Jump to content

Προσοχή μην την πατήσετε με την DELL U2713HM ...

sdemetri

Recommended Posts

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply
Μόλις μου τηλεφώνησε η DELL και μου πρότεινε 1. να μεσολαβήσει για επιστροφή των χρημάτων μου από τον reseller, 2) να μου την αντικαταστήσει εκ νέου για όσες φορές θέλω με Refurbished από εδώ και πέρα. Τους ευχαρίστησα ευγενικά λέγοντας τους ότι θα κρατήσω την πρώτη μου οθόνη αφού μετά από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας το light bleed κάτω αριστερά έχει υποχωρήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορώ να το διακρίνω ακόμη και ψάχνοντας γι αυτό!!!

Συμπέρασμα:

1. Από την εμπειρία μου μπορούν κι άλλοι να βοηθηθούν αφού το bleed οφείλεται στην πίεση του πλαισίου που αλλάζει με τον καιρό λόγω διαστολής των υλικών μετά από συνεχείς ώρες λειτουργίας!!! (- Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς ... -)

2. Η DELL δεν παίζεται σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση του πελάτη !!!

3. Η U2713HM είναι μια καταπληκτική οθόνη και ότι καλύτερο στα λεφτά της !

:worship:Ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή... Το θέμα κλείνει θετικά για μένα ...:bye:

Χαιρομαι και εγω που τελειωσε το θεμα θετικα για σενα και συμφωνω οτι ο τιτλος αδικει την Dell. Αυριο ή μεθαυριο παραλαμβανω και εγω την δικη μου με αντικατασταση. Επιτρεψε μου να ποσταρω εδω πως θα παει η δικη μου φαση.

Συγχαρητηρια και καλοδουλευτη! :)

Με το καλό να παραλάβεις την νέα ... Περιμένω τα σχόλια σου μόλις την δοκιμάσεις ...

Aπαραδεκτο παντως το 90% των IPS να πασχουν απο αυτο το φαινομενο...

Πρεπει να φτιαξουν το quality control τους καποια στιγμη, αλλα δεν το βλεπω.

LG ftw ρε :p μαζι με Corsair ανταγωνιζονται για το τιτλο του καλυτερου QC.

Γεια σας και απο μενα! :)

Επιτελους χθες παρελαβα και εγω την αντικαταστατρια οθονη της Dell U2412M μου. Βασικα, ειχε γινει ενα μπερδεμα με την μεταφορικη εταιρια και περιμενα γυρω στις 5 μερες... Το θεμα αυτο ομως δεν αφορα την Dell Ελλαδας και ουδεμια ευθυνη δεν ειχαν αυτοι.

Anyway, εφτασε η οθονη καλα και στα tests που προλαβα μεχρι τωρα να της κανω δεν παρουσιαζει κανενα προβλημα :) Επισης, ισως να ειναι και ιδεα μου αλλα, νομιζω οτι εχει λιγο καλυτερο μαυρο :) Ειναι φτιαγμενη (manufactured date) την 12η εβδομαδα του 2013. Μπηκα και στο εργοστασιακο μενου με το που την ανοιξα και ειχε μηδεν ωρες λειτουργιας!

Ολα καλα λοιπον τελικα και απο μενα και θεωρω οτι αγορασα ενα πολυ καλο all around monitor και μαλιστα σε αρκετα καλη τιμη :)

Ευχαριστω, να ειστε καλα :)

...θα κρατήσω την πρώτη μου οθόνη αφού μετά από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας το light bleed κάτω αριστερά έχει υποχωρήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορώ να το διακρίνω ακόμη και ψάχνοντας γι αυτό!!!

Συμπέρασμα:

1. Από την εμπειρία μου μπορούν κι άλλοι να βοηθηθούν αφού το bleed οφείλεται στην πίεση του πλαισίου που αλλάζει με τον καιρό λόγω διαστολής των υλικών μετά από συνεχείς ώρες λειτουργίας!!! (- Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς ... -)

Σε τηλεόραση Panasonic 42άρα διαπιστώσαμε αρκετοί χρήστες ότι το light bleeding γινόταν ποιό έντονο τον χειμώνα ενώ το καλοκαίρι σχεδόν χανόταν.

