AlexanderK Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2013 Καλημέρα,Θέλω να στήσω windows office antivirus κλπ σε 26 υπολογιστές όσο το δυνατόν συντομότερα.Υπάρχει διαδικασία να στήσω τον ένα όπως θέλω και με κάποια διαδικασία να το περάσω και στους άλλους?!
Ellhnas Απρίλιος 27, 2013 #3 Απρίλιος 27, 2013 Αν τα μηχανηματα ειναι ακριβως τα ιδια, στησε ενα και τα αλλα με ghost. Το Acronis που προτεινε ο NoDsl θα την κανει μια χαρα τη δουλεια του.Για που προοριζονται?
jax7480 Απρίλιος 27, 2013 #5 Απρίλιος 27, 2013 Sysprep, imageX και μετά clone του λειτουργικού.Να φανταστώ πως όλα τα μηχανήματα θα είναι σε ένα δίκτυο.Ετοιμάζεις το image σου με τα πάντα μέσα (drivers, office κτλ).Τρέχεις το sysprep για να ετοιμαστεί το image που έχεις φτιάξει.Τρέχεις το imageX για να το κάνεις capture και να το μεταφέρεις εκτός του μηχανήματος.Προετοιμάζεις ένα USB stick ή πολλά με το νέο WIM αρχείο.
cabdik Απρίλιος 27, 2013 #6 Απρίλιος 27, 2013 +1 στους προλαλησαντες, αλλα με μια προυποθεση. ολοι οι υπολογιστες να ειναι ακριβως ιδιοι σε τεχνικα χαρακτηριστικα!!!αλλιως μπορει να εχεις προβληματα με drivers των συσκευων.
suboy Απρίλιος 27, 2013 #7 Απρίλιος 27, 2013 κοίτα και το (free) redo backup στήνεις ένα pc και clone τους δίσκους αρκεί να είναι ίδια τα υπόλοιπα. edit: καλά το θυμόμουν. Έχει και network support
AlexanderK Απρίλιος 27, 2013 Author #8 Απρίλιος 27, 2013 είναι ακριβώς τα ίδια τα μηχανήματα και προόριζονται για δουλειά γραφείου.! οπότε ετοιμάζω το ένα όπως ακριβώς το θέλω και τρέχω ένα από τους τρόπους που είπατε.Απλά είναι κάποιος που το έχει κάνει να μου πει δοκιμασμένα να το κάνω?
Tompgr Απρίλιος 27, 2013 #9 Απρίλιος 27, 2013 Και το udp cast θα σε βοηθούσε στην δουλειά που θες να κάνεις.UDP Cast
YDinopoulos Απρίλιος 27, 2013 #10 Απρίλιος 27, 2013 Περυσι εστησα 35 μηχανακια ως εξής. Έστησα το ενα και πηρα backup με το redo backup μεσω ftp σε nas. Μετα εκανα restore 5 μηχανάκια την σειρά με ftp.Απλα ΒΑΣΙΚΟ ειναι να τρέξεις το sysprep γιατι πρέπει να έχουν τα μηχανάκια διαφορετικά hardware id. Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
AlexanderK Απρίλιος 27, 2013 Author #11 Απρίλιος 27, 2013 Περυσι εστησα 35 μηχανακια ως εξής. Έστησα το ενα και πηρα backup με το redo backup μεσω ftp σε nas. Μετα εκανα restore 5 μηχανάκια την σειρά με ftp.Απλα ΒΑΣΙΚΟ ειναι να τρέξεις το sysprep γιατι πρέπει να έχουν τα μηχανάκια διαφορετικά hardware id. Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2μπορείς να δώσεις εξτρα πληροφορίες?
