panos 12 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 1, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 1, 2013 λοιπον το παλιο μου corsair tx που ειχα καηκε, με δωσανε ενα αλλο corsair παλι το ειδιο μοντελο, αλλα με το που το εβαλα δεν γυρναει ο ανεμιστηρας του, με ειπανε απο το πλαισιο οτι ειναι inverter, αλλα και παλι οταν ζεστενεται, παρα πολυ τοτε ο ανεμιστηρας γυρναει λιγο και σταματαει παλι αυτο ειναι προβλημμα; μπορω να το αφησω ετσι; ή θα μου καψει το μηχανημαευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstraLgr Μάϊος 1, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2013 μήπως σταματάει γιατί το κρύωσε? τι στο καλο σαν ψυγείο αυτοκινητου είναι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos 12 Μάϊος 1, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2013 και ποτε προλαβε; σε 30 δευτερολεπτα να το κρυωσει; σε παιχνιδια δεν γυρναει μονο αν κανω στρες τεστ Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis-pa Μάϊος 1, 2013 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2013 σε παιχνιδια δεν γυρναει μονο αν κανω στρες τεστΑπαντησες μονος σου.Μην ανησυχεις ετσι ειναι απο την μανα του, γυρναει ο ανεμιστηρας οταν ζεσταθει το τροφοδοτικο για λιγο και μετα ξανασταματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos 12 Μάϊος 1, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2013 Απαντησες μονος σου.Μην ανησυχεις ετσι ειναι απο την μανα του, γυρναει ο ανεμιστηρας οταν ζεσταθει το τροφοδοτικο για λιγο και μετα ξανασταματα. δηλαδη δεν εχει καπιο προβλημμα; εμενα αυτη η τεχνολογια δεν μ αρεσειτο εχω αφηση τον υπολογιστη 3 ωρες και δεν εκανε ουτε μια στροφη το τροφοδοτικο τιποταποτε θα γυρισει o ανεμιστηρας; οταν καει, και επισης οταν το πιανω ζεματαει απο κατω Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Μάϊος 1, 2013 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2013 Το τι εννοούν με τον όρο inverter δεν το κατάλαβα αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό. Αν το τροφοδοτικό ψήνεται και ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί ( ή ξεκίνησε και σταμάτησε πρόωρα) έχεις θέμα - επιστροφή όπως είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Μάϊος 2, 2013 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2013 Σε παλιότερη παρόμια ερώτηση που είχα κάνει Αρχικό μήνυμα απο rs3 Καλησπέρα σε όλους.Πρόσφατα έστησα (ακόμα στήνω...) ένα καινούριο pc και ένα απο τα "καλούδια που αγόρασα ήταν το τροφοδοτικό της Corsair το GS800Corsair GS 800 80+ (CP-9020014-EU,80+ Bronze) - Τροφοδοτικά - plaisio.grΑυτό που κάνει είναι, όταν ανοίξω το pc ανάβουν τα ledakia του γυρίζει ο ανεμιστήρας του για λίγο (και δυνατά) και μετά σταματάει (ο ανεμιστήρας) μετά δεν τον έχω ξαναδεί ποτέ να δουλέυει, μόνο όταν ανοίγει το pc. Είναι φυσιολογικό ?Καλησπέρα. Δέν γνωρίζω για την συγκεκριμένη σειρά (GS) της corsair άν υπάρχει η μείωση στροφών ανάλογα με το LOAD του συστήματος αλλά....ο predator crack μου είχε γράψει :Από το official siteΠαράθεση:¨Quiet OperationA good gaming power supply must provide the cooling you need when you're pushing it hard, but it should be quiet when you're not. GS Series PSUs accomplish this through excellent efficiency — it generates less heat, so it requires less cooling — and a temperature-controlled 140mm fan that automatically adjusts its speed to meet demand. It doesn't even spin up until it's needed.Εσύ κατέβασε και τρέξε ένα stress tool για το σύστημά σου όπως το prime95, wprime ή οποιοδήποτε άλλο ώστε να ζορίσεις το μηχάνημα/cpu και να δέις τί κάνει το τροφοδοτικό. ΛΟΓΙΚΑ θα δείς ότι ο ανεμιστήρας γυρνάει και θα έλεγα ότι είναι φυσιολογικό μιάς και σε κάποιες σειρές τροφοδοτικών της corsair, ο ανεμιστήρας δέν ακούγεται/γυρνάει άν δέν τραβήξει το μηχάνημα συγκεκριμένο ρεύμα..