Jump to content

Ξανά στο προσκήνιο μετά από χρόνια! Γνώμες για νέο pc plz

fuz10n

Recommended Posts

Καλημέρα στο φόρουμ!

Πάει καιρός (8 χρόνια?) από τότε που σαν φοιτητής "έσκαβα" με τρυπάνια το τετράγωνο κομμάτι χαλκού που είχα αγοράσει από μηχανουργείο στον πειραιά και έφτιαξα το πρώτο μου cpu waterblock :p ωραίες εποχές!

Ήρθε η εποχή που θα αφήσω τον κουρασμένο πια core2duo 4300 (στα 3300 για χρόνια) και θα στήσω ένα άλλο desktop να αρχίσουν πάλι τα 3dmark και τα παιχνίδια. Ώρα για γνώμες και κριτικές από τους πιο πληροφορημένους!

Απαραίτητα του pc: υδρόψυξη σε cpu-gpu, overclocking μόνιμο και πολύ στη cpu, καλή κάρτα γραφικών για gaming, όχι "θεότρελα" ποσά (αν και με ψήνει η titan αλλα δε το βλέπω) . Έχω ψάξει αρκετά αυτές τις μέρες και κατέληξα στα εξής:

1. i5 3570k (gaming friendly - overclockable. άξίζει να περιμένω τους 4xxx?)

2. asrock zh77 (η φτηνότερη Ζ77 που βρήκα, και θεωρώ ότι με multiplier overclock δε πρέπει να δώσω 250 ευρώ για μητρική)

3. καμιά 8ρα giga ram στα 1600 (σωστά? ίσως overclock και εδώ. θα βοηθήσει?)

4. hd7970 ή gtx680. Εδώ έχω λίγο απορία, βλέπω ότι οι κάρτες είναι παραπλήσιες αλλα είδα και μια 7970 στο σκρούτζ με 350 ευρώ url. τι πάιζει? Επίσης παίζουν καλύτερα οι ati με amd σύστημα ή μπα?

5. Για την υδρόψυξη έχω από τότε ένα πολύ καλό ψυγείο για 3x12 ανεμιστήρες και μια eheim 1250 αντλία. Λέω να πάω σε koolance για cpu block και για gtx680 block. Για 7970 τι block παίζει?

6. Αν ισχύει ότι είναι καλή η 7970 με τα 350 ευρώ ίσως πάω για crossfire, η αν τρελαθώ για καμία gtx titan Μιας και τα cpu-mobo-ram δεν είναι και τοοοσο ακριβά. Πως το βλέπετε το 2x7970 vs titan/gtx690?

7. Κουτί θα πάρω κανένα φτηνό και θα κοφτοραφτεί στα μέτρα μου μάλλον.

8. Τροφοδοτικό? Δεν έχω ιδέα. Είδα μόνο ότι έχουν ακριβύνει.......

9. το σκέφτομαι και για καμία οθόνη... ειδικά αυτές τις ebay 27ρες με τα 220 ευρω... τι άλλο παίζει στις 24 σ αυτά τα λεφτά?

Ελπίζω να μη κούρασα και να με βοηθήσει η super κοινότητά μας :rofl:

Γειά σου αγαπητέ! Πιστεύω πως αξίζει να περιμένεις τους νέους Intel δεδομένου ότι κάνεις αρκετά σπάνια αναβαθμίσεις! Για τα υπόλοιπα θα μιλήσουν οι σοφοί του φόρουμ!!

μαλλον δε θα περιμενω ειναι η αληθεια..

εκανα μια ψιλοσουμα τι λετε:

sdsfasdfa.jpg

εχω καποιες επιφυλαξεις για τη μητρκη για oc και για την xfx που εινι τοσο φτηνοτερη.. ο λογος?

επισης ψαχνω κανενα ωραιο απλο μαυρο μεσα εξω κουτι με οσο μεγαλυτερο τζαμι αριστερα γινεται. καμια προταση?

θα παιζεις παιχνιδια σε 20αρα samsung?

είσαι σιγουρος οτι χρειαζεσαι τοσο δυνατη καρτα γραφικων;

για SSD γιατι δεν αγοραζεις εναν 256GB Και προτιμας 2χ128?

δωσε κατι παραπανω και παρε την asrock Z77 extreme 4

μαλιστα... ακουω προτασεις τοτε σ αυτην τη χωρητικοτητα.

επισης nikchris με βλεπω και μενα για καμια asus τελικα, αλλα μου φαινεται εξισου αστειο μια των 80 με μια των 250 να μην εχει ουτε ενα κιχ διαφορα σε performance. edit: για oc αλλαζει ισως το πραμα..

δε μου πατε και για την xfx?

ωραιο και αυτο το mobo ναι...

παιζει κανα ιδιαιτερο ρολο να ειναι οι μνημες πανω απο τα 1600 (τοσο δεν ειναι το default του ι5?) κερδιζει τιποτα το συστημα? ετσι κι αλλιως το oc θα γινει στο multiplier..

AnandTech | Memory Performance: 16GB DDR3-1333 to DDR3-2400 on Ivy Bridge IGP with G.Skill

Does Memory Performance Bottleneck Your Games? : Could Memory Really Be Holding You Back?

Διαβασε αυτα τα 2 για να αποφασισεις για την ταχυτητα των μνημων που θα αγορασεις.

Ειπα να πας σε 2133+ αν εχεις σκοπο να κανεις κ κανενα benchmark και επειδη η διαφορα τιμης ειναι πολυ μικρη. Και οχι σε games δε θα δεις καμμια απολυτος διαφορα απο τις 1600.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

hello και παλι!

θα βγω παγανια σημερα τελικα για το hardware. ευχαριστω οσους βοηθησαν

asus v gene - i5 3570k - hyperx 2133 8gb - corsair 750W modular - samsung 840 (ισως pro)

και ΛΕΩ να χτυπησω και την dell 24" UltraSharp U2412M... στα λεφτα της απο εδω για gaming δε βλεπω κατι τοσο καλυτερο. τι λετε..

Για Gaming monitor μηπως να ριξεις μια ματια και στην

[ame=http://www.amazon.co.uk/BenQ-XL2411T-Widescreen-1920x1080-3D-Ready/dp/B00A2KZ2XS/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1366708492&sr=8-2&keywords=benq+xl2420t]BenQ XL2411T 24 inch Widescreen LED Monitor (1920x1080, 1ms, VGA, DVI, HDMI, 3D-Ready, 120Hz, HDMI): Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

που διαθετει 120Hz

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.