ppkstat Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2013 Γειά σας παιδιά! Ανοίγω αυτό το θέμα σαν log για την νέα μου υδρόψυξη. Το κάνω για ησυχία κυρίως και για το hobby. Στόχος είναι η αθόρυβη 24/7 λειτουργία όχι το τρελό overclocking (αν και θα παίξει και αυτό φυσικά). Δεν είναι η πρώτη φορά, το έχω ξανακάνει επι προιστορικών χρόνων με ένα kit της asetek (με αυτά τα απαίσια push-in fittings). Oλα θα μπουν σε ένα 800D και θα ψήχουν έναν 2600Κ και μια gtx580. Θα πάρει καιρό να ολοκληρωθεί γιατί έχω ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Τα components τωρα Rad: XSPC RX360 CPU: XSPC raystorm acetal GPU: EK full cover copper-acetal Pump: XSPC D5 vario Pump top: EK acetal Pump decoupler : Phobya noise destructor Res: XSPC dual bay acrylic Fans: Gentle typhoon ap-14 (θα ελέγχονται από έναν lamptron) Τubing: Primochill Advanced LRT (plastisizer free) Coolant: Mayhems pastel white concentrate + wfi Fittings: 1/2ID 3/4OD όλα, κυρίως compressions της EK, ελπίζω μια γωνία max και 1-2 45 μοιρών Tώρα είμαι στην φάση που περιμένω ακόμα μερικά εξαρτήματα και έχω αρχίσει την προετοιμασία. Δυστυχώς άρχισαν απο τώρα τα προβλήματα. Εχω μεγάλη δυσκολία να ξεπλύνω καλά το ψυγείο. Αυτό που έχω δοκιμάσει είναι μέχρι τώρα να το ξεπλύνω με ζεστό ή κρύο απιονισμένο νερό (με wfi στο τέλος), το αφήνω για λίγο μέσα, πολύ δυνατό κούνημα κτλπ. Το έκανα αυτό 40 φορές περίπου αλλά μετα την 4η φορά το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο. Έβγαιναν πάντα 2-3 σωματίδια (flakes) και αρκετά μικρότερα άσπρα. Τα σωματίδια είναι κοντά στο διπλάσιο μέγεθος του κεφαλιού της καρφίτσας και είναι κυρίως χρώματος χαλκού ή και πιο σπάνια μπλέ ή μαύρα. Τα άσπρα είναι μια ουσία που αν την πιέσεις διαλύεται σαν πούδρα. Μετά από 2 μέρες τα πήρα και το σύνδεσα στο μπάνιο μου κατευθείαν και του έριχνα συνέχεια ζεστό νερό προσέχοντας βέβαια την πίεση. Το έβγαλα, το ξέπλυνα καλά άλλες 10 φορές flushing και πάλι τα ίδια (ίσως λίγο καλύτερα). Έστειλα mail στην xspc, με έγραψε κανονικότατα εδώ και 2 μέρες. Ελπίζω να απαντήσουν. Ήθελα αν αποφύγω να βάλω χημικά αλλά ίσως να μην έχω επιλογή. Σκεφτόμουν να βάλω 50:50 ξύδι-νερό, αλλά εδώ έχουμε και το άλλο πρόβλημα ότι δεν μπορείς να βρείς αποσταγμένο ξύδι, αλλά μόνο λευκό ξύδι από κρασί. Δεν ξέρω τι να κάνω. Τον έχω ταράξει στο κούνημα και από την θερμοκρασία η βαφή έχει φύγει σε σημεία (ευτυχώς στην τοποθέτηση δεν θα φαίνεται). Τι λέτε? Από ότι είδα πάντως το έχουν και άλλοι το πρόβλημα πχ Radiator not coming clean Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staba Απρίλιος 28, 2013 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2013 Μην κάνεις την μ@@κία και βάλεις ξύδι που έκανα και εγω θα το μετανιώσεις πικρα. μόνο αν βρεις distilled...Δεν θέλει οργανικό (κρασί, μήλο ή αλλη οργανική υλη). και δεν θα καθαρίσει το ασπρο λιπαρο (plastisizer) και θα αρχίσουν να αναπτύσσονται άλλες μ.... Μετά το ξύδι είναι η πρώτη φορά που είδα καφε νερό στο κυκλωμά μου και αλγη, παρά το ξέπλυμα με νερό για 2 ώρες στη βρύση και απιονισμένο κλπ κλπ...