αληθεια, μονο lol παιζω ( league of legends ) αυτα τα χρονια και η κοπελα μου το sims3. Σε low γραφικα και τα δυο, για να μη ανεβαζει θερμοκρασιες το λαπτοπ και κολλαει.

Οχι πως πλεον δε θα βαλω και καποιο καλο παιχνιδι να παιξω, αλλα δεν ειμαι φανατικος gamer..

Για καρτα γραφικων λες την directCU II απο την asus; Οι αντιστοιχες απο sapphire και gigabyte;

Παντως για μητρικη λεω να μεινω στο Z77 μοντελο.

και εγω λολακι και cod παιζω δεν θελεις και πολυ απαιτιτικο συστημα για αυτα φυσικα.

αφου θα βαλεις και αλλα πανω θελεις κατι να σε καλυπτει απολυτα.

λεω την asus η αυτη εδω Sapphire Radeon HD7970 3GB Vapor-X | Skroutz.gr μπορεις να πας και σε 2χ GTX 660 Ti

Edit:Εαν θελεις ενα απλο πληκτρολογιο θα σεβολεψει μια χαρουλα.Εχει και 3 χρονακια εγγυηση.

Επισης μπορεις να κοψεις τιμουλα απο αλλα εξαρτηματα και να τα σκασεις σε ενα 120 hz μονιτορ

Διαβασα οτι τα 120Hz monitor δεν ειναι και τοσο καλα για ταινιες. Οποτε μαλλον θα προτιμησω την ultrasharp απο dell.

Μια ψιλοτελικη συνθεση, στο συννημενο απο κατω.

Και λεω σχεδον γιατι δε ξερω ποια καρτα γραφικων να παρω.. Την DirectCU II απο asus, την vapor-x απο sapphire ή την GHz OC απο gigabyte; Εχω καταμπερδευτει!!

Στο κουτι εκανα μια αλλαγη, πιστευω οτι ειναι καλυτερο.. Εχει κανονικα 3 ανεμιστηρες, οπως λεει; Τους βαζω εγω ή ειναι ετοιμοι; Απο airflow πως παει;

Τροφοδοτικο στα 620w για οικονομια. Θα εχω καποιο προβλημα;

Ειπα να παω σε asrock μητρικη. Ειναι καλη;

O/C δε θα ασχοληθω οποτε παιρνω απλο επεξεργαστη και οχι K. Μια ερωτηση. Επειδη θα τον συναρμολογησω μονος μου, καλυτερα να παρω tray επεξεργαστη που δεν εχει ψυκτρα; Ρωταω, μηπως δυσκολευτω να βγαλει την μαμισια που θα εχει..

Και το ποντικι : Logitech Optical Gaming Mouse G400 | Skroutz.gr

post-29938-1416077345,2549_thumb.jpg

Λοιπόν μερικές παρατηρήσεις από εμένα.

1)Το κουτί δεν είναι και αυτό που λες ότι πιο αθόρυβο. H πήγαινε σε αυτό που έχω προτείνει ή

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=28087&cat=1

2)Για τον cpu: Σε ένα μήνα θα αποσυρθεί το socket 1155 της ιντελ και θα βγει καινούριο και πιο βελτιωμένο socket. Αυτό σημαίνει ότι αν αγοράσεις τώρα τον συγκεκριμένο ιντελ με την συγκεκριμένη μητρική και χαλάσει ένα από τα δύο (πιο πιθανόν η μητρική) δεν θα βρίσκεις διαθέσιμη κάποια άλλη μητρική για να στην αλλάξουν. Αυτό επειδή οι τωρινοί επεξεργαστές δεν θα ταιριάζουν στις μητρικές του καινούριου socket ούτε οι καινούριοι στις παλιές. Οπότε ή περιμένεις μέχρι Σεπτέμβρη που θα βγούνε και οι διορθωμένες μητρικές γιατί οι πρώτες αναμένονται να έχουνε μερικά bugs και κάνεις την αγορά με τους νέους ιντελ ή πας τώρα σε Amd.

3)Θερμοαγώγιμη πάστα έχει ολόκληρο σωληνάριο η 212evo ΔΕΝ χρειάζεται να αγοράσεις.

4)Για τον ssd αυτόν που διάλεξες δεν τα αξίζει τα λεφτά του. Πας ή σε διπλάσιας χωρητικότητας ssd me λίγα παραπάνω χρήματα ή παίρνεις τον απλό. Δεν θα καταλάβεις ποτέ διαφορά ανάμεσα στους δύο samsung. Εγώ βέβαια προτείνω παρακάτω τον kingston v300 τον θεωρώ καλύτερο.

