Jump to content

Windows 8 random restarts

Telumetar

Recommended Posts

Συνάδελφοι ,σύντροφοι και συναγωνιστές,

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Ο υπολογιστης μου ,με λειτουργικο win8 64bit pro, σε τυχαίες στιγμές κανει restart απο μονος.

Στο event viewer γίνεται η εξής ακολουθία γεγονότων πάντα λίγο πριν το rr.

There are 0x1 boot options on this system. 9.55:38 Source: Kernel

The bootmgr spent 0 ms waiting for user input. 9.55:38 Source: Kernel

The boot type was 0x0. 9.55:38 Source: Kernel

The operating system started at system time ‎2013‎-‎04‎-‎26T06:55:38.499913300Z. 9.55:38 Source: Kernel-general

The last shutdown's success status was false. The last boot's success status was true. 9.55:38 Source: Kernel-

boot

The system has been constrained to a periodic tick by exclusion listed in errata manager. 9.55:38 Source: HAL

Volume C: (\Device\HarddiskVolume1) is healthy. No action is needed. 9.55:43 Source: Ntfs

File System Filter 'npsvctrig' (6.2, ‎2012‎-‎07‎-‎26T05:27:33.000000000Z) has successfully loaded and registered with Filter Manager. 9.55:43 Source: Filter Manager

The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly. 9.55:43 Source: Kernel power

Ειδα τους δισκους με crystaldiskmark ο C κ οι αλλοι ειναι healthy... καμια ιδεα; ευχαριστω

Για αρχη απενεργοποιησε την αυτοματη επανεκκινηση σε περιπτωση μπλε οθονης και παρατηρησε εαν εμφανιζονται μπλε οθονες και τι μηνυματα εχουν.

Εχεις αλλαξει κατι στον υπολογιστη (software/hardware) απο τοτε που προεκυψαν τα ξαφνικα restart? Περα απο τους σκληρους, το υπολοιπο hardware σε τι κατασταση βρισκεται? Εισαι OCed?

• 1 month later...
το οποίο πως το απενεργοποιώ ;

απο 7αρια ειναι αλλα στο ιδιο σημειο ειναι !!

το ξετσεκαρεις !!

εγω χρησιμοποιω το blue_screen_view για τις δυσκολες περιπτωσεις !!

http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

Kappaalphataualphagammarhoalphaphi3AE0xdgfdhffdh.jpg

Το πρόβλημα ειναι το εξής....

Ξαφνικά η οθόνη θα γίνει μαυρη, οι ανεμιστήρες της gpu θα πανε στο 100% ,ήχος θα ακούγεται για λίγο και μετά θα κολλήσει το σύστημα.

Ως τώρα

1)cleaned the dust ,δεν παιζει σκονη

2)αλλαξα τα καλώδια απο το τροφοδοτικό

3)έκανα τις ρυθμίσεις για να παίρνω feedback απο το Bluescreenview αλλα δεν έχει δημιουργηθεί αρχείο minidump.dmp συνεπώς δεν ξέρω και τι το προκαλεί. Υποθέτω οτι το crashing ειναι τόσο βίαιο που τα win8 δεν προλαβαίνουν καν να το γράψουν σε φάκελο...

Υποθέτω το τροφοδοτικό μιας και έκανα stresstest στην gpu με furmark και πέρασε κανονικα

Υποθέτω οτι το crashing ειναι τόσο βίαιο που τα win8 δεν προλαβαίνουν καν να το γράψουν σε φάκελο...

Γι αυτη την περιπτωση υπαρχει ο Driver Verifier. Το post αναφερεται στα 7, η λογικη και οι λειτουργιες παραμενουν ιδιες και στα 8.

nvidia έχεις? Μπορεί να φταίνε οι drivers σου και μένα μου το έκαναν οι 320.18 τους έβγαλα τους ξανα έβαλα κ τέλος τα bsod..

Ναι nvidia... άλλαξα drivers αλλά το πρόβλημα παρέμεινε. Απο μια μικρη έρευνα στο ιντερνετ κατα βάση βλέπω κ συγκλίνουν στο οτι φταει το psu.... πραγματικά μόνο mobo και psu δεν εχω τσεκαρει....

Ναι nvidia... άλλαξα drivers αλλά το πρόβλημα παρέμεινε. Απο μια μικρη έρευνα στο ιντερνετ κατα βάση βλέπω κ συγκλίνουν στο οτι φταει το psu.... πραγματικά μόνο mobo και psu δεν εχω τσεκαρει....

Πριν αλλάξεις τροφοδοτικό τσέκαρε και τις μνήμες σου αν και συνήθως πετάνε μπλε οθόνες αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.