Paraskevas Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2013 Καλησπερα παιδια θα ηθελα να κανω μια ερωτησηΕχω τα ηχεια LOGITECH X-530 kai ta LOGITECH Z906 5.1 και εχω καρτα ηχου 7.1 Asus pci ds xonar.Μπορειτε να μου πειτε πως θα τα συνδεσω για να παιζουν ολα μαζι? την διαδικασια κυριως γιατι δεν εχω ιδεαΕυχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Απρίλιος 21, 2013 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2013 Σε τι θελεις να κερδισεις με αυτη την κινηση; σε ενταση; σε 7.1 αντι για 5.1;Αν ειναι για ενταση, δεν σε φτανουν τα 906; τα εχω και δεν εχουν παιζει ποτε πανω απο 60% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paraskevas Απρίλιος 21, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2013 Να εχω πληθως ηχειων κατι σαν πισω ηχεια που διαβασα απο ενα σχετικο θεμα και τα κυρια ηχεια να ειναι απο τα Z906 αλλα για να το λες εσυ κατι παραπανω θα ξερεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 21, 2013 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2013 Δεν είναι ο αριθμός των ηχείων που κάνει την διαφορά.Έχεις 5.1 ή 7.1 ηχεία (530 ή 906). Κάθε ηχείο παίζει διαφορετικό ελαφρώς ήχο ανάλογα με τον προσανατολισμό του στο χώρο/δωμάτιο και η επεξεργασία για την τροποποίηση στον ήχο γίνεται από την κάρτα ήχου και τις ρυθμίσεις της. Το πιο σημαντικό δεν είναι ο αριθμός των ηχείων. Και 100 ηχεία να συνδέσεις στα πίσω το μόνο που θα κερδίσεις είναι ένταση ήχου.Αν θες να κερδίσεις σε ακουστική, ακόμη και με 5.1 ηχεία (μη σου πω και με 4.1) θα πρέπει να τοποθετήσεις τα 4 ηχεία ακριβώς στις 4 γωνίες του δωματίου οπότε ακουστικά θα είναι σαν 6. Το κεντρικό ηχείο στο κέντρο του δωματίου και ο woofer είναι μπροστά ή πίσω στο δωμάτιο αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να ακουμπάει στο πάτωμα.Υ.Γ. Τα 906 λόγω μαγνητικής θωράκισης είναι καλύτερα των 530 νομίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Απρίλιος 21, 2013 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2013 Καλα εννοείται οτι τα 906 ειναι πιο καλα. 4-5 χρονια πιο καινουρια και 5πλασια τιμη... Sent from my Migato GT-N7100 using Tapatalk2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Απρίλιος 21, 2013 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2013 Στην περίπτωση που θες να κάνεις επέκταση το 5.1 σε 7.1 χρησιμοποιώντας τα 2 σετ:Όταν είναι διαφορετικά τα ηχεία, έχουν διαφορετική "χροιά" στον ήχο που βγάζουν. Πες λοιπόν ότι τα συνδέεις όλα, και τα FL/FR ηχεία είναι του ενός σετ ενώ τα πρώτα περιφεριακά ηχεία είναι του άλλου σετ. Όταν π.χ. έχεις ένα αεροπλάνο να περνάει από πίσω προς τα μπρος, θα ακούγεται διαφορετικός ο ήχος όταν περνάει από τα πίσω προς τα εμπρός και θα χαλάει τελείως το εφέ.Για σύνδεση ταυτόχρονα κ των 2 σετ, θες απλά 3x 3.5mm=>2x3.5mm. Μετά απλά συνδέεις και τα βίσματα του ενός σετ (π.χ. το πράσινο FL/FR) με τα αντίστοιχα του άλλου στο adaptorακι και μετά στην κάρτα ήχου. Αλλά δεν αξίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.