Jump to content

Αγορα High End CPU+MOBO ποιο πακετο?

Groovetreatment

Recommended Posts

Προκειτε να παρω το pc μεσα σαυτην η την επομενη βδομαδα.Αλλα δεν μπορω να αποφασισω ποιο πακετο να διαλεξω.

Το pc προοριζεται για μουσικη παραγωγη και δεν θελω να χρειαστει να κανω αναβαθμιση στα επομενα 5 χρονια.Το μονο που θα αγορασω μετα το καλοκαιρι θαναι καρτα γραφικων για λιγο gaming μιας και τωρα ειναι εκτος budget.Δεν νομιζω να χρειαζοντε αναφορες για dead socket κτλ μιας και μετα απο 5 χρονια οτι κ να παρω τωρα dead socket θαναι.Θελω να με βοηθησετε σχετικα με πιο πακετο να διαλεξω απο τα 3 και πια ψυκτρα επισης!Οι τιμες ειναι απο γνωστο μου οποτε ειναι καλυτερες απο τις αγορας γιαυτον τον λογο σκεφτομαι πολυ σοβαρα το πακετο 3 με 3930κ.

Πακετο 1. 3770K + Gigabyte GA-Z77X-D3H = 380e (55ευρω λιγοτερο απο τιμες σκρουτζ)

Πακετο 2. 3820 + Gigabyte GA-X79-UD3 = 430e (50 ευρω λιγοτερο απο τιμες σκρουτζ)

Πακετο 3. 3930k + Gigabyte GA-X79-UD3 = 615e (125 ευρω λιγοτερο απο τιμες σκρουτζ)

Ψυκτρες:

1 Corsair h60 2013 edition 55e

2 Be quiet Dark Rock Advanced C1 55e

3 Thermalright Archon SB-E X2 55e

Θα γινει overclock στον επεξεργαστη αλλα οχι απο την αρχη,παρα μονο αργοτερα αν χρειαστει και δεν μου φτανει η ισχυς του ειδικα αν διαλεξω τον 3ο χλωμο να χρειαστει κατι τετοιο!

Τα υπολοιπα κομματια ειναι:

κουτι: Fractal Design Define R4

τροφοδοτικο: ακομα το ψαχνω.

μνημη: corsair vengeance 16gb 1600Mhz CL9

ssd: Samsung 840 250GB

σκληρος: WD Caviar Black 1 tb

καρτα γραφικων. Μια φθηνη μεχρι 40ευρω η 6450 η GT 610-620 max για τωρα και καλη μετα το καλοκαιρι.

Δεν θα έπαιρνα καμμία από αυτές τις μητρικές πάντως.

Για αρκετούς λόγους BIOSικούς και optionικούς, αλλά και γιατί οι Gigabyte για κάποιο λόγο έχουνε υψηλότερο DPC Latency από τις Asus/AsRock/eVGA και στην μουσική παραγωγή σε νοιάζει το παραμικρό latency.

Για μένα 3770K + Asus Maximus V Gene + Corsair H100i με άλλους ήσυχους ανεμιστήρες.

Σκληρό δίσκο θα έπαιρνα Samsung EcoGreen ( ο πιο αθόρυβος και δίχως ίχνος κραδασμών δίσκος της αγοράς ).

Δεν θα έπαιρνα καμμία από αυτές τις μητρικές πάντως.

Για αρκετούς λόγους BIOSικούς και optionικούς, αλλά και γιατί οι Gigabyte για κάποιο λόγο έχουνε υψηλότερο DPC Latency από τις Asus/AsRock/eVGA και στην μουσική παραγωγή σε νοιάζει το παραμικρό latency.

Για μένα 3770K + Asus Maximus V Gene + Corsair H100i με άλλους ήσυχους ανεμιστήρες.

Σκληρό δίσκο θα έπαιρνα Samsung EcoGreen ( ο πιο αθόρυβος και δίχως ίχνος κραδασμών δίσκος της αγοράς ).

Μηπως κανεις καποιο λαθος σχετικα με το DPC Latency? Τσεκαρε εδω

AnandTech | Gigabyte GA-X79-UD3 Review

και περα απο αυτο πολλα σιτε που ειναι ειδικευμενα στο να πουλανε συστηματα για μουσικη παραγωγη οι 3 προτεραιοτητες τους ειναι Asus και Gigabyte και Intel ,msi και asrock δεν υπαρχει πουθενα.

Έχω τη συγκεκριμένη μητρική.

Για πιο latency μιλάς?Εγώ δε βλέπω τπτ!

Εγώ θα σου πρότεινα την κουρτίνα 2 που θα έχεις και το quad channel αλλά και δικαίωμα μελλοντικής άμα θες αναβάθμισης.

