Jump to content

Τι ομαδα ειστε???

blade_pan

Recommended Posts

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από cherryman [Σήμερα, στις 18:40]

Δηλαδή ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι για πολλά πράγματα υπερήφανος στην σύγχρονη ιστορία του, παρά για το ποδόσφαιρό του. Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου δεν σημαίνει πως όλα φτιάξανε από την μία στιγμή στην άλλη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος που διαφωνεί.

Τώρα όσον αφορά τους στίχους του Τζιμάκου. Εννοεί πως το ποδόσφαιρο έχει γίνει μια γυάλα για τον κόσμο για να τον αποροφά από τα προβλήματά του και να αδρανεί απέναντι σ' αυτά. Με λίγα λόγια, ξεσπάει στο ποδόσφαιρο. Ασχολείται με αυτό περισσότερο απ' ότι του αξίζει. Κάτι σαν τα ναρκωτικά. Πάντως διακρίνω μια αντιπάθεια από μέρους σου για τον Πανούση για το γεγονός με την σημαία.

Όχι cherryman , δεν διαφωνώ καθόλου με την πρώτη παράγραφο, ούτε έχω γράψει κάτι διαφορετικό. Αλίμονο αν πίστευα ότι ο ελληνικός λαός ,κοιτάζοντας την ιστορία του θα πρέπει να είναι περήφανος για το ποδόσφαιρο του.Αν πρόσεξες χρησιμοποίησα την λέξη χαρά και όχι περηφάνια .

Η ερώτηση ήταν συγκεκριμένη.Τα τόσα εκατομμύρια Ελλήνων που βγήκαν στους δρόμους πανηγυρίζοντας βγήκαν εξαιτίας μιας ποδοσφαιρικής επιτυχίας. Όσο μακρία και αν βρίσκεται κάποιος από το ποδόσφαιρο , νομίζω πως δεν τίθεται σε αμφισβήτηση η " δύναμη" του ποδοσφαίρου και τα συναισθήματα που μπορεί να προκαλέσει σε ένα λαό.

Το σχόλιο έγινε διότι η χρησιμοποίηση αυτών των στοίχων μου δημιούργησε την εντύπωση πως το συγκεκριμένο άτομο ήθελε να δείξει την απαξίωση του γενικά προς το ποδόσφαιρο.( Ειδικά η λέξη Βούλγαροι με ενοχλεί , ανεξάρτητα αν δεν υπάρχει πρόθεση..)

Αντιλαμβάνομαι πλήρως το ότι υπάρχει κόσμος που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το ποδόσφαιρο. Αυτό που δεν κατανοώ είναι πως ο κάθε άσχετος με το θέμα προβαίνει σε αρνητικούς χαρακτηρισμούς για κάτι το οποίο δεν γνωρίζει. Όπως σέβομαι τα ενδιαφέροντα του άλλου ,περιμένω τον ανάλογο σεβασμό. Για παράδειγμα δεν θα απαντήσω στο θέμα για την F1 απλά για να αναφέρω ότι είναι βλάκες όσοι ασχολούνται με τα αυτοκίνητα.

Η αναφορά μου στη σημαία έγινε επειδή πιστεύω ότι ούτε αυτό που θα θεωρηθεί από πολλούς ως προσβολή εθνικού συμβόλου είναι όρθο. Σέβομαι και εκτιμώ την καλλιτεχνική προσωπικότητα του Πανούση , έχω γελάσει πολλές φορές με τα διάφορα που έκανε , ακούω την μουσική του και πραγματικά πιστεύω πως είναι από τους ελάχιστους αυθεντικούς στο χώρο του. Όμως αυτό δεν συνεπάγεται ότι συμμερίζομαι τις πολιτικές του απόψεις ή ότι πρέπει να συμφωνώ με κάθε του ενέργεια.. H σημαία για μένα συμβολίζει πάρα πολλά και δεν μπορώ να πω πως χάρηκα βλέποντας αυτό το θέαμα.. (Το γεγονός ότι αυτή την εποχή η σημαία κατάντησε μόδα είναι άλλο θέμα.)

