Jump to content

Προσοχή μην την πατήσετε με την DELL U2713HM ...

sdemetri

Recommended Posts

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

H δική μου είναι απο Δεκέμβρη και όχι απο το you. Δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένα καταστήματα. Είναι γενικό το θέμα με τη συγκεκριμένη οθόνη. Το πρόβλημα είναι οτι το bezel πιέζει την οθόνη στις γωνίες. Προσπάθησε να το πιέσεις και θα δεις οτι bleed μεταφέρεται...

Ναι διάβασα όλα τα μηνύματα του φόρουμ στο link που έδωσες και φαίνεται ότι η DELL έχει σοβαρό πρόβλημα με αυτό το μόνιτορ! Τώρα ανησυχώ ακόμη περισσότερο για το ότι και η νέα οθόνη αντικατάστασης που θα μου έρθει θα είναι ίδια ή και χειρότερη από αυτήν που έχω!!! Παρόλα αυτά η οθόνη είναι εκπληκτική μετά από calibration και την απολαμβάνω με τα όποια προβλήματα bleeding έχει ... Σκέφτομαι όμως ότι σύντομα θα θελήσω να την αντικαταστήσω με κάτι πιο ακριβό αλλά και πιο ποιοτικό --> Viewsonic VP2770 ή Eizo EV2736WFS ... Σίγουρα θα βρω να την πουλήσω χάνοντας χρήματα βέβαια αλλά το να συνεχίσω τις αντικαταστάσεις με ανα-επισκευασμένες οθόνες μπας και μου κάτσει το καλό κομμάτι ... δεν το βλέπω πιθανό ... Ελπίζω να μου έρθει οθόνη που να μπορώ να ζήσω μαζί της με μικρούς συμβιβασμούς ... Θα ενημερωσω με φωτογραφίες όταν την παραλάβω ...

• 2 weeks later...

UPDATE: Περιμένοντας την νέα οθόνη αντικατάστασης να έρθει και συμβιώνοντας σχεδόν 3 εβδομάδες με την calibrated πλέον U2713HM έχω να πω ότι για τα λεφτά της είναι πάρα πολύ καλή έως εκπληκτική...

1. Gaming= με μία 7950 παίζω καλά με χαμηλωμένο το AA x2 τα πάντα με πολύ όμορφα χρώματα (- 8 bit πραγματικό χρώμα κι όχι 6 bit+AFR-) και ποιότητα εικόνας στο παιχνίδι ...

2. Text= Εδώ δεν μας τα λέει πολύ καλά η ανάλυση 2560x1440 που είναι πολύ κουραστική για πολύωρο προγραμματισμό στο Visual Studio ή διάβασμα τεχνικών άρθρων στο web ... Μάλλον μια οθόνη 24 ίντσες στα 190x1200 είναι προτιμότερη ... Αυτός είναι και ο λόγος που σκέφτομαι σοβαρά τις NEC EA244WMi και Eizo EV2436WFS ... Μέχρι τότε νάναι καλά το Ctrl + ...

3. Ταινίες= ΑΥΤΟ είναι το δυνατό της σημείο ... δεν έχω λόγια να την περιγράψω! Αφού η καλή Samsung HDTV που έχω έχει πολύ καιρό να ανοίξει ...

4. Γραφικά= Θα μπορούσε κανείς να εργαστεί σοβαρά (- ερασιτεχνικά πάντα βέβαια -) αφού photoshop, 3dsmax , adobe premiere , pinnacle studio κ.α είναι άψογα στην U2713HM

Όσοι θέλουν καλό μαύρο ας κοιτάξουν αλλού αφού πάσχει σε αυτό τον τομέα (-μέτριο μαύρο-) ... Υπάρχουν και οι VA τεχνολογίας οθόνες π.χ Benq GW2760HS

Η τελευταία μάλιστα όπως και η U2713HM δεν χρησιμοποιεί PWM τεχνική για οπισθοφωτισμό και είναι απαλλαγμένη από τρεμόπαιγμα όταν χαμηλώνει πολύ το Brightness (- πολύ σημαντικό για ξεκούραστη ανάγνωση κειμένων -) ...

Τελικά είναι καλή οθόνη αν και την παρεξήγησα λόγω του προβλήματος με το light bleed το οποίο όσο κι αν δεν το πίστευα αρχικά, έχει αρχίσει να υποχωρεί !!!