δηλαδή το load.Εγώ το έχω τόσους μήνες και με το pc όλη μέρα ανοιχτό δεν το έχω δει να δουλεύει ποτέ! (μόνο όταν ξεκινάει το pc) νομίζω λοιπόν πως δέν έχεις θέμα ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Μάϊος 2, 2013 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2013 ...θα σου έλεγα βέβαια να στείλεις και ένα mailακι στην μαμά corsair... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Μάϊος 2, 2013 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2013 Ψάξε να δεις αν αναφέρει πουθενά τον όρο hybrid ή semi-fanless στο κουτί του τροφοδοτικού. Επίσης ρίξε μια ματιά αν στη συσκευασία πάνω πέρα από το μοντέλο αναφέρει δίπλα από το νούμερο και τη φράση v2. Το τροφοδοτικό έχει σχετικά μικρή ισχύ και είναι πιθανό αν εσωτερικά έχει μεγάλου μεγέθους ψύχτρες πάνω στα ηλεκτρονικά να μην ανεβάζει εύκολα θερμοκρασία και κατά συνέπεια να μην δουλεύει συνεχόμενα ο ανεμιστήρας.Άλλοι προτιμούν συνεχόμενη λειτουργία σε πολύ χαμηλές στροφές στο fan ενώ άλλοι προτιμούν να είναι τελείως κλειστό και να δουλεύει λίγο άμα αρχίζει και ανεβάζει θερμοκρασίες. Πάντως δεν μπορείς να το πεις ελαττωματικό και ακολουθεί το trend των silent PSU της εποχής.Υ.Γ. Ένα δικό μου 750 ΗΧ της Corsair δουλεύει το fan ίσως για 1-2 λεπτά ανά μισάωρο-ώρα και αυτό όχι πάντα όταν είναι σε idle. Σε full load η κάρτα γραφικών "κλέβει" την παράσταση με τον όχι και τόσο silent τρόπο λειτουργίας της οπότε δεν μπορώ να πω έχω παρακολουθήσει την συμπεριφορά του σε full load (λέμε τώρα γιατί 750 είναι δύσκολο να ζορίσεις χωρίς SLI) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Μάϊος 2, 2013 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2013 To spin up που κάνει ο ανεμιστήρας κατά την αρχική εκκίνηση είναι χαρακτηριστικό όλων των σύγχρονων fan controllers και γίνεται για τον έλεγχο της κατάστασής αυτού. Η μετέπειτα συμπεριφορά του είναι βάσει των επιλογών που έχει κάνει ο κάθε κατασκευαστής που στην περίπτωσή σου - Corsair TX650W ATX12V power supply | silentpcreview.com μάλλον είναι φυσιολογική η λειτουργία να σταματά ο ανεμιστήρας όταν το φορτίο είναι μικρότερο από το όριο που φαίνεται στο γράφημα. Εμένα μου έκανε εντύπωση που είπες ότι ζεματάει από κάτω και ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί ή λειτουργεί για λίγο. Το "ζεματάει" βέβαια είναι σχετικό και θα πρέπει να το διερευνίσεις πιο ειδικά , αν μπορείς , χρησιμοποιώντας πχ θερμόμετρο για έλεγχο της θερμοκρασίας και βατόμετρο για έλεγχο απορροφούμενης ισχύος για να έχεις μία πιο συγκεκριμένη άποψη. Τσέκαρε επίσης συμπεριφορά του psu σε πιο ενεργοβόρο hardware αν υπάρχει δυνατότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos 12 Μάϊος 8, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2013 παιδια εγω το ξαναπηρα το τροφοδοτικο πισω, με ειπε αυτος οτι γυρναει οταν ζεσταθει, οτι μου λετε και εσεις, με ειπε θα σου το αλλαξω αν ειναι με το ειδιο, αλλα και το αλλο λεει το ειδιο θα ειναι, εγω του απαντησα με ενδιαφερει η ασφαλεια του υπολογιστη, και μετα του σπιτιου μου, και λεει αυτος δεν θα εχεις κανενα προβλημμα, επισης οταν το στρεσσαρα, με occt γυρναει λιγο για κανενα 30 δευτερα και σταματαει, στα 20 λεπτα που το αφησα, τωρα και εσεις λετε δεν ειναι φυσιολογικο, δεν ξερω πραγματικα οποιον τεχνικο και να ρωτησα οι μισοι μου λενε εχει προβλημμα και οι αλλοι μισοι λενε οτι δεν εχει τιποτα και οτι ειναι φυσιολογικο, τι να κανω αν ξερεται καποιο προγραμμα για θερμοκρασια τροφοδοτικου πειτε μου, αλλα και παλι δεν θα χρισιμεψει γιατι η μητρικη δεν εχει σενσορα για τροφοδοτικο, εγω τωρα το εβαλα μεσα δεν βλεπω τιποτα αν γυρναει ο ανεμιστηρας ή οχι, επισης εστειλα και ενα μυνημα στην ειδια την corsair και τους ειπα αυτο το προβλημμα, περιμενω την απαντηση και απο εκει περα Link to comment Share on other sites More sharing options...
