The Spirit Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2013 Καλησπέρα. Έχω την παραπάνω μητρική και αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα που δείχνει το βίντεο εδώ [ame=http://www.youtube.com/watch?v=Ifh7qsn8gNE]MSI P67A-GD65 Infinite boot problem - YouTube[/ame]Ανοίγει για 2-3 sec και μετά πάλι restart και συνέχεια το ίδιο πρόβλημα. Την πήγα στο Πλαίσιο αλλά μου λέει ο τεχνικός (ο Θεός να τον κάνει) ότι είναι στραβωμένα μερικά pinsστον επεξεργαστή. Του λέω το ξέρω αλλά η μητρική δούλευε κανονικά ακόμα και με στραβωμένα κανά 4 pins. Αλλά μου είπε κλασικά ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι.Τι μπορώ να κάνω? RMA στην MSI? Αλλά είδα ότι μόνο Ολλανδία έχει στην Ευρώπη και πάλι δεν έχω ιδέα τι να κάνω.
NooDle Απρίλιος 22, 2013 #2 Απρίλιος 22, 2013 clear mos δοκίμασες? Επισης δοκίμασε με μια μνήμη επάνω και στα usb άφησε μόνο mouse-keyboard.Rma λίγο χλωμό απο την στιγμή που έχει στραβωμένα pins
The Spirit Απρίλιος 23, 2013 Author #3 Απρίλιος 23, 2013 Φίλε μου έχω δοκιμάσει και αυτό που είπες αλλά τίποτα.Δεν λέει να ανοίξει με τίποτα. Καμιά ιδέα ? Τα pins με προσεχτική δουλειά τα ψιλοίσιωσα δεν φταίει αυτό...
vagsk Απρίλιος 23, 2013 #4 Απρίλιος 23, 2013 Με την ίδια μητρική είχα το ίδιο πρόβλημα πριν από 8-9 μήνες. Ξαφνικά μια ωραία μέρα σταμάτησε να δουλεύει και έκανε προσπάθεια για boot. Άνοιγε-έκλεινε ανά 2-3 sec χωρίς να εμφανίζει σημεία ζωής. Ακόμη και χωρίς τα στραβωμένα pins πάντως το ΠΛΑΙΣΙΟ δεν παίζεται. Την πρώτη φορά που είπαν ότι έκαναν BIOS update και ότι η μητρική δούλευε κανονικά. Την πήρα σπίτι και όχι μόνο δεν δούλευε αλλά έμενε συνέχεια αναμμένη και κολλημένη. [wall of text on}Όταν τους την ξαναπήγα παρέα με τον επεξεργαστή για να γλυτώσω την ταλαιπωρία επιβεβαίωσαν το πρόβλημα. Ο "τεχνικός" που παρέλαβε ήταν αστέρι. Αφαίρεσε την CPU για να τσεκάρει τα pins και δεν μπορούσε να βάλει τον επεξεργαστή πίσω. Προσπαθούσε να τον βάλει κάθετα σε σημείο που τσαντίστηκα και πήγα να τον τοποθετήσω πίσω εγώ. Του πήρε 3 προσπάθειες αλλά τελικά την κατάλαβε την μ@μ@κία που έκανε. Η μητρική ήταν αγορασμένη με προσφορά και φυσικά το πρώτο που έκαναν ήταν να μου προσφέρουν αντικατάσταση με μια MSI mini-ITX. Δεν δέχτηκα και τελικά με κάλεσαν να μου δώσουν πίσω την ίδια. Εδώ ήταν και η έκπληξη της ημέρας αφού αντί για καινούρια μητρική (η δική μου ήταν τότε 5-6μηνών παλιά και εμφανισιακά έμοιαζε καινούρια) πήγαν να μου δώσουν μια μεταχειρισμένη μητρική με εμφανή σημάδια από γρατζουνιές σε όλα τα heatsink και καμένο/μαυρισμένο το πλαστικό κοντά στις SATA3 που είχαν λευκό χρώμα. Αρνήθηκα την αντικατάσταση και επειδή το ΠΛΑΙΣΙΟ είναι σχετικά γρήγορο στις διαδικασίες του μετά από 1.5 μήνα χωρίς το σύστημα μου τελικά και αφού είχα εξαντλήσει τα περιθώρια τους και τα νεύρα μου δεν άντεχαν άλλο κατέληξα να πάρω πιστωτικό το οποίο και δεν χρησιμοποίησα για αγορά και πήγα σε άλλο μαγαζί και αγόρασα ακριβώς την ίδια μητρική.