Jump to content

Πολυεργαλειο

Iraklis

Recommended Posts

Καλησπερα θελω να κανω μια αγορα τυπου Dremell διαθετω 80 ευρω η χρηση θα γινει γενικη κυριως σε λαμαρινες και σε Ξυλα.

θελω να αντεχει στις υψηλες θερμοκρασιες

Να κοβει καλα σε λαμαρινα γαλβανιζε των 2mm

και τελευταιο Να μου κρατησει για αρκετο καιρο.

Ευχαριστω :)

γιατί τι ακριβώς το χρειάζεσαι?

μήπως θα σε βόλευε καλύτερα μια σέγα??

για συγκεκριμενα σημεια οπως για μοντες και οχι μονο

Η σεγα θα ηταν μια λυση αλλα δεν πιστευω οτι θα με καλυψει.

επειδή μίλησες για ξύλο σου πρότεινα τη σέγα. με ενα 80άρι παίρνεις μια αξιοπρεπέστατη

άμα μπορείς να χειριστείς καλά μια σέγα , κ με τη βοήθεια ενός τρυπανιού, μπορείς να κάνεις πολλά. Είναι πολύ δυνατότερη απο τα τύπου dremel εργαλεία, κόβει καλύτερες ευθείες , πιο μεγάλα πάχη κτλ κτλ.

αν είσαι σίγουρος οτι δε σε καλύπτει τοτε πάρε ενα dremel 3000 . σκυλί είναι

Σιγουρα η Σεγα μπορει να κανει καλα κοψιματα το γνωριζω αυτο, αλλα σκεφτηκα οτι με το dremel θα γινει η δουλεια μου και στην λαμαρινα και στο ξυλο ξυλο δεν ενοουσα κανα κορμου δεντρου αλλα σε λεπτο παχος :p, επισης με προβληματιζει εντονα μην πω οτι με ανησυχει για τις λαμαρινες των 2mm, θα τα κοψει ; η θα τρεχω για δισκακια ; :hmm:

Ηρακλη το dremel άγιο και χρυσό αλλά στο ξύλο θα έχεις θέματα.

Ναι μεν έχει δίσκους κοπής ειδικούς για ξύλο αλλά πες μου αν θες να κόψεις ένα ξύλο πάχους 2 εκατοστών πχ πως θα το φέρεις βόλτα;

Θα κόψεις απο πάνω και απο κάτω προσπαθώντας να πετύχεις καθετότητα και να βρεις το ακριβες σημείο με το πρώτο κόψιμο; Δε νομίζω.

Εν αρχή μπορείς να πας σε dremel αλλά όχι για το ξύλο κατά τη γνώμη μου. Εκτός αν κάνεις τις κοπές στο ξύλο με τα προσαρτήματα που πουλάνε με αυτό. Βέβαια τα θεωρώ υπερκοστολογημένα για να είμαι ειλικρινής, τα προσαρτήματά τους.

τα απλά δισκάκια τρώγονται γρήγορα. υπάρχουν τα [ame=http://www.amazon.com/Dremel-426-Fiberglass-Reinforced-Cut-Off/dp/B00004UDH9]ενισχυμένα fiberglass[/ame] που κρατάνε πολύ περισσότερο.

απλώς το εργαλείο θέλει κ το σωστό χειρισμό .αν πας γρήγορα κ πιέζεις το μηχάνημα τότε τρώγονται γρηγορότερα οι δίσκοι ή σπάνε κιόλας.

μην ξεχάσεις να πάρεις κ γυαλιά . Η χρηματική τους αξία μικρή , η σημασία τους μεγάλη ;)

Για το Dremel καθεαυτό δεν ξέρω, αλλά κρίνοντας από διάφορα dremelοειδή που έχουν περάσει από τα χέρια μου, θα πρότεινα κάποιο κανονικό δράπανο και ένα πακέτο με εξαρτήματα Dremel (όχι απαραίτητα γνήσια).

Για οτιδήποτε εκτός από εξαιρετικά λεπτοδουλειές θα είσαι πολύ καλύτερα!

πχ. για να κάνω τρύπα 2mm σε αλουμίνιο πάχους 1.5μμ μου φεύγει ο κ....:...:

Το dremel έχει κάποια εξαρτήματα για ξύλο απλά είναι πανάκριβα (Προσάρτημα Mini Saw (670) 39€, Δίσκος κοπής/διαμόρφωσης 25,4 mm (542) 17- 25€ και Δίσκος κοπής ξύλου (SC544) 17€ δεν ξέρω αν συμπεριλαμβάνετε και το SpeedClic (SC402) 8€, δεν έχω χρησιμοποίησει και δεν ξέρω πόσο καλά/αποτελεσματικά είναι.

