Jump to content

Επειγον ερωτηση για vga 7950

jimo_proxy

Recommended Posts

Καλησπερα

Εχω το κατωθι τροφοδοτικο

OCZ GameXStream 850W Power Supply *EOL - OCZ

και την καρτα γραφικων SAPPHIRE 7950 ηοποια για να συνδεθει θελει 2 8πινα

Η ερωτηση μου ειναι η εξης

Στο τροφοδοτικο μου (δεν ειναι molex) βγαζει 2 καλωδια pci-e και το καθενα εχει 2 καταληξεις. Μονο ομως το ενα απο τα 2 καλωδια εχει 8 pin (αν και πιστευω οτι στο καθε ενα καλωδιο θα πρεπε να χει ενα 6πινο και ενα 8πινο)

Ανεβαζω και μια φωτο να δειτε τι εννοω

2rqlkc5.jpg

Πιστευω οτι συνδεσμολογικα δεν την εχω τροφοδοτησει σωστα. Η προηγουμενη ηθελε 2 6πινα και δεν ειχα θεμα εβαλα ενα 6πινο απο το ενα καλωδιο και αλλο εαν 6πινο απο το αλλο ενω τωρα μιας και οι 8 πιν ακροδεκτες βρισκονται στο ιδιο καλωδιο εχω χρησιμοποιησει μονο ενα απο τα 2 pci e καλωδια του τροφοδοτικου

Η κάρτα μέσα πρέπει να είχε αντάπτορα 4pin molex - > 8pin pcie.

Αν δε βάλεις 2 8πινα δε θα παίζει το hdmi στη συγκεκριμένη.

Δοκίμασε το να δεις αν δεν αρκεί η τροφοδοσία από μία γραμμή.

Συνδεσμολογικα την εχω με DVI δεν με ενδιαφερει το hdmi και ουτε προκειται να το χρησιμοποιησω. Αυτη την στιγμη δουλευει οπως την εχω (αν και στη ναρχη δεν μπηκε στα win μετα απο ενα reset εμαινε συνεχεια κανονικα). Με το 8πινο rail την εχω συνδεσει αλλα με ενα καλωδιο που εχει 2 8pin connectors (δεν εχει ενα 8πινο σε καθε καλωδιο pci e)

Για τον ανταπτορα που λες τον εχει αλλα φανταζομαι στα pci e βγαζει περισσοτερα amps απο οτι στα 4pin molex

Χρησιμοποιήσε τον αντάπτορα της συσκευασίας και σύνδεσέ κανονικά την κάρτα σου 2 molex -> 8pin. Το ότι "λειτουργεί" και έτσι δεν λέει κάτι, αργά ή γρήγορα θα έχεις πρόβλημα.

[MENTION=4092]cabdik[/MENTION] κι η δικιά μου με 2 οχτάπινα είναι. :)

Βασικα αυτο που εκανα τωρα ειναι να βαλω απο το ενα καλωδιο τον ενα 8 pin clip και απο το δευτερο καλωδιο εβαλα το 6 pin clip και χρησιμοποιησα τα 2 pin που μειναν κενα απο το καλωδια με τα 8 pin οποτε ουσιαστηκα ειναι σαν να δουλευουν και τα 2 rails απλα απο το ενα καλωδιο δανειζομαι το 2 pin κονεκτορα

Μαλλον δεν διαβασες απο την αρχη ωστε να δεις και τα λινκ που ανεβασα στο ενα rail εχει 2χ6+2 και στο αλλο εχει 2 χ 6 Αρα για να την τροφοδοτησω την καρτα πρεπει να την συνδεσω μονο με το ενα καλωδιο με τα 6+2 και δεν μου φαινεται σωστο επισης απορω πως το τροφοδοτικο διαφημιζει οτι σηκωνει crossfire και sli μονο με 2 καλωδια pcie

Σωστό είναι. Δεν θέλουν όλες οι κάρτες 8πινα. Οι περισσότερες θέλουν 2 6πινα και οι extreme υλοποίησεις συνήθως ένα 6πινο και 1 8πινο. Το τροφοδοτικό σου λοιπόν έχει μια χαρά συνδέσεις, για τις σπάνιες περιπτώσεις όπου έχεις 2 κάρτες με 2 8πινα υπάρχουν και οι αντάπτορες. Το 11.91 είναι μέσα στις λογικές τιμές, ποτέ δεν είναι 12 ακριβώς. Εγώ έχω 12.13 για παράδειγμα.

Δώσε λίγο και την πρώτη καρτέλα του gpu-z.

Οριστε

zum9vm.jpg

Οποτε πως θα πρεπει να ειναι η σωστη συνδεσμολογια της καρτας?

Επισης στο Site γεφει 2X150 Watt 8-pin PCI Express power connector is required.

Αρα πως γινεται να ναι σωστη η συνδεσμολογια αφου χρεαιζεται ατ 8πινα connectors να ναι σε διαφορετικα rails ωστε να βγαλουν 150watt αθροιστικα

Όπως την έχεις. Το 6+2 δεν έχει διαφορά με το "καθαρό" 8πινο, για λόγους ευκολίας είναι τα 2 πινς ανεξάρτητα. Αν ήταν αμιγή 8πινα τότε θα αχρηστεύονταν γι αυτούς που έχουν κάρτες που παίρνουν εξαπινα. Και γω με 2 6+2 την έχω.

