matsakas Δημοσιεύτηκε Μάϊος 5, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 5, 2013 Καλημέρα και Χρονια Πολλά σε όλους..Θέλω να αγοράσω ενα Macbook Air απο to Apple store Αμερικής (θα το πληρώσω απο την κάρτα μου και θα βάλω διεύθυνση ενός φίλου στην Αμερική ο οποίος θα το παραλάβει και θα αναλάβει να μου το στείλει..)Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν κάποιος από εσάς έχει κάνει κάτι παρόμοιο και εαν έχει να μου επισημάνει κάτι..Το έχω κάνει με iphone, ipad και δεν είχα πρόβλημα.. (μου τα έστελνε με usps / το ασφαλίζαμε μεχρι 30$ /χωρις κουτιά κτλ)To macbook πως θα με συμβουλεύατε να μου το στείλει? Με κουτί?( χωρις χαρτιά/ζελατίνες και με κανενα σημείωμα πάνω οτι ειναι απο επισκευή) ή χωρίς κουτί και τυλιγμένο σε καμια πετσετα και σε φακελο με φουσκες?Θα ρισκάρω να μην το ασφαλίσω για πολλά χρήματα (μέχρι 30-40$) (Δεν εχω ακούσει να χάνονται δέμετα απο ταχυδρομείο) Θα το στείλω με usps απλη αποστολή αλλά με tracking και ο Θεός βοηθός!Σχετικά με την εγγύηση θα καλύπτεται από Ελλάδα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Μάϊος 5, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2013 εγγυηση αν θυμαμαι καλα οχι ασφάλισε το, ακομα και με συστημένο να ειναι υπαρχει περίπτωση να χαθει Link to comment Share on other sites More sharing options...
matsakas Μάϊος 5, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2013 Καπου είχα διαβάσει οτι η εγγύηση είναι παγκόσμια..Δεν μπορώ να το ασφαλίσω για πολλά χρήματα γιατί μετά θα έχω προβλημα με το τελωνείο πιστεύω.. το πολύ να του βάλω 50$ έτσι ωστε να τουλαχιστον να το ''προσεξουν'' λίγο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matsakas Μάϊος 7, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2013 Απο οτι διαβάζω η εγγύηση καλύπτεται κανονικά στην Ελλάδα..Κανεις δεν εχει τύχει να αγοράσει λαπτοπ απο Αμερική να μας πει την εμπειρία του- συμβουλή του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Μάϊος 7, 2013 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2013 Στο Αμέρικα έχουν 1 χρόνο εγγύηση. Στην Ευρώπη 2. Άμα το πάρεις από Αμέρικα, ακόμα και αν "ισχύει" η εγγύηση, θα είναι του 1 χρόνου.Για ποιο λόγο να το πάρεις από έξω; Θα στα πιάσουν που θα στα πιάσουν, άμα βάλεις τα μεταφορικά/άγχος θα είναι πολύ κοντά στη διαφορά με κάποιο Ευρωπαϊκό κατάστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matsakas Μάϊος 7, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2013 Μεταφορικά δεν είναι πάνω απο 30Ευρώ..Και απο την τιμή που έχει στην Ελλάδα θα γλιτώσω 600Ευρώ..Τωρα απο Ευρώπη που λες απο πιο καταστημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qparadox Μάϊος 7, 2013 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2013 .Θέλω να αγοράσω ενα Macbook Air απο to Apple store Αμερικής (θα το πληρώσω απο την κάρτα μου και θα βάλω διεύθυνση ενός φίλου στην Αμερική ο οποίος θα το παραλάβει και θα αναλάβει να μου το στείλει..)Κάπου θυμάμαι ότι αυτό δεν γίνεται, νομίζω η κάρτα πρέπει να έχει billing address = shipping address. Κάτι τέτοιο.Θα σου πρότεινα να αγοράσεις από το amazon, που δέχεται την δική σου κάρτα και άλλη διεύθυνση αποστολής. Επίσης, στο apple store θα σε χρεώσουν και φόρο (περίπου 8%, δεν περιλαμβάνεται στην τιμή που βλέπεις στο store), ενώ το amazon ΔΕΝ χρεώνει φόρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matsakas Μάϊος 7, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2013 Γίνεται! το έχω ξανακάνει!Το έχω υπολογίσει τον φόρο.. (στην περιπτωση μου ειναι 150$)To amazon δεν εχει μεγάλη ποικιλια και απο τιμές οχι μεγαλες διαφορες απο Ελλάδα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qparadox Μάϊος 7, 2013 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2013 Ok, αν το έχεις κάνει με την πιστωτική, πάω πάσο.Αλλά για τις τιμές, διαφωνώ (μιλάμε για amazon αμερικης πάντα).Π.χ. το 13άρι ρετίνα 2.5GHz το άμαζον το έχει $1480 τελική, το apple store $1499 χωρίς το φόρο (άρα πάμε στα $1600+). Link to comment Share on other sites More sharing options...
