jax7480 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2013 Αλλάχτηκε το password ενός αρχείου word και δεν το ξέρει/θυμάται κανένας.Ψάχνω ότι λέει ο τίτλος:Πρόγραμμα που να αφαιρεί ή να σπάει τον κωδικό ενός αρχείου MS Word 2010.Όποιος ξέρει κάποιο καλό ας ενημερώσει.Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Απρίλιος 19, 2013 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 Έχει στο γούγλη διάφορα, αλλά γενικά προτιμώ τη σουίτα της Passware, με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο σε ότι έχω χρειαστεί. Word δεν έτυχε, αλλά πιστεύω θα κάνει κι εκεί καλή δουλειά. Word password unlocker: recover all types of passwords for document files Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Απρίλιος 19, 2013 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2013 Σε ένα αντίστοιχο «πρόβλημα» σε αρχείο excel πριν από χρόνια το πισί έτρεχε το πρόγραμμα για 3 μέρες μέχρι να βρεί το password... (είχε απολυθεί ο υπάλληλος και για να εκδικηθεί είχε βάλει ένα απίστευτο αλθαριθητικό&σύμβολα καμμιά 7αριά χαρακτήρες)Θέλει υπομονή αν είναι πολύπλοκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Απρίλιος 26, 2013 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2013 Σε ένα αντίστοιχο «πρόβλημα» σε αρχείο excel πριν από χρόνια το πισί έτρεχε το πρόγραμμα για 3 μέρες μέχρι να βρεί το password... (είχε απολυθεί ο υπάλληλος και για να εκδικηθεί είχε βάλει ένα απίστευτο αλθαριθητικό&σύμβολα καμμιά 7αριά χαρακτήρες)Θέλει υπομονή αν είναι πολύπλοκο. Ομολογώ ότι το θέμα αυτό με έχει φρικάρει λίγο! Και εγώ έχω σε αρχεία Word-Excel 2010 υπερπολύτιμα δεδομένα, τα οποία έχω προστατεύσει με 20ψήφιους αλφαριθμητικούς+σύμβολα κωδικούς. Είναι εφικτό να σπάσουν με τέτοιου είδους προγράμματα; Πριν κάνω αυτή τη δουλειά, είχα διαβάσει ότι η MS στο Office 2010 χρησιμοποιεί νέας γενιάς κρυπτογράφηση, νομίζω AES-256 bit, η οποία δεν σπάει με τα κοινά μέσα υπολογιστών-προγραμμάτων. Τι ισχύει τελικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Απρίλιος 26, 2013 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2013 Ομολογώ ότι το θέμα αυτό με έχει φρικάρει λίγο! Και εγώ έχω σε αρχεία Word-Excel 2010 υπερπολύτιμα δεδομένα, τα οποία έχω προστατεύσει με 20ψήφιους αλφαριθμητικούς+σύμβολα κωδικούς. Είναι εφικτό να σπάσουν με τέτοιου είδους προγράμματα; Πριν κάνω αυτή τη δουλειά, είχα διαβάσει ότι η MS στο Office 2010 χρησιμοποιεί νέας γενιάς κρυπτογράφηση, νομίζω AES-256 bit, η οποία δεν σπάει με τα κοινά μέσα υπολογιστών-προγραμμάτων. Τι ισχύει τελικά; Iσχύει πως ότι κλειδώνει, με κάποιο τρόπο ξεκλειδώνει. Από εκεί και πέρα, αν φοβάσε τόσο πολύ τότε αντί για word/excel πέρασε τα δεδομενα σου σε χαρτί ή ακόμα καλύτερα απομνημόνευσε τα. Πέρα από την πλάκα, καλό είναι να φροντίζουμε ποιοί και πότε έχουν πρόσβαση στα αρχεία μας. Η καλύτερη ασφάλεια είναι αυτή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Απρίλιος 26, 2013 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2013 Iσχύει πως ότι κλειδώνει, με κάποιο τρόπο ξεκλειδώνει.Από εκεί και πέρα, αν φοβάσε τόσο πολύ τότε αντί για word/excel πέρασε τα δεδομενα σου σε χαρτί ή ακόμα καλύτερα απομνημόνευσε τα.Πέρα από την πλάκα, καλό είναι να φροντίζουμε ποιοί και πότε έχουν πρόσβαση στα αρχεία μας.Η καλύτερη ασφάλεια είναι αυτή.Μα αυτό είναι αυτονόητο. Εγώ δεν φοβάμαι ότι κάποιος θα βρει το αρχείο μου ονλάιν. Φοβάμαι σε περίπτωση φυσικής ΚΛΟΠΗΣ του υπολογιστή/δίσκου κλπ.Και μίλησα για "κοινά συστήματα υπολογιστών/προγραμμάτων". Δεν έχω την απαίτηση η ΜΣ να με προστατεύσει απο π.χ. την αντιτρομοκρατική ή την στρατιωτική αντικατασκοπεία κλπ. Από τον κλέφτη θέλω να είμαι ασφαλής. Και το χαρτί διαβάζεται πολύ πιο εύκολα από αυτόν, από ό,τι ο δίσκος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Απρίλιος 27, 2013 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2013 Μπορείς να κλειδώσεις ολόκληρο τον σκληρό δίσκο με password από το BIOS.