Jump to content

firmware update...

venom7

Recommended Posts

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Έχω τον ssd της υπογραφής και θα ήθελα να ρωτήσω κάτι συγκεκριμένο αλλά θα το πάω από την αρχή για να καταλάβετε και να καταλήξουμε κάπου.

Αρχικά θα ήθελα να κάνω ένα firmware update και θα ήθελα να μου πείτε τι ΑΚΡΙΒΩΣ και ΠΩΣ πρέπει να κάνω.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

been there done that.

Όμως υπάρχει και αλλά στην υπόθεση!Για αυτό ξεκινάω έτσι!

Απλά όταν ανοίγω το πρόγραμμα δεν βλέπει τον ssd!

Και εδώ θέλω να μου πείτε το γιατί και τι μπορεί να παίζει!

Απλά όταν ανοίγω το πρόγραμμα δεν βλέπει τον ssd!

Και εδώ θέλω να μου πείτε το γιατί και τι μπορεί να παίζει!

με αυτα ξεκιναμε αρχικα στο θεμα :flower: (εξου και το rtfm :p)

Με λίγα λόγια...

έχω προσπαθήσει και με το corsair ssd update tool και απλά δεν βλέπει τον δίσκο όταν κάνω scan for drive

και

toolboxs.jpg

δεύτερον και με το toolbox που έχει μέσα tag για firmware update αλλά εκεί όταν πάει να ξεκινήσει μου βγάζει μήνυμα να κάνω download το καινούριο firmware και αφού το κατεβάσει και πάει να το περάσει μου γράφει ότι έκανε fail!

failin.jpg

Με λίγα λόγια...

έχω προσπαθήσει και με το corsair ssd update tool και απλά δεν βλέπει τον δίσκο όταν κάνω scan for drive

και

toolboxs.jpg

δεύτερον και με το toolbox που έχει μέσα tag για firmware update αλλά εκεί όταν πάει να ξεκινήσει μου βγάζει μήνυμα να κάνω download το καινούριο firmware και αφού το κατεβάσει και πάει να το περάσει μου γράφει ότι έκανε fail!

failin.jpg

Νομιζω δεν πρεπει να ειναι ο δισκος που εχει το λειτουργικο για να γινει το firmware update

Με πρόλαβε ο από πάνω. Σε οποιονδήποτε SSD για να γίνει firmware upgrade θα πρέπει να μην είναι λειτουργικού που χρησιμοποιείς εκείνη τη στιγμή. Βάλε τον SSD σε άλλο σύστημα και τρέξε από εκεί το update tool. Η plextor στο δικό της πρόγραμμα είχε iso boot disk που ξεκινάει από free OS και μετά ρίχνει το update.

Με πρόλαβε ο από πάνω. Σε οποιονδήποτε SSD για να γίνει firmware upgrade θα πρέπει να μην είναι λειτουργικού που χρησιμοποιείς εκείνη τη στιγμή. Βάλε τον SSD σε άλλο σύστημα και τρέξε από εκεί το update tool. Η plextor στο δικό της πρόγραμμα είχε iso boot disk που ξεκινάει από free OS και μετά ρίχνει το update.

O απλός 840 στο φορητό της συζύγου, μια χαρά έκανε update μόνος του. Απλά το έκανε στην επανεκκίνηση.

O απλός 840 στο φορητό της συζύγου, μια χαρά έκανε update μόνος του. Απλά το έκανε στην επανεκκίνηση.

Οι περισσοτεροι παντως δεν κανουν update(για τους ΟCZ ξερω σιγουρα οτι δεν κανουν) αν ειναι ο δισκος του λειτουργικου για τον 840 o δικος μου ηρθε με το τελευταιο και δεν δοκιμασα ακομα

Χμμμ...:hmm:

Thanks guys.

Οπότε αρχικά θα πρέπει να δοκιμαστεί σε άλλο μηχάνημα.

Ερώτησης...

Με το firmware update σβήνονται από μέσα τα αρχεία και πρέπει να κάνω back up?

Αν ναι, πως?Απλά με το windows 7 που κάνει κάτι σαν clone backup?

Οι περισσοτεροι παντως δεν κανουν update(για τους ΟCZ ξερω σιγουρα οτι δεν κανουν) αν ειναι ο δισκος του λειτουργικου για τον 840 o δικος μου ηρθε με το τελευταιο και δεν δοκιμασα ακομα

Μην είστε απόλυτοι. Οι Vertex 4 μια χαρά έκαναν update από το firmware 1.4 και μετά ακόμα και με το λειτουργικό.

Όπως επίσης και οι Samsung. Απλά σου λένε κάνε ένα power cycle το drive για να πάρουν το νέο firmware.

Στους Corsair Force series δεν γίνεται το update με το λειτουργικό να τρέχει στο drive.

Επίσης ο controller σου πρέπει να είναι σε AHCI, όχι RAID, όχι IDE.

Μην είστε απόλυτοι. Οι Vertex 4 μια χαρά έκαναν update από το firmware 1.4 και μετά ακόμα και με το λειτουργικό.

Όπως επίσης και οι Samsung. Απλά σου λένε κάνε ένα power cycle το drive για να πάρουν το νέο firmware.

Στους Corsair Force series δεν γίνεται το update με το λειτουργικό να τρέχει στο drive.

Επίσης ο controller σου πρέπει να είναι σε AHCI, όχι RAID, όχι IDE.

Παω πασο παντως agility 3 και vertex 3 δεν κανουν με λειτουργικο ο vertex εκανα δοκιμη πριν 4-5 μερες απλα υπεθεσα οτι για να ισχυει σε αυτους ειναι ετσι για ολους τους δισκους τις OCZ

Ναι για τον controller το ξέρω και έτσι είναι.

Επίσης διάβασα και με μπέρδεψε αυτό...

If you have issues updating using the Microsoft AHCI driver, you may need to update using the latest driver from your drive controller manufacturer. The reverse is also true. If you have issues updating using the latest drivers from your controller manufacturer, we suggest you try the latest MS AHCI driver.

Μπορείτε να μου το εξηγήσετε να το δοκιμάσω?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.