Jump to content

Αγορα macbook air απο Apple store

matsakas

Recommended Posts

Καλημέρα και Χρονια Πολλά σε όλους..

Θέλω να αγοράσω ενα Macbook Air απο to Apple store Αμερικής (θα το πληρώσω απο την κάρτα μου και θα βάλω διεύθυνση ενός φίλου στην Αμερική ο οποίος θα το παραλάβει και θα αναλάβει να μου το στείλει..)

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν κάποιος από εσάς έχει κάνει κάτι παρόμοιο και εαν έχει να μου επισημάνει κάτι..

Το έχω κάνει με iphone, ipad και δεν είχα πρόβλημα.. (μου τα έστελνε με usps / το ασφαλίζαμε μεχρι 30$ /χωρις κουτιά κτλ)

To macbook πως θα με συμβουλεύατε να μου το στείλει?

Με κουτί?( χωρις χαρτιά/ζελατίνες και με κανενα σημείωμα πάνω οτι ειναι απο επισκευή)

ή χωρίς κουτί και τυλιγμένο σε καμια πετσετα και σε φακελο με φουσκες?

Θα ρισκάρω να μην το ασφαλίσω για πολλά χρήματα (μέχρι 30-40$) (Δεν εχω ακούσει να χάνονται δέμετα απο ταχυδρομείο)

Θα το στείλω με usps απλη αποστολή αλλά με tracking και ο Θεός βοηθός!

Σχετικά με την εγγύηση θα καλύπτεται από Ελλάδα?

Καπου είχα διαβάσει οτι η εγγύηση είναι παγκόσμια..

Δεν μπορώ να το ασφαλίσω για πολλά χρήματα γιατί μετά θα έχω προβλημα με το τελωνείο πιστεύω.. το πολύ να του βάλω 50$ έτσι ωστε να τουλαχιστον να το ''προσεξουν'' λίγο..

Απο οτι διαβάζω η εγγύηση καλύπτεται κανονικά στην Ελλάδα..

Κανεις δεν εχει τύχει να αγοράσει λαπτοπ απο Αμερική να μας πει την εμπειρία του- συμβουλή του?

Στο Αμέρικα έχουν 1 χρόνο εγγύηση. Στην Ευρώπη 2. Άμα το πάρεις από Αμέρικα, ακόμα και αν "ισχύει" η εγγύηση, θα είναι του 1 χρόνου.

Για ποιο λόγο να το πάρεις από έξω; Θα στα πιάσουν που θα στα πιάσουν, άμα βάλεις τα μεταφορικά/άγχος θα είναι πολύ κοντά στη διαφορά με κάποιο Ευρωπαϊκό κατάστημα.

.

Θέλω να αγοράσω ενα Macbook Air απο to Apple store Αμερικής (θα το πληρώσω απο την κάρτα μου και θα βάλω διεύθυνση ενός φίλου στην Αμερική ο οποίος θα το παραλάβει και θα αναλάβει να μου το στείλει..)

Κάπου θυμάμαι ότι αυτό δεν γίνεται, νομίζω η κάρτα πρέπει να έχει billing address = shipping address. Κάτι τέτοιο.

Θα σου πρότεινα να αγοράσεις από το amazon, που δέχεται την δική σου κάρτα και άλλη διεύθυνση αποστολής. Επίσης, στο apple store θα σε χρεώσουν και φόρο (περίπου 8%, δεν περιλαμβάνεται στην τιμή που βλέπεις στο store), ενώ το amazon ΔΕΝ χρεώνει φόρο.

Γίνεται! το έχω ξανακάνει!

Το έχω υπολογίσει τον φόρο.. (στην περιπτωση μου ειναι 150$)

To amazon δεν εχει μεγάλη ποικιλια και απο τιμές οχι μεγαλες διαφορες απο Ελλάδα..

Ok, αν το έχεις κάνει με την πιστωτική, πάω πάσο.

