Jump to content

Οικιακός έγχρωμος εκτυπωτής που να μην «βουλώνει» ;;;

dpolal

Recommended Posts

Είχα εδώ και 5 χρόνια έναν Canon IP4500 έγχρωμο inkjet εκτυπωτή για οικιακή χρήση.

Οικιακή σημαίνει ότι η χρήση του τον τελευταίο καιρό ήταν ελάχιστη έως ανύπαρκτη με αποτέλεσμα να βουλώσει η κεφαλή.

Παρόλο που βγαίνει πανεύκολα και πλένεται κάτω από την βρύση δεν κατάφερα να την κάνω να επανέλθει. :bye:

Ο εκτυπωτής είναι 100% λειτουργικός κατά τα άλλα, πλέον όμως άχρηστος και ψάχνωντας στο ebay διαπίστωσα ότι μια καινούργια κεφαλή κοστίζει όσο ένας καινούργιος εκτυπωτής...:slap:

Canon QY6-0075-000 | eBay

Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει καμμία πρόταση για σχετικά φθηνό και έγχρωμο εκτυπωτή που να υπάρχει δια παν ενδεχόμενο.

Σκέφτομαι κάτι σε ΗΡ λόγο του ότι αλλάζωντας το μελάνι αλλάζει και η κεφαλή μαζί και δεν θα έχω παρόμοια προβλήματα.

Για έγχρωμο laser δεν νομίζω, κοίταξα λίγο τις τιμές των αναλωσίμων έγχρωμων toner και μου έφυγαν τα (λιγοστά πλέον) μαλλιά...

Η χρήση του θα είναι καθαρά οικιακή και περιορισμένη, τονίζω.

Merci. :hi:

Σκέφτομαι κάτι σε ΗΡ λόγο του ότι αλλάζωντας το μελάνι αλλάζει και η κεφαλή μαζί και δεν θα έχω παρόμοια προβλήματα.

Είσαι σίγουρος ότι αυτό ισχύει; Αυτό που ξέρω από την εμπειρία μου είναι ότι σε κάποιους εκτυπωτές η hp πουλάει ξεχωριστά κεφαλές οι οποίες μπορούν να αλλάξουν οποτεδήποτε, ανεξαρτήτως από τα μελάνια. Π.χ. με ένα Α3 CP 1700 που έχω με την αλλαγή κεφαλών ουσιαστικά έχεις καινούριο εκτυπωτή, βέβαια το κόστος είναι μεγάλο.

Παρόλα αυτά όμως στα τελευταία μοντέλα της φαίνεται να το έχει σταματήσει καθότι υποτίθεται ότι είναι αυτορυθμιζόμενες ή αυτοκαθαριζόμενες ή όπως τέλως πάντων το θεωρούν. Σε έναν αντίστοιχο Α3 που πήραμε πριν περίπου 2 χρόνια (δεν θυμάμαι μοντέλο) στον χρόνο πάνω άρχισαν να χαλάνε οι κεφαλές και τελικά τον σουτάραμε (βέβαια μιλάμε για ημιεπαγγελματική χρήση – με καμιά 100 σελίδες το μήνα). Πρίν 3 μήνες που έψαξα έναν φτηνό Α4 για το σπίτι, τελικά κατέληξα σε έναν EPSON XP-202, καθότι δεν έβρισκα hp σε οικονομικό budget που να αλλάζει κεφαλή. Το αν θα αντέξουν οι κεφαλές του Epson δεν μπορώ να το ξέρω, αλλά στο κάτω κάτω ένα 50ρικο τον πήρα.

Είχα εδώ και 5 χρόνια έναν Canon IP4500 έγχρωμο inkjet εκτυπωτή για οικιακή χρήση.

Οικιακή σημαίνει ότι η χρήση του τον τελευταίο καιρό ήταν ελάχιστη έως ανύπαρκτη με αποτέλεσμα να βουλώσει η κεφαλή.

