Jump to content

Ανοιγμα αρχειων χωρις Borders.

therock

Recommended Posts

Δεν ξερω πως αλλιως να εδινα ονομα στο τιτλο, αλλα θελω στα windows οταν ανοιγω καποιο αρχειο φωτογραφιας,κειμενου pdf ή word, να ανοιγει το παραθυρο οπως ενοιγει στα mac χωρις περιθωρια τριγυρω. Ας πουμε καπως ετσι. Βεβαια τα συγκεκριμενα τα μετασχηματισα ετσι χειροκινητα, αλλα θελω να ανοιγουν ετσι αυτοματα by default.

post-12350-1416077282,9999_thumb.jpg

Σε 7

Right click -> Personalize -> Window Color ->Advanced appearance settings

Στο επόμενο παράθυρο κοίτα τις παρακάτω επιλογές

Active Window Border

Inactive Window Border

Border Padding

Τα 2 πρώτα έχουν default τιμή 1 οπότε δεν γίνεται να το αφαιρέσεις τελείως.

Η τρίτη επιλογή καθορίζει την απόσταση του περιεχομένου ενός παραθύρου από το border του.Default τιμή σε εμένα 4 πάει μέχρι το 0.

Σε windows 8 δεν γνωρίζω αν υπάρχουν ανάλογες επιλογές ή που είναι μιας και δεν τα έχω εγκατεστημένα.

Στα Windows 8 οχι δεν υπαρχει αυτη η επιλογη, την εχουν αφαιρεσει και πρεπει με registry hack να αλλαξεις τις τιμες. Το padding δεν με απασχολει, ας παραμεινει οπως εχει, αλλα οι επιλογες active και inactive window boarder τι κανουν ακριβως?

Απλως πριν κανω αλλαγες στην registry θελω να διαβεβαιψσω οτι εχω γινει σωστα αντιλεηπτος σε αυτο που θελω να κανω και δεν εχω προκαλεσει καποια συγχηση.

Οταν ανοιγεις εικονες ή εγγραφα, το παραθυρο εχει ενα default μεγεθος οταν δεν ειναι maximized και ειναι στην μορφη παραθυρου. Οταν ανοιγεις μια εικονα λοιπον ή ενα εγγραφο λογικο ειναι οι διαστασεις να μην ταιριαζουν με τις διαστασεις του παραθυρου με αποτελεσμα να εχει μπαρες αριστερα δεξια ή πανω κατω. Οπως οταν πας να δεις ενα βιντεο που το aspect ratio του αρχειου ειναι διαφορετικο με αυτο της οθονης.

Εγω θελω το παραθυρου που να δημιουργειται να ταιριαζει με τις διαστασεις του εγγραφου ωστε να μην φαινονται περιθωρια.

Οι επιλγες active/inactive window boarder βοηθουν σε αυτο?

Οι επιλογές active/inactive window border απλώς καθορίζουν το μέγεθος του border γύρω από το παράθυρο όχι το μέγεθος του ανάλογα με το περιεχόμενο του.

Έτσι όπως το εννοείς όχι οι 2 παραπάνω επιλογές δεν έχουν καμμία σχέση.Εσύ θες να αλλάζει αυτόματα το μέγεθος του παραθύρου σε σχέση με το περιεχόμενο του αν κατάλαβα σωστά.Νομίζω αυτό δεν γίνεται ή εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω πως.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.