Jump to content

I7-3770k

lef1706

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν οι θερμοκρασίες σε stock ρυθμίσεις του i7-3770k είναι φυσιολογικές?? Έχω 80 80 77 75 με Corsair H60 τρέχοντας Prime95 για περίπου 5 λεπτά..Το cpu το πήρα χθες από το Πλαίσιο.Να ζητήσω αντικατάσταση??

Ευχαριστώ

καλησπερα φιλε μου σιγουρα παταει καλα το μπλοκ δοκιμασε να το ξανατοποθετησεις , an kai h h60 δεν ανταποκρινβεται τοσο καλα στο θερμικο φορτιο των ivy bridge οι περισοτεροι προτιεινουn h80 - 100

Εμενα μου φανηκε επίσης ύποπτο το ότι βάζεις συνέχεια πάστες.

Πρόσεχε τη ποσότητα δε χρειάζεται όσο πολύ νομίζεις.

Χρησιμοποίησε τον λίγο χωρις τεστ κάποιες ώρες και δες αρχικά τις idle

θερμοκρασίες να σταθεροποιούνται και μετά πήγαινε στα τεστ

Θα τον παω σημερα στο πλαισιο τον επεξεργαστη κ θα δειξει..παντως πριν που ειχα πανω τον i5-3570k με την Η60 ειχα το πολυ 61-62 βαθμους..τουλαχιστον 20 βαθμοι διαφορα που εχω δεν το θεωρω φυσιολογικο...σε idle εχω 28-33 και σε full load παει 50 βαθμους πανω..η παστα που χρησιμοποιω ειναι η thermaltake tg-1που γενικα εχω διαβασει πολυ καλα λογια...

η ποσοτητα απο την παστα πρεπει να ειναι σαν κοκκος μπισελιου στο μεσο του cpu.Μολις κατσει πανω η ψυχτρα απλωνει.Αν θες να την απλωσεις λιγο ,το κανεις με ενα κομματακι σελοφαν (απο ενα πακετο τσιγαρα ή απο το περιτυλιγμα χαρτοπετσετας) ωστε να κανεις ενα πολυ λεπτο στρωμα.

Στο λεω επειδη ενας φιλος μου που ειχε το ιδιο προβλημα και του κολαγε λογο θερμοκρασιας το pc εβγαζε-εβαζε την ψυχτρα και ειχε αδιασει πανω στο cpu ενα ολοκληρο σωληναριο θερμαγωγιμης με αποτελεσμα να γλυστραει σαν σερφερ η ψυχτρα πανω.

Αν ισχυει το αυτο ,περνεις πανακι που δεν αφηνει χνουδι καθαριζεις τον επεξεργαστη απο την θερμαγωγιμη πολυ καλα (βαζεις και λιγο καθαρο οινοπνευμα στο πανακι αν χρειαστει ) και εφοσον εχεις βγαλει ολοι την παστα κανεις οτι λεω αρχικα.

Θα τον παω σημερα στο πλαισιο τον επεξεργαστη κ θα δειξει..παντως πριν που ειχα πανω τον i5-3570k με την Η60 ειχα το πολυ 61-62 βαθμους..τουλαχιστον 20 βαθμοι διαφορα που εχω δεν το θεωρω φυσιολογικο...σε idle εχω 28-33 και σε full load παει 50 βαθμους πανω..η παστα που χρησιμοποιω ειναι η thermaltake tg-1που γενικα εχω διαβασει πολυ καλα λογια...

κανε λιγο τον κοπο να απενεργοποιησεις το HT απο το BIOS να δεις ποσο θα πεσει η θερμοκρασια

αφου λες οτι με τον 3570 ειχες 20βαθμους κατω

75-80 με "σοβαρή" ψύκτρα δεν είναι λογικό, όχι. Δες μήπως η μητρική δίνει πολύ ρεύμα ή θέλει κάνα bios update (μήπως π@π@ρίζονται οι sensors). Αυτό, εφ'όσον είσαι 100% σίγουρος ότι η ψύκτρα έχει εγκατασταθεί κανονικά.

Πήγα πριν από λίγο το cpu στο Πλαίσιο..Τον κράτησαν για να σταλεί στα κεντρικά για έλεγχο και εφόσον διαπιστωθεί πρόβλημα πάει Ολλανδία!Ζήτησα αντικατάσταση μιας και είναι 2 μερών, αλλά μου είπαν ότι δεν ισχύει και υπάρχει απευθείας εγγύηση από την Intel...Πάντως και του τεχνικού του φάνηκαν και εκείνου υψηλές οι θερμοκρασίες..Αναμένω εντός της βδομάδας απάντηση από το κατάστημα και βλέπουμε..

Μακαρι να πας για RMA φιλε μου.Να προσθεσω ομως πως οταν αλλαζεις παστα πρεπει να περιμενεις απο καποιες ωρες(πολλες) εως καποιες μερες,αναλογα την παστα και τα υλικα της,για να αρχισει να αποδιδει.Και για λιγο στην αρχη εχεις λιγο ανεβασμενες τις θερμοκρασιες.

Με το pc μόλις να έχει ανοίξει

attachment.php?attachmentid=55987&stc=1&d=1366674830

Μετά απο 4 ώρες Tera

attachment.php?attachmentid=55988&stc=1&d=1366674830

Εντάξει δεν είναι prime95 αλλά μπορείς να δεις ότι κάτι δεν επαιζε σωστά με τις θερμοκρασίες σου.Τα παραπάνω με την nh-d14.

post-1215-1416077296,6424_thumb.jpg

post-1215-1416077296,8623_thumb.jpg

Τελικά δεν ξέρω τι να πω για τους τύπους στο Πλαίσιο...Με πήραν τηλ. σήμερα το πρωί και μου είπαν ότι ο επεξεργαστής είναι οκ!Δοκιμάστηκε με το δικό του ανεμιστηράκι το οποίο περιείχε και την δική του πάστα γτ δεν το είχα χρησιμοποιήσει και οι μέγιστες θερμοκρασίες στο prime95 ήταν 67-68 βαθμούς.Πήγα το απόγευμα και τον πήρα και δοκίμασα πάλι με Η60 και οι θερμοκρασίες ήταν max 7o-71 βαθμούς σε stock ρυθμίσεις(ρεύμα 1.10v).Μετά έβαλα από περιέργεια και το fun της intel και οι θερμοκρασίες πήγαν γύρω στους 85-86 βαθμούς!!Ήθελα να μάθω που είδαν 67-68...Το αστείο είναι ότι μου τράβηξαν και φώτο!!!Έτσι για την ιστορία το κουτί που έχω είναι το CM Storm Stryker που δεν νομίζω να αντιμετωπίζει προβλήματα με θερμοκρασίες..Προφανώς και οι θερμοκρασίες που είχα να ήταν έτσι υψηλές λόγω λίγο περισσότερης ποσότητας πάστας.Θεωρώ ότι οι 70 βαθμοί είναι μια χαρά για τον i7-3770k σε συνδυασμό με Corsair H60.Ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες σας και τις συμβουλές σας!

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.