5)Το τροφοδοτικό που επέλεξες δεν αξίζει τα λεφτά του. Πας σε αυτά τα χρήματα καρφωτός για xfx,enermax,seasonix που είναι η κορυφή. Επίσης το τροφοδοτικό και 1000watt να είναι δεν θα καίει 1000 watt αλλά όσα καταναλώνει το pc σου. Αν δλδ το pc σου καταναλώνει 500watt τόσα θα παρέχει το τροφοδοτικό. Τα παραπάνω watt απλά σου επιτρέπουν όταν προσθέσεις δεύτερη κάρτα γραφικών και φτάσει η κατανάλωση ρεύματος στα 650watt πχ το τροφοδοτικό να μπορεί άνετα να παρέχει αυτή την ισχύ.

6)Κάρτα δαγκωτό Sapphire vapor x 7970 ghz edition 3gb. Έχω κάνει τρελό ψάξιμο για αυτή τη κάρτα.

7)Το ποντίκι και το πληκτρολόγιο που διάλεξες είναι τέλεια για τα χρήματά τους.

8)Αν διαλέξεις τελικά AMD να βάλεις την μητρική που έχω την rev 3.0

Ορίστε η πρότασή μου με amd επεξεργαστή ο οποίος δεν θα σε απογοητεύσει. Σύνολο 1552.66€. Αν κάνεις και λίγο o/c τότε πήγαινε στον amd fx 8320 που είναι ίδιος με την 8350 σχεδόν αλλά 30€ φθηνότερος. Αν όχι μείνε με τον 8350. :p

pc2.jpg

Ευχαριστω για τις προτασεις. Μπορω να πω οτι θετεις τελειως νεα δεδομενα για εμενα, οποτε το ψαξιμο ξεκιναει απο την αρχη! ( Καλο ειναι αυτο, διαβαζω περισσοτερο, μαθαινω περισσοτερο )

Εχω δει καποια συγκριτικα τεστ αναμεσα σε AMD και INTEL επεξεργαστες, και παντου υπερτερουν οι 2οι. Βεβαια δε ξερω εαν στα παιχνιδια υπαρχουν μεγαλες διαφορες. Χρειαζομαι περισσοτερα απο 620w; Υπαρχει και το αντιστοιχο στα 720w, αλλα πιο ακριβο. Επισης με ενδιαφερει η θερμοκρασια να ειναι χαμηλη.

Αυτο το κουτι που εβαλες ειναι αθορυβο; Εχει ενσωματωμενους ανεμιστηρες, και ποσους;

Οι περισσοτεροι προτεινουν samsung pro series.

ΔΙαλεξα το συγκεκριμενο τροφοδοτικο, επειδη θελω να ειναι τελειως αθορυβο, για αυτο ειναι και τοσο ακριβο.

Ευχαριστω για τις προτασεις. Μπορω να πω οτι θετεις τελειως νεα δεδομενα για εμενα, οποτε το ψαξιμο ξεκιναει απο την αρχη! ( Καλο ειναι αυτο, διαβαζω περισσοτερο, μαθαινω περισσοτερο )

Εχω δει καποια συγκριτικα τεστ αναμεσα σε AMD και INTEL επεξεργαστες, και παντου υπερτερουν οι 2οι. Βεβαια δε ξερω εαν στα παιχνιδια υπαρχουν μεγαλες διαφορες. Χρειαζομαι περισσοτερα απο 620w; Υπαρχει και το αντιστοιχο στα 720w, αλλα πιο ακριβο. Επισης με ενδιαφερει η θερμοκρασια να ειναι χαμηλη. Με την 212 evo δεν θα έχεις θέμα θερμοκρασίας. Επίσης οι Amd επεξεργαστές υπερτερούν των intel σε εφαρμογές που απαιτούν πολλούς πυρήνες, ενώ οι ιντελ υπερτερούν σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν ένα πυρήνα. Η διαφορά όμως στα games είναι 1-2 fps. Γενικά στο gaming η αναλογία είναι 10% o cpu 90% η κάρτα γραφικών. Γι αυτό συμφέρει amd λόγω χαμηλότερης τιμής και γιατί δεν αποσύρουν το socket κάθε 2 χρόνια που κάνει η intel και μας μαμάει οικονομικά

Αυτο το κουτι που εβαλες ειναι αθορυβο; Εχει ενσωματωμενους ανεμιστηρες, και ποσους;Έχει 2 120mm μπροστά και 1 120mm πίσω. Και έχει χώρο να βάλεις άλλους 4 120mm αν το επιθυμείς. Και φυσικά είναι αθόρυβο όπως και το Antec P280 που πρότεινα παραπάνω

Οι περισσοτεροι προτεινουν samsung pro series. Ποιοι είναι αυτοί και ποιος παπάς τους βάφτησε.:p Για να ξέρεις αν δοκιμάσεις τον pro και τον απλό δεν θα καταλάβεις καμία διαφορά στην ταχύτητα. Και υπόψιν ότι ένας ssd πρέπει να έχει 20-30% ελεύθερο χώρο για να αποδίδει άριστα

ΔΙαλεξα το συγκεκριμενο τροφοδοτικο, επειδη θελω να ειναι τελειως αθορυβο, για αυτο ειναι και τοσο ακριβο.

