nikonick Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2013 καλο απόγευμα σε όλουςπαρακαλώ θα ήθελα να μάθω εάν αυξήσω το όριο συχνότητας τις onboard κάρτας γραφικών τις intel από τα 1100 εργοστασιακή τιμή στα 1450 mgz μέσο bios θα έχω καλλίτερην απόδοσιν και εάν υπάρχει κανένας κίνδυνος από υπερθέρμανσηςη μητρική μου μια asus p8h61m-le με share ram τα 256 mb για την onboard κάρτα γραφικών έχει όριο τα 3000 mgz ως ανωτατη τιμήναι το ξέρω ότι μια εξωτερική κάρτα γραφικών θα μου δώσει περισσότερη ισχύ αλλα προς το παρόν δεν είναι μέσα στον προϋπολογισμού μουπρογράμματα που δουλεύω είναι τα illustrator cs2 και sony vegas 8σας ευχάριστο
nucleus Απρίλιος 25, 2013 #2 Απρίλιος 25, 2013 Λογικά θα έχει επίπτωση στις θερμοκρασίες του επεξεργαστή σου και θα είναι ανεβασμένες μια και η οnboard είναι πάνω στον επεξεργαστή οπότε καλό θα ήταν να ελέγχεις την θερμοκρασία αν το επιχειρήσεις.Για το αν θα έχει καλύτερη απόδοση στα 2 προγράμματα που αναφέρεις δεν γνωρίζω.
billpeppas Απρίλιος 25, 2013 #3 Απρίλιος 25, 2013 Δεν ξέρεις καν αν θα είναι stable στα 1450MHz ( πιθανότατα δεν θα είναι, τουλάχιστον όχι δίχως μπόλικη extra τάση )
nikonick Απρίλιος 25, 2013 Author #4 Απρίλιος 25, 2013 αγαπητοί φίλοι σας χαιρετώ"και ευχάριστο για τις απαντήσεις σαςτο manual γραφει ότι πάει μέχρι 3000 mhzεάν έχω ελεύθερο χρόνο θα δοκιμάσω να αυξήσω μονο την συχνότητα ας πούμε μέχρι 1300 mhz μέσο bios και χωρίς να πειράξω τίποτα άλλο να το αφήσω το pc να τρέχει κανένα video rendering για 2 3 ώρες και θα δούμε αν μπορεί να αντέχει, ναι θα βάλω και όριο στην θερμοκρασία του cpu οποτε αν έχουμε μεγάλη αύξηση θερμοκρασίας πάνω από το όριο το pc θα κλείσει θα σας πω τι έγινε
nucleus Απρίλιος 25, 2013 #5 Απρίλιος 25, 2013 Ποιόν επεξεργαστή έχεις ακριβώς?Να πηγαίνει μεχρι τα 3000 Mhz η ενσωματωμένη κάρτα λίγο δύσκολο.EDIT:Ενδεικτικά για τον 3770Κ ARK | Intel
nikonick Απρίλιος 25, 2013 Author #6 Απρίλιος 25, 2013 αγαπητέ nucleus σε χαιρετώδεν έχω και κανένα μεγάλο cpu απλά έναν celeron g530 αφού ήθελα να περάσω στους intel μετά από χρονια με amdδεν είναι και άσχημος ο celeron απλά λόγο οικονομικής κρίσις δεν μπορώ να πάρο κάτι καλύτερο οποτε ψάχνω τρόπους να δυναμώσω λίγο το pc εάν αυτό μπορεί να γίνει με κάποιες extra ρυθμίσεις του biosόσο για την συχνότητα τις onboard κάρτας γραφικών εδώ και καμια ώρα την έχω στα 1350 mhz και η θερμοκρασίες μέσο του hwinfo32 είναι ακόμη πολύ χαμηλές με μητρική στους 27 και cpu στους 33 σε 96% φορτίο σε video rendering στο sony vegas 8δεν ξέρω αν θα αντέχει αλλα φαίνεται ότι κάτι τις κερδίζω από ταχύτητα και από τι μπορώ να πω το pc τρέχει κάπως καλύτερα από προηγούμενοςσας αφήνω γιατί φεύγω για δουλειά οποτε θα τα ξαναπούμε αύριο η μεθαύριοευχάριστο
cba Απρίλιος 27, 2013 #7 Απρίλιος 27, 2013 Γιατί δέν παίρνεις μια φθηνή μεταχειρισμένη καρτούλα να κάνεις τη δουλειά σου;
vagsk Απρίλιος 27, 2013 #8 Απρίλιος 27, 2013 Το πρόβλημα δεν είναι η κάρτα γραφικών. Από τα 2 προγράμματα που αναφέρεις το illustrator cs2 δεν κάνει χρήση της GPU σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ενώ το sony vegas 8 για να χρησιμοποιήσει την GPU θέλει 512ΜΒ video μνήμη και πάνω και στην περίπτωση της intel αναφέρει υποστήριξη μόνο της HD4000 που είναι η latest έκδοση και είναι εφοδιασμένη σε high end CPU. Βέβαια όπως και κάθε άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο πάλι πρωτίστως στον επεξεργαστή θα στηριχτεί.Ο Celeron που έχεις για επεξεργαστή γενικά είναι αρκετά low σε επεξεργαστική ισχύ. Είναι δύσκολο να γίνει OC (ως αδύνατο σε 1155 πλατφόρμα) και ακόμα και αν γινόταν δεν θα ξεζούμιζες τόσα πολλά σε επεξεργαστική ισχύ από τον συγκεκριμένο.
