Jump to content

Επεξεργασια E-scrap

john1980

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Kαλημερα σε ολους. Κατα καιρους εχω πεσει πανω σε site και συζητησεις σχετικα με την ανκυκλωση εξαρτηματων υπολογιστων με σκοπο την εξαγωγη πολυτιμων μεταλλων. Υπαρχει καποιος που να ξερει τι πραγματικα παιζει με αυτο το θεμα; Η ακομα και αν εχει καποιος προσπαθησει να το κανει μεσα σε αυτη την κοινοτητα;

Απ'ότι θυμάμαι βγαίνει κάπου στο 1 γραμμάριο από μία μητρική για παράδειγμα, αλλά θες χημικά, εργαλεία και κατάλληλο χώρο να τα δουλέψεις.

Γενικά, το συμπέρασμα που επικρατεί είναι ότι δεν αξίζει, εκτός αν είσαι στην Ινδία/Κίνα κι έχεις βάλει τίποτα καημένους να το κάνουν για σένα.

Έχουν εμφανιστεί και αρκετά videos με το πως γίνεται, αλλά δεν ξέρω κατά πόσον μπορεί κανείς να ασχοληθεί.

Έχω ακούσει για παράδειγμα με καμιά 20αριά παλιά CPU's, μπορείς να βγάλεις 5 γραμμάρια χρυσό, ο οποίος μπορεί να πουληθεί περίπου 25€ το γραμμάριο σε ανταλλακτήρια κλπ. Τώρα τι υλικά θέλει, τι χημικά, τι εργαλεία, χώρο και τι θα σου προκαλέσει στην υγεία αυτό (γιατί με χημικά και μεταλλεύματα θα ανακατευτείς) είναι άλλο θέμα.

Και εγω να σου πω την αληθεια με τοσα που εχω διαβασει μου φαινεται ασυμφορο να μπλεξεις σε μια τετοια διαδικασια απλα επειδη το forum φιλοξενει πολλη τρελα :p μηπως καποιος ειχε προσπαθησει και ειχε μια πιο ειδικη αποψη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.