Jump to content

εβαλα πολυ παστα

geatle

Recommended Posts

Μην κανεις τίποτα. Κλείσε το μηχάνημα. Την Κυριακή πάρε το κουταλάκι κ οτι περισσεύει άρχισε να το τρως. Έχουμε νηστεία δε κανει το γάλα. Χαχαχχα

*GNex*

Φιλε ανοιξε το,καθαρισε ολη την παστα,και ξαναβαλε μια ποσοτητα ενος μπιζελιου.Απλωσε αυτη την ποσοτητα σε ενα ψιλο στρωμα,και εισαι ετοιμος.

Νομιζω ρωτας,διοτι θελεις να γλιτωσεις φασαρια,περιμενωντας να σου πουμε οτι θα στρωσει με τον καιρο...

Οχι,διορθωσε το αμεσα,διοτι εαν ζοριστει αμεσα η cpu σου,μπορει να την στειλεις αδιαβαστη!

Αυτα...

Καλη Ανασταση.

Φιλε ανοιξε το,καθαρισε ολη την παστα,και ξαναβαλε μια ποσοτητα ενος μπιζελιου.Απλωσε αυτη την ποσοτητα σε ενα ψιλο στρωμα,και εισαι ετοιμος.

Νομιζω ρωτας,διοτι θελεις να γλιτωσεις φασαρια,περιμενωντας να σου πουμε οτι θα στρωσει με τον καιρο...

Οχι,διορθωσε το αμεσα,διοτι εαν ζοριστει αμεσα η cpu σου,μπορει να την στειλεις αδιαβαστη!

Αυτα...

Καλη Ανασταση.

Ενω υπαρχουν όμορφα και χρήσιμα ποστ σε αυτό το φόρουμ έχει κολλήσει κόσμος στην κλασική μέθοδο του απλώματος.

Ποτε δεν απλωνεις την πάστα, δεν είναι βούτυρο, κανει μικρό φυσαλίδες είναι και Μανουρά.

Ο καλύτερος τροπος είναι ενα λεπτο Χ και τερμα. Ο αμέσως επόμενος είναι 4 μπιλιες.

Sent from my Nexus 4

Η artic silver προτείνει συνήθως ένα μπιζέλι στο κέντρο για μονοπύρηνο επεξεργαστή, μια κατακόρυφη γραμμή για διπύρηνο/τετραπύρηνο εφόσον οι επεξεργαστές έχουν heat spreader. Για επεξεργαστές χωρίς heat spreader ποσότητα πάλι ίδια αλλά το απλώνεις στην μια μεριά και απλώνεις και σκουπίζεις με καθαρό πανάκι στην άλλη επιφάνεια. Φυσαλίδες δεν αφήνει αλλά το άπλωμα είναι λίγο θέμα. Προσωπικά οταν απλώνω χρησιμοποιώ μια μεταλλική μικρο-σπάτουλα και έχει τέλειο αποτέλεσμα. Κόστος 2-3€ σε μαγαζί που πουλάει οδοντιατρικά είδη :tomato:

Η artic silver προτείνει συνήθως ένα μπιζέλι στο κέντρο για μονοπύρηνο επεξεργαστή, μια κατακόρυφη γραμμή για διπύρηνο/τετραπύρηνο εφόσον οι επεξεργαστές έχουν heat spreader. Για επεξεργαστές χωρίς heat spreader ποσότητα πάλι ίδια αλλά το απλώνεις στην μια μεριά και απλώνεις και σκουπίζεις με καθαρό πανάκι στην άλλη επιφάνεια. Φυσαλίδες δεν αφήνει αλλά το άπλωμα είναι λίγο θέμα. Προσωπικά οταν απλώνω χρησιμοποιώ μια μεταλλική μικρο-σπάτουλα και έχει τέλειο αποτέλεσμα. Κόστος 2-3€ σε μαγαζί που πουλάει οδοντιατρικά είδη :tomato:

Ναι αλλά αφήνει φυσαλίδες όπως κουμπώσεις την ψύκτρα. Έχει ξαναγίνει θέμα και κάπου υπάρχει video που με διάφανη σκληρή ζελατίνα δοκιμάστικαν όλοι οι τρόποι και το άπλωμα δημιουργούσε πρόβλημα.