Παρόλα αυτά ΔΕΝ είναι το καλύτερο για μένα και τις ανάγκες μου οπότε η αναζήτηση κάποιας καλής οθόνης μάλλον συνεχίζεται για μένα ...

Παρακάτω μία screenshot από χαμηλού κόστους κινητό ...

Photo_0020.jpg

PS: Η κοπέλλα στην φωτό βρίσκεται σε έκσταση γιατί μόλις αγόρασε την U2713HM ... :haha:

[MENTION=17943]sdemetri[/MENTION] , βρήκες τελικά ακρη με το θέμα σου αδερφέ?

Με ενδιαφέρει η αγορά μιας 1440p και αυτή ήταν πρώτη στην λίστα μου αλλα με αυτά που έχω διαβάσει για τα "θεματάκια" της (bleed, yellow tint, μπαζάρισμα κοκ) έχει τρομάξει το μάτι μου και δεν βλέπω ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις (σκεφτόμουν και για Κορέα αλλα 300+ ευρω μαζι με τα κερατιάτικα στο τελωνείο για εγγύηση 0 ειναι ρώσικη ρουλέτα για μενα δεδομένου οτι τωρα τελευταία ο κύριος Μερφι με έχει μπιπ)...

Με αυτά που διαβάζω, δύσκολα με βλέπω να αλλάζω την 2711 στο σύντομο μέλλον.

Η Dell ήταν από τις πιο safe επιλογές, κρίμα είναι να μας τα κοπανησει και αυτή.

Sent from my Note II using Tapatalk 2

Λοιπόν:

1. Μπράβο στην DELL για την άμεση και άψογη εξυπηρέτηση της ...

2. Η νέα οθόνη Revision A00 March 2013 είναι ήδη μέσα στο κουτί της και φεύγει πίσω όπως ήρθε αφού εκτός από το γνωστό bleed κάτω αριστερά εμφάνιζε παρόμοιο και κάτω δεξιά !!! 1 Red Bright pixel detected !!!

3. Η παλιά μου Revision A00 December 2012 μένει! Είναι πολύ καλύτερη της νέας !!!

4. Τώρα έχω 3 λύσεις α) την κρατάω και ζω μαζί της αφού είναι οθονάρα κατά τα άλλα (- μόνο σε κάποιες σκοτεινές κάτω δεξιά φωτό-βίντεο καρέ με έχει ενοχλήσει όχι σε παιχνίδια όπου τα πάντα φαίνονται άψογα -) ή β) την πουλάω και πάω για κάτι πιο ποιοτικό από άποψη κατασκευής (- άρα και πιο ακριβό ...-) ή γ) αρχίζω τις συνεχείς ανταλλαγές με ανα-κατασκευασμένες (refurbished) ευχόμενος να μου κάτσει ... το 100% άψογο κομμάτι ...

Για όσους αναρωτιούνται ... ναι έχω γνώσεις θεωρίας χρώματος και ξέρω να καλιμπράρω ικανοποιητικότατα (- χωρίς την χρήση ακριβών colorimeters ή spectometers αφού δεν είμαι επαγγελματίας της εικόνας ...-) μια οθόνη κάνοντας χρήση των test του site: LCD monitor test images

Να κάνω κάτι λάθος δεν ... παίζει αφού κανένα calibration δεν μπορεί να διορθώσει τις κατασκευαστικές ατέλειες του light bleed ίσως να μετριάσει λίγο τις επιπτώσεις του σε καθημερινή χρήση ... (- Με αντίστοιχη μεθοδολογία ρυθμίσεων η 100% άψογη κατασκευαστικά 23άρα DELL U2311h που έχω δείχνει τέλεια ... -)

Sorry αν ακούγομαι κάπως σε αυτά που γράφω αλλά το να δίνεις 500 plus ευρώ και ειδικά σε μια δύσκολη περίοδο όπως τώρα για μία advanced οθόνη και να έχεις τέτοια προβλήματα ... δεν ξέρω είναι και μαζί μου ίσως άδικος ο Μέρφυ αυτή την εποχή ίσως ...

Συμπέρασμα: Made in CHINA αυτό είναι το πρόβλημα των U2713HM παίδες ... Χωρίς ποιοτικό έλεγχο τους βγαίνει τζαμπαντάν ... και σε όποιον κάτσει ... Για τους υπόλοιπους να μάθουν να ζουν με λίγο bleed ακούς τώρα που μου έχουν κι απαιτήσεις για ποιότητα εικόνας ... να πάρουν EIZO με 800€ αν θέλουν ποιότητα ... Α ρε DELL ξύλο που θέλεις ...