Ακόμα και σε άλλο μηχάνημα να μπεί ο σκληρός θα ζητάει πάντα pass επειδή το κουβαλάει μαζί του.Από όσο ξέρω αυτό δεν ξεκλειδώνει αλλά έτσι και ξεχάσεις τον κωδικό την πάτησες και εσύ.Τώρα το γεγονώς ότι φοβάσαι μήπως κάποιος τυχαίος κλέφτης κλέψει το πισί σου, ξεκλειδώσει τα αρχεία σου και μετά οικιοποιηθεί τα δεδομένα σου ακούγεται κάπως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Απρίλιος 27, 2013 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2013 Τώρα το γεγονώς ότι φοβάσαι μήπως κάποιος τυχαίος κλέφτης κλέψει το πισί σου, ξεκλειδώσει τα αρχεία σου και μετά οικιοποιηθεί τα δεδομένα σου ακούγεται κάπως...Μπα μη το λες, πριν κάτι χρόνια είχα χάσει ένα USB flash με φορτωμένο ένα Firefox portable στον οποίο είχα κάνει τη βλακεία να έχω αποθηκευμένα όλα μου passes. Έχουν περάσει χρόνια κι ακόμα το σκέφτομαι ότι ίσως έπεσε στα χέρια κάποιου περίεργου. Άλλαξα όλους τους κωδικούς μου την άλλη μέρα, επίπονη διαδικασία και ακόμα φροντίζω να μην χρησιμοποιώ κάποιον από τους παλιούς μου, για να έχω το peace of mind.Οπότε έχει σημασία και το τι θα σκέφτεσαι εσύ, ακόμα κι αν αυτός που απέκτησε τα δεδομένα σου τα έκανε delete σε πρώτη ευκαιρία. Όσο να πεις τα δεδομένα σου είναι πολύτιμα και δεν θέλεις να πέσουν σε αλλά χέρια. Posted from my mobile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Απρίλιος 28, 2013 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2013 Μπορείς να κλειδώσεις ολόκληρο τον σκληρό δίσκο με password από το BIOS.Ακόμα και σε άλλο μηχάνημα να μπεί ο σκληρός θα ζητάει πάντα pass επειδή το κουβαλάει μαζί του.Από όσο ξέρω αυτό δεν ξεκλειδώνει αλλά έτσι και ξεχάσεις τον κωδικό την πάτησες και εσύ.Τώρα το γεγονώς ότι φοβάσαι μήπως κάποιος τυχαίος κλέφτης κλέψει το πισί σου, ξεκλειδώσει τα αρχεία σου και μετά οικιοποιηθεί τα δεδομένα σου ακούγεται κάπως...To PC όχι τόσο πολύ να το κλέψει (αν και ποτέ δεν ξέρεις), αλλά τον εξωτερικό 2,5" δίσκο; Επίσης λόγω της δουλειάς μου, μπορεί ο στόχος να είναι ακριβώς τα δεδομένα του PC και όχι κάτι άλλο που να έχει μεγαλύτερη περιουσιακή αξία. Για τον λόγο αυτό βέβαια τον εξωτερικό δίσκο τον έχω ολόκληρο κρυπτογραφημένο, αλλά τώρα ξεφεύγουμε από το θέμα μας. Το θέμα είναι αν οι κωδικοί στο Office 2010 σπάνε εύκολα ή όχι;Μπα μη το λες, πριν κάτι χρόνια είχα χάσει ένα USB flash με φορτωμένο ένα Firefox portable στον οποίο είχα κάνει τη βλακεία να έχω αποθηκευμένα όλα μου passes. Έχουν περάσει χρόνια κι ακόμα το σκέφτομαι ότι ίσως έπεσε στα χέρια κάποιου περίεργου. Άλλαξα όλους τους κωδικούς μου την άλλη μέρα, επίπονη διαδικασία και ακόμα φροντίζω να μην χρησιμοποιώ κάποιον από τους παλιούς μου, για να έχω το peace of mind.Οπότε έχει σημασία και το τι θα σκέφτεσαι εσύ, ακόμα κι αν αυτός που απέκτησε τα δεδομένα σου τα έκανε delete σε πρώτη ευκαιρία. Όσο να πεις τα δεδομένα σου είναι πολύτιμα και δεν θέλεις να πέσουν σε αλλά χέρια. Posted from my mobile.Πολύ σωστός!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάϊος 1, 2013 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2013 [MENTION=51]jax7480[/MENTION] To πρόγραμμα που σου προτείνει ο jpavly το είχα δοκιμάσει πριν καιρό. Για κακή μου τύχη ο κωδικός είχε μέσα και σημεία στίξης και κεφαλαία/μικρά (τα μόνα που θυμόταν ο κάτοχος του εγγράφου).Αν δεν θυμάται τίποτα στην περίπτωσή σου ο κάτοχος και πας στο τυφλό τότε όχι 3 μέρες, αλλά 3 αιώνες θα πάρει για τους δυνατούς συνδυασμούς.Επίσης εχει και επιλογή να του περιορίσεις πόσους χαρακτήρες έχει ο κωδικός.Αν πχ μέσα υπάρχει κάτι σίγουρα που το θυμάσαι κλπΑν το περιορίσεις κάνει δουλειά σχετικά γρήγορα. Αν το πας στο γενικό και του πεις ψάξε βρες, θα έχουμε πάρει σύνταξη, εκτός αν είναι κανένας κωδικός μόνο με αριθμούς όπου θα τον βρει σχετικά εύκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.