Η artic silver προτείνει συνήθως ένα μπιζέλι στο κέντρο για μονοπύρηνο επεξεργαστή, μια κατακόρυφη γραμμή για διπύρηνο/τετραπύρηνο εφόσον οι επεξεργαστές έχουν heat spreader. Ρίχνεις πάστα και πάτας πάνω με το cooler και είσαι έτοιμος.

Για επεξεργαστές χωρίς heat spreader ποσότητα πάλι ίδια με πριν αλλά τώρα το απλώνεις στην μια μεριά και απλώνεις και σκουπίζεις με καθαρό πανάκι στο cooler. Φυσαλίδες δεν αφήνει αλλά το άπλωμα είναι λίγο θέμα. Προσωπικά όταν απλώνω/α - χρησιμοποιώ/α μια μεταλλική μικρο-σπάτουλα και έχει τέλειο αποτέλεσμα. Κόστος 2-3€ σε μαγαζί που πουλάει οδοντιατρικά είδη :tomato:

Ενω υπαρχουν όμορφα και χρήσιμα ποστ σε αυτό το φόρουμ έχει κολλήσει κόσμος στην κλασική μέθοδο του απλώματος.

Ποτε δεν απλωνεις την πάστα, δεν είναι βούτυρο, κανει μικρό φυσαλίδες είναι και Μανουρά.

Ο καλύτερος τροπος είναι ενα λεπτο Χ και τερμα. Ο αμέσως επόμενος είναι 4 μπιλιες.

Sent from my Nexus 4

Eχω αλλαξει παστα,και pc's περισσοτερα απο τα ρουχα που φοραω(με ολο το σεβασμο δεν το λεω προς αμφισβητηση,ουτε προς αλλο ανοητο νοημα,εξυπναδα,αλλα εμπειρικα),αλλα εγω το απλωνω σε τοσο λεπτο στρωμα,που κανει την πιο τελεια εφαρμογη.Θελει λιγη εξασκηση,παρατηρηση κτλ...

Ποτε δεν ειχα θεμα υπερθερμανσης,αλλα εχω τις πιο τελεια "αποδοτικες" θερμοκρασιες απο την cpu cooler.Το λεω αυτο,με την εννοια οτι οταν ξερεις τι κανεις,καθε τροπος ειναι σωστος.

Ουτε μια σταγονα δεν εσταξε ποτε στην μητρικη.

Με χιαστη επισης μπορει να εγκωβιστουνε με αυτη την λογικη φυσσαλιδες.Χωρις ομως να σημαινει οτι θα μπορουσε να γινεται παντα.

Εχω πινελακι απο την Zalma,παλια cpu cooler,και μεχρι σημερα ειμαι οκ.Μπορεις και με μια καρτα.

Δεν εχω δοκιμασει ποτε τον δικο σου τροπο,διοτι δεν ειχα ποτε προβλημα οπως το κανω.Απο εκει και περα,οπως καταλαβαινει ο καθενας.Εγω την γνωμη μου ειπα,και οτι μου αποδιδει τα μεγιστα μεχρι σημερα.

ωραιος οδηγος... καλη δουλεια...

μια παρατηρηση μονο.... τη θερμοαγωγιμη παστα ειναι καλυτερο να τη βαζουμε με τη μεθοδο Χ... τη βαζουμε σαν Χ στη μεση του cpu και δεν την απλωνουμε με το χερι η οτιδηποτε...(εγω παλια τη απλωνα με μαχαιρι σαν βουτυρο:hang3:)

δειτε το videaki και θα καταλαβετε...

[ame]

[/ame]

Aυτο που ειδα στο βιντεο,ειναι οτι καμια μεθοδος δεν καλυπτει πληρως την επιφανεια(θερμαινομενη),της cpu.Ναι,μεν οταν απλωνεις δειχνει περι φυσσαλιδων,ΑΛΛΑ οταν ο επεξεργαστης γκαζωνει,οι θερμοκρασιες που αναπτυσονται ειναι αστραπιαιες,και δεν δειχνει πρακτικα τι συμβαινει σε αυτες τις συνθηκες,υπο την πιεση των κοχλιων,και το βαρος της cooler.Εγω απλα μιλησα οτι με την εμπειρια και τον χρονο,αλλα και αμετρητες δοκιμες(τα παντα,gaming,rendering κτλ),ειδα οτι ειμαι μια χαρα.