{wall of text off}Στην δική μου περίπτωση δεν υπήρχε πρόβλημα διαθεσιμότητας στην αγορά αλλά το ΠΛΑΙΣΙΟ είχε σταματήσει να φέρνει κομμάτια και προφανώς δεν το συνέφερε να βγάλει ένα κομμάτι από την επίσημη αντιπροσωπεία Ελλάδος. Εμένα πάντως με έχασε για πάντα από πελάτη.Το πιο πιθανό επειδή το είχα ψάξει αρκετά πριν το στείλω στους "άχρηστους", είναι ότι έχει θέμα το BIOS. Κάποια από τις παρτίδες που βγήκαν ήταν ελαττωματικές και ξαφνικά η μητρική σου γινόταν "τούβλο" λόγω προβληματικού chip στο BIOS. Άλλες μνήμες, άλλος επεξεργαστής, άλλο τροφοδοτικό δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Τα failsafe BIOS update με USB stick στην υποδοχή της μητρικής δεν λειτούργησαν και φυσικά ούτε το θεωρητικό 2nd BIOS ήταν λειτουργικό. reset από το jumper ή το διακόπτη σε μητρική δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Σε σοβαρό μαγαζί η μητρική σου θα πήγαινε για RMA αλλά λόγω α)pins και β) ΠΛΑΙΣΙΟΥ δεν βλέπω λύση στο πρόβλημα σου.Υ.Γ. Thread starter αν αγόρασες την μητρική με προσφορά τα Χριστούγεννα του 2011 τότε έχουμε την ίδια παρτίδα.
The Spirit Απρίλιος 23, 2013 Author #5 Απρίλιος 23, 2013 Φίλε μου σε ευχαριστώ για την απάντηση. Όντως την αγόρασα στις 7-10-2011... Άρα την ίδια θα έχουμε.Οπότε απ ότι κατάλαβα δεν γίνεται τίποτα. Τουλάχιστον αγόρασα την Asus Sabertooth Z77 και βρήκα την υγειά μου. Ποτέ ξανά από Πλαίσιο και εγώ εδώ και καιρό μόνο από e-shop που 2 ελαττωματικά προϊόντα μου τα άλλαξαν με καινούρια χωρίς ψευτοδικαιολογίες.... Ευχαριστώ όσους απάντησαν.
reinko24 Απρίλιος 23, 2013 #6 Απρίλιος 23, 2013 τα στραβωμενα Pins ειναι όλα μαζί;η σε διαφορα σημεία πανω στο socket;εχεις δει που ανταποκρινοντε;αν ειναι γειωση η οτιδηποτε αλλο;μηπως κάποιο ειναι σπασμένο;έβαλες μόνο ενα dimm μνημης και να τσεκάρεις καθε slot ξεχωρηστά;αν ανι τότε το πρόβλημα δεν ειναι απο τα pins..πολύ πιθανόν κάποιο chip εκλασε οπότε και msi να πάει υπολογησε μαζι με μεταφορικα και αν δεχθουν επισκευη κυριως λογω στραβωμενων Pin περιπου στα 80-100 ευρώ οπότε ειναι ασυμφορο απο τη στιγμή που πήρες άλλη μητρικάρα!
The Spirit Απρίλιος 23, 2013 Author #7 Απρίλιος 23, 2013 Είναι σε 2 διαφορετικά σημεία αλλά πριν δούλευε. Τα ίσιωσα με πολύ λεπτομέρεια (όσο αυτό ήταν δυνατό) αλλά τίποτα.Το όλο πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν έβγαλα τον i5 2500 για να δοκιμάσω έναν i5 3450 (ivy bridge όμως) αλλά δεν είχα παρατηρήσει ότι ήθελε update το bios για να τον αναγνωρίσει (δικό μου λάθος).Το pc δεν άνοιξε και κατευθείαν μόλις το κατάλαβα δοκίμασα να βάλω πάλι τον δικό μου αλλά από τότεη μητρική δεν ανοίγει. Τι μπορεί να συνέβει δεν ξέρω. Και αυτό με τις μνήμες το δοκίμασα. Ναι όντως η Sabertooth μητρικάρα όπως το πες. Απλά επειδή φτιάχνω και 2ο σε ένα benchtable για δοκιμές καθώς δεν θέλω να ανοίγω τον μεγάλο χρειαζόμουν μητρική και σκεφτόμουν μήπως φτιαχνόταν για να γλυτώσω λεφτά για καινούρια (κατέληξα σε μια Asrock) αλλά απ ότι φαίνεται δε τα γλυτώνουμε...