μου πήρε 1 χρόνο να καθαρίσει από το καφέ χρώμα τελείως. όσο για τα άσπρα τα ρημάδια δεν φευγουν με τίποτα. 2 μέρες εβαζα νερά σαπούνια σόδες ξύδια και κούναγα σαν τρελός. μου φύγαν τα χέρια! και εκεί που φαινόταν τζάμι και τα εβαλα όλα επάνω, είδα στο ρεζερβουάρ σύννεφο από ασπρα πολυυυυ ψιλά να κάνουν βόλτες.Τον ιανουάριο έλυσα τα μπλοκ τα καθάρισα με οδοντόβουρτσα, έβαλα και στο rad την οδοντόβουρτσα (στην είσοδο - έξοδο) μέσα και το έτριψα να φύγουν τα πολλά, τρελό ξέπλυμα και κούνημα και το έβαλα να δουλέψει με φίλτρο. μετά από 6 μέρες έβγαλα το φίλτρο γιατί περιορίζει πολύ την ροη και περιέργως χθές που έκανα ένα τσεκ ήταν όλα τζάμι....βέβαια μετά από 3 χρόνια με το ίδιο rad αποφάσισα να το αλλά ξω γιατί τα ρημάδια δεν καθαρίζονται, τον ιούνιο που θα αλλάξω υγρά πάει για πειράματα με χημικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Απρίλιος 28, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2013 To plastizer είναι κατάλοιπο που αφήνουν οι σωλήνες σε πάνω απο μια συγκεκριμένη θερμοκρασία. Ένα καινούριο ψυγείο δεν μπορεί να έχει plastizer αν δεν έχει μπει σε λούπα κανονικά στο παρελθόν. Αυτό το άσπρο είναι κάποιο κατάλοιπο απο την κατασκευή, όχι plastizer.Είναι σχεδόν σίγουρο οτι έχω βρει ένα in-line filter για σωματίδια 1 micron αρκετά φθηνά, εδώ Ελλάδα. Είμαι σε επικοινωνία να δώ αν κάνουν τα σπειρώματα, άμα κάνουν θα το πάρω και θα τα τρέχω όλα (blocks, ψυγεία κτλπ) 1-2 24ωρα με wfi να ηρεμήσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Μάϊος 1, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2013 Και κάπως έτσι ξεμπερδεύουμε.. Για όποιον ενδιαφέρεται, είναι 5 micron και μου στοίχησαν όλα μάζί 21 ευρώ απο μαγαζί στην Αθηνάς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάϊος 1, 2013 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2013 Για δώσε more info. Αν είναι να τα φιλτραρω κ εγώ όλα καλού κακου. Και το καινούργιο build αλλά κ τώρα που θα αλλάξω σωλήνες κ υγρό στο main rig*GNex* Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Μάϊος 1, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2013 Οτι θέλεις αν και δεν είναι και πολλά για να σου πώ. Σαν τεχνική γενικά χρησημοποιείται στα δικά μας, έτσι ακριβώς. Αυτό που βλέπεις είναι ένα κάνιστρο για φίλτρα 10' και μέσα έχει ένα φίλτρο ιζημάτων 10' 5 micron. Οι σύνδεσμοι είναι μια συστολή NPT apo 1/2 σε 3/4 και ρακόρ με θηλυκό σπείρωμα 3/4 και διάμετρο σωλήνας 1/2. Όλα απο το ίδιο μαγαζί τα πήρα θα σε εξυπηρετήσουν νομίζω οτι και αν θέλεις. Θέλεις και λίγο teflon για τα ρακόρ. Αν επιτρέπεται το μαγαζί το βάζω εδώ ή με πμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάϊος 1, 2013 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2013 Δώσε πληροφοριες. Τι ακριβως ζηταμε κ μαγαζι στην Αθήνας.