Τιποτε περισσοτερο,τιποτε λιγοτερο.

Εαν καποιος θελει τα μεγιστα,δεν εχει παρα να δοκιμασει.

Συμφωνω και με την γνωμη σου,σιγουρα υπαρχει λογικη,απλα μιλησα με την εμπειρια μου.Παιζει τεραστιο ρολο η ποσοτητα.Εαν πλημυρησει καποιος την cpu,οτι μεθοδο και να χρησιμοποιησεις,αχρηστο θα παει...

Η πάστα είναι για να καλύψει το κενό που υπάρχει από την τραχύτητα των 2 επιφανειών (heat spreader - cooler). Θεωρητικά ακόμα και οδοντόπαστα να βάλεις αν είναι η σωστή ποσότητα κάνει δουλειά γιατί έρχεται περισσότερη επιφάνεια σε επαφή και σε εκείνα τα σημεία έχεις να βοηθάει το συντελεστή μεταφοράς θερμότητας της πάστας αντί του πολύ χαμηλότερου συντελεστή του αέρα.

Αν βάλεις περισσότερη πάστα από όση πρέπει τότε καλύπτεις τα σημεία επαφής των 2 μεταλλικών επιφανειών και ουσιαστικά η θερμότητα μεταφέρεται με τον χαμηλότερο συντελεστή μεταφοράς θερμότητας της πάστας. Τώρα αν είναι silver based χάνεις αλλά χάνεις λίγα. Πιο παλιά ήταν καταστροφή γιατί η πάστα σιλικόνης κατέβαζε αρκετά κάτω τον συντελεστή με αποτέλεσμα να ανεβάζει θερμοκρασίες ο επεξεργαστής.

Αν το ξεχειλίσεις από πάστα λογικά θα αρχίσει να φεύγει από το πλάι μόλις κουμπώσει ο επεξεργαστής. Αν η πάστα ήταν στην σωστή ποσότητα το βλέπεις την επόμενη φορά που ξεκουμπώνεις το cooler αφού βλέπεις αν είχε απλωθεί και πόσο καλά.

Γεια σας και Καλη Ανασταση :)

Θελω να κανω την εξης ερωτηση:

- Εστω οτι εφαρμοζουμε ποσοτητα παστας λιγο μικροτερη απο ρεβυθι πανω στην επιφανεια της CPU, στο κεντρο. Μετα την απλωνουμε με κυκλικη περιστροφη της ψυκτρας. Ελαφρα, λιγο δεξια, λιγο αριστερα, μια-δυο φορες. Μπορουμε ή απαγορευεται αυστηρα να ξανασηκωσουμε την ψυκτρα ωστε να δουμε πως απλωθηκε?

Δηλαδη, αν αμεσως μετα την παραπανω διαδικασια, σηκωσω την ψυκτρα, την "ξεκολλησω" απο την CPU, και την ξαναβαλω αμεσως στην θεση της, μπορει να δημιουργηθει προβλημα? Φυσαλλιδες αερα ή οτιδηποτε αλλο?

Ευχαριστω.

Μπορει και ναι,μπορει και οχι.αλλα δεν την απλωνεις με κυκλικη περιστροφη.απλα την βιδωνεις λιγο λιγο και χιαστη της βιδες και με την πιεση αυτη θα απλωθει μονη της.εξαρταται βεβαια και ποια ψυχτρα χρησιμοποιουμε.πχ,εαν βαλεις την coolermaster hyper 212+ οπου τα heatpipes εχουν κενα μεταξυ τους,εκει ειναι καλο να βαζουμε στα κενα των heatpipes μια ελαχιστη ποσοτητα παστας ετσι ωστε να τα καλυψουμε.γιατι εαν δεν το κανεις και το κανεις με την μεθοδο του ρεβυθιου-μπιζελιου,μπαρμπα σταθη τελος παντων,οπως καταλαβαινεις,δεν θα απλωθει καλα η παστα.

