FANISTELROOY Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2013 Παιδες θελω βοηθεια. Θα κατεβω Πασχα Ελλαδα και θελω να παρω ενα δωρο στον παππου μου. Ειναι 90αρης, οποτε δεν κανει τιποτα περα απο το να καθεται. Δυστυχως πριν μερικές μερες εχασε και τη γιαγια, οποτε θελω να τον ευχαριστησω οσο μπορω. Περα απο φαγωσιμα κλπ, εχετε να προτείνετε κατι;Sent from my Migato GT-N7100 using Tapatalk2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Απρίλιος 21, 2013 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2013 Τα συλλυπητήρια μου για τη γιαγιά. Τι τύπος είναι; Με τι ασχολείται; Πως περνάει το χρόνο του; Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Απρίλιος 21, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2013 Ευχαριστω να σαι καλα!Οπως ειπα απλα καθεται γιατι πλεον ειναι μεγαλος πια. Ηταν τσαγκαρης και γεωργος μεχρι πριν καμια 5ετια, αλλα πλεον τα εχει παρατησει ολα αφου με το ζορι προχωραει.Το μονο που κανει ειναι να πινει λιγο κρασακι και να τρωει.Σκεφτομουν να του παρω κατι να ασχολειται αλλα δεν ξερω τι. Κομπολοι εχει, 2-3, οποτε το ξεχναμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Απρίλιος 21, 2013 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2013 Το καλύτερο δώρο που μπορείς να του κάνεις είναι κάτσεις μαζί του όσες περισσότερες ώρες μπορείς και να του πεις να σου διηγηθεί καμιά ιστορία από τα παλιά. Δεν χρειάζεται τίποτα "υλικό" τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Απρίλιος 21, 2013 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2013 Αν εχει χωρίο-εξωχικο, πηγαίνετε εκει καμιά μερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Απρίλιος 21, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2013 Αυτο θα γινει ούτως ή άλλως, δεν το συζητώ. Απλα θελω να του παω και κατι απλο, ενα δωρακι...Sent from my Migato GT-N7100 using Tapatalk2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Απρίλιος 21, 2013 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2013 κάντου κανένα δισέγγονο να δεις πως θα φτιάξει η διάθεσή του Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Απρίλιος 21, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2013 Σωστοοοοοος!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos Απρίλιος 21, 2013 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2013 Μια τραγιασκα απο το Manchester Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Απρίλιος 22, 2013 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2013 Ακόμα ψάχνεις; ...δίπλα είσαι, θα έχεις και παρέα στο αεροπλάνο της επιστροφής !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aeroengine Απρίλιος 22, 2013 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2013 Το καλύτερο δώρο που μπορείς να του κάνεις είναι κάτσεις μαζί του όσες περισσότερες ώρες μπορείς και να του πεις να σου διηγηθεί καμιά ιστορία από τα παλιά. Δεν χρειάζεται τίποτα "υλικό" τώρα.Δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι καλυτερο....οσο περισσοτερο μπορεις. Μια ωραια ιδεα ειναι να φερεις σπιτι δυο τρεις φιλους με ενα μπουζουκακι και να τραγουδησετε μερικα παλια τραγουδια με κρασακι και φαγητο. Συμφωνω οτι πλεον σε αυτην την ηλικια μαλλον μετρανε οι στιγμες και οχι τα υλικα αγαθα...:turn: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asp Απρίλιος 22, 2013 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2013 Μεγεθυντικό φακό.Αν έχει και κάποιο ledaki πάνω για φώς ακόμα καλύτερα.