Τι θερμοκρασίες έχεις max στα vrm κατά το gaming? Οverclocking δοκίμασες? Ενημερωτικά η κάρτα σου φοράει elpida τσιπάκια μνήμης οπότε αν θελήσεις να πειραματιστείς με άλλα bios τσέκαρέ το προσεκτικά πρώτα μην βάλεις bios για hynix.

Το ότι σου δίνει 1.6v στις μνήμες είναι θετικό από τη μία αλλά οι elpida δεν βοηθάνε καθόλου στο o/c. Όλα αυτά βέβαια είναι γενικά, μόνο με δοκιμές θα βγάλεις άκρη, αν σε ενδιαφέρει το σπορ βέβαια.

ΕΝΤΙΤ: Από που προκύπτει ότι τα 8πινα πρέπει να είναι σε διαφορετικά rails? Και πως γνωρίζεις ότι αντιστοιχούν σε διαφορετικά rails τα καλώδια του τροφοδοτικού σου?

Το overclocking δεν με απασχολει .Δεν ειπα πουθενα οτι εχω θεμα με το οτι ειναι το clip 6+2 και οχι καθαρο 8pin Αυτο που με απασχολει ειναι οτι τα 2 8pina clips προκυπτουν απο το ιδιο καλωδιο και οχι απο διαφορετικο Μπας και φανει καλυτερα Αντι να προκυπτουν απο δυο καλωδια που προερχονται απο το τροφοδοτικο οπως η παρακατω εικονα που την εφτιαξα στο photoshop

68wvp4.jpg

την εχω συνδεσει ετσι που θεωρω οτι ειναι λαθος

2i1fl92.jpg

γιατι το 1 και 2 προερχονται απο το ιδιο καλωδιο

Επισης ο ανταπτορας που χει μεσα ειναι ετσι http://www.clickbd.com/bangladesh/395559-pci-express-graphics-card-6-pin-power-converter.html συνεπως αν θα εβαζα αυτον θα πρεπε να το συνδεσω σε 2 ελευθερες 4pin (lp4 νομιζω λεγεται) θυρες του τροφοδοτικου (Σιγα μην βρω ελευθερες χωρις να τραβαει ρευμα τιποτα πανω στο pc αφου ολες εχουν διακλαδωσεις και ολο και κατι θα συνεεται παπνω ανεμιστηρακι η σκληρος )

Ίδιο καλώδιο δεν σημαίνει απαραίτητα ίδιο rail αλλά και να σήμαινε δεν θα ήταν αυτό πρόβλημα. Ετσι πρέπει να συνδεθεί η κάρτα, έχεις μπερδευτεί χωρίς λόγο.

Δεν τα φτιάχνουν στα κουτουρού τα τροφοδοτικά, όλα αυτά που σε απασχολούν έχουν προβλεφθεί κατά τον σχεδιασμό.

Ευχαριστω καταρχας για την απασχοληση με το θεμα/προβληματισμο μου. Συνεπως αφηνω την καρτα με το ενα μονο καλωδιο με τους 2 8 Pin ακροδεκτες και το αλλο το καλωδιο που εχει 2χ6pin το αφηνω ελευθερο χωρις να συνδεσω τιποτα σωστα?

Ευχαριστω καταρχας για την απασχοληση με το θεμα/προβληματισμο μου. Συνεπως αφηνω την καρτα με το ενα μονο καλωδιο με τους 2 8 Pin ακροδεκτες και το αλλο το καλωδιο που εχει 2χ6pin το αφηνω ελευθερο χωρις να συνδεσω τιποτα σωστα?

Και τα προβληματα δεν σταματουν εδω αφου πριν λιγο κατεβασα 3d mark και το πρωτο που παρατηρησα με ανοιχτο tower ειναι ενας θορυβος στο τροφοδοτικο θα προσαπθησω να ανεβασω video και την τελευταια φορα που το τρεξα κολλησε και δεν ανοιξε καν μονο μετα απο 5 λεπτα και 6 restart. Δεν ανεβασε καποια υψηλη θερμοκρασια οταν ακουω το τροφοδοτικο να κανει σαν γατα ομως.

ετσι λοιπον κανει με το που ξεκιναει το 3d mark

Χαχαχαχα μιλάμε για πολύ σφίξιμο..... Έτσι κάνει η γιαγιά στην χεστρα. Λοιπόν πάνε πάρε τροφοδοτικό να τελειώνεις. :meeting:

Ααααα για τροφοδοτικό ξξέρεις τι θα πάρεις εεεεεε? Μα και βέβαια SilverStone.

δοκιμασες να βαλεις το ενα 8pin που εχεις και το αλλο να το βαλεις με ανταπτορα απο ενα 4pin molex για να δεις αμα κανει τον ιδιο θορυβο το τροφοδοτικο σου?

εχω την saphire 7950 (40g) αλλα με 2 ξεχωριστα καλωδια που βγαινουν ξεχωριστα απο το τροφοδοτικο corsair hx750

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.