Για τα τροφοδοτικά ορίστε μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις. Η corsair δεν φτιάχνει τροφοδοτικά η ίδια. Τα φτιάχνουν άλλες εταιρείες και αυτοί απλά τα αγοράζουν και βάζουν το πλαστικό απέξω. Κορυφαίες μάρκες όπως ανέφερα είναι η xfx(seasonic), seasonic, enermax, corsair η σειρά ax,hx και μερικά tx δες εδώ http://whirlpool.net.au/wiki/psu_manufacturers. Από θέμα θορύβου δεν θα έχεις πρόβλημα και το τροφοδοτικό που σου προτείνω είναι πολύ καλό. Και σου έβαλα το 750 watt γιατί η διαφορά του από τα 650 watt είναι ελάχιστη 4€ οπότε γιατί να μην πάρεις το 750watt

Επίσης το τροφοδοτικό που έχεις διαλέξει πιο πάνω δεν είναι και τόσο αθόρυβο όσο νομίζεις. Διάβασε εδώ μερικές κριτικές από άλλα άτομα που το αγόρασαν http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817171068&SortField=0&SummaryType=0&PageSize=10&SelectedRating=-1&VideoOnlyMark=False&IsFeedbackTab=true#scrollFullInfo και θα καταλάβεις. Τα λεφτά του δεν τα αξίζει το xfx είναι σαφώς ανώτερο.

Ξέχασα να σου πω σαν δεύτερο σκληρό θα πάρεις αυτόν http://www.skroutz.gr/s/2195774/Western-Digital-Caviar-Blue-1TB-3-5-SATA-%CE%99%CE%99%CE%99.html

Διαβασα ορισμενα πραγματα για τα τροφοδοτικα, που δε ειχα φαντασει οτι υπαρχουν. Ενα απο αυτα ειναι και η πιστοποιηση που εχουν και κατα ποσο αποδιδουν. Αυτο που προτεινεις ειναι 80+ bronze, δλδ στη προτελευταια βαθμιδα.

Τι λετε για αυτο : Enermax Power Supply 600W

Βεβαια ειναι μονο 600 watt και πανακριβο, αλλα αποδιδει πολυ καλα απο τα reviews που διαβασα.

Η 7970 σε full load δε ξεπερναει τα 380 watt, ο amd τα 125 ( εδω θα προτιμουσα intel, καθως καινε λιγοτερο! ), οποτε περισσευουν αλλα 100 watt περιπου για τα υπολοιπα. Λετε να μη φτασουν;

Επειδη φαινεται γνωστης, αναμεσα στα δυο κουτια, ποιο ειναι καλυτερο; Απο αποψη airflow και θορυβου παντα.

Για τους ssd, εννοεις οτι δε θα δω διαφορα κατα την μετακινηση αρχειων ή στο loading παιχνιδιων; Στον ssd θα εχω εγκατεστημενα τα windows,προγραμματα,παιχνιδια. Στον 2ο δισκο θα εχω τραγουδια και ταινιες.

Γιατι οι περισσοτεροι προτιματε της g.skill μνημες; Και γιατι να παρω μνημες στα 2133, αφου δε θα τις κλοκαρω ποτε; Στα 1600 θα τρεχουν κανονικα.

Διαβασα ορισμενα πραγματα για τα τροφοδοτικα, που δε ειχα φαντασει οτι υπαρχουν. Ενα απο αυτα ειναι και η πιστοποιηση που εχουν και κατα ποσο αποδιδουν. Αυτο που προτεινεις ειναι 80+ bronze, δλδ στη προτελευταια βαθμιδα.

Τι λετε για αυτο : Enermax Power Supply 600W

Βεβαια ειναι μονο 600 watt και πανακριβο, αλλα αποδιδει πολυ καλα απο τα reviews που διαβασα.Είναι αυτό ακριβώς που είπες πανάκριβο. Εγώ δεν θα τα έδινα. Και εγώ xfx έχω 650 watt και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.Απλά επειδή διαθέτεις ένα σημαντικό ποσό σου προτείνω ότι καλύτερο αξίζει σε αυτά τα χρήματα.