Προσωπικά δεν συμπαθώ τις σεγες, αν θες ακρίβεια δεν κάνουν πολλά, με αρκετή προσπάθεια και προσοχή κάτι θα κάνεις βέβαια αλλά είναι δύσκολο, για φάλτσα ειδικά πολύ fail (εμπειρία από bosch σε 18mm mdf κ μελαμίνη ξύλα), για το μόνο που κάνουν είναι αν θες να κάνεις καμία κυκλική εγκοπή σε κάνα ξύλο, για ευθείες και φάλτσα νομίζω είναι καλύτερα τα δισκοπριονα χεριού αλλά θα ξεφύγεις σε χρήματα καθώς δεν κάνουν για μέταλλο…

Ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση απ'ολους σας, οποτε αποκλειουμε την κοπη ξυλου, μπορειτε να μου προτιμησετε ενα καλο dremel ; που να με καλυψουν τα παραπανο που εγραψα,

γιατι βλεποντας στο skroutz ειδα στις τιμες πανω κατω των 79 ευρω 5 dremel :baby:

προσωπικά έχω το 3000 που σου είπε και ο rusty πιο πάνω.

Μια χαρά εργαλείο είναι

dremel 3000 - Διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία | Skroutz.gr

Η μονη διαφορα απ'ολα αυτα ειναι τα εξαρτηματα σωστα ;

αυτο τι λεει ;

Multitool 3000 + 25 εξαρτηματα DREMEL - Μικροεργαλεία - Ερασιτεχνικά (Do It Yourself)

Εγώ έχω το dremel 300/30 (125 Watt) δεν έχω κάποιο παράπονο, αλουμίνιο 2mm το κόβει άνετα και γενικά ότι βίδες και διάφορα μεταλλικά που έχω κόψη, τα άλλα εξαρτήματα δεν τα έχω χρησιμοποιήσει οπότε no comment , τα νέα μοντέλα που βλέπω είναι το 3000 (130 W) και 4000 (175 W) τα άλλα είναι μπαταρίας, το 3000 είναι κοντά στα χρήματα που διαθέτεις οπότε δες τα εξαρτήματα που δίνουν οι δυο εκδόσεις (έχουν 20€ διαφορά) και πάρε όποια νομίζεις σε βολεύει καλύτερα

DREMEL� 3000 (3000-15) 58€

DREMEL� 3000 (3000-1/25) 78€

Πάντως αφού αποφάσισες dremel δες και τα παρακάτω, μπορεί να σε καλύψουν σε ξύλο.

Δίσκος κοπής/διαμόρφωσης 25,4 mm (542)

Δίσκος κοπής ξύλου (SC544) SpeedClic (το speedclic συμπεριλαμβάνετε στο 1/25 αλλίως + 8€ για να το αγοράσεις)

• 4 weeks later...

Καλησπερα μετα απο καιρο πηρα στα χερια μου το dremel 3000 ωραιο πολυεργαλειο αλλα εχω big problem το χρησιμοποιησα 2 φορες για κοψιματα σε λαμαρινα γαλβανιζε 2mm και σημερα στην 2η φορα που χρησιμοποιησα για 2 ωρες φυσικα το αφηνα ανα διαστηματα να κρυωσει 5-10 λεπτα σε μια φαση που πηγα να κανω κατι τελευταιο παω να πατησω το διακοπτη πηγε να δουλεψει και μεσα σε κατι δευτερολεπτα τσουπ σταματησε...:blink: λεω δεν μπορει να χαλασε τωρα καινουργιο μηχανημα δοκιμαζω απο μπριζα σε μπριζα τιποτα :meeting: θελω να πιστευω οτι ηταν αστοχια υλικου, τωρα...το θεμα ειναι με ποιον να επικοινωνησω ; στο μαγαζι η στην Εταιρια ;

Karmen θυμαμαι ειχες ενα προβληματακι με την dremel 300 και τελικα μετα απο καιρο σου αντικατεστησαν με την σειρα 3000...τα φωτα σου plz :jump:

Υποψην το πηρα απο αυτο το μαγαζι Βενιέρης Ηλεκτρονικά - Ζητήστε τα όλα!

Karmen θυμαμαι ειχες ενα προβληματακι με την dremel 300 και τελικα μετα απο καιρο σου αντικατεστησαν με την σειρα 3000...τα φωτα σου plz :jump:

Υποψην το πηρα απο αυτο το μαγαζι Βενιέρης Ηλεκτρονικά - Ζητήστε τα όλα!

[MENTION=20975]karmen1983[/MENTION]

Αν στο αλλαξουν ενημερωσε μας γιατι ενδιαφερει και εμας το θεμα

@karmen1983

Αν στο αλλαξουν ενημερωσε μας γιατι ενδιαφερει και εμας το θεμα

σου χαλασε και εσενα ; αν ναι ποια ηταν τελικα η αιτια ;

Εν παση περιπτωση Θυμαμαι οτι τις το ειχαν κανει αντικατασταση....μπορει να κανω και λαθος, ας μας διαφωτησει λιγο η Καρμεν και τι φαση παιχτηκε!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.