Jump to content

acer aspire 5920g καμμένη κάρτα γραφικών

tina7

Recommended Posts

Καλημέρα,

έχω το laptop acer aspire 5920g και εδώ και πόσο καιρό έχει καεί η κάρτα γραφικών.

Το έχω πάει σε πολλά καταστήματα για να μου το κάνουν, αλλά στο τέλος γίνετε συνέχεια το ίδιο. Μαύρη οθόνη και μετά τίποτα. Διάβασα τα άλλα posts που έχουν γίνει σχετικά με αυτό το θέμα και πλέον είμαι σε δίλημμα.

Αξίζει να αλλάξω την κάρτα γραφικών ή γίνεται να το πουλήσω για ανταλλακτικά?

Ποιες κάρτες γραφικών είναι συμβατές? (αποφάσισα να ψάξω μόνη μου μήπως βρω σε καλή τιμή.

Αξίζει να την αλλάξω? (το αγαπάω πολύ αυτό το laptop)

Γίνετε να το πουλήσω για ανταλλακτικά? Πόσο περίπου κερδίζω με αυτό?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. :thank_you2:

P.S. η διαδικασία αυτή με το να μου διορθώνουν την κάρτα γραφικών και αυτή να χαλάει, γίνετε εδώ και περίπου δύο χρόνια και πλέον δεν παίρνει άλλη αναβολή, έχω αγανακτήσει...

Πως γίνεται να σου διορθώνουν το πρόβλημα και να ξανασυμβαίνει?

Η κάρτα που παίρνει το laptop σου είναι τύπου MXM II

Έχω το ίδιο laptop και είμαι ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές

όταν λέω ότι μου το φτιάξανε, εννοώ ότι κάτι κάνανε κάτι με θερμό αέρα νομίζω στην είδη υπάρχουσα κάρτα. δεν μου την αντικατάστησαν. Κάπου είχα διαβάσει ότι αυτό κρατάει από μερικές μέρες μέχρι μερικούς μήνες. οπότε δεν είναι λύση αυτή.

Acer MXM Models and Cards

λογω θερμοκρασιας, σου συνιστω να βαλεις τιν ιδια

και να μην το ζοριζεις και πολυ

βασικα τι επαιζες και το εκαψες? παιχνιδια στο fb?

Εγώ το έχω λίωσει σε αρκετά παιχνίδια και δεν έχω κάνενα θέμα μέχρι τώρα

Εγω εχω 5920G οπου του εχω κανει Reflow με Liquid Flux VOC Free και τοποθετηση "παστουλας" αντι για Thermalpad και το λαπτοπακι λειτουργει χωρις κανενα προβλημα εδω και 14μηνες .

ΟΚ .... δεν εχω επανω σε κανα "κρεβατι" ουτε του φραζω τους αεραγωγους και λειτουργει ΑΨΟΓΑ με την "θερμη" 8600Μ GT

Και Reballing να κανεις - και αλλη καρτα να βαλεις , αμα φραζεις τους αεραγωγους ειναι θεμα ωρων να "σκασει" παλι ;)

Επειδή με το πρώτο μου laptop την πάτησα μια που ήμουν αρχάρια (έκαψα την μητρική) σε αυτό πρόσεχα πολύ τους αεραγωγούς και όλα... Παιχνίδια? Μπόλικα... Ήμουν φοιτήτρια τότε, οπότε καταλαβαίνεις...

Δεν ξέρω αν μου έκαναν reflow ή rebailing. Πάντως μου το έκαναν πολλές φορές.

Έχω διαβάσει σε πολλά site ότι και άλλοι είχαν πρόβλημα με κάψιμο της κάρτας σε αυτό το laptop.

Το θέμα μου είναι αξίζει πλέον να αγοράσω κάρτα γραφικών ή να το πουλήσω? Έχει καμία αξία αν το πουλήσω?

ειδικα "χαλασμενο" θα στο παρουνε σε τιμη χωμα, οποτε δεν αξιζει να το πουλισεις

ειναι και παλιο μοντελο... (1100 ειχα σκασει στο πλαισιο)

το δικο μου με ambient 20c, gpu-cpu εχει καπου στα 50c idle.

Μετα απο 10 λεπτα fb βαραει 90αρια ευκολα

@mpoumpis! τι θερμοκρασιες, ποια παιχνιδια και clocks/vlots stock?

Reflow εγινε, στραβωσε το pcb της καρτας κι αυτο ηταν, τα'παμε.

Αν σε βγαλει απο αθηνα μερια στειλε ενα ΠΜ να βαλουμε τη καρτουλα στο IR να δουμε τι μπορει να γινει.

Reflow εγινε, στραβωσε το pcb της καρτας κι αυτο ηταν, τα'παμε.

Αν σε βγαλει απο αθηνα μερια στειλε ενα ΠΜ να βαλουμε τη καρτουλα στο IR να δουμε τι μπορει να γινει.

Μετα απο τοσα "solarium" που "εφαγε" η καρτα , δεν την παλευει στο IR συναδερφε ;)

κοπελια δεν κανεις τιποτα με reflow η reballing και θα σ πω γιατι.

λογω της δουλειας μου εχω εναν φιλο που εχει μηχανημα για reflow.

το εργοστασιο κανει ψυχρες και αυτοματοποιημενες κολλησεις με αποτελεσμα οταν ενα λαπτοπ βαραει 90αρια κατι και καπου να ξεκολαει και αυτο ηταν.οταν κανεις reflow παιζεις 50/50 να φτιαχτει γιατι θερμαινεται η καρτα σε συγκεκριμενους βαθμους(και αυτο λογω των ψυχρων κολησεων που κανουν στο εργοστασιο)και οπου η πυκνοτητα της κολησης που εχει ξεκολλησει ειναι μεγαλη μπορει και να μην τη διορθωσει το reflow.

αν εχεις επιτυχια,μετα απο καποιο καιρο λογω παλι των ψυχρων κολησεων σε συναρτηση με το θερμο αερα στο reflow κατι θα ξεκολλησει και αντε παλι τα ιδια.

με το reballing ξεκολαει ο επεξεργαστης της καρτας και κολλιεται απο την αρχη(οχι με ψυχρες κολησεις).

εχω ενα 8930G που εδω και καμποσο καιρο προσπαθω και γω να βρω τι εχει.

οταν πας να το ανοιξεις μα συνδεδεμενο το φορτιστη,ανοιγει,εχω εικονα και κατα το boot στα windows σβηνει ακαριαια και κανει επανεκιννηση μονο του.

χωρις το φορτιστη μπουταρει κανονικα στα windows και μετα απο κανα 2λεπτο ξανα τα ιδια.

εκανα με το φιλο reflow αλλα παλι τα ιδια.αυτος επιμενει οτι φταιει η καρτα.

για να μη σε κουραζω η γνωμη μου ειναι να παρεις αρχικα μια καρτουλα και στη συνεχεια να βρεις τροπο ετσι ωστε οταν δουλευει το μηχανηματακι να ψυχεται οσο καλυτερα γινεται.

για να το πουλησεις για ανταλακτικα στην ουσια το σκοτωνεις τζαμπα.

το 90% των laptop πεθαινουν απο θερμοκρασιες και οταν λεμε θερμοκρασιες εννοουμε 100αρια σε ψιλοβαρια παιχνιδια οποτε καταλαβαινεις.

αυτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.