Vagosman Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2013 Καλημέρα σε όλους. Είμαι στην αναζήτηση για GTX670 και άνω, αποκλειστικά EVGA (λόγω αμοιβαίου σεβασμού ) και θα ήθελα την βοήθεια σας σε τι έκδοση να πάω. EVGA | Products | Graphics Σαν πιο vfm θα προτιμήσω μάλλον την 670 αλλα το θέμα είναι πια έκδοση; FTW edition με 4Gig Ram; Πλησιάζει όμως την 680! σε τιμή. Με backplate χωρίς; Γενικά άπειροι συνδιασμοί. Αλλά το budget θα ήθελα να κρατηθεί στα 450€ max.αν και πάλι πολλά είναι. Ακρίβυναν οι κάρτες. Παλιότερα οι αντίστοιχες κατηγορίες έπαιζαν τουλάχιστον 100-150€ κάτω Ευχαριστώ ΥΓ: Βγήκε ο Τιτάνας με HydroCopper Link to comment Share on other sites More sharing options...
Septic Απρίλιος 25, 2013 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2013 Σε τι αναλυση θα παιζεις? 1 monitor μονο? Θα κανεις sli αργοτερα? Θα κρατισεις τη μαμα ψυκτρα?Εγω θα επερνα 670ftw/ftw sig2. Pcb απο 680 και clockαρουν και πολυ. Η απλη ftw κανει λιγο θορυβο παραπανω. Η ftw sig ψυχει λιγο καλυτερα. Το backplate ειναι θεμα ομορφιας. Αν θες το παιρνεις.Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havic Απρίλιος 25, 2013 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2013 Λίγο offtopic Υπάρχει μια φήμη τις τελευταίες μέρες ότι κατά τον Ιούνιο θα βγουν οι gtx 760ti, gtx 770 και gtx 780 δεν ξέρω κατά πόσο είναι φήμη ή αλήθεια από τι στιγμή που η amd θα βγάλει τις hd8000 προς το τέλος του χρόνου αλλά ίσως να αξίζει να το καθυστερήσεις λίγο, σε περίπτωση πάντα που δεν την έχεις άμεσα ανάγκη, αλλιώς go for it. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagosman Απρίλιος 25, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2013 1 μονιτορ αλλα θελω να με κρατήσει για τουλαχιστον 3 χρόνια.Μελλοντικές πιθανές αναβαθμίσεις για νερό αλλα και μεγαλύτερης ανάλυσης μόνιτορ. Απότι είδα η SIG2 δεν βγαίνει με 4Gb; Θεωρώ δυνατό χαρτί για μελλοντική χρήση την διπλή ΡΑΜ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagosman Απρίλιος 25, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2013 Λίγο offtopic Υπάρχει μια φήμη τις τελευταίες μέρες ότι κατά τον Ιούνιο θα βγουν οι gtx 760ti, gtx 770 και gtx 780 δεν ξέρω κατά πόσο είναι φήμη ή αλήθεια από τι στιγμή που η amd θα βγάλει τις hd8000 προς το τέλος του χρόνου αλλά ίσως να αξίζει να το καθυστερήσεις λίγο, σε περίπτωση πάντα που δεν την έχεις άμεσα ανάγκη, αλλιώς go for it. Δεν είσαι οφφ τοπικ σε καμία περίπτωση. Το είχα ψάξει και εγώ για το πότε θα έβγαινε η 7η γενιά αλλα δεν είχα κάτι να το στοιχειοθετήσω. Μπορώ να περιμένω αν μιλάμε για 2-3 μήνες, σίγουρα θα βοηθήσει είτε σε πτώση τιμών για τις 6άρες είτε σε διατήρηση τιμών για τις 7άρες.