nikonick Απρίλιος 28, 2013 Author #9 Απρίλιος 28, 2013 αγαπητοί φίλοι σας καλημερίζωευχάριστο για τις πολύ κατατοπιστικές απαντήσειςναι σίγουρα ο g530 είναι ο πιο φτηνός επεξεργαστής τις intel αλλα η αγορά έγινε τότε χωρίς να έχω επιλογή γιατί ήτανε καθαρά θέμα χρημάτων, πάντως δεν μπορώ να πω ότι είναι για πέταμα αφού έχει για εμενα σχετικά καλές επιδόσεις σε θέμα renderingόσο για την κάρτα γραφικών ναι είναι αδύνατον να έχω καλές επιδόσεις αν και έχω δει μια σημαντική μείωση στους χρόνους renderingχτες μιλούσα με έναν φίλο και έχει μια quadro fx4700 τις pny και την δίνει 100 euro αλλα εγώ του πρότεινα να του βγάλω τις φωτογραφίες από τα γενέθλια του γιου του ... αν δεχτεί καλόςσας ευχάριστο πάντως για όλες τις πληροφορίες μου μου δώσατε
ynns Μάϊος 7, 2013 #10 Μάϊος 7, 2013 Γιατί δεν δοκιμάζεις να ανεβάσεις την συχνότητα της GPU σε μικρότερα βήματα, π.χ. ανά 100MHz? Δούυλεψέ τη λίγο καιρό έτσι και, αν το σύστημα είναι σταθερό δώσε άλλα 100 κ.ο.κ.
Kosmos Μάϊος 8, 2013 #11 Μάϊος 8, 2013 Γιατί δεν δοκιμάζεις να ανεβάσεις την συχνότητα της GPU σε μικρότερα βήματα, π.χ. ανά 100MHz? Δούυλεψέ τη λίγο καιρό έτσι και, αν το σύστημα είναι σταθερό δώσε άλλα 100 κ.ο.κ.Εγω θα ελεγα 10-10mhz, εκτος αν εχουν αλλαξει τοσο πολυ τα πραγματα απο την τελευταια φορα που εκανα oc καρτα γραφικων.
Dragoonlord Ιούνιος 2, 2013 #13 Ιούνιος 2, 2013 Θα ήθελα να ρωτήσω μιας και μιλάμε για onboard κάρτες γραφικών σε έναν επεξεργαστή 3770κ ποια μητρική θα μπορούσε να μεγιστοποιήσει με βάση το συγκεκριμένο επεξεργαστή την απόδοση της onboard κάρτας γραφικών. Έχω ψάξει για μητρικές αλλά θα θελα να ρωτήσω σε budget περίπου των 100 euro τι μητρικές θα προτείνατε που θα μπορούσα να χρησιμοποιούσα το intel graphics 4000
vagsk Ιούνιος 2, 2013 #14 Ιούνιος 2, 2013 Η απόδοση της on board κάρτας γραφικών δεν εξαρτάται από την μητρική. Μόνη εξαίρεση είναι αν γίνει overclocking σε επεξεργαστή ΚΑΙ κάρτα γραφικών αυτού αλλά πάλι η απόδοση είναι πάρα πολύ μικρή. Διάλεξε μητρική χωρίς να σε απασχολεί η κάρτα γραφικών. Από τη στιγμή που έχει έξοδο για την ενσωματωμένη IGP είσαι κομπλέ. Απλά να ξέρεις ότι σε απαιτητικά παιχνίδια η κάρτα γραφικών δεν αποδίδει.