Η 7970 σε full load δε ξεπερναει τα 380 watt, ο amd τα 125 ( εδω θα προτιμουσα intel, καθως καινε λιγοτερο! ), οποτε περισσευουν αλλα 100 watt περιπου για τα υπολοιπα. Λετε να μη φτασουν;Καλύτερα θα είσαι με τα 750watt. Μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να βάλεις μία δεύτερη ίδια κάρτα γραφικών και να έισαι άρχοντας. Γιατί να αγκομαχεί το τροφοδοτικό σου.

Επειδη φαινεται γνωστης, αναμεσα στα δυο κουτια, ποιο ειναι καλυτερο; Απο αποψη airflow και θορυβου παντα. To antec p280

Για τους ssd, εννοεις οτι δε θα δω διαφορα κατα την μετακινηση αρχειων ή στο loading παιχνιδιων; Στον ssd θα εχω εγκατεστημενα τα windows,προγραμματα,παιχνιδια. Στον 2ο δισκο θα εχω τραγουδια και ταινιες. Ακριβώς. Δεν θα δεις ποτέ διαφορά ανάμεσα στον samsung pro και τον απλό samsung εκτός από τα επιπλέον χρήματα :p

Γιατι οι περισσοτεροι προτιματε της g.skill μνημες; Και γιατι να παρω μνημες στα 2133, αφου δε θα τις κλοκαρω ποτε; Στα 1600 θα τρεχουν κανονικα.

Από μνήμες παίρνεις πάντα τις φθηνότερες 1600 που θα βρείς και κοιτάς να μην είναι ψηλές για να μην βρίσκουν με την ψύκτρα(212 evo). Στις έβαλα γιατί στο visionstudio τις 1600 για κάποιο λόγο(να μας έλεγαν και γιατί) τις έχει πιο ακριβές:p

Σε βαθος χρονου ομως με ενα 80+ gold ή platinum τροφοδοτικο θα κανω αποσβεση χρηματων.

Οι μνημες ειναι πιο ακριβες, επειδη ειναι καλυτερες στα timing και στο voltage. Τις εψαξα.

Και να ξεπερασω λιγο το budget δε με πειραζει, χαλαλι του. Αρκει να κρατησει καιρο.

Οριστε μια συνθεση συμφωνα με αυτα που ειπες και μερικες αλλαγες δικες μου. Μαζι με ποντικι και 2ο σκληρο δισκο στα 1670 περιπου.

Logitech Optical Gaming Mouse G400 | Skroutz.gr

HDD :: Western Digital 1TB Caviar Blue WD10EZEX SATA III 7200rpm 64MB - Visionstudio.gr

post-29938-1416077345,5645_thumb.jpg

Αν δεν σε πειράζει να ξεπεράσεις το budget τότε σε βρίσκω μια χαρά. Ο υπολογιστής είναι τούμπανο και θα παίζεις τα πάντα με ultra settings χωρίς να κολλάει το παραμικρό εκτός του crysis 3. Αυτό καμία single vga δεν το maxarei τέρμα. :D Από εμένα με γεια και καλοδούλευτο.

Ενα παιδι μου ειπε να αγορασω την 7970 της gigabyte που την βρισκω στα 400 ευρω, ετσι γλυτωνω 50+ ευρω και μπορω να επενδυσω σε αυτο το 80+ platinun τροφοδοτικο : PSU :: Corsair Power Supply 760W ATX 24 pin AX CP-9020045-EU Active-PFC Retail - Visionstudio.gr

Φαινεται τοπ!

**

Βασικα την 7970 την βρηκα στα 385 ευρω! Αρκετα λεφτα γλυτωνω, και εξισου καλες επιδοσεις.. Ειπαμε δε σκοπευω να παιζω παιχνιδια σε ultra ολη την ωρα..

http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=70874fa3-0287-48ce-8333-7d2d2df7a501

Αυτή που κοιτάς δεν είναι ghz edition έχει χαμηλότερο clock speed. H αντίστοιχη της vapor x σε gigabyte είναι αυτή. Gigabyte Radeon HD7970 3GB GHz Edition OC | Skroutz.gr και όποια και από τις δυο να πάρεις να ξέρεις ότι 1/2 δεν είναι πλήρως ευχαριστημένοι με την Gigabyte. Δες εδώ τα review της κάθε κάρτας. Newegg.com - Gigabyte Radeon HD 7970.

Βέβαια εσύ πληρώνεις οπότε η τελική απόφαση είναι καθαρά δική σου. Εγώ απλά την άποψή μου λέω :p. Αν δεν σε ενδιαφέρει να πάρεις την δυνατότερη κάρτα στην αγορά τότε μπορείς να πάρεις και την 7950 στην ανάλυση 1920x1080 όλα σε ultra settings τα τρέχει. Και εγώ αυτήν έχω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.