Jump to content

ψυκτρα για fx 8350

pantokratoras

Recommended Posts

κλασσικα οπως ολοι οσοι εμπιστευτηκαν το στοκ ανεμιστηρα του fx 8350 τρομαξαν οπως και εγω θελω να μου προτεινετε μια ψυκτρα για τον επεξεργαστη thermal paste και ενα ανεμιστηρα κουτιου και πως να βαλω το τελευταιο να βγαζει αερα απο το κουτι ή να βαζει. ο υπολογιστης εχει τα παρακατω

box: CASE :: Hantol NEWHC2881 Midi Case No PSU Black/Silver - Visionstudio.gr

cpu:fx 8350

gpu: MSI Global ? Graphics Card - R7770-PMD1GD5

psu: XFX Core Edition PRO550W (P1-550S-XXB9) 550W ATX12V 2.2 & ESP12V 2.91 SLI Ready CrossFire Ready 80 PLUS BRONZE Certified Active PFC Power Supply - Newegg.com

hdd: WD 500GB Caviar Green Hard Drive - SATA-III 3.5&quot.. | Ebuyer.com

ram: Corsair Vengeance LP Memory CML8GX3M2A1866C9B 8GB 1866MHz CL9 DDR3 Deals: Compare, Review & Buy on PriceGrabber.com

dvd rw: Samsung SH-224BB

mobo: GIGABYTE - Motherboard - Socket AM3+ - GA-990XA-UD3 (rev. 1.x)

συνολικο μπατζετ 30 ευρω και μενω θεσσαλονικη. παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις προκαταβολικα παρακαλω βοηθειστε!!!

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply
δεν έχεις και πολλές επιλογές σε αυτήν την τιμή

Coolermaster Hyper 212 EVO CPU Cooler

Μηπως θα επρεπε ο φιλος να εξετασει,και να μας πει ποσες μνημες εχει στο Mobo πανω?Μηπως θα εχει θεμα?Διοτι εαν δεν κανω λαθος η συγκεκριμενη cooler,εειναι πολυ χαμηλη και ακυρωνει 2 θεσεις μνημες?

Λεω μηπως?:unsure:

Ξερει καποιος σιγουρα?Μην τον καψουμε τον φιλο...

Διοτι σε αυτη την μητρικη βλεπω λιγο χωρο...

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3901#ov

Καταρχην ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Εχω 2x4gb μνημες και το κουτι μπορει να εχει πλατος 17.9 αλλα στην πραγματικοτητα ειναι λιγο μικροτερο γιατι εχει και κατι απο μεσα κανα μισο ποντο..οποτε αυτη με 17.9 δεν μπαινει..με τη στοκ επιασε το πισι 78 βαθμους ο επεξεργαστης χωρις υπερσυγχρονισμο..ειναι καπως ψηλο για το συγκεκριμενο επεξεργαστη; απλα προτεινετε καμια αλλη δωστε φωτα αστερια..650 ευρω το πληρωσα το μηχανημα και εχω ξενερωσει ασχημα..ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :-D

τώρα που άρχισαν οι ζέστες και ο δικός μου άρχισε να κάνει θόρυβο αδικαιολόγητα, γιατί δεν πάει πάνω από 50 βαθμούς, έτσι άρχισα να το ψάχνω λίγο και είδα στο bios μια ρύθμιση στους ανεμιστήρες (cpu Q-Fan) το επέλεξα να είναι silent και ηρέμισα..

alpenfohn civetta

την έβαλε φίλος σε phenom I (νομίζω 9650 black edition)

και είναι ικανοποιημένος σε σχέση με το στοκ cooler....και σχεδόν σίγουρα χωράει στο κουτί σου...

τώρα αν αντέχει και για o/c δεν είμαι σίγουρος

Καταρχην ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Εχω 2x4gb μνημες και το κουτι μπορει να εχει πλατος 17.9 αλλα στην πραγματικοτητα ειναι λιγο μικροτερο γιατι εχει και κατι απο μεσα κανα μισο ποντο..οποτε αυτη με 17.9 δεν μπαινει..με τη στοκ επιασε το πισι 78 βαθμους ο επεξεργαστης χωρις υπερσυγχρονισμο..ειναι καπως ψηλο για το συγκεκριμενο επεξεργαστη; απλα προτεινετε καμια αλλη δωστε φωτα αστερια..650 ευρω το πληρωσα το μηχανημα και εχω ξενερωσει ασχημα..ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :-D

Φίλε pantokratoras εντελώς φιλικά.