swatoner Απρίλιος 30, 2013 #12 Απρίλιος 30, 2013 Στήνεις το 1ο pc όπως ακριβώς θέλεις...Software, drivers κλπ.ανοίγεις command line και γράφειςCD C:\Windows\system32\sysprepsysprep.exe \generalize \oobe\ shutdownΌταν τελειώσει το sysprep θα κλείσει το μηχάνημα...Ανοίγεις με το redo backup cd και κάνεις boot απο εκεί. Ξεκινάς να κάνεις backup κατά προτίμηση σε εξωτερικό δίσκο. Εμένα στο δίκτυο μου κρέμαγε το μηχάνημα και δεν έκανε το image ποτέ χωρίς λόγο.Αν έχεις ftp καλώς κάνεις έναν anonymous χρήστη για να σε διευκολύνει. Φτιάχνεις έναν φάκελο και τα πετάς τα αρχεία εκεί. Πας σε κάθε μηχανάκι με το redo και πας για restore. Source απο το δίκτυο.Αν δεν έχεις ftp βρίσκει και windows shared folder το redo απλά κοίτα να έχεις δώσει δικαιώματα και τα σχετικά και κλειστά firewall όλα. Προτίμησε το μηχάνημα να είναι Windows Xp για αυτή την δουλειά.Σπάσε τα μηχανάκια σε 4 - 4 καλύτερα με ξεχωριστά switch και source pcs-ftps. Γιατί τραβάνε δεδομένα απο το δίκτυο και θέλουν αρκετή ώρα.Στήνω 50 laptop με αυτόν τον τρόπο καθώς σου γράφω. (Ξανακάνω το image γιατί μου βγήκε corrupted και έχασα ήδη 2 ώρες τσάμπα).Δεν ξέρω αν είναι ο ποιο γρήγορος τρόπος ή ο καλύτερος αλλά αυτόν κάνω αυτή την στιγμή.
gokuthelegend Απρίλιος 30, 2013 #13 Απρίλιος 30, 2013 Παιδιά με τα serial numbers τι γίνεται (Windows, Office κλπ); Αν το παιδί κάνει image ή ghost (ή όπως αλλιώς το λέμε τέλος πάντων), όλα τα μηχανάκια δεν θα έχουν τα serial numbers του αρχικού μηχανήματος;
swatoner Απρίλιος 30, 2013 #14 Απρίλιος 30, 2013 To redo είναι για κλωτσιές... Έχει crasharei τα laptop ήδη 4 φορές. Πάω ένα ένα με usb και external hdd αναγκαστικά
Tsene Απρίλιος 30, 2013 #15 Απρίλιος 30, 2013 Παιδιά με τα serial numbers τι γίνεται (Windows, Office κλπ); Αν το παιδί κάνει image ή ghost (ή όπως αλλιώς το λέμε τέλος πάντων), όλα τα μηχανάκια δεν θα έχουν τα serial numbers του αρχικού μηχανήματος;Αν έχει αγοράσει μαζικές άδειες τα κλειδιά είναι τα ίδια.
swatoner Απρίλιος 30, 2013 #16 Απρίλιος 30, 2013 To redo είναι για τα μπάζα... Έχω φάει φρίκη... μα να κολάνε τα laptop στο 70, 90%?
Tsene Απρίλιος 30, 2013 #17 Απρίλιος 30, 2013 sysprep για σίγουρα πράματα. Εδώ έχουμε τα image σε USB κρυπτογραφημένο δίσκο.
ckbond Απρίλιος 30, 2013 #18 Απρίλιος 30, 2013 Η διαδικασία που περιγράφετε με sysprep αν κατάλαβα καλά είναι για πανομοιότυπα PC, στην περίπτωση όμως που έχουμε πολλά και διάφορα configuration τι κάνουμε εκεί???
jax7480 Απρίλιος 30, 2013 #20 Απρίλιος 30, 2013 Η διαδικασία που περιγράφετε με sysprep αν κατάλαβα καλά είναι για πανομοιότυπα PC, στην περίπτωση όμως που έχουμε πολλά και διάφορα configuration τι κάνουμε εκεί???Εκεί η φάση ξεφεύγει αλλά και πάλι γίνεται.Θέλει Windows Deployment Services μαζί με Deployment Workbench και Windows 7 Automated Installation Kit.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.