Jump to content

Πως να συνδέσω ενα cd player στο αυτοκίνητο?

hitikaneis

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά.

Εχω ενα nissan almera του 96' και θέλω να αλλάξω το κασετόφωνο που εχει σε cd player.. εχω προσπαθησει 3 φορες να το αλλαξω με 2 διαφορετικα cd player αλλα κανενα απο τα cd player δεν αναβει.. συνηθως συνδεω το καφε με το κοκκινο καλωδιο μαζι και το μαυρο για γειωση μονο του. στο παλιο κασετοφωνο ειναι κοκκινο και κιτρονο μαζι, ενω στο καινουργιο εχει καφε και κοκκινο και τα συνδεω ετσι. Ειναι λαθος ο τροπος που τα συνδεω? μπορω να περασς ενα καλωδιο απο τον θετικο πολο και να τον συνδεσω κατευθειαν με τα 2 καλωδια του cd player? γιατι το παλιο καλωδιο που ερχεται απο την μπαταρια για το κασετοφωνο εχει φθαρει.

Ευχαριστωω!!

Δεν εχει φυσα να την βαλεις/βγαλεις ?

Επισης αν δεν εχεις γνωσεις, καλο θα ειναι να πας σε καποιον που ξερει. Ισως να ειναι 5΄υποθεση, ισως και παραπανω αν υπαρχει καποια ιδιαιτεροτητα...Πανω απο ενα 20αρικο δεν θα σου παρουν...

μου ειπε ενας ηλεκτρολογος αυτοκινητων , οτι δεν θελει καμια φυσα απλα να βαλω τα καλωδια της μπαταριας και της γειωσης και απλα να κοψω τα καλωδια των ηχειων και να τα ενωσω με το καινουργιο cd player.

Ευχαριστω!

Καποτε αλλαξα το εργοστασιακο κασσετοφωνο απο ενα Toyota Corrola ('97) με ενα radiocd.

Τα μονο που εκανα ειναι να ξεκουμπωσω την φυσα απο το παλιο και να βγαλω το καλωδιο κεραιας και να τα βαλω στο καινουργιο.

Αυτο που ενννοω ειναι οτι ολα τα καλωδια πανε στην φυσα, οποτε δεν εχει κοψε-ενωσε κλπ. -Θεωριτικα- ειναι Plug 'n Play.

και στα 2 cd player που δοκιμασα δεν ταιριαζει ι φυσα που εχει το αυτοκινητο.. οποτε μαλλον θα δω να κανω μια απευθειας συνδεση απο την μπαταρια και αν δεν δουλεψει θα το παω καπου να το δουνε.

ευχαριστώ πολύ!!

Άλλαξα κι εγώ πρόσφατα σε ένα Corrola το cd player και η φίσες δεν ταίριαζαν. Υπάρχουν converters που κάνουν όμως την δουλειά και δεν χρειάζεται να κόψεις τίποτα. 4 € την πείρα και δουλεύει μια χαρά. Κάτι τέτοιο μάλλον χρειάζεσαι :Φίσα

Όλα έχουν αναλυτικές οδηγίες που αν μελετήσεις προσεκτικά δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο.

Συνήθως το κόκκινο είναι μέσω κεντρικού διακόπτη για να μην το ξεχνάς ανοιχτό και το κίτρινο μόνιμα θετικό για να μην χάνει τις ρυθμίσεις. Εκτός από το σώμα αρκετά έχουν επί πλέον πλην σε καλώδιο

Καλά τα λέει ο φίλος [MENTION=29339]Dallos[/MENTION], οι φίσες δεν είναι ίδιες σε όλα τα αυτοκίνητα, ούτε σε όλα τα ηχοσυστήματα, αλλά κυκλοφορούν αντάπτορες για να μην κάνεις πατέντες με κόψε-ράψε.

Προσπάθησε καλύτερα να βρεις μία φίσα, βγάλε μία καλή φωτό από του αυτοκινήτου σου και του ηχοσυστήματος για να τις έχεις μαζί σου και ψάξε να βρεις. Είναι πολύ καλύτερα με τη φίσα από το να κόψεις καλώδια και να τα ενώνεις.

Ιδανικά, αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις το χρόνο μπορείς να βρεις το σχέδιο της φίσας σου, δηλαδή να βρεις τι καλώδιο κάνει ποια δουλειά και να βγάλεις τα καλώδια από εκεί και να τα περάσεις σε νέα φίσα που να συμφωνεί με το RadioCD σου. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.