Jump to content

Τι ups ειναι αυτο.

Thanos1972

Recommended Posts

Εχω στην κατοχη μου εδω και κανενα 6μηνο αυτο το Ups.απο ξαδερφο.δεν ειχε πληροφοριες να μου δωσει αυτος.

Το θεμα ειναι τι ups ειναι αυτο και εαν ξερει κανεις την μαρκα.οσο και εαν εψαξα στο ιντερνετ δεν βρηκα κατι.

Οι μπαταριες του δεν κρατανε καθολου ενω στην μπροστινη οθονη δειχνει οτι ειναι γεματες στο battery level.

τωρα που το εχω συνδεδεμενο το Load απο την μπροστινη οθονη μου το δειχνει 0%.

Δεν κρατανε καθολου οι μπαταριες ομως οταν το βγαζω ας πουμε απο το ρευμα.ο υπολογιστης κλεινει κατευθειαν.

Ακολουθουν καποιες φωτογραφιες εαν μπορει καποιος να βγαλει ακρη και να μου πει εαν αξιζει να αλλαχθουν οι μπαταριες,ποσα watt σηκωνει,εαν ειναι αξιοπιστη μαρκα και γενικοτερα εαν αξιζει να φτιαχτει με την αλλαγη μπαταριων.επισης ποσο εχουν αυτες και που τις βρισκω.

Τελος,τι ειναι ολες αυτες οι θυρες πισω?εχει και μια θυρα σαν vga η οποια δεν την επιασε η φωτογραφια.απο Ups παιδια δεν ξερω την τυφλα μου οποτε,εαν δεν αλλαχθουν οι μπαταριες,τι προστασια παρεχει αυτο το ups ετσι οπως ειναι συνδεδεμενο?

Ξερω οτι ρωταω πολλα αλλα λεω,μπας και αξιζει να κρατηθει αυτο το Ups.

post-23021-1416077335,4909_thumb.jpg

post-23021-1416077335,5604_thumb.jpg

post-23021-1416077335,6217_thumb.jpg

post-23021-1416077335,6636_thumb.jpg

Η θύρα σαν vga είναι η σειριακή aka serial, aka com. Συνδέεις το ups στο πισί και μέσω του κατάλληλου προγράμματος ελέγχεις την λειτουργίας του. Δεν σε απασχολεί προς το παρόν.

Οι υπόλοιπες θύρες είναι μάλλον τηλεφώνου in/out, για την περίπτωση που ήθελες να έχεις προστασία και από την τηλεφωνική γραμμή.

Οι μπαταρίες που ψάχνεις είναι αυτές: CSB UPS Lead acid HR 12V 21W(5Ah) x 2

Ξέχνα το, είναι νεκρές.

Είτε θα δώσεις κάνα 60κάτι για να πάρεις 3 νέες μπαταρίες, είτε θα το πουλήσεις για κάνα 20ρικο ή ανακύκλωση.

Δεν είναι απαραίτητο ότι είναι χαλασμένο αλλά μερικές φορές είναι ασύμφορο να το φέρεις σε λειτουργική κατάσταση.

ΒΤW, εδώ θα βρείς πληροφορίες και τον έλληνα εισαγωγέα για το ups www.noratex.gr/pdfgr/fullcatalog2009.pdf‎

και η εταιρεία που τα φτιάχνει http://www.powersources.de/ps/data/produkte/usv/db-clip.php

Πώς τα έψαξες ;;; πρώτα πρώτα τα έβγαλε ο γούγλης...

Μαλιστα....το pdf αυτο με τον καταλογο τον ειχα βρει χθες και εγω.

Δηλαδη η 60αρι η πεταμα...μαλιστα.αξιζει να φτιαχτει το συγκεκριμενο?μονο και μονο για προστασια το θελω.εαν μεινει ετσι οπως ειναι συνδεδεμενο στο συστημα,προστατευει απο τιποτα η μπααα?

