serpico75 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2013 Καλησπέρα. Το laptop μου (HP dv9000) έχει ακριβώς αυτό το πρόβλημα:Κάποια βοήθεια/πρόταση για θεραπεία; Ευχαριστώ !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Απρίλιος 26, 2013 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2013 Προσπαθησε να συνδεσεις το λαπτοπ σε εξωτερικη οθονη με VGA καλωδιο..... αν δειξει στην εξ. οθονη .... πας για inverter.... Αν δεν δειξει ..... εχεις "θεματακι" με την onboard GPU Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandertm8 Απρίλιος 26, 2013 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2013 Δεν είναι inverter. Το inverter δίνει ρεύμα στις λάμπες πίσω απο το panel, από τη στιγμή που φωτίζουν δεν υπάρχει εκεί θέμα. Θες reballing στον επεξεργαστή γραφικών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Απρίλιος 26, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2013 α. Τί είναι το reballing;β. Είναι κάτι που μπορώ να κάνω εγώ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Μάϊος 14, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2013 Αλέξανδρε, το έψαξα το reballing/reflow. Ο τύπος στο video το κάνει με κάτι πολύ απλό:αναπτήρας !!![ame=http://www.youtube.com/watch?v=w45tZPVcj4c]HP pavilion dv6000 video chip fix (reflow) - YouTube[/ame]Αν δείτε και τα σχόλια έχει δουλέψει για αρκετούς.Εγώ heating gun δεν έχω. Οπότε, αναγκαστικά, πάω στον αναπτήρα. Έχω λύσει το laptop και είμαι έτοιμος για το reflow. Έχει δοκιμάσει κάποιος τον αναπτήρα να μου δώσει κάποια τελευταία συμβουλή-κόλπο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandertm8 Μάϊος 14, 2013 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2013 Η σωστή και η καλύτερη λύση είναι με ειδικό μηχάνημα υπερύθρων, το πας σε επαγγελματία και είσαι βέβαιος πως θα λειτουργήσει.Έχει όμως ένα κόστος, αυτό με τον αναπτήρα κάνε το μόνο αν δεν θες να δώσεις χρήματα για ένα παλιό μηχάνημα αλλά να ξέρεις ότι μπορεί και να κάνεις την ζημιά μη αναστρέψιμη και μετά να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.Αν τελικά καταφέρεις και το διορθώσεις με οποιονδήποτε τρόπο (συστήνω τον πρώτο) μετά καλό θα είναι να καθαρίσεις τη φτερωτή σου και τα fins του heatpipe από τις σκόνες, να στάξεις μία μικρή σταγόνα λάδι στο άξονα του ανεμιστήρα και να προσθέσεις έξτρα φύλλα χαλκού ανάμεσα σε cpu/gpu και ψύκτρα για καλύτερες θερμοκρασίες ώστε να αποφύγεις επανάληψη του προβλήματος.Την λύση που είδες την έχω κάνει -και πέτυχε- σε 2 υπολογιστές που είχαν μικρή αξία και ήταν τεχνολογίας '05 επειδή δεν ήθελα να δώσω καθόλου χρήματα σε αυτά τα μηχανήματα και αν δεν λειτουργούσαν θα τα έκοβα για ανταλλακτικά. Μην επιχειρήσεις κάτι ανάλογο σε μηχάνημα που θα σου κοστίσει ακριβά η αντικατάσταση του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Μάϊος 15, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2013 Η μητρική είναι του '07. Πριν μου πεις για το reballing είχα το laptop για την ντουλάπα. Δε θα το πέταγα, κιόλας, αλλά δεν είχα, απ' την άλλη, και πολλές ελπίδες απαναλειτουργίας. Απ' όλ' αυτά, καταλαβαίνεις, ότι δεν το συζητάω για την πρώτη λύση. Θα δοκιμάσω μόνος μου.Επειδή το video είναι σε fast motion, μπορείς να με βοηθήσεις λίγο με τις θερμοκρασίες και τη διάρκεια που θα έχω τον αναπτήρα πάνω απ' τη GPU; Και σε ποιό σημείο ακριβώς θα επιδρώ τη φλόγα; Απ' ότι έχω δει στο video όχι τόσο πολύ στην καρδιά του chipset (μαύρο τετράγωνο στο κέντρο). Περισσότερο περιμετρικά.Και όσο για την πίεση; Ανά 20-30 sec θα σταματάω τον αναπτήρα και θα πιέζω λίγο το chip προς τη μητρική;Τέτοιες λεπτομέρειες χρειάζομαι πριν το κάνω.υ.γ. Στην αρχή της απάντησής σου λες μηχάνημα υπερύθρων. Μήπως εννοείς heating gun? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CROESUS Μάϊος 15, 2013 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2013 [MENTION=11744]serpico75[/MENTION]Επειδή αντιμετώπισα, από το 2010, το ίδιο θέμα μ' ένα dv9542, ένα έχω να σου πω, δεν αξίζει τον κόπο να κάνεις απολύτως τίποτα από τα παραπάνω. Σου παραθέτω την προσωπική μου εμπειρία, αγορά Σεπτέμβριος 2007, αλλαγή μητρικής με καινούρια (320,00€ κόστος, εξάμηνη εγγύηση, αρκετά φθηνότερα από την αντιπροσωπεία) Δεκέμβριος 2010 κάηκε σχεδόν δύο χρόνια μετά, Ιανουάριος 2013 reaballing σε μεγάλη εταιρεία του χώρου, με σύγχρονα μηχανήματα, ένα μήνα μετά (στα πλαίσια της εγγύησης) οι άνθρωποι μου αλλάξε το chip vga, και νέο reballing, σήμερα μια παίζει και δέκα τα παίζει, λάβε δε υπόψιν σου ότι, ο φορητός χρησιμοποιείται ελάχιστα και με απλά πράγματα (Internet, Office). Οπότε κατέληξα στην απόφαση για αγορά νέου laptop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Μάϊος 16, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2013 Το laptop μπήκε και πάλι σε λειτουργία. Με το δεύτερο reflow.Η διάρκεια (περίπου) που έφερα τον αναπτήρα σε επαφή με το VGA chipset (με μικρές διακοπές) ήταν:-Διάρκεια πρώτου reflow:30 secΔοκιμή λειτουργίας:αρνητική-Διάρκεια δεύτερου reflow:50-60 secΔοκιμή λειτουργίας:θετικήΕυχαριστώ όλους για βοήθεια-παρατηρήσεις-σχόλια !!cu'rnd !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.