vagsk Απρίλιος 23, 2013 #8 Απρίλιος 23, 2013 Ivy bridge δεν δέχεται η μητρική out of the box. Πρέπει πρώτα να περάσεις την έκδοση 4.x από το BIOS και αυτό όχι με την standard διαδικασία. Θέλει εξωτερικό USB flash με το exe αρχείο και κάνει πολύ περισσότερη ώρα και αρκετές επανεκκινήσεις μέχρι να ολοκληρώσει με το USB flash πάντα κουμπωμένο στην USB. Ενημερώνεται και το Intel ME engine σε όλη αυτή τη διαδικασία που είναι και αυτό που ουσιαστικά χρειάζεται η μητρική για να ξέρει πως να διαχειριστεί τους Ivy.Αν για κάποιο λόγο παρουσιαστεί πρόβλημα στο USB flash κατά τη διαδικασία μένει "τούβλο" η μητρική. Τώρα τι άλλο μπορεί να συμβεί αν συνδέσεις απευθείας ivy bridge χωρίς το σχετικό BIOS update δεν μπορώ να ξέρω. Λογικά πιο ασφαλές είναι με τον sandy bridge να κάνεις το BIOS update και μετά να περάσεις τον νέο επεξεργαστή και αυτό γιατί γενικά έχουν παρουσιαστεί πολλά προβλήματα με τα P67 σε MSI και λοιπούς κατασκευαστές. Η τελευταία έκδοση για sandy bridge να φανταστείς είναι η 1.19 και λογικά και εσύ και εγώ ήμασταν και 2-3 version πίσω λόγω ημερομηνίας αγοράς. Εναλλακτικοί τρόποι επαναφοράς του BIOS από την 1.19 στην 4.x δεν δουλεύουν. Το ίδιο και με το εφεδρικό BIOS το οποίο δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να έχει παλιότερο του 4.x αλλιώς πάλι δεν μπορεί να δουλέψει η μητρική.το Z77 είναι αρκετά καλύτερο από το P67 σε συνδυασμό με Ivy bridge. Η ASRock παρακλάδι της ASUS είναι όποτε μια χαρά είσαι. Κρίμα πάντως για την μητρική γιατί είναι αρκετά δυνατή.
The Spirit Απρίλιος 23, 2013 Author #9 Απρίλιος 23, 2013 Όντως κρίμα γιατί την είχα πάρει γύρω στα 160 ευρώ !!!Τώρα θα βολευτώ με μία μεταχειρισμένη Asrock από το Stock House του eshop με 80 ευρώ και πολλά είναι...
reinko24 Απρίλιος 24, 2013 #10 Απρίλιος 24, 2013 παρα πολλά είναι και τα 80 δες αν μπορείς α βρεις κάτι με 60 και σε z77 δε μπορεί όλο και κάτι θα υπάρχει...clear cmos δοκήμασες και να ξαναβαλεις πανω τον 2500;μπας και ανοίξει η μητρική και κάνεις το Update και δεν χρειασεί να τα δώσεις τελικά.ψιλάφησε και τους πυκνωτές δες μπας και εσκασες κανένας και εχει ριξει υγρα στην μητρική....μην παραδίνεις ακόμα τα όπλα@!
vagsk Απρίλιος 24, 2013 #11 Απρίλιος 24, 2013 παρα πολλά είναι και τα 80 δες αν μπορείς α βρεις κάτι με 60 και σε z77 δε μπορεί όλο και κάτι θα υπάρχει...clear cmos δοκήμασες και να ξαναβαλεις πανω τον 2500;μπας και ανοίξει η μητρική και κάνεις το Update και δεν χρειασεί να τα δώσεις τελικά.ψιλάφησε και τους πυκνωτές δες μπας και εσκασες κανένας και εχει ριξει υγρα στην μητρική....μην παραδίνεις ακόμα τα όπλα@!Διάβασε παραπάνω και τα δικά μου post. Ότι κόλπο υπάρχει και δεν υπάρχει το δοκίμασα και είχα και μπόλικο εφεδρικό hardware για να δουλέψω πάνω. Είναι θέμα μητρικής και κατά 99% είναι θέμα βλακείας του BIOS. Η λύση είναι RMA. Να ξεκολλήσεις το BIOS να το πας για flash-άρισμα και να το ξανακολλήσεις πάνω και να δουλέψει είναι πολύ σουρεάλ σε τέτοιες μητρικές.
The Spirit Απρίλιος 25, 2013 Author #12 Απρίλιος 25, 2013 Πάλεψα τόσες μέρες που δεν άντεξα και τα παρέδωσα τα όπλα !!!Τελικά παρήγγειλα απ' το e-shop μία άλλη να κάνω τη δουλειά μου.@reinko24 ό,τι μου ανέφερες παραπάνω το δοκίμασα αλλά κανένα αποτέλεσμα...Σας ευχαριστώ παιδιά για το χρόνο σας.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.