Jump to content

παρακαλώ ερώτηση για intel onboard graphics

nikonick

Recommended Posts

Δεν χρειάζεται overclocking o επεξεργαστής σου για gaming όποια ή όποιες κάρτες γραφικών και να αγοράσεις. Οπότε αν είναι για το gaming, μην μπαίνεις στον κόπο.

Εκεί που θα σε βοηθήσει κάπως το ο/c είναι στις άλλες ασχολίες σου.

δεν χρησιμοποιώ προγράμματα όπως photoshop ή autocad οπότε πιστεύω οτι δεν θα μου χρειαστεί για λίγο η ψύχτρα απλώς θέλω το 3770 κ σε περίπτωση που τον χρειαστώ ποτέ να τον κάνω oc να έχω την δυνατότητα , οπότε απο οτι καταλαβαίνω αν δεν κάνω oc τον επεξεγαστή δεν χρειάζεται να του βάλω ψύχτρα .

Στο overclocking η ψύκτρα είναι απαραίτητη. Χωρίς overclocking δεν είναι απαραίτητη

αλλά καλό είναι να υπάρχει. Καλό κάνει, κακό δεν κάνει που λέμε :)

Ένα μέτριο cooler κάνει κοντά στο 20άρι ενώ ένα καλούτσικο για OC κοντά στο 30άρι. Το stock cooler τα καταφέρνει αλλά να ξέρεις ότι σε full load κάνει αρκετό θόρυβο σε σημείο που να μην υποφέρεται ειδικά καλοκαιρινούς μήνες και σε gaming καταστάσεις. Κατ εμένα καλό είναι να συνυπολογίσεις αυτό το σχετικά μικρό ποσό αν εκτιμάς την ηρεμία και τα αυτιά σου :p

EDIT: Σε απλές δουλείες όπως browsing και χαμηλό load είναι καλούτσικη λύση η stock.

τι λέτε για αυτή την μητρική ASUS P8Z77-M PRO πιστεύω οτι κάνει την ίδια δουλειά με τις άλλες που προτείναμε προηγουμένως

Oι άλλες είναι -τουλάχιστον θεωρητικά- καλύτερες στο overclocking λόγω των

περισσότερων power phases, της τροφοδοσίας του επεξεργαστή δλδ. Συν τοις

άλλοις είναι full atx ενώ αυτή που κοιτάς είναι micro.

Αν υπολογίσουμε και την τιμή της, δεν θα την πρόκρινα σαν επιλογή.

δεν τον θέλω για πολύ απαιτητικά παιχνίδια αλλά όσο ναναι απο καποια ενδεικτικά σχόλια απο την intell όσον αφορά τα intel graphics 4000 και τα παιχνιδια που μπορεί να παίξει σε full ανάλυση είναι μέσα στα όρια που θέλω για να λειτουργήσει ο υπολογιστής μου και απο εκεί και έπειτα αν χρειαστεί στο μέλλον να βάλω κάρτα γραφικών θα βάλω αλλα την παρούσα στιγμή λόγω έλλειψης χρημάτων δεν έχω την δυνατότητα , και προσπαθώ να βρώ για την πιο οικονομική λύση για μια μητρική για oc 3770k επεξεργαστή και μνήμη ram 32 gb , να έχει usb 3 και 2 θέσεις pci για πιθανόν crossfire στο μελλον .

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα... Οι IGP της Intel δεν κάνουν για games ! Καλά καλά δεν κάνουν για H264 ...

Βάλε εξωτερική κάρτα γρα games από 110€ και επάνω αν θες να παίζεις σε full HD με παραχωρήσεις ...

Για να παίζεις καλά θες 200+€ και κοιτάς σε 7870 !

Αυτά.

[MENTION=7477]adpanos[/MENTION]

«Οι IGP της Intel δεν κάνουν για games ! Καλά καλά δεν κάνουν για H264»

χρησιμοποιώ εδώ και λίγο καιρό το 4000 μέχρι να βάλω κανονική κάρτα, το CIV IV εντάξει το παίζει μέχρι στιγμής σε 1440 ανάλυση, το δοκίμασα και σε 1920*1080 για κάποια ώρα κι ήταν εντάξει. Δε ξέρω αν θα άντεχε για πολλές ώρες με τους χάρτες.

Το H264 επίσης δείχνει να το παίζει αν και καταλαβαίνω ότι θα ήταν καλύτερο με dedicated κάρτα.

Για τα παιχνίδια έχει δίκιο ο [MENTION=7477]adpanos[/MENTION], απλά κάποια τα παίζει γιατί είναι βελτιστοποιημένα

για intel igpu. Γενικά για παιχνίδια δεν κάνει με τίπποτα. Για full hd ταινίες προφανώς

και δεν χρειάζεσαι κάρτα. Υπήρχε (σε όσους το βλέπανε τέλος πάντων) ένα θέμα

με τους sandy bridge αλλά στους ivy λύθηκε.

εγώ για να πώ την αλήθεια κανα LOL , starcraft ή καμιά dota 2 να παίξω για παιχνίδι .που απο οτι κοίταξα στην στην κάρτα γραφικών την intel graphics 4000 αυτά τα games είναι μέσα , καλά δεν λέω παίζει ρόλο και σε τι αναλυση τα παίζεις και τι οθόνη έχεις .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.