Jump to content

αξίζει να αλλάξω επεξεργαστή ?

nikonick

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλο απόγευμα σε όλους

παρακαλώ, θα ήθελα τα σχόλια σας εάν έχει κάποιο ουσιστικό αποτέλεσμα ως προς το θέμα ταχύτητας να αλλάξω το cpu μου celeron g530 με κάποιον από τους g645, g630, g860

δεν ξέρω εάν θα δω ουσιαστική αύξηση ταχύτητας σε προγράμματα όπως sony acid, illustrator και sony vegas 8 αφού οι διαφορες μεταξύ τον πιο πάνω επεξεργαστών είναι σχετικά μικρές με εξαίρεση τον g860 που είναι στα 3 ghz

οι τιμές έχουνε πέσει στα 60-64 euros που δεν είναι που όντως δεν είναι πολλά λεφτάγια μιαν αναβάθμιση

σας ευχάριστο

καλο απόγευμα σε όλους

παρακαλώ, θα ήθελα τα σχόλια σας εάν έχει κάποιο ουσιστικό αποτέλεσμα ως προς το θέμα ταχύτητας να αλλάξω το cpu μου celeron g530 με κάποιον από τους g645, g630, g860

δεν ξέρω εάν θα δω ουσιαστική αύξηση ταχύτητας σε προγράμματα όπως sony acid, illustrator και sony vegas 8 αφού οι διαφορες μεταξύ τον πιο πάνω επεξεργαστών είναι σχετικά μικρές με εξαίρεση τον g860 που είναι στα 3 ghz

οι τιμές έχουνε πέσει στα 60-64 euros που δεν είναι που όντως δεν είναι πολλά λεφτάγια μιαν αναβάθμιση

σας ευχάριστο

Προσωπικη μου γνωμη,ειναι το εξης:

Για να καταλαβεις εαν αξιζει,θα πρεπει να ρωτησεις τον εαυτο σου τι περιμενεις απο μια τετοια αναβαθμιση?Να γινει ο i5 κατι σε i7?Eαν περιμενεις αυτο,τοτε θα σου ελεγα μεινε με αυτον που εχεις(εννοειτε χωρις να πειραξεις κατι αλλο).Εαν ομως μεινεις ευχαριστημενος με πχ...κανεις μια μετατροπη βιντεο σε 5 λεπτα,και με G860 γινουν τα 5 λεπτα 3,8,και θεωρεις αυτη την διαφορα εξαιρετικη τοτε κανε αναβαθμιση...βαση λογικης(2,4 vs 3.0),και L2 cache 2 vs 3,κατι θα δεις αλλα οχι αυτο που μαλλον θα ρωτας...

Π.χ,εγω ασχολουμαι με βιντεο rendering,και η προηγουμενη καρτα γραφικων λογω cuda,(gtx 470),μου μετετρεπε ενα βοντεο 45 γιγα,σε mkv,σε 1 ωρα και και 5 λεπτα(με i7 2600k),και dvdfab.Τωρα με gtx 680,κατεβηκα στα 18 λεπτα!!!Τι λες?Αξιζε?(ασχετα που μιλησα για καρτα γραφικων).Εαν π.χ απο i5 2500k,μονο με χρηση επεξεργαστη,εκανα μετατροπη σε 1 ωρα,και με i7 2600k κατεβαινα στα 50 λεπτα,προσωπικα δεν θα αλλαζα.Νομιζω οτι κατι τετοιο θα πρεπει να αναρρωτηθεις,για να πας σε μια αναβαθμιση.

Το συμπερασμα μου,ειναι οτι μαλλον δεν θα δεις διαφορα περαν της ταξεως 8% ισως και λιγοτερο.Κρινε,και πραξε.Εαν με ρωτουσες ανβαθμιση σε i5 2xxx,θα σου ελεγα αυριο κιολας!...αυτα...Εαν εχεις μηχανικο δισκο,και οχι ssd,θα σου ελεγα να επενδυσεις σε αλλαγη δισκου.Εκει απο μηχανικο σε ssd,θα εβλεπες μεγαλη διαφορα.

αγαπητέ Chris79 σε ευχάριστο για την απάντησιν σου

ναι έχεις δίκιο με αυτά που λες οποτε θα περιμένω

σε ευχάριστο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.