Jump to content

προβλημμα με καρτα γραφικων gtx 550

panos 12

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

παιδια καλησπερα ειμαι καινουριος στο φορουμ, οποτε καλως σας βρηκα, λοιπον εχω αυτη την καρτουλα περιπου 1,5 χρονο κανει μια πολυ σπαστικη συχνοτητα, και στα παιχνιδια και παντου η ερωτηση μου ειναι μπωρει να γινει αντηκατασταση; μου λενε οτι επειδη δεν εχει καποιο προβλημμα δεν μου την αλλαζουνε, αλλα νομιζω οτι αυτο που εχω εγω ειναι προβλημα και πιστευω οτι αλλαζετε η καρτουλα

ποια ειναι η γνωμη σας;

Αυτό στο κάνει πάντα ή μόνο όταν το σύστημα σου είναι idle;

Μπες στο BIOS και απενεργοποίησε το C1E support και ξαναδοκίμασε.

συνηθως το κανει και σε idle και στα παιχνιδια, ακομα και οταν ανεβοκατεβαζω την μπαρα σε μια ιστοσελιδα αλλα πολυ περισσοτερο το κανει οταν παιζω παιχνιδια σε υψηλη αναληση ακομα και στο youtube γενικα παντου το κανει με λιγα λογια απ οτι με ειπανε ειναι το φαινομενο οτι καποιο πηνειο εχει καει, εγω αυτο που θελω να μαθω επειδη εχει και εγγυηση η καρτουλα αν σε αυτη την περιπτωση με καλυπτει η εγγυηση γιατι εικονα εχει, εκτος απο μερικα παιχνιδια που εχει λιγο flickering

Κανε οτι λεει και ο απο πανω.Λογικα θα μειωθει ο θορυβος αισθητα.Αν οχι, ισως ειναι μητρικη η τροφοδοτικο.

καλα το δοκιμαζω και βλεπουμε παντος ειμαι σιγουρος οτι ειναι απο την καρτα γιατι καπια διαγνωστικα που δοκιμασα για την καρτουλα φενεται να ακουγεται απο εκει ο θορυβος

το καλυτερο διαγνωστικο ειναι...

ανοιγεισ το πλαινο καπακι.. τρεχεσ ενα παιχνιδι ταυτοχρονα , βαζεισ το αυτι σου κοντα στο p.c, και βλεπεισ απο που ακουγετε..

το καλυτερο διαγνωστικο ειναι...

το εκανα αυτο και καταλαβα οτι ειναι απο την καρτα γραφικων μου

ανοιγεισ το πλαινο καπακι.. τρεχεσ ενα παιχνιδι ταυτοχρονα , βαζεισ το αυτι σου κοντα στο p.c, και βλεπεισ απο που ακουγετε..

αυτο σε πια καρτελα ειναι; στο bios μεσα

Αυτό στο κάνει πάντα ή μόνο όταν το σύστημα σου είναι idle;

Μπες στο BIOS και απενεργοποίησε το C1E support και ξαναδοκίμασε.

παιδια τιποτα ξανα το ειδιο τι γινεται τωρα; δεν μειωθηκε καθολου αυτη η συχνοτητα:confused:το αντιθετο ακουγετε πιο πολυ, το γυριζω οπως ητανε

Ενεργοποιημένο το C1E κάνει περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας ο επεξεργαστής αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχεις coil whine από την μητρική λόγω της πτώσης τάσης στον επεξεργαστή που εφαρμόζεται. Από εκεί και πέρα ΑΝ δεν είναι η μητρική το πρόβλημα σου το επόμενο που θα κοίταζα πλην της κάρτας γραφικών είναι το τροφοδοτικό. Αν δεν μπορεί να δώσει αρκετή ισχύς στο σύστημα σου υπάρχει περίπτωση να ακούς coil whine από τα ηλεκτρονικά του PSU.

Ακόμα και με ανοιχτό το pc case πάντως είναι αρκετά δύσκολο να το εντοπίσεις. Με κλειστό case δεν υπάρχει πιθανότητα να βρεις τι φταίει.

Ενεργοποιημένο το C1E κάνει περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας ο επεξεργαστής αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχεις coil whine από την μητρική λόγω της πτώσης τάσης στον επεξεργαστή που εφαρμόζεται. Από εκεί και πέρα ΑΝ δεν είναι η μητρική το πρόβλημα σου το επόμενο που θα κοίταζα πλην της κάρτας γραφικών είναι το τροφοδοτικό. Αν δεν μπορεί να δώσει αρκετή ισχύς στο σύστημα σου υπάρχει περίπτωση να ακούς coil whine από τα ηλεκτρονικά του PSU.

Ακόμα και με ανοιχτό το pc case πάντως είναι αρκετά δύσκολο να το εντοπίσεις. Με κλειστό case δεν υπάρχει πιθανότητα να βρεις τι φταίει.

ναι αλλα το τροφοδοτικο το μετρησα με ενα πολυμετρο δειχνει κανονικα +12 και +5 αρα δεν νομιζω να ειναι απο εκει περα, τωρα εμενα μου φενεται οτι ακουγεται απο την καρτα γραφικων αλλα και παλι αφου εκλεισα αυτο το C1E δεν θα επρεπε να ακουγεται εστω και πιο σιγανα;

Όχι απαραίτητα.

Αν ο θόρυβος ήταν από τα power phases της μητρικής θα έβλεπες τρομερή διαφορά. Μπορεί όμως να είναι από αλλού.