Για να μην πολυλογώ περισσότερο ,συμφωνώ και με την ανάλυση των στοίχων που έκανες .Η μόνη ένσταση είναι στη σημαντικότητα που δίνει ο καθένας στο ποδόσφαιρο. Πέρα από τρόπος εκτόνωσης για μερικούς, είναι και τρόπος ζωής για άλλους. Όποιος χρησιμόποιει τον αθλητισμό για να αδρανεί απέναντι στις προκλήσεις και τα προβλήματα της καθημερινότητας, είναι άξιος της τύχης του.

Μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου το '95, όπου "καταληψίες", (προβοκάτορες θα τους πω εγώ) κάψανε την ελληνική σημαία, ο Γιώργος Ρούσης έιπε πως το κάψιμο της σημαίας είναι δικαιολογημένο από την άποψη πως όλα αυτά που πρεσβέυει η σημαία ενός κράτους, έχουν πάψει να υφίστανται. Δηλαδή εννοούσε πως αν Παιδεία, Υγεία, Αθλητισμός, Πολιτισμός και άλλες πτυχές μιας κοινωνίας δεν υφίστανται τότε και η σημαία δεν έχει λόγο ύπαρξης εφόσον αυτά πρεσβεύει. Φυσικά δεν προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα συγκεκριμένα άτομα που κάνανε την εν λόγω πράξη, αλλά να δώσει μια διάσταση άλλη από αυτήν που και τα ΜΜΕ με αφορμή το γεγονός αυτό, είχανε ήδη δώσει.

Ίσως λοιπόν κι ο Πανούσης κάτι ήθελε να δηλώσει με αυτήν του την πράξη. Δεν λέω πως ξέρω, δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που να μπορεί να πει τι σκέφτεται αυτός ο άνθρωπος.

"Σέβομαι και εκτιμώ την καλλιτεχνική προσωπικότητα του Πανούση , έχω γελάσει πολλές φορές με τα διάφορα που έκανε , ακούω την μουσική του και πραγματικά πιστεύω πως είναι από τους ελάχιστους αυθεντικούς στο χώρο του. Όμως αυτό δεν συνεπάγεται ότι συμμερίζομαι τις πολιτικές του απόψεις ή ότι πρέπει να συμφωνώ με κάθε του ενέργεια.."

Ποιές πολιτικές του απόψεις; Ο άνθρωπος είναι showman δεν προβάλει κάποια διαφορετική άποψη παρά μόνο τη "μη άποψη" και αυτό είναι πιο επικίνδυνο από κάποιον που έχει (και προβάλει) μια γελοία(έστω) άποψη.

p.s: και εγώ διασκεδάζω με τα αστεία του αλλά όχι και να τον εντάσουμε στα άτομα με "άποψη"

Αρχική απάντηση από wrong method [Σήμερα, στις 02:28]

Ποιές πολιτικές του απόψεις; Ο άνθρωπος είναι showman δεν προβάλει κάποια διαφορετική άποψη παρά μόνο τη "μη άποψη" και αυτό είναι πιο επικίνδυνο από κάποιον που έχει (και προβάλει) μια γελοία(έστω) άποψη.

p.s: και εγώ διασκεδάζω με τα αστεία του αλλά όχι και να τον εντάσουμε στα άτομα με "άποψη"

Δεν θα μπορουσες να με βρεις πιο συμφωνο με τα λεγομενα σου:T:

Αρχική απάντηση από wrong method

Ο Πανούσης ειναι κουμμουνιστής. Αυτό δεν συμμερίζομαι. Ποία είναι τα άτομα με "άποψη" δηλαδή? Και προπάντων βάση ποιού αξιώματος ή ποιάς ανώτερης συλλογιστικής μπορεί ο καθένας μας να κρίνει και να δίνει τίτλους "άποψης" στο κάθε άνθρωπο?

’λλο θέμα είναι να μην συμφωνείς με ότι λέει , να πιστεύεις ότι ο τύπος είναι καραγκίοζης και άλλο να θεωρείς επικίνδυνο ότι είναι έξω από τα πλαίσια της δικής σου υποκειμενικής πραγματικότητας.