msdx Μάϊος 8, 2013 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2013 Έχεις ξεχωριστή vga στο pc σου ; Δοκίμασε να τρέξεις prime95 και furmark ταυτόχρονα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos 12 Μάϊος 8, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2013 ξεχωριστη τι ενωεις; εχω μια gtx 550ti 1gb η οποια παιρνει ενα 6 πιν καλωδιο απο το τροφοδοτικο εξτρα ρευμα δηλαδη Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Μάϊος 8, 2013 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2013 Αυτό εννοεί την GTX 550Ti. Τρέξε ταυτόχρονα Intel Burn Test και Furmark για να ζορίσεις το τροφοδοτικό όσο πιο πολλή γίνετε και να δεις τι κάνει ο ανεμιστήρας του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
msdx Μάϊος 8, 2013 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2013 ξεχωριστη τι ενωεις; εχω μια gtx 550ti 1gb η οποια παιρνει ενα 6 πιν καλωδιο απο το τροφοδοτικο εξτρα ρευμα δηλαδηok οπότε βαλε να τρέξουν prime95+ furmark μαζί κανονικά μετά από λίγο θα λειτουργήσει ο ανεμιστήρας έτσι δοκίμαζα εγώ τα τροφοδοτικά για να δω αν δουλεύει .Γιατί πια πολλά δούλευαν έτσι δηλαδή ο ανεμιστήρας δεν δουλεύει συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos 12 Μάϊος 8, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2013 ωραια αν υπαρχει κανενα προγραμμα που να βλεπω λιγο θερμοκρασια απο το psu βασικα εβαλα το εβερεστ αλλα δεν εχει θερμοκρασια για τροφοδοτικο μαλον γιατι δεν εχει σενσορα η μητρικη, μπωρει να εισχυει αυτο;παιδια το τροφοδοτικο το δοκιμασα μαζει με prime 95 και occt μαζει και το αποτελεσμα μετα απο 2 ωρες κοντα ητανε να γυρναει ο ανεμιστηρας για 20 δευτερολεπτα και να σταματα οταν το πιανω ειναι λιγο ζεστο σε βαθμο οχι τοσο που να πει καποιος οτι ζεματαει αλλα δεν ειναι και χλυαρο ειναι αρκετα ζεστο, επισης οταν κλεινω τον υπολογιστη κραταει καπου στα 0,795 m volt ταση την οποια την βλεπω με το πολυμετρο, εχω πατησει ποσες φορες το boot on και δεν κατεβαινει, με το παλιο μιδενιζονταν η ταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Μάϊος 8, 2013 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2013 ωραια αν υπαρχει κανενα προγραμμα που να βλεπω λιγο θερμοκρασια απο το psu βασικα εβαλα το εβερεστ αλλα δεν εχει θερμοκρασια για τροφοδοτικο μαλον γιατι δεν εχει σενσορα η μητρικη, μπωρει να εισχυει αυτο;Η μητρική και το PSU είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Δεν καταλαβαίνω με πιο σκεπτικό περιμένεις να έχεις thermistor στο PSU. Από όσο ξέρω ένα ή δύο PSU κατηγορίας digital/1500+ W και απαγορευτικής τιμής έχουν επιπλέον δυνατότητες για παρακολούθηση τάσεων του PSU, load, θερμοκρασιών μέσω ειδικού λογισμικού και ειδικού καλωδίου που έχει συνδεθεί από το PSU στο σύστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos 12 Μάϊος 9, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2013 λοιπον τωρα παιδια τι γινεται; οποτε θα το παω πισω υπαρχει ενα τελευταιο απ οτι ειδα να δουμε και εκεινο ετσι δουλευει ο ανεμιστηρας του Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Μάϊος 9, 2013 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2013 επισήμανση μην ακούς τους "τεχνικούς" του Πλαισίου και του κάθε πλαισίου αν ακούς τι σου λένε αυτοί τότε πήγενε να κάνεις και μια ασφάλεια σπιτιού Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos 12 Μάϊος 9, 2013 Author #20 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2013 καλα σιγουρα εγω τοσους ρωτησα και εδω εσας ρωτησα αλλα οι περισσοτεροι λενε οτι ειναι προβλημμα απο το τροφοδοτικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.