Για να δούμε όμως θα έχουμε τι θα έχει να προσφέρει.. Κάποιο άρθρο σχετικο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havic Απρίλιος 25, 2013 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2013 Όπως είπα είναι φήμες,anyway ορίστε μερικά Link NVIDIA GTX 780 5GB & GTX 770 4GB Video Cards Coming!GeForce GTX 780, GeForce GTX 770 and GeForce GTX 760 Ti DetailedsweclockersNvidia GeForce GTX 700 Series Lineup (2013) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Απρίλιος 25, 2013 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2013 Σε ενδιαφέρει μονή κάρτα ή sli; Σε τι ανάλυση παίζεις;Επίσης το "βάθος χρόνου τρία (3) χρόνια" το θεωρώ οριακά εφικτό, με παράλληλη πτώση των απαιτήσεων σε απεικόνιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Απρίλιος 25, 2013 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2013 εαν σε ψηνει SLi configuration παντως στα λεφτα αυτα παιζει και το σεναριο δυο κλοκαρισμενων καλων αεροψυκτων 660 και σου μενουν και ρεστα εναλλακτικα παιζεις και με μια 660Ti τωρα κι ενδεχομενως αλλη μια μτχ οταν δεις τα πραγματα να σκουραινουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagosman Απρίλιος 25, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2013 Προς το παρόν σκεφτόμουν για single gpu και για οικονομία ρευματος μιας και δεν μας παίρνει πολύ αυτες τις εποχές. Θέλω στο ρελαντί να είμαι μέχρι τα 200W με οθόνη.Επίσης προς το παρόν η ανάλυση είναι Full HD με πιθανή επέκταση μελλοντικά. Επειδή είμαι και σε φάση μετακόμισης με πολλά και απρόβλεπτα έξοδα μπορώ να τρενάρω λίγο την αγορά, να δούμε και αν βγεί η 7η γενιά.Κοπρίτη 2Χ660 Τι ποσο στέκονται ποσοστιαία απένταντι στις πιο ισχυρές 670, 680; Βλέπω γύρω στο 10% διαφορά μονο απο την 670 αλλα απο θόρυβο; Είναι δουλεμένη στην τσίτα.Πάντα είχα μια απορία τι τελικά δίνει ενα SLI. Σίγουρα όχι 100% αυξηση (διπλασιασμο) επιδόσεων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Απρίλιος 25, 2013 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2013 Ήμουν έτοιμος να ποστάρω αλλά με κάλυψε πλήρως ο [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION].Μου πήρε ακριβώς όμως τα λόγια από το στόμα μου!!!Τα ίδια ακριβώς θα σου έλεγα και εγώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Απρίλιος 25, 2013 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2013 Προς το παρόν σκεφτόμουν για single gpu και για οικονομία ρευματος μιας και δεν μας παίρνει πολύ αυτες τις εποχές. Θέλω στο ρελαντί να είμαι μέχρι τα 200W με οθόνη.Επίσης προς το παρόν η ανάλυση είναι Full HD με πιθανή επέκταση μελλοντικά. Επειδή είμαι και σε φάση μετακόμισης με πολλά και απρόβλεπτα έξοδα μπορώ να τρενάρω λίγο την αγορά, να δούμε και αν βγεί η 7η γενιά.Κοπρίτη 2Χ660 Τι ποσο στέκονται ποσοστιαία απένταντι στις πιο ισχυρές 670, 680; Βλέπω γύρω στο 10% διαφορά μονο απο την 670 αλλα απο θόρυβο; Είναι δουλεμένη στην τσίτα.Πάντα είχα μια απορία τι τελικά δίνει ενα SLI. Σίγουρα όχι 100% αυξηση (διπλασιασμο) επιδόσεων.