Παρόλο που βγαίνει πανεύκολα και πλένεται κάτω από την βρύση δεν κατάφερα να την κάνω να επανέλθει. :bye:

Ο εκτυπωτής είναι 100% λειτουργικός κατά τα άλλα, πλέον όμως άχρηστος και ψάχνωντας στο ebay διαπίστωσα ότι μια καινούργια κεφαλή κοστίζει όσο ένας καινούργιος εκτυπωτής...:slap:

Canon QY6-0075-000 | eBay

Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει καμμία πρόταση για σχετικά φθηνό και έγχρωμο εκτυπωτή που να υπάρχει δια παν ενδεχόμενο.

Για έγχρωμο laser δεν νομίζω, κοίταξα λίγο τις τιμές των αναλωσίμων έγχρωμων toner και μου έφυγαν τα (λιγοστά πλέον) μαλλιά...

Η χρήση του θα είναι καθαρά οικιακή και περιορισμένη, τονίζω.

ειχα περιπου το ιδιο προβλημα με τον 4600,μετα απο μπολικους καθαρισμους -μεσω του software - εγινε τζιτζι.Απλα το αναφερω μπας και δε το δοκιμασες !

Δοκιμασες να καθαρισεις την κεφαλη με ατμο ή διαλυμα νερου-αζαχ?
ειχα περιπου το ιδιο προβλημα με τον 4600,μετα απο μπολικους καθαρισμους -μεσω του software - εγινε τζιτζι.Απλα το αναφερω μπας και δε το δοκιμασες !

Ατμό και ajax όχι, οινόπνευμα μπόλικο ναι...

Έκανα καμμιά 10αριά καθαρισμούς και βαθιούς καθαρισμούς και χάλασα σχεδόν όλα τα μελανοδοχεία.

Αγόρασα καινούργια Original, μπας και αλλά τίποτα...

Το μαύρο έχει κολλήσει και δεν βγάζει απολύτως τίποτα. :(

Είσαι σίγουρος ότι αυτό ισχύει; Αυτό που ξέρω από την εμπειρία μου είναι ότι σε κάποιους εκτυπωτές η hp πουλάει ξεχωριστά κεφαλές οι οποίες μπορούν να αλλάξουν οποτεδήποτε, ανεξαρτήτως από τα μελάνια. Π.χ. με ένα Α3 CP 1700 που έχω με την αλλαγή κεφαλών ουσιαστικά έχεις καινούριο εκτυπωτή, βέβαια το κόστος είναι μεγάλο.

Παρόλα αυτά όμως στα τελευταία μοντέλα της φαίνεται να το έχει σταματήσει καθότι υποτίθεται ότι είναι αυτορυθμιζόμενες ή αυτοκαθαριζόμενες ή όπως τέλως πάντων το θεωρούν. Σε έναν αντίστοιχο Α3 που πήραμε πριν περίπου 2 χρόνια (δεν θυμάμαι μοντέλο) στον χρόνο πάνω άρχισαν να χαλάνε οι κεφαλές και τελικά τον σουτάραμε (βέβαια μιλάμε για ημιεπαγγελματική χρήση – με καμιά 100 σελίδες το μήνα). Πρίν 3 μήνες που έψαξα έναν φτηνό Α4 για το σπίτι, τελικά κατέληξα σε έναν EPSON XP-202, καθότι δεν έβρισκα hp σε οικονομικό budget που να αλλάζει κεφαλή. Το αν θα αντέξουν οι κεφαλές του Epson δεν μπορώ να το ξέρω, αλλά στο κάτω κάτω ένα 50ρικο τον πήρα.

Δεν είμαι σίγουρος, απλά το θυμάμαι ότι ίσχυε παλιά. Αν έχει αλλάξει κάτι... :hm:

Από EPSON δεν έχω καλή εμπειρία, σε 2-3 πολυμηχανήματα στο πρόσφατο παραλθόν διαπιστώσαμε ότι μόνο με αυθεντικά μελάνια δουλεύουν.

Γενικά το θέμα είναι πως τον θέλω απλά να υπάρχει στο σπίτι για μία στο τόσο.

Δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω πάνω από 60-70 ευρώ για κάτι τέτιοιο και από την άλλη θέλω τουλάχιστον να μπορώ να κάνω την δουλειά μου όταν αυτό απαιτηθεί...