Αγοράστε την παιδιά στα λεφτά της δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο αλλά μην περιμένετε να σας κάτσει το 100% άψογο κομμάτι ...

για Games+Movies+Office Φοβερή ... ακόμη και με λίγο bleed ...

PS: Sorry αν σας κούρασα έγραφα χωρίς να σκέφτομαι για να μου φύγει η ένταση ... Πάρτε την στην τελική εγώ την ευχαριστιέμαι πολύ κι έτσι ...

Λοιπόν:

1. Μπράβο στην DELL για την άμεση και άψογη εξυπηρέτηση της ...

2. Η νέα οθόνη Revision A00 March 2013 είναι ήδη μέσα στο κουτί της και φεύγει πίσω όπως ήρθε αφού εκτός από το γνωστό bleed κάτω αριστερά εμφάνιζε παρόμοιο και κάτω δεξιά !!! 1 Red Bright pixel detected !!!

3. Η παλιά μου Revision A00 December 2012 μένει! Είναι πολύ καλύτερη της νέας !!!

4. Τώρα έχω 3 λύσεις α) την κρατάω και ζω μαζί της αφού είναι οθονάρα κατά τα άλλα (- μόνο σε κάποιες σκοτεινές κάτω δεξιά φωτό-βίντεο καρέ με έχει ενοχλήσει όχι σε παιχνίδια όπου τα πάντα φαίνονται άψογα -) ή β) την πουλάω και πάω για κάτι πιο ποιοτικό από άποψη κατασκευής (- άρα και πιο ακριβό ...-) ή γ) αρχίζω τις συνεχείς ανταλλαγές με ανα-κατασκευασμένες (refurbished) ευχόμενος να μου κάτσει ... το 100% άψογο κομμάτι ...

Για όσους αναρωτιούνται ... ναι έχω γνώσεις θεωρίας χρώματος και ξέρω να καλιμπράρω ικανοποιητικότατα (- χωρίς την χρήση ακριβών colorimeters ή spectometers αφού δεν είμαι επαγγελματίας της εικόνας ...-) μια οθόνη κάνοντας χρήση των test του site: LCD monitor test images

Να κάνω κάτι λάθος δεν ... παίζει αφού κανένα calibration δεν μπορεί να διορθώσει τις κατασκευαστικές ατέλειες του light bleed ίσως να μετριάσει λίγο τις επιπτώσεις του σε καθημερινή χρήση ... (- Με αντίστοιχη μεθοδολογία ρυθμίσεων η 100% άψογη κατασκευαστικά 23άρα DELL U2311h που έχω δείχνει τέλεια ... -)

Sorry αν ακούγομαι κάπως σε αυτά που γράφω αλλά το να δίνεις 500 plus ευρώ και ειδικά σε μια δύσκολη περίοδο όπως τώρα για μία advanced οθόνη και να έχεις τέτοια προβλήματα ... δεν ξέρω είναι και μαζί μου ίσως άδικος ο Μέρφυ αυτή την εποχή ίσως ...

Συμπέρασμα: Made in CHINA αυτό είναι το πρόβλημα των U2713HM παίδες ... Χωρίς ποιοτικό έλεγχο τους βγαίνει τζαμπαντάν ... και σε όποιον κάτσει ... Για τους υπόλοιπους να μάθουν να ζουν με λίγο bleed ακούς τώρα που μου έχουν κι απαιτήσεις για ποιότητα εικόνας ... να πάρουν EIZO με 800€ αν θέλουν ποιότητα ... Α ρε DELL ξύλο που θέλεις ...

Αγοράστε την παιδιά στα λεφτά της δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο αλλά μην περιμένετε να σας κάτσει το 100% άψογο κομμάτι ...

για Games+Movies+Office Φοβερή ... ακόμη και με λίγο bleed ...

PS: Sorry αν σας κούρασα έγραφα χωρίς να σκέφτομαι για να μου φύγει η ένταση ... Πάρτε την στην τελική εγώ την ευχαριστιέμαι πολύ κι έτσι ...