Σε συνδυασμό με ψήκτρα νο3!

Να προσέξεις όμως οι μνήμες που θα πάρεις να μην είναι υψηλού προφίλ.

Έχω τη συγκεκριμένη μητρική.

Για πιο latency μιλάς?Εγώ δε βλέπω τπτ!

Εγώ θα σου πρότεινα την κουρτίνα 2 που θα έχεις και το quad channel αλλά και δικαίωμα μελλοντικής άμα θες αναβάθμισης.

Σε συνδυασμό με ψήκτρα νο3!

Να προσέξεις όμως οι μνήμες που θα πάρεις να μην είναι υψηλού προφίλ.

Venom βλεπω οτι εχεις υδροψυξη αν δεν κανω λαθος.Σκεφτομουν να παρω την h60 αλλα σκετη οχι τα εχτρα που βαζετε με τις υδροψυξεις (ειμαι λιγο σκραπας μαυτα)και δεν θαχω προβλημα με ραμ κιολας.

Κοίτα και για ASRock z77/x79 Fatal1ty Professional ή ΑSRock z77/x79 Extreme 6/4

Τα τελευταία 2 χρόνια έχει ανεβάσει πάρα πολύ τον πήχη η εταιρεία :)

Τις Asrock δεν τις εμπιστευομαι,μπορει και να ειναι οπως τα λες αλλα προτιμω Gigabyte-Asus

Τις Asrock δεν τις εμπιστευομαι,μπορει και να ειναι οπως τα λες αλλα προτιμω Gigabyte-Asus

Και γω δεν τις εμπιστευόμουν μέχρι να αλλάξω από asus p8z68 deluxe gen3 με τα προβλήματα (άκυρα bsod, κολλήματα) στη μητρική που είμαι τώρα :)

Και γω δεν τις εμπιστευόμουν μέχρι να αλλάξω από asus p8z68 deluxe gen3 με τα προβλήματα (άκυρα bsod, κολλήματα) στη μητρική που είμαι τώρα :)

Ολοι μπορει να τυχουν προβληματικες μητρικες οποιασδηποτε εταιρειας απλα ειναι γνωστο οτι η asrock ειναι η φθηνη εκδοση της gigabyte.Οπως και ναχει επειδει θα τα παρω απο γνωστο σε καλες τιμες μπορει να μου προσφερει μια απο τις 2 που ανεφερα.Γιαυτο ρωτησα ποια απο τις 2 να παρω καλυτερα.

Tελικα δεν ειναι πολυ γνωστο μαλλον...μιας και η asrock ειχε σχεσεις με την asus ..και οχι την gigabyte.

Aλλα αυτα ειναι παρελθον...πλεον ειναι ανεξαρτητη εταιρια ..και δεν αποτελει φθηνη εκδοχη αλλης εταιριας.

Tελικα δεν ειναι πολυ γνωστο μαλλον...μιας και η asrock ειχε σχεσεις με την asus ..και οχι την gigabyte.

Aλλα αυτα ειναι παρελθον...πλεον ειναι ανεξαρτητη εταιρια ..και δεν αποτελει φθηνη εκδοχη αλλης εταιριας.

Εχεις δικιο της asus ηθελα να πω,μπερδευτηκα!

Τελικα διαλεξα την ASUS!Μια τελευταια βοηθεια.Ποια απο τις 2 ψυκτρες γιατι ειναι και συμβατες με τις corsair vengeance και ειναι στην ιδια τιμη και σε καλυτερη απο τις αλλες.

1. Corsair H60 2013 Edition 55eurw

2. Thermalright Archon SB-E X2 55eurw

Overclock δν νομιζω να κανω παρα μονο αν μεινω απο ισχυ που χλωμο το κοβω αλλα και παλι εκει μπορω να βαλω το turbo mode.

Τελικα διαλεξα την ASUS!Μια τελευταια βοηθεια.Ποια απο τις 2 ψυκτρες γιατι ειναι και συμβατες με τις corsair vengeance και ειναι στην ιδια τιμη και σε καλυτερη απο τις αλλες.

1. Corsair H60 2013 Edition 55eurw

2. Thermalright Archon SB-E X2 55eurw

Overclock δν νομιζω να κανω παρα μονο αν μεινω απο ισχυ που χλωμο το κοβω αλλα και παλι εκει μπορω να βαλω το turbo mode.

Corsair H60 από μένα, πάντως είναι ανάλογα και τι χρήση κάνεις στο pc έτσι, αν ο χώρος που βρίσκεται ο υπολογιστής έχει air condition κλπ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.