Jump to content

acer aspire 8930g problem.

chriss1

Recommended Posts

παιδια καλημερα,καλο πασχα σε ολους και παντα με υγεια.

εχω το εν λογω laptop και το προβλημα που εχω ειναι το εξης.

οταν εχω συνδεδεμενο το φορτιστη,παταω το κουμπι εκκινησης,ανοιγει κανονικα και στο σημειο που φορτωνει τα windows(win xp) και μου δειχνει το logo των windows σβηνει ακαριαια και κανει επανεκινηση μονο του και στη συνεχεια παλι τα ιδια.

αν δε το κλεισω εγω απο το κουμπι εκιννησης θα κανει αυτο το πραγμα συνεχεια.

Οταν το λειτουργω με μπαταρια γινεται το εξης.

παταω το κουμπι εκκινησης.ανοιγει,μπαινει στα windows κανονικα χωρις κανενα προβλημα και μετα απο κανα 5λεπτο παλι τα ιδια.σβηνει ακαριαια και μετα επανεκινηση παλι.

να σας πω τι εχω κανει μαχρι στιγμης.

--Format και στους δυο δισκους που εχει πανω.

--Νεο λειτουργικο και στους 2 δισκους και δοκιμη εναν εναν ξεχωριστα.

--δοκιμη των μνημων καθε μια ξεχωριστα και σε διαφορετικα slot(δεν εχω DDR-III μνημη καινουρια αλλα δεν πιστευω αν φταιει αυτο να εχει καψει και τις 2)

--Αυτη τη στιγμη τις ελεγχω με memtest για να δω αλλα δεν πιστευω να ειναι οι μνημες.

--Αποσυναρμολογηση,καθαρισμα,οπτικος ελεγχος και συναρμολογηση.

--Αποσυνδεση ολων των περιφερειακων(BD ROM-Wifi-bluetooth-card reader)και μετα δοκιμη με το φορτιστη συνδεδεμενο αλλα και χωρις αυτον αλλα παλι τζιφος.

--reflow στην καρτα γραφικων αλλα και παλι τιποτα.

--Δοκιμη με αλλη καρτα γραφικων.τιποτα.

Αν ηταν η CPU δεν θα ανοιγε καν οποτε το αποκλειουμε.

Αν δεν ανοιγε καθολου ειλικρινα δεν θα ασχολιομουν,αλλα μου την εχει δωσει επειδη ανοιγει με μπαταρια και μπουταρει κανονικα.

να τα χει παιξει η μητρικη?

δε νομιζω γιατι σε οσες περιπτωσεις εχω συναντησει θεμα με την μητρικη σε laptop δεν ανοιγει καθολου.δεν το αποκλειω γιατι ισως να τα χει παιξει καποιος πυκνωτης πανω στη μητρικη που οταν το ανοιγεις και φορτιζεται ο πυκνωτης να βραχυκυκλωνει(ο πυκνωτης)με αποτελεσμα να κλεινει το συστημα και στη συνεχεια που αποφορτιζεται να κανει απανεκινηση το συστημα μονο του.

βεβαια οταν μπαινω στο BIOS η τρεχω memtest η hirens boot CD δεν σβηνει καθολου ειτε ειναι με το φορτιστη ειτε με μπαταρια.

τι να πω!!

δεν εχω ξανασυναντησει παρομοιο προβλημα.

αν εχει τυχει σε καποιον κατι τετοιο και εχει βρει λυση ας μου πει τι φταιει μπας και το φτιαξω.

οποια βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη.

το συγκεκριμενο φοραει μια 9600 512mb.

ειχε ενας φιλος μια 8400m gs 512mb η οποια κουμπωνει γαντι.

μια χαρα ειναι οι θερμοκρασιες.δεν προλαβαινει να δουλεψει και πολυ.

τσεκαρε τις θερμοκρασιες με hwinfo

επισης αν οι καρτες εχουνε εστω κ 1 χιλιοστο διαφορα και κανει πως δεν παταει καλα στην ψυκτρα ανεβαζει θερμοκρασιες σε δευτερολεπτα οχι λεπτα

ρε παιδια αφου επιμενετε θα το κοιταξω αν και με την 8400 που εβαλα τα ιδια μου κανει οποτε την εβγαλα και ξαναεβαλα την 9600.

επειδη δεν μπορουσα να μπω στα windows στις αρχες και πιστευα και γω οτι ειναι απο θερμοκρασιες πηρα το μπιστολακι της γυναικας και καθως δουλευε εριχνα κρυο αερα σε επεξεργαστη και καρτα γραφικων αλλα τα ιδια εκανε.

πιστευω πως ειναι η μητρικη αλλα αν ηταν αυτο δεν θα ανοιγε καν.

• 2 weeks later...

παιδια τελικα η μητρικη ειναι.

πως το διαπιστωσα?

ελυσα το λαπτοπ και αποσυνδεσα οτι περιφερειακο ηταν συνδεδεμενο,και πανω στη μητρικη ηταν μονο η οθονη και το πανελακι με το start button.

παλι τα ιδια.

εχει παρει κανεις μεταχειρισμενη απο εξωτερικο?απ οτι ειδα μ ενα 150αρι καθαριζω.

υπαρχει περιπτωση να βρω εδω ελλαδα?

την καρτα γραφικων δεν την αποσυνδεσα φυσικα.

ναι και καποια στιγμη προλαβα να μπω στα windows και να δω θερμοκρασιες.

vga:50

cpu:42

ολα αυτα σε idle.

μετα απο ψαξιμο στο net βρηκα στη θεσαλονικη ενα μαγαζι που επισκευαζει και εχει μια ετοιμη επισκευασμενη στα 126 ευρω με εγγυηση 3 μηνες.

οι τυποι κανουν reballing αλλα οχι στο χερι.εχουν ρομποτικο μηχανημα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.