Το ότι δίνει 5 και 12 volt το τροφοδοτικό δεν λέει τίποτα. Στην προκειμένη κιόλας δεν μας νοιάζει η τάση αλλά αν κάποιο πηνίο συντονίζει και αρχίζει να τσιρίζει. Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με την κάρτα γραφικών αλλά είναι ΠΟΛΥ πιο σπάνιο.

Είσαι σίγουρος ότι ακούγεται το ίδιο είτε παίζεις game με full 3D settings και το ίδιο όταν είσαι idle ή απλά κάνεις web browsing σε απλές σχετικά σελίδες;

κοιταξε οταν ειμαι σε idle οπως τωρα, δεν ακουγεται τιποτα, τις περισσοτερες ομως φορες ακουγεται εντονα και σε idle κατασταση οταν παω να μετακινησω λιγο την μπαρα απο την σελιδα αρχιζει να ακουγεται, οταν βλεπω βιντεο στο youtube σε υψηλη αναλυση και εκει περα ακουγεται, ακομα και οταν φωρτωνει μια σελιδα ακουγεται, ακομα και οταν ανοιγω τον υπολογιστη εκει που φορτωνει τα windows ακουγεται και εκει περα εντονα, οταν παω να τρεξω furmark εκει παλι δεν ακουγεται τιποτα, ενω οταν παιζω παιχνιδια ακουγεται πιο εντονα στις εισαγωγες και λιγοτερο μεσα στο παιχνιδι αλλα και παλι ακουγεται, δεν ξερω τι γινεται, αρχιζω να πιστευω μηπως ειναι το τροφοδοτικο μου και οχι η καρτα μου, και αν ειναι το τροφοδοτικο μην τα καψει και ολα αν εχει προβλημμα, δεν μπωρο να καταλαβω απο που ειναι, εκει που λες φταιει η καρτα γραφικων, παιζει να ειναι και το τροφοδοτικο, γιατι δεν κανει θορυβο οταν την κανω τεστ, πως μπωρο να το εξακριβοσω;:nada:

ειναι decent δεν λεω,αλλα υπαρχουν περιστατικα με coil και σε αυτη την σειρα.Για να το εξακριβωσεις τωρα,το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να βρεις ενα αλλο απο εναν φιλο σου και να το δοκιμασεις.

αν το αφησω ετσι υπαρχει περιπτωση αυτο να χαλασει τελειως ή να βραχυκηκλωση και να με καψει και τιποτε αλλο; ή ακουγεται μονο αυτος ο θορυβος

κοιταξε οταν ειμαι σε idle οπως τωρα, δεν ακουγεται τιποτα, τις περισσοτερες ομως φορες ακουγεται εντονα και σε idle κατασταση οταν παω να μετακινησω λιγο την μπαρα απο την σελιδα αρχιζει να ακουγεται, οταν βλεπω βιντεο στο youtube σε υψηλη αναλυση και εκει περα ακουγεται, ακομα και οταν φωρτωνει μια σελιδα ακουγεται, ακομα και οταν ανοιγω τον υπολογιστη εκει που φορτωνει τα windows ακουγεται και εκει περα εντονα, οταν παω να τρεξω furmark εκει παλι δεν ακουγεται τιποτα, ενω οταν παιζω παιχνιδια ακουγεται πιο εντονα στις εισαγωγες και λιγοτερο μεσα στο παιχνιδι αλλα και παλι ακουγεται, δεν ξερω τι γινεται, αρχιζω να πιστευω μηπως ειναι το τροφοδοτικο μου και οχι η καρτα μου, και αν ειναι το τροφοδοτικο μην τα καψει και ολα αν εχει προβλημμα, δεν μπωρο να καταλαβω απο που ειναι, εκει που λες φταιει η καρτα γραφικων, παιζει να ειναι και το τροφοδοτικο, γιατι δεν κανει θορυβο οταν την κανω τεστ, πως μπωρο να το εξακριβοσω;:nada:

Τα παραπάνω τείνουν προς καταστάσεις χαμηλής κατανάλωσης ισχύος. Όταν φορτώνει τα windows και στην εισαγωγή ενός παιχνιδιού δεν έχεις χρήση CPU/GPU. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις και άλλα power saving features στο BIOS να δεις αν σταματήσει τελείως. Το C1E πάντως μην το ενεργοποιήσεις γιατί θα είναι σίγουρα χειρότερα από θέμα θορύβου σε idle.

αρα λοιπον παμε σε προβλημμα τροφοδοτικου και οχι της καρτας γραφικων αλλα με κανει εντυπωση γιατι το πολυμετρο δειχνει σταθερες τασεις,

ολα αυτα που λες τα εκλεισα οτι ειχε στο bios τα απενεργοποιησα αλλα δεν εγινε τιποτα παλι τα ειδια, μπορω να το αλλαξω το τροφοδοτικο; ειναι κανονικα σε εγγυηση αλλα δεν ξερω αν θα το δεχτουν, αφου οι τασεις του ειναι καλες

Δεν μπορώ να σου αποκλείσω 100% την μητρική με τους ελέγχους που έχεις κάνει μέχρι τώρα. Η καλύτερη λύση θα ήταν να γίνει μεμονωμένα δοκιμή κάποιων ή όλων των ύποπτων hardware σε άλλο σύστημα.

εαν παρω ενα psu tester ειναι καλυτερο απο το πολυμετρο;

επισης εβαλα το occt το προγραμμα που κανει τεστ το τροφοδοτικο και ολα κολουσανε δεν το αφησα να ολοκληρωθει παιζει καπιο ρολο αυτο;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.