Έδωσες 650€ και πήρες το φθηνότερο κουτί του visionstudio με 21€

α) Δεν θα βρεις εύκολα καλή ψύκτρα που να χωράει το ύψος της σε αυτό το κουτί.

β) Με ανεμιστήρες 1x80 στο πίσω μέρος και 1x80 στο πλάι (που δεν θα μπορείς να τον βάλεις λόγω της νέας ψύκτρας) δεν θα εχεις καλό αερισμό σε όλο το σύστημά σου.

Θα μπορούσες να πάρεις τουλάχιστον το Thermaltake Versa G2 με 43,44€ (ή το G1 αν σου αρέσει περισσότερο).

α)Έχει στα χαρακτηριστικά του:

CPU cooler height limitation: 155mm

VGA length limitation: 320mm

β) Παίρνει μέχρι 6 ανεμιστήρες 120mm.

γ) Έχει στην πρόσοψη USB3 που μπορείς να εκμεταλλευτείς (έχεις την δυνατότητα με την μητρική που πήρες).

ή και κάποιο λίγο φθηνότερο αν το είχες ψάξει.

Αν μπορείς να μετρήσεις το ύψος από τον επεξεργαστή σου (εννοείται θα βγάλεις την ψύκτρα) ως το πλαινό καπάκι του κουτιού, τότε θα ξέρεις ποιό ακριβώς είναι το ύψος της ψύκτρας που μπορείς να βάλεις.

Αν όχι, για ψύκτρα θα δεις για μικρή (συνήθως είναι με ανεμιστήρες των 92mm όπως η alpenfohn civetta που σου πρότειναν) γιατί όσες έχουν 120mm ανεμιστήρες είναι και πιο ψηλές.

Στην ίδια κατηγορία είναι και η Xigmatek Loki αλλά δεν γνωρίζω ποιά μπορεί να είναι καλύτερη.

Απο το you.gr το πηρα.19 ευρω το κουτι αλλα δεν μπορουσα να φανταστω οτι θα χρειαζομουν ποιο μεγαλο γιατι δεν ηξερα οτι θα χρειαστει να βαλω ψυκτρα μεγαλυτερη..τωρα η 92mm πρεπει να χωραει μεσα στο κουτι..και οταν ανεβω θεσσαλονικη θα ψαξω καιναυτο με το bios..απο εκει κ περα αυτη η ψυκτρα θα ειναι αρκετη;και στους ποσους βαθμους παθαινει ζημια ο επεξεργαστης δηλαδη ποιες ειναι θερμοκρασιες νορμαλ idle και under load χωρις oc.

Στους πόσους βαθμούς έχει όριο ο επεξεργαστής, δεν το ξέρει ούτε η AMD! :hehe:

Ίσως (όπως υποθέτουν πολλοί) να είναι 60-62 βαθμοί το ασφαλές όριο.

Η ρύθμιση που λέει για το BIOS ο syban (στο δικό σου ίσως έχει άλλο όνομα) είναι για να κάνει λιγότερο θόρυβο (silent) εφόσον έχει χαμηλές θερμοκρασίες (50 βαθμούς).

Εσύ έχεις πρόβλημα με τις θερμοκρασίες, δεν θα χρειαστείς "silent"!

Aν χωράει η THERMALRIGHT TRUE SPIRIT 120M που σου πρότεινε ο leros2004, φαίνεται καλή λύση.

Dimension: L132 mm x W57 mm x H145 mm

Αν δεν χωράει και η Xigmatek Loki SD963...

Διαστάσεις Ψήκτρας 92 x 50 x 134mm

..τότε καλύτερα άλλαξε κουτί!

Εφόσον δεν ξέρουμε το ύψος που χωράει το κουτί, μόνο υποθέσεις κάνουμε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.