Ioanna Μάϊος 5, 2013 #21 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2013 Την ειχα την ψυχτρα (και οχι ο μονος φανταζομαι)....εννοω οτι βλεπεις που μπαινει ο χαλκινος σωληνας μεσα στο αλουμινιο στην βαση της ψυχτρας?εκει εχει κενο οπως βλεπεις και δεν ακουμπαει τελειως το heatpipe με τα πλαϊνα της βασης.εκει θα βαλεις παστα.Εαν η παστα αντιπροσωπευεται απο το μπλε χρωμα, εννοεις οτι πρεπει να γινει καπως ετσι?Αυτο, συν ενα μικρο σφαιριδιο στην μεση του επεξεργαστη?Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Μάϊος 5, 2013 #22 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2013 Ετσι ακριβως οπως το λες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ioanna Μάϊος 5, 2013 #23 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2013 Ετσι ακριβως οπως το λες. Okay Μια τελευταια ερωτηση, ευχαριστω για την υπομονη σου! - Μηπως πρεπει να απλωσω και ελαφρο, σχεδον ημιδιαφανο(!), στρωμα παστας και στις (2) εξωτερικες ασημι μπαρες της ψυκτρας? Ρωταω επειδη το σβωλακι που θα μπει στο κεντρο της CPU αποκλειεται να φτασει μεχρι εκει, ιδιαιτερα στις γωνιες δεν θα φτασει με τιποτα.. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Μάϊος 5, 2013 #24 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2013 κανε το ναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Μάϊος 5, 2013 #25 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2013 Μη μπλέξεις ρε συ με γραμμές και ιστορίες. Βάλε λίγο στο κέντρο και καθάρισες. Less paste > more paste. Στο λινκ αυτό έχει και φωτός πόσο να βάλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ioanna Μάϊος 6, 2013 #26 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2013 Μη μπλέξεις ρε συ με γραμμές και ιστορίες. Βάλε λίγο στο κέντρο και καθάρισες. Less paste > more paste. Στο λινκ αυτό έχει και φωτός πόσο να βάλεις.Φιλε μου, δεν θελω ουτε και γω να μπλεκω... και ουτε εμπλεξα και ποτε μου ξανα ετσι! Απλα προσφατα αγορασα εναν AMD FX-8350 και...ψιλο-μπλεξαμε (μαλλον)... Θεωρω οτι ανεβαζει θερμοκρασιες αβερτα, ισως να κανω και λαθος, γι' αυτο το ελεγχω. Αυτες τις μερες μετραω συνεχεια και κραταω αρχειο με screenshots κλπ! Οταν θα ερθει η καταλληλη στιγμη θα ανοιξω νεο θεμα.Θα ρωτησω το τελευταιο πραγματικα πραγμα που δεν εχω καταλαβει ακομη 100% : - Μεταξυ της ψυκτρας και του επεξεργαστη πρεπει οπωσδηποτε να υπαρχει παστα παντου ή μπορει και να μην υπαρχει? Επιτρεπεται δηλαδη να εφαπτεται σε καποια σημεια η ψυκτρα με τον επεξεργαστη χωρις να υπαρχει παστα αναμεσα τους??Εγω ηξερα οτι απαγορευεται... Διαβαζα ομως τις προαλλες το manual της Noctua NH-U14S και λεει να βαλεις ενα μικρο σβωλακι στην επιφανεια του επεξεργαστη και μετα να βιδωσεις...Okay καλη μου NOCTUA! Αλλα ετσι αποκλειεται να φτασει η παστα στις γωνιες πχ του FX-8350 μου! Δηλαδη θα υπαρχουν σημεια που θα εφαπτεται η ψυκτρα με τον επεξεργαστη ΧΩΡΙΣ παστα! Επιτρεπεται αυτο?!Ή μηπως με το "λιωσιμο" της παστας απλωνεται και φτανει παντου?! Αλλα αν ειναι ετσι πως εισαι σιγουρος οτι θα φτασει παντου αν δεν εχεις απλωσει ενα εστω λεπτοτατο στρωμα παστας σε ολοκληρη την επιφανεια, ειτε της ψυκτρας ειτε του επεξεργαστη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Μάϊος 6, 2013 #27 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2013 Το ιδανικό είναι να έχει πάστα παντού. Το "ιδανικό" όμως με τον τυπικό τρόπο (μία σταγονίτσα στη μέση) διαφέρει ελάχιστα στις θερμοκρασίες. Από την άλλη άμα βάλεις παραπάνω πάστα τότε η διαφορά είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη περίπτωση.Αυτό γίνεται γιατί η πάστα δουλεύει καλύτερα μέχρι ένα συγκεκριμένο "πάχος". Όταν το περάσεις αυτό το πάχος χάνει κάποιες από τις θερμοαγώγιμες ιδιότητες της.Το γεγονός είναι ότι δε θα μπορέσεις να βάλεις στις άκρες τόση πάστα ώστε να είναι παρόμοιο πάχος καθ'όλη την επιφάνεια του επεξεργαστή. Το πιο πιθανό είναι ότι θα βάλεις περισσότερη.Οπότε γιατί να μπλέξεις. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι πρακτικά και ο καλύτερος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.