ppkstat Μάϊος 8, 2013 #21 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2013 To πρόβλημα δεν είναι μόνο οτι σε ενοχλεί ο θόρυβος, αλλά οτι υπάρχει πιθανότητα ο ανεμιστήρας της ψύχτρας σου να οδεύει προς τα τελευταία του... Αυτό σημαίνει οτι μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί και αυτό μπορεί να οδηγήσει απο την μη λειτουργία του συστήματος σου για μερικές μέρες (μέχρι να βρεις καινούρια ψύχτρα) μέχρι και την καταστροφή του επεξεργαστή σου, τουλάχιστον θεωρητικά. Αυτά πως σου ακούγονται? Εσύ πρέπει να αποφασίσεις και να τα ζυγίσεις. Το μηχάνημα είναι και παλιό. Ναι μια καινούρια ψυχτρα θα λύσει εντελώς το πρόβλημα σου. Τα λεφτά δεν νομίζω οτι είναι θέμα, είναι αρκετά. Νομίζω οτι ο χώρος είναι το βασικό πρόβλημα στην περίπτωση σου. Ξεκίνα να ψάχνεις για ψύκτρες με σχετικά χαμηλό προφίλ και χαμηλά επίπεδα θορύβου. Πχ κάτι τέτοιο Zalman CNPS7000C Super Flower Cooler. (τυχαίο παράδειγμα)Την ψύχτρα, οτι και να πάρεις το πιθανότερο είναι οτι μπορείς να την κρατήσεις και σε μελλοντική αναβάθμιση. Αν θες να κρατήσεις το κόστος χαμηλό, βρες μια σαν αυτή που έχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Μάϊος 8, 2013 #22 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2013 Δες τι περιθώριο έχεις σε ύψος (αν και το κόβω να χωράει ) και βρές μια Scythe Ninja Mini.Aποδοτική και χαμηλή, ώστε να χωράει σε HTPC κουτιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stabill Μάϊος 9, 2013 Author #23 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2013 Την φοβαμαι την Scythe Ninja Mini, μου φαινεται μεγαλη... (με το ματι παντα)Λεω να παρω την Scythe Shuriken Rev.B SCSK-1100... Φαινεται πιο "ανετη"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Μάϊος 9, 2013 #24 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2013 Χωρίς να έχω εμπειρία σε τέτοιες ψύκτρες η δεύτερη μου φαίνεται καλύτερη. Έχει μεγαλύτερο ανεμιστήρα και είναι PWM controlled. Αυτό σημαίνει οτι μπορείς να ελέγξεις απο την μητρική σου αυτόματα (με την optimal ρύθμιση).Πρέπει να βρεις μια τομή ανάμεσα σε απόδοση, τιμή, επίπεδα θορύβου. Γενικά οσο μεγαλύτερη είναι τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να είναι καλύτερη. Μέτρα το κουτί σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Μάϊος 9, 2013 #25 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2013 Εϊναι οριζόντιας ροής όμως και θα έχει καλύτερη συνεργασία με το υπόλοιπο κουτί στη ροή εντος αυτού.Οι κατακόρυφης ροής προκαλούν ανομοιογενή ροή εντός, με αποτέλεσμα να μην αποβάλλεται η θερμότητα από το κουτί κατά το μέγιστο ρυθμό.2x92mm ανεμιστήρες και αν θυμάμαι καλά έχει μέγιστο ύψος 110mm, στο Antec Fusion που έχω χωράει άνετα.Οι μητρικές έχουν και Voltage ρύθμιση, πέρα από PWM και με απλό ανεμιστήρα κάνεις δουλειά.Και η Shuriken είναι αρκετά καλή από όσο θυμάμαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stabill Μάϊος 9, 2013 Author #26 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2013 Πριν λιγο παρηγγειλα την Scythe Shuriken Rev.B SCSK-1100 η οποια ειναι σε καλη τιμη (30 euros) κι ελπιζω να πανε ολα καλα... Μολις την παραλαβω, θα ποσταρω νεα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Μάϊος 9, 2013 #27 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2013 Kαλά θα πάνε μην ανησυχείς. Το πρόβλημα που σου περιγράφει ο Felix είναι υπαρκτό, αλλά με την χρήση που του κάνεις, μπορεί και να το 'γλυτώσεις'. 1) Βάλε την σωστή ποσότητα πάστας2) Ρύθμισε απο την μητρική σου ένα προφίλ χαμηλών στροφών (οptimal, quiet, δεν ξέρω τι έχει). Disabled ή κάτι που φέρνει σε turbo ή perfomance με τίποτα πάντως. 