για δες και αυτό HP Officejet 4500 All-in-One | Skroutz.gr το πήρε προχθές γνωστός μου πήγα και του τον εγκατέστησα, μου έκανε εντύπωση που τα μελάνια μέσα δεν ήταν "demo" ήταν βαριά. ~70ευρώ έχει, και μέσα περιέχει και κουπόνι για 20Ευρώ βενζίνη.

50Ευρώ δηλαδή όταν τα μελάνια του μόνο κάνουν 30+.

Ατμό και ajax όχι, οινόπνευμα μπόλικο ναι...

Έκανα καμμιά 10αριά καθαρισμούς και βαθιούς καθαρισμούς και χάλασα σχεδόν όλα τα μελανοδοχεία.

Αγόρασα καινούργια Original, μπας και αλλά τίποτα...

Το μαύρο έχει κολλήσει και δεν βγάζει απολύτως τίποτα. :(

καρμπον κατασταση,το μαυρο μετα απο 10 καθαρισμους αρχισε να τυπωνει 1/4 σελιδας κομπλε και μετα να "σβηνει", μετα απο μερικους ακομα εστρωσε, μονο οριτζιναλ μελανια απο τοτε.

Παντως μελλοντικα εγω θα σκεφτω πολυ σοβαρα λειζερ ,εδικα αμα παιζει πολυμηχανημα scanner/printer/fax, γιατι τα 15ml του μελανιου του fax θελανε 42€....

Μετά από ψάξιμο κατέληξα σε αυτόν Συσκευές Εκτύπωσης :: Εκτυπωτές :: Πολυμηχανήματα Inkjet :: HP Deskjet Ink Advantage 3515 e-All-in-One Printer (CZ279C) - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστών

Φθηνά μελάνια που από όσο είδα περιλαμβάνουν και την κεφαλή, αρκετά φθηνός, με δυνατότητα εκτύπωσης από smartphone κλπ...

Μετά από ψάξιμο κατέληξα σε αυτόν Συσκευές Εκτύπωσης :: Εκτυπωτές :: Πολυμηχανήματα Inkjet :: HP Deskjet Ink Advantage 3515 e-All-in-One Printer (CZ279C) - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστών

Φθηνά μελάνια που από όσο είδα περιλαμβάνουν και την κεφαλή, αρκετά φθηνός, με δυνατότητα εκτύπωσης από smartphone κλπ...

Συγνώμη για την ενόχληση, αλλά πως προκύπτει ότι τα μελάνια περιέχουν και την κεφαλή; Εγώ δεν βλέπω πουθενά κάτι τέτοιο.

Οι οικιακοί inkjet θέλουν τακτική χρήση και original μελάνια, αλλιώς αργά ή γρήγορα βουλώνουν και αχρηστεύονται. Είναι το τίμημα για τα πολύ μικρά ακροφύσια, ώστε να τυπώνουν σε υψηλές αναλύσεις. Είμαι παθών, ακόμα και σε hp που θεωρητικά το μελάνι αλλάζει μαζί με την κεφαλή

Συγνώμη για την ενόχληση, αλλά πως προκύπτει ότι τα μελάνια περιέχουν και την κεφαλή; Εγώ δεν βλέπω πουθενά κάτι τέτοιο.

Δεν αναφέρεται πουθενά αλλά το συμπέρανα από την φωτό. (μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια :o)

586620.jpg

EDIT...

Σήμερα που τον παρέλαβα βεβαιώθηκα. Τα 2 μελανοδοχεία περιλαμβάνουν και τις κεφαλές εκτύπωσης. :)

.

• 2 weeks later...

βασικά άλλοι hp έχουν ενσωματωμενή κεφαλί στα μελάνια και αλλοί κανονικές ανεξάρτητες κεφαλές.

Και εγώ υπέρ των ενσωματνμένων είμαι αλλά πλέον (τα τελευταία χρόνια) πολλές σειρές μελανιών της hp καιγονται αυτόματα μετά από κάποιο διάστημα (η με κάποια αστάθεια του ρεύματος) ακόμα και αν είναι γεμάτα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.