Λυπαμαι πολυ που σου ξαναετυχε κακο κομματι :(

Και εγω αγορασα προσφατα μια Dell U2412M και περιμενω αλλαγη για 1 bright red pixel. Ομως εχω αρχισει και φοβαμαι τωρα... :( :(

Εχω και εγω και την Dell U2311H και πραγματικα ειναι αψογη σε χρωματα, με πολυ καλυτερο μαυρο απο την προσφατη μου, αλλα αυτο μενει ακομη να το ελεγξω, διοτι τωρα δεν της δινω σημασια.

Παντως εμενα και στην πρωτη μου Dell (U2311H) μου ειχε τυχει dead pixel αλλα τοτε αλλαχθηκε σε 2-3 μερες και μεχρι σημερα ειναι βεβαια αψογη!

edit: βεβαια, για να ειμαι 100% δικαιη οφειλω να πω οτι μου προταθηκε απο την Dell να επικοινωνησω με το καταστημα αγορας και να ζητησω απο αυτους νεα οθονη, και μετα να τα κανονισουν αυτοι με την Dell αλλα εγω προτιμησα να περιμενω νεα οθονη απευθειας απο την Dell.

Κριμα πραγματικα διοτι (μαλλον) δεν υπαρχουν καλυτερες οθονες σε αυτες τις τιμες! Αμα σου κατσει βεβαια...

:(

H Dell μολις εφαγε ακυρο απο μενα για τουλαχιστον 5 χρονια.

Ελεγα να την προτιμησω για λαπτοπ αλλα μετα απο τετοια χουνερια που κανει με ελαττωματικα προϊοντα...ουτε στον εχθρο μου.

Οπως επισης εχει φαει ακυρο η seagate, που πουλαει σκληρους δισκους για καινουριους με bad sectors.

Εταιριες που πουλαν εν γνωση τους ελαττωματικα προϊοντα και κανουν ιστοριες μετα πρεπει να τρώνε προστιμο.

Καλημερα και παρακαλω :)

Επιτρεψε μου μια off topic ερωτηση: πηγα στο site που αναφερεις και προσπαθησα να κανω τα test αλλα οι εικονες που δινονται σε αυτο το site δεν καταλαμβανουν ολοκληρη την οθονη. Τις κατεβασα κιολας αλλα και παλι ειναι μικροτερες απο την οθονη, εκτος απο μια. Ολα αυτα βεβαια σε full screen mode. Ειναι σωστο αυτο? Μηπως ξερεις που μπορω να βρω τετοιες εικονες που να καταλαμβανουν ολοκληρη την οθονη, δηλ. να εχουν αναλυση 1920 Χ 1200?

Ευχαριστω! :)

Πάτα το F11 και θα γίνουν Full Screen ... hope it helps ...

Το εκανα αλλα δεν γινονται. Δηλ. δεν καταλαμβανουν ολοκληρη την οθονη, μαλλον επειδη εχουν μικροτερες διαστασεις. Πχ. η πρωτη ειναι 990 Χ 768

Παρεπιπτοντως, σημερα ειχα τηλεφωνημα απο την Dell, ηρθε και μενα η νεα οθονη μου! Θα την εχω το αργοτερο μεχρι την Παρασκευη στο σπιτι μου, οποτε θα γραψω και εντυπωσεις.

Μόλις μου τηλεφώνησε η DELL και μου πρότεινε 1. να μεσολαβήσει για επιστροφή των χρημάτων μου από τον reseller, 2) να μου την αντικαταστήσει εκ νέου για όσες φορές θέλω με Refurbished από εδώ και πέρα. Τους ευχαρίστησα ευγενικά λέγοντας τους ότι θα κρατήσω την πρώτη μου οθόνη αφού μετά από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας το light bleed κάτω αριστερά έχει υποχωρήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορώ να το διακρίνω ακόμη και ψάχνοντας γι αυτό!!!

Συμπέρασμα:

1. Από την εμπειρία μου μπορούν κι άλλοι να βοηθηθούν αφού το bleed οφείλεται στην πίεση του πλαισίου που αλλάζει με τον καιρό λόγω διαστολής των υλικών μετά από συνεχείς ώρες λειτουργίας!!! (- Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς ... -)

2. Η DELL δεν παίζεται σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση του πελάτη !!!

3. Η U2713HM είναι μια καταπληκτική οθόνη και ότι καλύτερο στα λεφτά της !

:worship:Ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή... Το θέμα κλείνει θετικά για μένα ...:bye:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.