3) Κάνε την χρήση που κάνεις και κοίτα τις θερμοκρασίες. Επιπρόσθετα αν θέλεις για να έχεις το κεφάλι σου πιο ήσυχο τρεξε κανα prime. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stabill Μάϊος 9, 2013 Author #28 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2013 Ομολογω οτι με προβληματισε αυτο που εγραψε πιο πανω ο felix, αλλα οπως ειπες κι εσυ, ειναι τετοια η χρηση του μηχανηματος που ΙΣΩΣ δεν χρειαζεται κατι περισσοτερο...Για να δουμε!Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stabill Μάϊος 27, 2013 Author #29 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2013 Οσο απιστευτο και να σας φαινεται, ΣΗΜΕΡΑ ηρθε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η ψυκτρα!!! Μολις βρω χρονο την βαζω και βλεπουμε... (προς το παρον, λεω να την βαλω στο κεφαλι μου για ψηνομαι απο τον πυρετο...:mad: ) Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paoktothebone Μάϊος 30, 2013 #30 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2013 Περαστικα!Αν και λιγο αργα τωρα διαβασα το thread σου...H συγκεκριμενη ψυκτρα που αγορασες ειναι καλη μεν αλλα στο full ο ανεμηστηρας κανει θορυβο....(βεβαια ειναι και υποκειμενικο...) και ειναι καπως περιεργη η εγκατασταση της...Εγω την εχω πανω σε ενα p4 (απο αυτους που "εκαιγαν") και αν εξαιρεσεις ,ισως,τον θορυβο τον κραταει δροσερο.Καλη εγκατασταση και ελπιζω να ειμαι εγω απλα "περιεργος" και η ψυκτρα αθορυβη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkiller Μάϊος 30, 2013 #31 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2013 Oχι, μην το αφήσεις έτσι σε καμμία περίπτωση. Πρέπει να το καθαρίσεις, τελείως και να βάλεις καινούρια πάστα. Για το καθάρισμα δοκίμασε ισοπροπυλική αλκόλη. την χρησημοποιουσα, πριν κολλησω τουσ αγωγουσ πολυαιθυλενιου, στα δικτυα διανομησ χαμηλησ πιεσησ φυσικου αεριου, μπασ ρε αδερφε εισαι τισ δουλειασ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Μάϊος 30, 2013 #32 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2013 Σχεδόν σίγουρα δεν είμαι της 'δουλειάς' αλλά η ισοπρο χρησιμοποιείται ευρέως και για pcb αλλά και για 'δικές' μας χρήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stabill Αύγουστος 22, 2013 Author #33 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2013 Μετα απο πολυ καιρο, λιγες διακοπες, μια καμμενη motherboard και ουσιαστικα ενα ολοκαινουργιο pc (οπως καταλαβαινετε αλλαξε ολοκληρο) μπορω να πω οτι η ψυκτρα ειναι μια χαρα... τουλαχιστον με μια πρωτη ματια!!!!Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Αύγουστος 22, 2013 #34 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2013 Tι έπαθε η μητρική? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stabill Αύγουστος 22, 2013 Author #35 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2013 Οταν εβαλα την ψυκτρα, εβαλα να παιζουν ταυτοχρονα 2 hd movies και το αφησα να δουλευει για να δω αν θα κανει θορυβο... Μετα απο 10 λεπτα, το pc ειχε σβησει... Και δεν ξαναναψε ποτε!!! Mετα απο πολλες δοκιμες, μαλιστα αγορασα καινουργιο τροφοδοτικο γιατι νομισα οτι ειχε καει αυτο που ειχα, διαπιστωσα οτι οταν εβαζα το βυσμα στο σημειο που σου δειχνω στην φωτογραφια, το pc δεν αναβε... Αν το εβγαζα, δουλευε... Το πηγα σε ενα μαγαζι service (τους ξερω χρονια) και μου ειπαν οτι εγινε καποιο βραχυκυκλωμα και η m/b δεν προκειται να ξυπνησει ποτε... Οποτε και αγορασα νεα m/b, cpu & ram... Διαλεξα κατι οικονομικο, πηραν πισω και το τροφοδοτικο και ολο το... μαλλι μου πηγε 90 euros... (Asrock FM2A75M-DGS, AMD A4 4000 DUAL CORE 3.0 MHZ, 2GB CORSAIR DDR3) Σε πρωτη φαση, δεν ακουγεται τιποτα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.