Ο Πανούσης αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό απο το δικαστήριο για αυτό που έκανε με την σημαία βάση του άρθρου 5 του Συντάγματος ,το οποίο αναφέρει πως κάθε άτομο έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητα του.Το άρθρο αυτό αν δεν υπήρχε στο Σύνταγμα, τότε να είσαι σίγουρος πως το πολίτευμα της Ελλάδας δεν θα ήταν Δημοκρατία αλλά κάτι άλλο...

Είμασταν τρακόσιοι κάποτε , δεν ξέρω πόσοι έχουμε απομείνει ... Από τότε που καταποντίστηκε ο Εθνικός Πειραιώς δεν παρακολουθώ τα δρώμενα .

Α ρε Εθνικάααααααααααααααααααααααααααααρα !

Τουλάχιστον ο Μαντζουράνης πάει ακόμα στα γήπεδα , να θυμόμαστε τι είχαμε κάποτε .

Αρχική απάντηση από astrolabos

Γιατί;

Αρχική απάντηση από cherryman [Σήμερα, στις 13:53]

Δηλαδή και μένα με αντιπαθείς; :weep:

Δηλαδη , cherryman αυτο καταλαβες απο οσα εχω γραψει?

Τελοσπαντων ,δεν ειναι θέμα συμπάθιας ή κατι άλλο .

Ο καθενας κανει τις επιλογες του.

Εμένα ο κουμμουνισμος σαν ιδεολογια δεν με εκφραζει .

Αρχική απάντηση από Giorgos

Δηλαδη , cherryman αυτο καταλαβες απο οσα εχω γραψει?

Τελοσπαντων ,δεν ειναι θέμα συμπάθιας ή κατι άλλο .

Ο καθενας κανει τις επιλογες του.

Όχι βρε, καλαμπούρι έκανα, σιγά μην έβγαζα αυτό το συμπέρασμα. Απλά όπως το έγραψες κατάλαβα πως δεν το δέχεσαι σε κάποιον αυτό. Πιστεύω έχεις κάνει λάθος διατύπωση.

Αρχική απάντηση από Giorgos

Ναι αλλα εχει πλακα. Ειδικα τα κομμουνιστικα κοματα στην Ελλαδα. Δε θυμαμαι ποιος ηταν που ειχε πει "Το ΚΚΕ μου θυμιζει αντιπροσωπια που παλευει να μεινει ανοικτη και δεν θελει να συνειδητοποιησει οτι τα κεντρικα της εταιριας εχουν βαλει λουκετο..."

Μια ψηφος Παναθας και εδω, οχι ιδιαιτερα οπαδος ομως...

Αρχική απάντηση από cherryman

Όχι βρε, καλαμπούρι έκανα, σιγά μην έβγαζα αυτό το συμπέρασμα. Απλά όπως το έγραψες κατάλαβα πως δεν το δέχεσαι σε κάποιον αυτό. Πιστεύω έχεις κάνει λάθος διατύπωση.

Μπορει να μην ημουν σαφης .Αντίθετα εχω αρκετούς φίλους κουμμουνιστές.

Αρχική απάντηση από Chosen

Ναι αλλα εχει πλακα. Ειδικα τα κομμουνιστικα κοματα στην Ελλαδα. Δε θυμαμαι ποιος ηταν που ειχε πει "Το ΚΚΕ μου θυμιζει αντιπροσωπια που παλευει να μεινει ανοικτη και δεν θελει να συνειδητοποιησει οτι τα κεντρικα της εταιριας εχουν βαλει λουκετο..."

’κυρο τρελό έτσι;

quote:Αρχική απάντηση από Giorgos

Ok, έτσι οπως το είπες φάνηκε ότι είχες πρόβλημα με το κομμουνισμό, σαν ιδεολογία.

@chosen: owned! :hehe:

Αρχική απάντηση από Chosen

Μια ψηφος Παναθας και εδω, οχι ιδιαιτερα οπαδος ομως...

Λαζοπουλος

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.