*GNex* Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Μάϊος 1, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2013 Εγώ τα πήρα απο το Σβουρδάκο (Αθηνάς 24) αλλά έχει και αλλού. Ζητάς ένα κάνιστρο/θήκη για φίλτρο 10' , ένα φίλτρο σωματιδίων/ιζημάτων 5 micron, και απο εκεί και πέρα τους λές τι σωλήνα έχεις και αυτοί θα σου βρουν ρακόρ. Τουλάχιστον εγώ έτσι έκανα και δεν είχα πρόβλημα. Τις θήκες τις έχει και στην βιτρίνα φάτσα-κάρτα οπότε αν μπερδευτείς του λές 'θέλω αυτό'. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Μάϊος 2, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2013 Λοιπόν...μαζί με το φιλτράρισμα ήθελα να πειραματιστώ και λίγο με την αντλία και τα επίπεδα λειτουργείας και θορύβου. Συμβαίνει το εξής παράδοξο λοιπόν. Η αντία ανάμεσα στο 2.5 και στο 3.5 δονείται περισσότερο και κάνει περισσότερο θόρυβο. Σε λιγότερο ή περισσότερο απο αυτό ο θόρυβος μειώνεται. Περίεργο το ξέρω, αλλά τέτοια κουλά έχουν ξαναφερθεί και υποτίθεται οτι έχουν να κάνουν με το ζύγισμα των πτερυγίων. Πχ εδώ Εσάς τι λέει η εμπειρία σας? Το θέμα είναι οτι έτσι που σκοπεύω να την βάλω είναι πολύ πιθανό να μην μπορώ να αλλάξω την ταχύτητα της εύκολα οπότε πρέπει να έχω αποφασίσει απο πρίν. Γενικά είναι low restriction/noise λούπα και έλεγα να την τρέξω στο 2-3. Τώρα που την ακούω σκέφτομαι και το 4 βέβαια αλλά φοβάμαι μην ρίχνει άσκοπη θερμότητα στο νερό. Η άλλη επιλογή είναι να το αφήσω στο 2.5 λίγο πριν να αρχίσει δηλαδή τις έντονες δονήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElGreco Μάϊος 2, 2013 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2013 Εχω 2x D5 in series εξω απο το κουτι στο 3.5 / 3600RPM κ δεν ακουω τιποτα! Φυσικα θελει λιγο χρονο να φυγουν οοολα τα bubles απο το κυκλωμα κ τοτε θα υπαρχει η απολυτη ησυχια. Αν μπορουσες να ρυθμιζεις τις στροφες της αντλας σου θα βοηθουσε αφενως στη ταχυτερη εξαερωση του συστηματος, αφετερου θα εβρισκες ευκολοτερα το ελαχιστο rpm setting, που σου δινει την αποδοση που επιθυμεις...Primochill ADVANCED απο πυ πηρες? Εχει η ΕΚ με το μετρο αλλα περιμενω να φερουν σε μια εβδομαδα τη retail 10ft version...Edit: Πες μου οτι δεν ζορισες την αντλια σου εχοντας συνδεδεμενο φιλτρο 5μm. Διοτι αν ετσι ειδες κραδασμους, ενδεχεται αυτο να προερχεται απο την αντισταση/ζορι που προκαλει το φιλτρο στην αντλια...Το δικο μου συστημα με μηδενικο θορυβο εχει μονιμο φιλτρο 150μmhttp://www.thelab.gr/1063379701-post2217.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Μάϊος 3, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2013 Δεν είναι θέμα bubbles απλά σε μερικές ταχύτητες συντονίζει και κάνει κραδασμούς. Το που θα το κάνει ακριβώς είναι θέμα του κάθε κομματιού, πάντως διάβασα και άλλους που είχαν πρόβλημα στο 3. Άλλοι πχ έχουν πρόβλημα στο 2 ή στο 4. Τροποποίησα μια γωνιακή μικρή σπάτουλα και είμαι σχεδόν σίγουρος οτι θα μπορέσω να την αλλάζω. Δεν νομίζω οτι το φίλτρο ζορίζει την αντλία ιδιαίτερα. Είναι εντός προδιαγραφών για την ροή και την πίεση. Στο 5 στέλνει στο res τόσο