Jump to content

Προβλημα με ψυξη cpu

ft3d

Recommended Posts

Παιδια θελω λιγο βοηθεια γιατι απο θεμα ψυκτρας δεν το εχω ψαξει καθολου.Εχω ενα P4 3Ghz hyperthreating 512 mb ram και μητρικη gigabyte.Σε κατασταση που δεν εχω ανοιξει καποιο προγραμμα ειναι 43 C.Οταν ανοιξω tv tuner η παω να δω καμια ταινια παραμενει στις ιδιες θερμοκρασιες πανω κατω.Το προβλημα ειναι ομως οταν παω να φτιαξω καμια ταινια και χρησιμοποιησω το 100% του επεξεργαστη ανεβαζει και φτανει μεχρι 62 C.Εχω δοκιμασει και με 2 διαφορετικα προγραμματα ταυτοχρονα για να δω αν θα ανεβασει παραπανω και εφτασε στους 63 C..Παρολα αυτα δεν κολαει και δεν ανεβαζει παραπανω απο 63 C.Πιστευω οτι ειναι υψηλη η θερμοκρασια η συγγεκριμενη αν σκεφτω οτι για 1 η μιαμιση ωρα θα ειναι κολημενο στους 62 C δηλαδη οσο διαρκει η ταινια για να την φτιαξει.Τωρα το tower ειναι της thermatake με 5 ανεμιστηρακια πανω.Ειχα βγαλει και την ψυκτρα την ειχα καθαρισει και ειχα βαλει ασημενια παστα και ενα ανεμιστηρακι πανω στην ψυκτρα να ριχνει αλλα δεν εγινε τιποτα.Θελω να μου πειτε την γνωμη σας για τις θερμοκρασιες και να μου προτεινεται μια ψυκτρα με αποτελεσματα και χωρις να χρειαζεται ολοκληρη ιστορια για την τοποθετηση της.

Καταρχην καλως ηρθες στο lab

Οι θερμοκρασιες σου ειναι φυσιολογικες με την στοκ ψυκτρα που εχεις και αν δεν σε ενδιαφερει το overclocking δεν θα εχεις ποτε προβλημα.Το ανεμιστηρακι που εχεις βαλει δεν προκειται να βοηθησει υπαρχει περιπτωση να μπερδευει και τη ροη στο ανεμιστηρακι της ψυκτρας σου.

Τωρα αν θελεις να βελτιωσεις την ψυξη σου υπαρχουν ψυκτρες που θα σου κατεβασουν τις θερμοκρασιες οπως

thermalright,thermaltake,zalman και αλλες.

Ριξε μια ματια εδω

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=subcategory&item=6

παιδες ,εχω εναν P4@2,8GHz σε μια Albatron 865 απο το πλαισιο ( το PC ειναι απο το πλαισιο φτιαγμενο και εχει την ψυκτρα απο εκει ).

σε νορμαλ καταστασεις οπως βλεπετε ειναι στους 57-59 C.

Οταν βαζω καποιο game και ο Ρ4 παει full τοτε ξεπερνα τους 70 C :blink: και το MBM που προσφατα εβαλα τρελενεται στο alarm.

Μηπως υπαρχει προβλημα??

post-1459-1416071254,0594_thumb.jpg

Πιθανοτατα εχει χρησιμοποιηθει αυτο το αισχρο αυτοκολλητο αντι για θερμοαγωγιμη παστα.Βγαλε το cooler ελεγξε αν παταει καλα και καθαρισε το απο αυτη την π@@ρι@ και βαλε AS/5 και θα δεις διαφορα.Αν σε ενδιαφερει το o/c ομως χρειαζεσαι αλλη ψυξη οποτε κοιταξε για κατι καλυτερο απο τη μαμισια ψυκτρα.

gfa3 το μηχανημα δεν ειναι δικο μου αλλα ενος φιλου ( ο οποιος τυχαινει να ειναι ασχετος απο PC ).

Θα υπαρξει προβλημα με τετοιες θερμοκρασιες για πολλες ωρες?

Τοσο καιρο το χρησιμοποιει ετσι απλα επειδη ακουσα θορυβους απο το fan ειπα να βαλω το MBM και να δω τι γινεται. Αν ειναι αναγκαιο τοτε να το ανοιξω και να βαλω AS/5. Αλλιως να το αφησω ετσι ( δεν ειναι και δικο μου και μη κανουμε και καμια π@π@ρια... ).

Barton 3000+. Με κουτί Antec με 2 80αρηδες μπροστά και 2 πίσω. Έχω βάλει την Thermaltake Polo735 με Silver Grease και έχω 48-49 σε idle. Το παράξενο είναι οτι και μετά από 20 λεπτά παιχνιδιού (Mafia) η θερμοκρασία ανεβαίνει το πολύ μέχρι 54. Λογικά όλα αυτά;

Παιδια πηγα και αγορασα τελικα την COOLERMASTER HYPER 6 -SILENT - 6 HEATPIPE FULL COPPER HS απο e-shop και ασημι παστουλα ο επεξεργαστης πιανει 53 C βεβαια εχει ποιασει και 55 C αλλα αφου ειχα δει tv στο tv tuner και γραψιμο dvd αλλα και παλι καμια σχεση με τους 62 που εποιανε.

Ρε feanorian,σε τι rpm ην δουλευεις??Εγω με A XP2600+@2250,full load,και την ψυκτρα να δουλευει στις 4000 ειχα το πολυ 49C.εχω κουτι με εναν 80mm μπροστα και εναν πισω,μαρκας μπαρμπαμητσος,midi.Μηπως πρεπει να βελτιωσεις το airflow??

3700rpm. Full στα παιχνίδια. Τι να σου πω... Πολλά καλώδια ρε παιδάκι μου αυτό το Antec και δε μαζεύονται... Θα κάνω μια προσπάθεια... Οι θερμοκρασίες αυτές είναι από MSI PC Alert. To SpeedFan μου δινει μεχρι και 6 βαθμους κάτω...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.