matsakas Μάϊος 7, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2013 Νομιζα οτι μου ειπες να το παρω απο amazon ευρώπης για να μην μπλεξω με αμερική!Η αληθεια ειναι οτι το amazon.com δεν το ειχα ψαξει.. θα το κοιταξω πάντως! Σ'ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάϊος 8, 2013 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2013 Κάπου θυμάμαι ότι αυτό δεν γίνεται, νομίζω η κάρτα πρέπει να έχει billing address = shipping address. Κάτι τέτοιο.Θα σου πρότεινα να αγοράσεις από το amazon, που δέχεται την δική σου κάρτα και άλλη διεύθυνση αποστολής. Επίσης, στο apple store θα σε χρεώσουν και φόρο (περίπου 8%, δεν περιλαμβάνεται στην τιμή που βλέπεις στο store), ενώ το amazon ΔΕΝ χρεώνει φόρο.Ο επιπλέον φόρος εξαρτάται από την πολιτεία στην οποία θα γίνει η παράδοση. Όποτε ψωνίζω και τα στέλνω στην πεθερά μου στην Βοστόνη, δεν πληρώνω επιπλέον φόρο. Όταν κάνω το ίδιο με τον γαμπρό μου στην Καλιφόρνια, μπαίνει το extra ποσοστό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qparadox Μάϊος 8, 2013 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2013 Ο επιπλέον φόρος εξαρτάται από την πολιτεία στην οποία θα γίνει η παράδοση. Όποτε ψωνίζω και τα στέλνω στην πεθερά μου στην Βοστόνη, δεν πληρώνω επιπλέον φόρο. Όταν κάνω το ίδιο με τον γαμπρό μου στην Καλιφόρνια, μπαίνει το extra ποσοστό.Είδατε οι πεθερές??????????? :-O Σώζουν κόσμο!!!!!! :daisy::whistling:whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
orck Μάϊος 8, 2013 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2013 Ο επιπλέον φόρος εξαρτάται από την πολιτεία στην οποία θα γίνει η παράδοση. Όποτε ψωνίζω και τα στέλνω στην πεθερά μου στην Βοστόνη, δεν πληρώνω επιπλέον φόρο. Όταν κάνω το ίδιο με τον γαμπρό μου στην Καλιφόρνια, μπαίνει το extra ποσοστό. Αχ, να ειχα και εγω μια τετοια πεθερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
matsakas Μάϊος 11, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2013 Μεγάλο το ρίσκο τελικά!Αν το στείλω χωρίς κουτί (υπάρχει κίνδυνος να χτυπηθεί)Αν δεν το ασφαλήσω (υπάρχει κίνδυνος να χαθεί)Και υπάρχει και ο κίνδυνος του τελωνείου..Για πιο μικρά πράγματα δεν το συζητάω καν.. αλλά για macbook μάλλον θα το αγοράσω απο Ελλάδα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matsakas Μάϊος 13, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2013 Θα ηθελα ακόμα την συμβουλή σας..Σκέφτομαι να το πάρω τελικά από amazonTo Mac θα είναι αυτό.[ame=http://www.amazon.co.uk/Apple-Dual-Core-Processor-Graphics-Launched/dp/B009XCJ1C4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1368452899&sr=8-1&keywords=MD212]Apple 13-inch MacBook Pro (Retina Dual-Core i5 2.5GHz Processor, 8GB DDR3 SDRAM, 128GB Flash, HD Graphics 4000, Launched Oct 2012): Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]Στην Ελλάδα οι τιμές είναι :Apple MacBook Pro 13" 2.5GHz (i5/8GB/128GB SSD) Retina Display | Skroutz.grΣτο amazon μαζί με την αποστολή είναι 1350ΕυρώΑπο amazon μόνο βιβλια έχω ψωνίσει..Δεν ξέρω να το χειρίζομαι καλα..Είναι αξιόπιστο? Ο πωλητής αυτός?Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
matsakas Μάϊος 13, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2013 Το link του amazon ξέχασα να το βάλω ή το έσβησε κάποιος?(απαγορεύεται στους κανονες του forum?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
matsakas Μάϊος 17, 2013 Author #17 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2013 Τελικα το αγόρασα από Αγγλία και το περιμένω την Δευτέρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
matsakas Μάϊος 20, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2013 Μου ήρθε σήμερα το Macbook!Η αγορά έγινε από ebay και συγκεκριμένα απο τον electronic-king! Όλα αψογα! Πέμπτη το πλήρωσα Δευτέρα το είχα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Μάϊος 20, 2013 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2013 Super...πλέον σπανίζει το σύνολο της αγοράς (από την παραγγελία μέχρι την παραλαβή κ την πρώτη χρήση ) να είναι αψεγάδιαστο....Καλοδούλευτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
matsakas Μάϊος 20, 2013 Author #20 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2013 Ευχαριστώ φιλε μου!Ελπίζω να μην μου βγαλει κάτι!*Είναι ωραίο το ρημάδι το unboxing.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.