νερό που πιτσιλάει παντού και ακούγεται. Δεν θα μείνει και πάνω στην λούπα εξάλου. Tubing απο EK ναι, αλλά έχει φέρει και η specialtech. Ωραίο σύστημα btw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Μάϊος 3, 2013 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2013 Η αντλια την παλευει με τοσο χοντρους σωληνες και το φιλτρο? Btw αν θες να βαλεις φιλτρο εχει και μικροτερα μεγεθη που μπορεις να τα βαλεις μεσα στο μηχανημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Μάϊος 3, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2013 Χοντρούς? Τι εννοείς? Είναι standard διάσταση αυτή για υδρόψυξη (1/2-3/4). Επίσης οσο μεγαλύτερη η εσωτερική διάμετρος τόσο λιγότερο το restriction. Παρόμοια φίλτρα έχουν χρησημοποιηθεί άπειρες φορές για αυτήν την δουλεία με τέτοιες αντλίες. Η όλη ιστορία ξεκίνησε απο τον οδηγό του maxxracer στο xtremesystems. με τα pentek που δεν θυμάμαι του πότε είναι, αρχαίος πάντως, . Δεν έχω διαβάσει κάπου να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Εδώ με μια πολύ μικρότερη αντλία [ame=http://www.youtube.com/watch?v=X9TwhwVlllo]XSPC Rad - How To Efficiently Flush A Rad - YouTube[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Μάϊος 3, 2013 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2013 Χοντρους σε διαμετρο.Ναι δεν διαφωνω εξω που ειναι ολο μια ευθεια οπως το εδειξες αλλα και οσο το δειχνει ο μορτης στο βιντεο, οτι θα λειτουργει σωστα αλλα οταν τα βαλεις μεσα?Θα εχεις αρκετες γωνιες και κουρμπες που θα την ζοριζουν.Χωρια που θα εχεις 2 στην ουσια ρεζερβουαρ ενα του φιλτρου που αν το δεις ρεζερβουαρμοιαζει και ενα το κλασσικο που θα ηδη αγορασες μαζι με το φιλτρο.Θα πρεπει ολο το νερο απο το φιλτρο, το διπλο ψυγειο, το ρεζερβουαρ και τελος απο τις γωνιες που θα κανει το κυκλωμα σου μεσα στο μηχανημα με να κινειται με σωστη ροη ωστε και μεννα προλαβαινει το ψυγειο να το ψυχει αλλα και να μην εχεις μεγαλη πιεση στο κυκλωμα σου.Θα σε προτεινα να ΜΗΝ το εβαζες μιας και μελλοντικα θα κανεις καποια αναβαθμιση οπωτε θα ξηλωθει το συστημα και θα εχεις την ευκαιρια να το καθαρισεις οταν χρειαστει.Και να μην κανεις αναβαθμιση δεν νομιζω οτι σε συντομο χρονικο διαστημα το κυκλωμα σου θα πιασει κασερι.Στο δικο μου παλια ειχα βαλει παραφλου.Αν εξαιρεσεις οτι οι σωληνες γινανε πρασινοι απο το πρασινο του παραφλου οταν την διελυσα ολα μεσα ηταν αψογα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Μάϊος 3, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2013 Oπα, οπα! Αυτά τα φίλτρα ΔΕΝ είναι για να μπαίνουν μέσα στην λούπα. Μην το διαβάσει κανένας και πάει να το κάνει αυτό (αν και ούτως ή αλλως δεν χωράνε και εύκολα σε κουτιά.) Αυτά τα φίλτρα τα τρέχουμε για λίγο για να βεβαιωθούμε οτι η λούπα μας είναι καθαρή απο στερεά και κυρίως με καινούρια εξαρτήματα. Ούτε ο τύπος στο βίντεο αν είδες το έχει για μέσα. Απλά καθαρίζει το ψυγείο του. Bέβαια, οι πιο παρανοικοί τα αφήνουν στην λούπα για μια βδομάδα και μετά τα βγάζουν. Οπότε γίνεται και αυτό (για λίγο).