Jimmakos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2013 Καλησπέρα παιδιά, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με τον υπολογιστή μου και χρειάζομαι τη βοήθεια σας: Μου πέταξε bluescreen στα καλά καθούμενα το pc και έκανα το τραγικό λάθος, λόγω της απειρίας μου, να κάνω reset, χωρίς να δώσω καν σημασία τι έγραφε στην οθόνη Έκτοτε, πατάω το κουμπί να ξεκινήσει το pc, ανάβει κανονικά, αλλά μόλις δείξει στην οθόνη το logo του cpu, κολλάει εκεί και δεν κάνει βήμα. Αν πατήσω το DEL για να μπω στο BIOS, γράφει "Entering setup..." αλλά συνεχίζει να παραμένει κολλημένος στο logo και δεν μπαίνει στο BIOS. Δοκίμασα να βάλω το cd των Windows και ένα livecd Ubuntu, αλλά δεν τα διαβάζει. Ανάβει το λαμπάκι του cd, ξεκινάει να το διαβάζει, αλλά σταματάει και στην οθόνη βγαίνει πάλι το logo του cpu και παγώνει. Επίσης να αναφέρω ότι ο σκληρός δίσκος δείχνει να δουλεύει κανονικά (ανάβει το κόκκινο λαμπάκι του, ακούγεται να γυρίζει) αλλά εφόσον δεν bootάρει, ούτε μπαίνει στο BIOS, μήπως έχει κάποιο θέμα..? Τέλος να πω ότι τελευταία εγκατέστησα μια κάρτα δικτύου, από αυτές τις εξωτερικές που συνδέονται με USB και επειδή πίστεψα πως αυτό έφταιγε που κόλλαγε στην εκκίνηση, έβγαλα ότι USB είχε πάνω το pc, αλλά δεν άλλαξε τίποτα, ξεκινάει κανονικά και παγώνει στο ίδιο σημείο. Δεν ξέρω τι άλλη πληροφορία χρειάζεται να αναφέρω, γιατί όπως καταλάβατε οι γνώσεις μου περί υπολογιστών είναι ελάχιστες, αλλά αν μπορούσατε να με βοηθήσετε με το πρόβλημά μου, ή έστω να μου πείτε τη γνώμη σας ως προς το τι μπορεί να φταίει ή τι να κοιτάξω, θα σας ήμουν ευγνώμων!
lgalkis Απρίλιος 23, 2013 #2 Απρίλιος 23, 2013 Δοκιμασε να βγαλεις δισκους - dvd roms και οτι αλλο εξτρα εχεις πανω εκτος απο τα απαραιτητα κ δες αν μπαινει στο bios.μετα δοκιμασε να προσθετεις ενα ενα αυτα που εβγαλες να δεις τι γινεται.
Jimmakos Απρίλιος 24, 2013 Author #4 Απρίλιος 24, 2013 Δοκιμασε να βγαλεις δισκους - dvd roms ...Έβγαλα τα πάντα και τα ξαναέβαλα ένα-ένα, καμία αλλαγή, εξακολουθεί να συμβαίνει το ίδιο...δοκιμασε να βγαλεις και να ξαναβαλεις τισ μνημες σου.Το έκανα και αυτό επίσης, αλλά καμία αλλαγή.
GnF Απρίλιος 24, 2013 #6 Απρίλιος 24, 2013 Έβγαλα τα πάντα και τα ξαναέβαλα ένα-ένα, καμία αλλαγή, εξακολουθεί να συμβαίνει το ίδιο...Το έκανα και αυτό επίσης, αλλά καμία αλλαγή.πολλές φορές κολλάει στην αναγνώριση των σκληρών, αν κάποιος έχει πρόβλημα. Δοκίμασε μία να ξεκινήσεις το σύστημα χωρίς σκληρούς να δεις αν μπαίνει στο Bios. Μετά trial and error για να βρεις ποιος σκληρός είναι.
Jimmakos Απρίλιος 26, 2013 Author #7 Απρίλιος 26, 2013 Εντάξει παιδιά, λύθηκε το πρόβλημα. Ήταν μία από τις μνήμες.Εγώ τις έβγαζα και τις ξαναέβαζα και δεν έβλεπα διαφορά, αλλά σε κάποια φάση τις έβγαλα όλες, άφησα μόνο μία στο σύστημα και ξεκίνησε κανονικά.Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας και τη βοήθειά σας!Δύο τελευταίες ερωτησούλες μόνο...1. Η μνήμη που έχει το πρόβλημα είναι μία DDR-400 1gb της Transcend, αυτή είναι για πέταμα τώρα? ..γιατί αν την ξαναβάλω στη θέση της, κάνει τα ίδια...2. Άσχετο: Πλέον το ποντίκι (MS Optical), όταν το συνδέω σε θύρα USB λειτουργεί κανονικά, αλλά όταν το συνδέω με το ανταπτοράκι PS/2 δεν λειτουργεί.Έχει διαπιστωθεί αυτό το μαραφέτι, να παρουσιάζει προβλήματα και να χρειάζεται αντικατάσταση?
Alexgk Απρίλιος 27, 2013 #8 Απρίλιος 27, 2013 To ανταπτοράκι σπάνια χαλάει. Η ps2 θύρα μήπως έχει πρόβλημα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.