Dragoonlord Ιούνιος 2, 2013 #15 Ιούνιος 2, 2013 δεν τον θέλω για πολύ απαιτητικά παιχνίδια αλλά όσο ναναι απο καποια ενδεικτικά σχόλια απο την intell όσον αφορά τα intel graphics 4000 και τα παιχνιδια που μπορεί να παίξει σε full ανάλυση είναι μέσα στα όρια που θέλω για να λειτουργήσει ο υπολογιστής μου και απο εκεί και έπειτα αν χρειαστεί στο μέλλον να βάλω κάρτα γραφικών θα βάλω αλλα την παρούσα στιγμή λόγω έλλειψης χρημάτων δεν έχω την δυνατότητα , και προσπαθώ να βρώ για την πιο οικονομική λύση για μια μητρική για oc 3770k επεξεργαστή και μνήμη ram 32 gb , να έχει usb 3 και 2 θέσεις pci για πιθανόν crossfire στο μελλον .
Trexx Ιούνιος 2, 2013 #16 Ιούνιος 2, 2013 Οι καλύτερες, δοκιμασμένες και πιο οικονομικές λύσεις για όλα όσα περιγράφειςείναι αυτή Asrock Z77 Extreme4 | Skroutz.grκαι αυτή: Gigabyte GA-Z77X-UD3H | Skroutz.grΓια το overclocking προφανώς θα χρειαστείς και ψύκτρα αν δεν έχεις ήδη.Οι μητρικές είναι πάνω κάτω ισάξιες. Η gigabyte έχει ένα χρόνο εγγύηση επιπλέοναλλά έχει μια pci. Η asrock έχει δύο. Προσωπικά θα έπαιρνα την gigabyte αν και έχωτο μεγάλο αδερφάκι της asrock. Σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο να αξιοποιήσεις και τις δύο pciενώ έχεις crossfire σε όποια μητρική κι αν πας.Μην πειράξεις τα ενσωματωμένα γραφικά.
vagsk Ιούνιος 2, 2013 #17 Ιούνιος 2, 2013 Τα ενσωματωμένα γραφικά αποδίδουν σε παιχνίδια μόνο σε χαμηλές αναλύσεις. Πάνω από 1280x1024 αρχίζουν και πέφτουν αρκετά. Σε full HD είναι πάτος. Η asrock που σου προτείνουν παραπάνω είναι μια πολύ καλή all around solution
Dragoonlord Ιούνιος 2, 2013 #18 Ιούνιος 2, 2013 παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις ενημερώσεις πιστέψτε με είναι αρκετα χρήσιμες και σας ευχαριστώ πολύ , Παρεπιμπτόντος αν υπάρχουν και άλλες προτάσεις πχ πιο οικονομικές όσον αφορά με μητρικές κάρτες είμαι ανοιχτός για να τις συμπεριλάβω υπόψιν μου και να τις ψάχνω στις αγορά καθώς και να τις συγκρινώ . Ευχαριστώ και πάλι παιδιά είστε μεγάλη βοήθεια.
Trexx Ιούνιος 2, 2013 #19 Ιούνιος 2, 2013 Πιο οικονομικές για o/c και crossfire, όχι, δεν υπάρχουν. Αν το oc που θα κάνεις είναιμετρημένο και ξεχάσεις το crossfire, τότε μπορείς να πέσεις στα 100 ευρώ. Αλλά αξίζειγια 30-40 ευρώ να βάλεις τόσους περιορισμούς;Ψύκτρα έχεις τελικά; Αν όχι, υπολόγιζε άλλα 30 ευρώ για ψύκτρα.
Dragoonlord Ιούνιος 2, 2013 #20 Ιούνιος 2, 2013 να πω την αλήθεια τον επεξεργαστή για τους πρώτους 6 μήνες δεν θα κάνω oc με το που αγοράσω μια καινιούρια κάρτα γραφικών και αλλάξουν και οι απαιτήσεις στο gaming τότε θα το κάνω οπότε θεωρώ την ψύκτρα θα την βάλω με την αγορά της κάρτας γραφικών μαζί .
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.