Γι αυτήν την δουλειά, για μόνιμα υπάρχουν άλλα φίλτρα όπως αυτά που έχει ο Greco. Τα δικά μου τα έχω ξεσυνδέσει όλα τώρα και στεγνώνουν. Δεν θα ξαναμπεί το φίλτρο, πουθενά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Μάϊος 3, 2013 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2013 oh ετσι πες ρε συ. Γιατι νομιζω οτι θα τα εβαζες μεσα. Γραψε δοκαρι και συνεχισε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Μάϊος 9, 2013 Author #17 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2013 Σήμερα τσίμπησα και μια εικοσαριά μαύρες 6-32 1 1/4:p Γενικά δεν είμαι μανιακός με την εμφάνιση αλλά οι GT έχουν εμφανή βίδες, οπότε είναι όλα μαύρα και ξαφνικά μια ασημί βίδα..μου φαινόταν λίγο κάπως! Και οι κοντές για το κουτί ασημί είναι και χτυπάει άσχημα αλλά από αυτές ευτυχώς έχω! Αν δεν βαρεθώ και βρώ χρόνο να περάσω απο κανα μαγαζί με ηλεκτρονικά μπορεί να ντύσω και τα καλώδια της αντλίας. Κακάσχημα είναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Μάϊος 10, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2013 Λοιπόν παιδιά πρέπει να μοιραστώ μαζί σας έναν προβληματισμό που έχω για την τοποθεσία της αντλίας. Αυτό που θα ήθελα ιδανικά να κάνω είναι να την τοποθετήσω σε αυτό το σημείο : αλλά θα υπάρχουν 2 διαφορές. Πρώτον θα είναι σηκωμένη 20-25mm πιο πάνω γιατί απο κάτω θα μπεί το noise destructor και δεύτερον σε αυτήν την θέση θα έχει εισαγωγή και εξαγωγή στην μπροστινή πρόσοψη και όχι πάνω, ακριβώς όπως έχω βάλει στην φωτογραφία με το φίλτρο. Το σχέδιο λοιπόν που δεν ξέρω αν θα πετύχει είναι να συνδέσω την εξαγωγή της αντλίας με το gpu block. Αυτό θα το κάνω χρησιμοποιώντας ενα 90deg compression στην κάτω δεξιά υποδοχή του block το οποίο θα 'κατεβάσω' λίγο με μικρά extensions στο ύψος της εξαγωγής της αντλίας. Ελπίζω να κατάλαβε κάποιος! Το θέμα είνα φυσικά οτι παίζει πολύ λίγος χώρος στον οριζόντιο άξονα και δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω..δεν ξέρω αν θα μπορέσω να περάσω τα fittings..Κάτι άλλο κουλό που σκέφτηκα και δεν ξέρω αν γίνεται είναι να περάσω εξ αρχης τα compression και επειδή το 90deg είναι περιστρεφόμενο με ένα πενσάκι να το βιδώσω κατευθείαν στo gpu block.. Το gpu block δίνει τα connectors κάπου στην μέση της κάρτας. Αν γίνει αυτό η σειρά θα είναι φυσικά pump>gpu>cpu>rad>res>pump Τι λέτε γίνεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad Gamer Μάϊος 11, 2013 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2013 Το reservoir ειχε απο μονο του την σπειρα ή την εβαλες εσυ ? Α και ποια μαρκα ειναι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Μάϊος 11, 2013 Author #20 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2013 To σύστημα δεν είναι δικό μου. Το res είναι αυτό FrozenQ PC Mods 250mm Liquid Fusion V Series "2nd Generation" Reservoir - UV Cathode - Fluorescent Blue Helix - FrozenCPU.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.