Η διαφορετική συστολή/διαστολή των υλικών εσωτερικά της οθόνης αφήνει κάποιο απειροελάχιστο κενό στις άκρες με αποτέλεσμα να περνάει το φώς και να έχουμε το φαινόμενο αυτό...

Προφανώς έχεις και εσύ το ίδιο πρόβλημα.

Και αν αναλογιστούμε ότι οι κατασκευαστές των panels παγκοσμίως είναι ελάχιστοι, είναι πιθανό ασχέτως την μάρκα να ψωνίζουμε όλοι παρόμοιες οθόνες... ;)

Σου εύχομαι να χαρείς την νέα σου οθόνη Ioanna ...:fun:

Thanks dpolal για την επισήμανση σου! Έτσι πρέπει να είναι τελικά ...

Η U2713HM μου ρυθμίστηκε σε SRGB Mode με το SRGB icc calibration profile του TFT Central και είναι α π ό λ α υ σ η !!! 100% πρόταση αγοράς από μένα στα ~500€ είναι μονόδρομος ...

Γεια σας.

Με λυπη ερχομαι να σας ανακοινωσω οτι σημερα η νεα μου οθονη, Dell U2412M, που ειχα παραλαβει προσφατα ως αντικαταστατρια μιας παρομοιας με μονιμα αναμμενο κοκκινο pixel, μου παρουσιασε ενα μονιμα αναμμενο ασπρο pixel αυτη τη φορα. Το αντιληφθηκα εχοντας τον Google Chrome ανοιχτο στο Google, που εχει ολασπρο φοντο. Κατοπιν το ελεγξα με το προγραμμα Datum Pixel Repair. Εχει οκτω (8) χρωματα. Σε full screen mode το ασπρο pixel φαινεται σε ολα τα χρωματα, σε αλλα πιο εντονο σε αλλα πιο αχνο, εκτος απο το Black που δεν φαινεται καθολου.

Θα το παλεψω ολοκληρο το ΣαββατοΚυριακο με προγραμματα επιδιορθωσης. Την Δευτερα θα ενημερωθει η Dell Ελλαδος ΚΑΙ τα κεντρικα της Dell στην Ευρωπη, μεσω καποιων γνωστων που εχω.

Λυπαμαι πολυ. Οχι για την οθονη μου, εγω την ακρη θα την βρω οπως γινεται παντα!

Λυπαμαι πολυ για την Dell ομως... Κριμα.

Αντιο Dell.

Sorry to hear that ... Ναι τελικά με την DELL είναι να σου κάτσει απροβλημάτιστη οθόνη από την αρχή αλλιώς ...

Και την ειχα σε εκτιμηση την DELL . Ισως ειναι καλυτερα να αποσηρουν τις συγκεκριμενες οθονες για αστοχια υλικου.

τελικά μόνο εγώ ήμουν ο τυχερός με την συγκεκριμένη...μόνο πρόβλημα που είχα ήταν ότι το usb στην οθόνη πάνω με το που έβαλα το πρώτο στικ, βγήκε ένα πλαστικό μαύρο της θύρας, με συνέπεια την δεύτερη φορά που έβαλα ένα στικ να στραβώσουν τα pins. αλλά με λίγο υπομονή και ένα κατσαβιδάκι το έφτιαξα και βγαζώ βάζω usb άνετα...

τελικά μόνο εγώ ήμουν ο τυχερός με την συγκεκριμένη...μόνο πρόβλημα που είχα ήταν ότι το usb στην οθόνη πάνω με το που έβαλα το πρώτο στικ, βγήκε ένα πλαστικό μαύρο της θύρας, με συνέπεια την δεύτερη φορά που έβαλα ένα στικ να στραβώσουν τα pins. αλλά με λίγο υπομονή και ένα κατσαβιδάκι το έφτιαξα και βγαζώ βάζω usb άνετα...