Και ένα βιβλίο με θέμα που ξέρεις ότι θα του αρέσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Απρίλιος 22, 2013 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2013 Μπορείς να του πάρεις ένα λεύκωμα με φωτογραφίες από παλιότερες δεκαετίες. Μπορείς να δεις αν υπάρχει για την περιοχή σας κάτι. Πχ εγώ θα έψαχνα να βρω για τη Μαγνησία, πούναι η δική μου. Κάπως έτσι. Βέβαια, από Manchester δε ξέρω πώς θα το κάνεις αυτό. Κατέβα Μοναστηράκι πρώτα, όταν έρθεις. Επίσης υπάρχουν πολλά βιβλία με την ιστορία κάποιων χωριών, ψάξε μήπως έχετε! Δοκίμασε αν βρεις παλιά γραμματόσημα, νομίσματα και τέτοια είδη (σε παλαιοπωλεία). Ένα CD/Μία κασέτα με παλιά τραγούδα θα ήταν υπέροχη, να την ακούει. Ξέρεις τί πρόβλημα έχουν οι παππούδες, που δε γνωρίζουν την τεχνολογία, και δεν μπορούν να ακούσουν ένα αγαπημένο τραγούδι ανά πάσα στιγμή το θελήσουν; Να δεις χαρά όταν τους βλέπω και πετυχαίνουν κανένα τέτοιο στην TV. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Απρίλιος 22, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2013 Παιδια σας ευχαριστω πολυ! Δυστυχως δεν εχω χρονο για μοναστηρακι, αφου φτανω βραδυ Αθηνα και ξημερωματα καραβι για Ναξο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
o polonos Απρίλιος 22, 2013 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2013 Πιστευω (γιατι εμπειρια δεν εχω) πως το καλυτερο θα ηταν να του αφιερωσεις μια μερα ολοκληρη. Να βγειτε εξω, να πατε μια βολτα κι να μιλησετε. Και αφου αυτη η μερα περασει να μην το ξεχασεις και να τον βλεπεις οσο περισσοτερο μπορεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Απρίλιος 22, 2013 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2013 ακουστικά βαρηκοΐας,οι μεγάλοι έχουν πρόβλημα με τους ήχους Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Απρίλιος 22, 2013 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2013 Βασικά βρες κάτι που θα του ξυπνήσει αναμνήσεις και κάτσε να ακούσεις τις ιστορίες του.Οι παππούδες λατρεύουν να αναπολούν και τα εγγόνια λατρεύουν να τους ακούν.Αν ψάχνεις αντικείμενο, ας είναι κάτι από την εποχή του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Απρίλιος 22, 2013 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2013 Έχω σκεφτεί ότι στον δικό μου παππού-γιαγιά θα ήθελα να κάτσω να τους πάρω μία μίνι "συνέντευξη" για τη ζωή τους. Έτσι θα έχω και εγώ αναμνηστικά video να τους θυμάμαι και αυτοί θα νιώσουν ότι θέλω να τους θυμάμαι, καθώς και ότι αυτά που θα μου πουν έχουν σημασία. Win-win Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Απρίλιος 22, 2013 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2013 Έχω σκεφτεί ότι στον δικό μου παππού-γιαγιά θα ήθελα να κάτσω να τους πάρω μία μίνι "συνέντευξη" για τη ζωή τους. Έτσι θα έχω και εγώ αναμνηστικά video να τους θυμάμαι και αυτοί θα νιώσουν ότι θέλω να τους θυμάμαι, καθώς και ότι αυτά που θα μου πουν έχουν σημασία. Win-win Κάπως έτσι έμαθα πριν λίγο καιρό την πιο βαθιά καταγωγή μου από τη γιαγιά μου, μου εξιστορούσε που ζούσε ο παππούς μου σαν παιδί στην Καισαρεία, και εκείνη στη Σμύρνη, πως βρέθηκαν στην Ελλάδα κλπ. Σαν μικρό παιδί καθόμουν και άκουγα τις ιστορίες της γιαγιάς.. είναι πράγματα που ενώ τους ξέρεις μια ζωή δεν κάθονται να σου τα πουν μόνοι τους.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Απρίλιος 22, 2013 Author #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2013 Έχω σκεφτεί ότι στον δικό μου παππού-γιαγιά θα ήθελα να κάτσω να τους πάρω μία μίνι "συνέντευξη" για τη ζωή τους. Έτσι θα έχω και εγώ αναμνηστικά video να τους θυμάμαι και αυτοί θα νιώσουν ότι θέλω να τους θυμάμαι, καθώς και ότι αυτά που θα μου πουν έχουν σημασία. Win-win Ιδεαρα Sent from my Migato GT-N7100 using Tapatalk2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.