Αλλά για τις τιμές, διαφωνώ (μιλάμε για amazon αμερικης πάντα).

Π.χ. το 13άρι ρετίνα 2.5GHz το άμαζον το έχει $1480 τελική, το apple store $1499 χωρίς το φόρο (άρα πάμε στα $1600+).

Νομιζα οτι μου ειπες να το παρω απο amazon ευρώπης για να μην μπλεξω με αμερική!

Η αληθεια ειναι οτι το amazon.com δεν το ειχα ψαξει.. θα το κοιταξω πάντως! Σ'ευχαριστώ!

Κάπου θυμάμαι ότι αυτό δεν γίνεται, νομίζω η κάρτα πρέπει να έχει billing address = shipping address. Κάτι τέτοιο.

Θα σου πρότεινα να αγοράσεις από το amazon, που δέχεται την δική σου κάρτα και άλλη διεύθυνση αποστολής. Επίσης, στο apple store θα σε χρεώσουν και φόρο (περίπου 8%, δεν περιλαμβάνεται στην τιμή που βλέπεις στο store), ενώ το amazon ΔΕΝ χρεώνει φόρο.

Ο επιπλέον φόρος εξαρτάται από την πολιτεία στην οποία θα γίνει η παράδοση. Όποτε ψωνίζω και τα στέλνω στην πεθερά μου στην Βοστόνη, δεν πληρώνω επιπλέον φόρο. Όταν κάνω το ίδιο με τον γαμπρό μου στην Καλιφόρνια, μπαίνει το extra ποσοστό.

Ο επιπλέον φόρος εξαρτάται από την πολιτεία στην οποία θα γίνει η παράδοση. Όποτε ψωνίζω και τα στέλνω στην πεθερά μου στην Βοστόνη, δεν πληρώνω επιπλέον φόρο. Όταν κάνω το ίδιο με τον γαμπρό μου στην Καλιφόρνια, μπαίνει το extra ποσοστό.

Είδατε οι πεθερές??????????? :-O Σώζουν κόσμο!!!!!! :daisy:

:whistling:whistling

Αχ, να ειχα και εγω μια τετοια πεθερα...:slap:

Μεγάλο το ρίσκο τελικά!

Αν το στείλω χωρίς κουτί (υπάρχει κίνδυνος να χτυπηθεί)

Αν δεν το ασφαλήσω (υπάρχει κίνδυνος να χαθεί)

Και υπάρχει και ο κίνδυνος του τελωνείου..

Για πιο μικρά πράγματα δεν το συζητάω καν.. αλλά για macbook μάλλον θα το αγοράσω απο Ελλάδα..

Θα ηθελα ακόμα την συμβουλή σας..

Σκέφτομαι να το πάρω τελικά από amazon

To Mac θα είναι αυτό.

[ame=http://www.amazon.co.uk/Apple-Dual-Core-Processor-Graphics-Launched/dp/B009XCJ1C4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1368452899&sr=8-1&keywords=MD212]Apple 13-inch MacBook Pro (Retina Dual-Core i5 2.5GHz Processor, 8GB DDR3 SDRAM, 128GB Flash, HD Graphics 4000, Launched Oct 2012): Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

Στην Ελλάδα οι τιμές είναι :

Apple MacBook Pro 13" 2.5GHz (i5/8GB/128GB SSD) Retina Display | Skroutz.gr

Στο amazon μαζί με την αποστολή είναι 1350Ευρώ

Απο amazon μόνο βιβλια έχω ψωνίσει..

Δεν ξέρω να το χειρίζομαι καλα..

Είναι αξιόπιστο? Ο πωλητής αυτός?

Ευχαριστώ!

Super...πλέον σπανίζει το σύνολο της αγοράς (από την παραγγελία μέχρι την παραλαβή κ την πρώτη χρήση ) να είναι αψεγάδιαστο....

Καλοδούλευτο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.