Για την U2713HM λες?

Λοιπον εμεις μετα απο e-mail που σταληθκε απο χθες (26/05/2013, με συνημμενα ολα τα αποδεικτικα) και μετα απο τεσσερα τηλεφωνα που εγιναν σημερα, μαθαμε τελικα πριν λιγο οτι το θεμα εχει προωθηθει στους υπευθυνους και θα λαβουμε απαντηση μεσα στη βδομαδα. Να υπενθυμισω οτι εγω ζηταω (τωρα πια) επιστροφη χρηματων (και οχι μια ακομα αμφιβολης ποιοτητας οθονη).

Θα ενημερωσω περαιτερω οταν θα εχω νεωτερα.

νομιζω οτι το εχετε παρει στραβα το κουπί :hehe:

αν αυτα ειχαν συμβει σε LG ή Samsung, εκει να σας έβλεπα :bad:

Θα είχαν δώσει πολυ λιγότερα χρήματα,και παλι θα τους τις είχαν αλλάξει.

Αν θα έπαιρνε πίσω χρήματά...άγνωστο.

Λοιπον εμεις μετα απο e-mail που σταληθκε απο χθες (26/05/2013, με συνημμενα ολα τα αποδεικτικα) και μετα απο τεσσερα τηλεφωνα που εγιναν σημερα, μαθαμε τελικα πριν λιγο οτι το θεμα εχει προωθηθει στους υπευθυνους και θα λαβουμε απαντηση μεσα στη βδομαδα. Να υπενθυμισω οτι εγω ζηταω (τωρα πια) επιστροφη χρηματων (και οχι μια ακομα αμφιβολης ποιοτητας οθονη).

Θα ενημερωσω περαιτερω οταν θα εχω νεωτερα.

δώσε πόνο

τα λεφτά μας πίσω ρε αλήτες

μην σε τουμπάρουν πες ούτος η άλλος έχετε φάει κράξιμο στο net η μόνη λύση για να πω 2 καλά λόγια πλέον είναι να μου δώσετε μια καλή οθόνη τζάμπα:hehe:

Εμένα μου έχουν αφήσει για τρίτη στη σειρά εβδομάδα την οθόνη αντικατάστασης αν και τους πήρα και ενημέρωσα για να περάσει Courier να την πάρει ... Άλλος στην θέση μου θα ήταν "ευτυχισμένος" με 2 27άρες 1440p και θα ήθελε να του τις αφήσουν για όσο το δυνατό περισσότερο διάστημα στο σπίτι του αλλά εγώ την έχω πακεταρισμένη από τότε που την τέσταρα και δεν μου κάνει κέφι να την ξαναανοίξω αφού αν δείτε το bleed που παρουσιάζει θα σας πιάσουν τα γέλια ... Το μαύρο φαίνεται σαν γκριζο κίτρινο σε μεγάλη περιοχή κάτω αριστερά και κάτω δεξιά (- εδώ γκριζο άσπρο -). Λυπάμαι μόνο τον άτυχο που θα του την στείλουν στην συνέχεια ... DELL για μένα ποτέ ξανά κι ας έχει το καλύτερο aftersales service ... Τι να το κάνω; Εγώ απροβλημάτιστη οθόνη ήθελα να αγοράσω ... Τέλος πάντων με την αρχική μου τουλάχιστον κατάφερα να την ρυθμίσω έτσι ώστε να μην φαίνεται πολύ το bleed και τα κατάφερα αρκετά καλά, αλλά πάλι μέσα μου κάτι με "τρώει" κάθε φορά που κάθομαι απέναντι της και έχω κάτι αρκετά έως πολύ "σκοτεινό" να δω ... Καλή τύχη στους επόμενους γενναίους που θα την αγοράσουν ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.