Διάβασε και αυτό αν θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papatsonis Απρίλιος 25, 2013 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2013 Προς το παρόν σκεφτόμουν για single gpu και για οικονομία ρευματος μιας και δεν μας παίρνει πολύ αυτες τις εποχές. Θέλω στο ρελαντί να είμαι μέχρι τα 200W με οθόνη.Επίσης προς το παρόν η ανάλυση είναι Full HD με πιθανή επέκταση μελλοντικά. Επειδή είμαι και σε φάση μετακόμισης με πολλά και απρόβλεπτα έξοδα μπορώ να τρενάρω λίγο την αγορά, να δούμε και αν βγεί η 7η γενιά. Κοπρίτη 2Χ660 Τι ποσο στέκονται ποσοστιαία απένταντι στις πιο ισχυρές 670, 680; Βλέπω γύρω στο 10% διαφορά μονο απο την 670 αλλα απο θόρυβο; Είναι δουλεμένη στην τσίτα. Πάντα είχα μια απορία τι τελικά δίνει ενα SLI. Σίγουρα όχι 100% αυξηση (διπλασιασμο) επιδόσεων. Επειδή στιγμιαία μου πέρασε από το μυαλό να ζευγαρώσω την 660Ti μου (παρόλο που δοκίμασα για άλλη μια φορά πρόσφατα sli με 480.. και το αποτέλεσμα ΔΕΝ με έπεισε -και ας είχα πραγματικά καλά /avg/ fps στο bf3..), με βάση το review του techspot για την 7990, τα έβαλα σε ένα excel-άκι, όπου φαίνονται τα avg FPS, τα 1% Time FPS, και ο λόγος 1%/AVG , όπου δείχνει πολύ χοντρικά πόσο σταθερή απόδοση έχει η κάθε κάρτα -> μικρό ποσοστό %.. μεγάλη διακύμανση και stuttering here i come... Τέλος πρόσθεσα 2 στήλες, αυτό που θα αποκαλούσα "user experience %" προφανώς όσο πλησιάζει το νούμερο το 100% τόσο σαν μονοπύρηνο συμπεριφέρεται το SLI.. Παρά κάποια περίεργα αποτελέσματα τα οποία τριπλοέλεγξα, σε 1080p στα 4 παιχνίδια με "χαμηλά fps<70" (crysis3, FC3, Sleeping Dogs, Hitman) μόνο στο 1από4(crysis3) έχει συγκρίσιμη απόδοση(93,6%), με τα άλλα 3από4 να έχουν απλώς καλή/καλούτσικη συμπεριφορά (~72-81%). Στα δε 1600p όπου πλέον τα παιχνίδια με χαμηλά fps είναι 6 για το SLI, έχουμε 1 κορυφαίο αποτέλεσμα(crysis3), 2 πολύ καλά (Hitman/Tomb Raider), 1 καλούτσικο(FC3) και 2 "εμετικά"... (Sleeping dogs/MOH). Στο BF3 που με ενδιαφέρει π.χ., είναι δελεαστική η "πραγματική" βελτίωση... αλλά συνολικά... ??? είναι μάλλον καλή/καλούτσικη (άστο καλύτερα το M-GPU για τύπους σαν τον [MENTION=478]sebastian[/MENTION] :big_boss:-> δεν παίζω τα παιχνίδια που δεν πάει καλά η κάρτα μου.. ), οπότε κρίνεις και αποφασίζεις ανάλογα με το ποια παιχνίδια παίζεις και ελπίζεις απλώς να βελτιωθεί σε όσα "έρχονται με σακουλίτσα για τον εμετό..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagosman Απρίλιος 26, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2013 Απότι καταλαβαίνω SLI FTW, αλλα υπάρχουν και σοβαρά μειονεκτήματα με θόρυβο και θερμοκρασίες αλλα και κατανάλωσης.Εκει που ουσιαστικά πας να γλυτώσεις μερικά φράγκα θα χρειαστεί να επενδύσεις σε 2ο μηχάνημα για 24/7. Για νερό δεν μπορώ να το συζητήσω ακόμη γιατι θέλω ενα 500ρικο στην ξεφτίλα (μαζι με κουτια κτλ)Είναι πολλά που πέφτουν στο τραπέζι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.