Jump to content

Φαινόμενα stutter σε BF3, FC3, φταίει η gpu μου;

SpirosKGR

Recommended Posts

Θα κανεις 3 πραγματα θα περασεις μια bios απο την αρχη στην asrock.Θα βαλεις τον τελευταιο beta driver 314.21 που ειχε βγει ακριβως πριν τον WHQL και εγγυημενα παει καλα στο BF3 με 670 και θα κοιταξεις αν εχεις core parking off και power options high performance οπως σου παν τα παιδια.Αν δε φτιαξει μετα απο αυτα τα 3 ξαναλες.

Βελτιώθηκαν τα πράγματα με τους 21, αυτό με το core parking off πώς το κάνω ?

Δε φαντάζομαι να εχεις Win 8 γτ εμένα στο ίδιο round, μετά από κάποια ώρα ξεκινούσε τρελό stuttering σε σημείο να θες αντιεμετικά. Με το που άλλαζε round όλα μέλι γάλα. Και γω δοκίμασα ότι λύση έχει προταθεί στο net αλλά τπτ. Μέχρι που αποφάσισα πως gaming και windows 8 δε πάνε μαζί (μέχρι να βγει κανα Service Pack τουλάχιστον) και έτσι γύρισα στα 7. Όλα τώρα δουλεύουν ρολόι.:zzz:

Δε φαντάζομαι να εχεις Win 8 γτ εμένα στο ίδιο round, μετά από κάποια ώρα ξεκινούσε τρελό stuttering σε σημείο να θες αντιεμετικά. Με το που άλλαζε round όλα μέλι γάλα. Και γω δοκίμασα ότι λύση έχει προταθεί στο net αλλά τπτ. Μέχρι που αποφάσισα πως gaming και windows 8 δε πάνε μαζί (μέχρι να βγει κανα Service Pack τουλάχιστον) και έτσι γύρισα στα 7. Όλα τώρα δουλεύουν ρολόι.:zzz:

7άρια φοράει το pc ;) αλλά βλέπω να ξαποστέλνω την 670 να πάω σε 7970-7950

Δώσε άλλη μια ευκαιρία στον 306.97, χωρίς να έχω ιδιαίτερο πρόβλημα(314.22 και 320.00) με την 660Ti, είπα να τον δοκιμάσω, και έγινε σχεδόν ευθεία γραμμή το διάγραμμα στο bf3 ;)

Παιδιά τι ρυθμίσεις προτείνετε να πειράξω; να το αλλάξω σε υψηλές επιδόσεις από εξισορρόπηση ;

επίσης βρήκα αυτές τις ρυθμίσεις, συγκεκριμένα τις πόσταρε ένας στο battelog

KwO7b.jpg

B2mqd.jpg:thank_you2:

Ακολούθησα στη συνέχεια κάτι μικροαλλαγές που έκανε ο φίλος στο control panel της nvidia και κάποια tips που προτείνει στον επίσης δικό του οδηγό για optimization του BF3

Και μετά λέτε τον [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] "driverάκια" :p

Τι κάνω?

Μπλέ, θάλασσα και ΑΤΙ.

Πολύς κόσμος έχει προβλήματα μετά τους τελευταίους drivers.

Πρόβλημα με nVidia drivers? Ήμουν σίγουρος πως μόνο οι drivers της ΑΤΙ έχουν προβλήματα...

...και έτσι γύρισα στα 7...

Προδότη! :whip:

[MENTION=28690]SpirosKGR[/MENTION] από θερμοκρασίες πως πας; Ανάλογο πρόβλημα είχα όταν έβαλα το waterblock και δεν πάταγε καλά. Μου έκανε throttling η GPU.

[MENTION=173]Wizard![/MENTION]

:offtopic2:Γιώργη μόλις καταλάβουν οτι τα 8ρια δεν είναι μόνο για touch συσκευές το ξανασυζητάμε. Και βασικά αν δεν ήταν για WIndows Phone 8 development δε θα είχα ασχοληθεί καν.:offtopic2:

Και μετά λέτε τον [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] "driverάκια" :p

Μπλέ, θάλασσα και ΑΤΙ.

Πρόβλημα με nVidia drivers? Ήμουν σίγουρος πως μόνο οι drivers της ΑΤΙ έχουν προβλήματα...

Προδότη! :whip:

[MENTION=28690]SpirosKGR[/MENTION] από θερμοκρασίες πως πας; Ανάλογο πρόβλημα είχα όταν έβαλα το waterblock και δεν πάταγε καλά. Μου έκανε throttling η GPU.

Από θερμοκρασίες καλά πηγαίνει 65C max-70

Από θερμοκρασίες καλά πηγαίνει 65C max-70

Με ποιό πρόγραμμα τις ελέγχεις; Εμένα πχ το Furmark μου έδειχνε 35°, αλλά την ίδια στιγμή έκανε throttling.

Βάλε το GPUz και ενεργοποίησε το log να δεις μετά στο αρχείο τι ακριβώς έκανε.

Επίσης, τρέξε κι ένα Furmark μήπως το κάνει κι εκεί.

Λοιπόν, με τους 314.22 fresh install μέχρι τώρα όλα μια χαρά! ultra κάνει κάτι κόλπα, διάβασα στο forum της nvidia, το χουν κι άλλοι το πρόβλημα, δεν υπάρχει λύση απλά δεν παίζουμε ultra, μια δουλευει οκ μια όχι :/ δε πειράζει δεν είχα σκοπό άλλωστε, στα άλλα παιχνίδια πάει μια χαρά.

Σκρινάκι από gpuz

Screenshot by Lightshot <- κλικ για fullscreen

436253124e574aaea9bf570.png

Ερώτηση: αφού η κάρτα πάει με το boost 1097ΜΗz γιατί το gpuz λέει 1149.7 , το ίδιο και με monitoring msi afterburner.

bl4irl9.png

Περι Battlefield ακουλούθησα αυτά τα settings και στο vsync έβαλα OFF που πόσταρα προηγουμένως, στα low σφαίρα :) πάνω από 10-15ms του διαγράμματος δεν πάει, δεν έχει σκαμπανεβάσματα πάνω κάτω και τέτοια

Να κάνω το σταυρό μου τώρα :fun:

Είναι λάθος να νομιζεις πως αλλάζοντας gpu θα διορθωθεί το πρόβλημα, πρώτου κανεις καθαρη εγκατάσταση λειτουργικού και οδηγών.

Θα προσπαθησω να μην αλλαξω καρτα, θα περιμενω τι θα κάνει στο bf4, κρινοντας και τους nvidia drivers εκεινη την περιοδο.

Και να θελα τωρα να τη δώσω δε παιζει φραγκο για 7970. Παλι στο περιμενε δηλαδη. Καλυτερα να μαζεψω για ssd, παρέμεινα hdd old school πολυ καιρο :laughing:

Yπάρχει το boost στα 1097Μhz και το Kepler boost στα 1202Mhz...έχουμε την ίδια κάρτα απλά έχω πάψει να παιζω BF3 εδώ και καιρό και δεν μπορούσα να σου πω τι παρατηρώ στο δικό μου σύστημα....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.