Αν δεν έχεις ανάγκη για επαγγελματικό λόγο να μη σβήνει το PC σε διακοπες ρεύματος πάρετησε τα ups και παρε ένα σταθεροποιητή τάσης avr σαν αυτά που δινουν για τηλεοράσεις χιφι κοκ. Με το κόστος των μπαταριών καθε λιγο και λιγακι σχεδόν βγάζεις την αναβάθμιση και το υποτιθέμενο κέρδος από την προστασία από κάψιμο του υλικό που δεν υπάρχει περίπτωσή να σου καεί με σταθεροποιητή, οχι άπλο πολυμπριζο.

Μπαταρίες με νορμαλ χρήση χρειάζονται αλλαγή κάθε 5ετία. Αν βγάλεις το κόστος των μπαταριών ανα έτος και ανά μήνα δεν φαντάζει και τόσο τρομερό ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από τα καπρίτσια της ΔΕΗ.

Το συστημα το εχω επανω σε ενα πολυμπριζο αφαλειας.δεν ειναι για επαγγελματικη χρηση σε καμια περιπτωση.Το περιεργο ειναι οτι οι μπαταριες εχουν ημερομηνια παραγωγης 2010.Και το ups καθοταν καμια 2 χρονια.δηλαδη ετσι οπως ειναι τωρα,δεν προσφερει καμια προστασια ετσι?ασχετος εαν εχει χαλασμενες μπαταριες...

Αν αναφέρει AVR στα specs έχει κάποια υποτυπώδη διόρθωση της τάσης κατά τα άλλα χωρίς μπαταρίες είναι άχρηστο. Μόλις το χρειαστείς και πάει να ενεργοποιήσει τις μπαταρίες θα κλείσει χωρίς να προστατεύσει σε κάτι.

Αν οι μπαταρίες γράφουν παραγωγή το 2010 και τώρα δεν δουλεύουν καθόλου τότε χρησιμοποιήθηκαν πιθανώς για πολύ βάρια χρήση. Μήπως χρησιμοποιήθηκε σε καμιά γραμμή παραγωγής το συγκεκριμένο και απορροφούσε πτώσεις τάσεις από γειτονικό μηχανολογικό εξοπλισμό(π.χ. κινητήρες, αντλίες κτλ);

Τα περισσότερα UPS πάντως δεν κάνουν έξυπνη φόρτιση των μπαταριών και μόλις χρησιμοποιηθούν λίγο οι μπαταρίες τις φορτίζει κανονικά το UPS αυξάνοντας κατά πολύ τους περιττούς κύκλους φόρτισης και μειώνοντας την ζωή των μπαταριών.

Το UPS που έχεις στα χέρια σου είναι αρκετά δυνατό για 2-4 υπολογιστές και συνεπώς μπορεί να καλύψει απαιτήσεις ενός μικρού γραφείου. Αν εσύ θα το χρησιμοποιήσεις για οικιακή χρήση και για 1 υπολογιστή είναι κάπως overkill. Μπορείς να το πουλήσεις ως μεταχειρισμένο και να συμπληρώσεις για ένα καινούριο 800-1000άρη σε VA γιατί καμια 70άρα € για νέες μπαταρίες είναι αρκετά.

Παιζει να ηταν σε γραμμη παραγωγης,ναι,σε γραφειο εργοστασιου βασικα με 5-6 υπολογιστες.αρα αυτο εξηγει την πτωση των μπαταριων....

Μαλιστα.ευχαριστω παιδια ολους για τις απαντησεις σας.ομολογω οτι εμαθα πλεον αρκετα.βεβαια δεν ξερω εαν μπορει να πουληθει λογω βαρους και μονο.δεν συμφερει βασικα.οποτε μαλλον προς αντικατασταση μπαταριων θα παω και θα του βρω καμια καλη χρηση ετσι ωστε να μην καθεται.μονο αυτες τις μπαταριες παιρνει ε,οχι καποιες αντιστοιχες αλλα πιο φθηνες?

χρονια πολλα κιολας.

οι CSB μπαταρίες είναι αρκετά οικονομικές και καλές. Πιο ακριβές αλλά και πιο ποιοτικές είναι οι Yuasa και μετά αν δεις λίγο τιμές σε αντίστοιχες μπαταρίες APC θα σου φύγουν τα μαλλιά.

Καλές γιορτές.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.