Μπορει και ναι,μπορει και οχι.αλλα δεν την απλωνεις με κυκλικη περιστροφη.απλα την βιδωνεις λιγο λιγο και χιαστη της βιδες και με την πιεση αυτη θα απλωθει μονη της.εξαρταται βεβαια και ποια ψυχτρα χρησιμοποιουμε.πχ,εαν βαλεις την coolermaster hyper 212+ οπου τα heatpipes εχουν κενα μεταξυ τους,εκει ειναι καλο να βαζουμε στα κενα των heatpipes μια ελαχιστη ποσοτητα παστας ετσι ωστε να τα καλυψουμε.γιατι εαν δεν το κανεις και το κανεις με την μεθοδο του ρεβυθιου-μπιζελιου,μπαρμπα σταθη τελος παντων,οπως καταλαβαινεις,δεν θα απλωθει καλα η παστα.

Μαλιστα. Ευχαριστω πολυ. Ναι, για αυτη την ψυκτρα μιλαμε! Και απο οτι καταλαβαινω την καναμε παλι την ψιλο-βλακειουλα μας :(

Δε βαριεσαι. Σε λιγες μερες, οταν επιτελους θα παραλαβω και τον τελευταιο μου ανεμιστηρα, θα ανοιξω νεο θεμα! Με μετρησεις, screenshots και φωτο, πριν και μετα. Μετα, οταν θα ξαναπλωσω την παστα, με σωστο καθαρισμο (ισοπροπυλική αλκοόλη + φιλτρα Γαλλικου καφε), και με τον σωστο τροπο για την ψυκτρα + επεξεργαστη μου.

Τα λεμε τοτε, ευχαριστω.

Οκ,αλλα προσεξε,αλλο η hyper 212+ και αλλο η hyper 212 evo.βεβαιωσου ποια εχεις.

και για την ιστορια ο δευτερος ανεμιστηρας στην hyper το πολυ να σου δωσει 1-2 βαθμους και αν...

Οκ,αλλα προσεξε,αλλο η hyper 212+ και αλλο η hyper 212 evo.βεβαιωσου ποια εχεις.

και για την ιστορια ο δευτερος ανεμιστηρας στην hyper το πολυ να σου δωσει 1-2 βαθμους και αν...

Okay, ευχαριστω για την διευκρινηση (σχετικα με τον 2ο ανεμιστηρα), εχω ηδη εναν δευτερο και σκεφτομουν να τον βαλω. Εγω εχω την Hyper 212 Plus. Μιας και μιλαμε, μου λες σε παρακαλω:

Ειπες παραπανω: "...εκει ειναι καλο να βαζουμε στα κενα των heatpipes μια ελαχιστη ποσοτητα παστας ετσι ωστε να τα καλυψουμε..."

Δηλαδη, πχ. στην δευτερη φωτο που φαινεται ο πατος της ψυκτρας μου, εννοεις οτι πρεπει να καλυφθουν οι γραμμες, οι ενωσεις, μεταξυ ασημι και "χαλκινου", οπως φαινονται εκει?

Εγω παντως στον προηγουμενο επεξεργαστη μου AMD 955 απλα καλυψα τον πατο της ιδιας ψυκτρας με λεπτο στρωμα παστας (coolermaster, τοτε), και αυτο ηταν. Στον 955 πανω δεν ειχα βαλει καθολου παστα. Δεν μετρησα ποτε temps αλλα δεν ειχα και ποτε προβλημα.

Τωρα το ψαχνω γιατι ετσι μου μπηκε.

Την ειχα την ψυχτρα (και οχι ο μονος φανταζομαι)....

εννοω οτι βλεπεις που μπαινει ο χαλκινος σωληνας μεσα στο αλουμινιο στην βαση της ψυχτρας?εκει εχει κενο οπως βλεπεις και δεν ακουμπαει τελειως το heatpipe με τα πλαϊνα της βασης.εκει θα βαλεις παστα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.